• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Hahahah gel peşimden ne mutlu oldum ama şuan varya temmuz ayından tek yeniden gebe kalan ben olmiycam🤣🤣🤣
ay sendemi hamilesiinn hayırlı olsun ben bayadır giremiyorum hiç neler olmuş gurupta 😅
Yürek değil de ben. Bugün unuttum gittim arnavut ciğeri yedim 🤣🤣🤣🤣
bişey olmaz ya ben oğluma hamileyken ciğer kebabı aiermiştim afiyetle yemiştim zararlı olduğunu falan bilmiyodum bişeyde olmadı

benim daha ameliyat yerim ağrıyo aynı durumu yaşayan varmı kızlar bide dişler ne durumda bizde daha diş falan yok ve hala dönemiyo kızçem ama destekli bir şekilde ayakta duruyo 😅 galiba dönmeden emeklemeden direk yüricek hiç çabalamıyo dönmek için yatırıyorum öylece duruyo sırtüstüde yatırsam yüzüstüde yatırsam fark etmiyo

hamile olan başka kimse varmı kızlar varsa hayırlı olsun allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin allah kolaylık versin allah kurtarsın canlarım 😘😉

benimde baya geçen ay adet gecikme olmuştu ondan sonra aşırı bi ağrım oldu aslında hamileliktende şüphelendim ve korktum ama yokmuş bişey prezervatif kullanıyoduk zaten doktor benim için en iyisinin doğum kontrol hapı veya prezervatif olduğunu söyledi spiral hiç önermedi çift rahim olduğum için eşimde bende en azından şimdilik istemiyoruz hatta iki çocuk yeter diyoruz allah isteyenlere versin inşallah vücudum hala tam düzelmiş değil bel ağrım çok fazla spor falan yapıyorum ama bakalım yaşım da daha genç belki ilerde isteyebilirim bir bebiş daha

ay sendemi hamilesiinn hayırlı olsun ben bayadır giremiyorum hiç neler olmuş gurupta 😅

bişey olmaz ya ben oğluma hamileyken ciğer kebabı aiermiştim afiyetle yemiştim zararlı olduğunu falan bilmiyodum bişeyde olmadı
Aynen canım hamileyim başka kim var ki hamile 🤣🤣😍😍😍

Kızlar ne sorucam size. Oğlana yulaf verdiğimde yanakları egzama gibi kızarıyo intoleransı var belli ki. Şimdi bu durumda benimde mi tüketmemem gerekiyor?? Aşırı bir alerjik reaksiyon yok ama yinede

Merhaba kızlar hala gazı olan bebek var mı grupta ve hala nurse harvey kullanan var mı ? varsa kaç damla kullanıyorsunuz internette 20 damlaya kadar kullanılabilir diyor toplamda ben 7-8 damla gece verdim bazen az geliyor gibi geliyor ama kullanmanın da sakıncası olur mu emin olamadım. Bizim gece uykularımız baya kötüleşti malesef bazen emip uyuyor ama bazen sallayarak uyutmam gerekebiliyor, bazen uyuyor 10 dk içinde yeniden uyanıyor filan. bir de gece maması yapan, yapıp ta verim alan var mı ?

Kızlar ne sorucam size. Oğlana yulaf verdiğimde yanakları egzama gibi kızarıyo intoleransı var belli ki. Şimdi bu durumda benimde mi tüketmemem gerekiyor?? Aşırı bir alerjik reaksiyon yok ama yinede
Sen şimdiye kadar tüketiyordun değil mi? Bir tepki yoktu. O zaman sadece 1 yaşı bekle tekrar dene.
Benim kızın şuanki armut alerjisi gibi. Ben tüketince sorun yok çünkü benim bağırsaklarım geçirgen değil güzelce emilim sağlanıyor. Ama bebem daha yeni bedene sahip geçirgenliği fazladır o sebeple içerik rahatsız ediyordur.

1 yaş sonrasında yine kızarırsa yanaklar o zaman alerji testine başvurursunuz. Çünkü alerjik bebeklerde alerjen ürün devamlı kullanılırsa adenoid sıkıntısı oluyor sonra geniz eti problemi baş gösteriyor.

Bu arada bugün pankek yaptım bebem için, aşşşırı sevdi.
Yumurta sarısı
Tam yulaf unu
Azıcık kabartma tozu ve şekerli vanilya koydum (evet koydum çünkü çok tatsız olacaktı😅)
Süt yerine bildiğiniz su koydum
Veeeee yarım yerli muz
Hepiciğini elcağzımla çırptım pişti yedi.

Pheebs Pheebs cimin öncülüğünde 🤩

Merhaba kızlar hala gazı olan bebek var mı grupta ve hala nurse harvey kullanan var mı ? varsa kaç damla kullanıyorsunuz internette 20 damlaya kadar kullanılabilir diyor toplamda ben 7-8 damla gece verdim bazen az geliyor gibi geliyor ama kullanmanın da sakıncası olur mu emin olamadım. Bizim gece uykularımız baya kötüleşti malesef bazen emip uyuyor ama bazen sallayarak uyutmam gerekebiliyor, bazen uyuyor 10 dk içinde yeniden uyanıyor filan. bir de gece maması yapan, yapıp ta verim alan var mı ?
Diş olmadığına emin misin?
Bir de belki karnını ayaklarını üşütüyordur?
Benim bebe de sürekli uyanıyor. Önce 2 saat uyuyordu en azından. Şimdi saat başı ya da yarım saatte bir emmek istiyor. Açlıktan değil rahatlamak için. Bazen ağlıyor için için sonra susup uyuyor geri. Bunlar hep diş emaresi.
Bunlara yapacak bi şey yok şu dönemde maalesef. Diş süreci ilk azılar çıkana kadar böyle. Sonra az çok laf anlar dert anlatır oluyorlar.

Bu arada Pheebs ben yanaklar hafif kızarsa bile düzeldikten sonra yine vermeyi deniyorum. Üçüncüsünde de misal tepki veriyorsa o zaman kesiyorum.

Yulaf çok kullandın mı birkaç kez daha dene istersen

Diş olmadığına emin misin?
Bir de belki karnını ayaklarını üşütüyordur?
Benim bebe de sürekli uyanıyor. Önce 2 saat uyuyordu en azından. Şimdi saat başı ya da yarım saatte bir emmek istiyor. Açlıktan değil rahatlamak için. Bazen ağlıyor için için sonra susup uyuyor geri. Bunlar hep diş emaresi.
Bunlara yapacak bi şey yok şu dönemde maalesef. Diş süreci ilk azılar çıkana kadar böyle. Sonra az çok laf anlar dert anlatır oluyorlar.
emin değilim ama gözleri kapalı ağlıyor ve genelde de ya pırt atıyor ya gaz çıkarıyor o yüzden gaz olduğunu düşündüm bir de 5.ay bırakmıştık gaz damlasını geçen akşam kullanınca iyi geldi emip uyumak istedi. eğer vermezsem daha problemli oluyor diye acaba hala gaz mı diye düşünmeden edemiyorum. karın ayak üşütmesi durumunda ne yapmam gerekiyor acba gün içerisinde patikle mi dolaştırmalıyım ilave olarak ayaklı pijama yada tulum giydiriyorm ama ekstra çorap patik giydirmiyorum.

emin değilim ama gözleri kapalı ağlıyor ve genelde de ya pırt atıyor ya gaz çıkarıyor o yüzden gaz olduğunu düşündüm bir de 5.ay bırakmıştık gaz damlasını geçen akşam kullanınca iyi geldi emip uyumak istedi. eğer vermezsem daha problemli oluyor diye acaba hala gaz mı diye düşünmeden edemiyorum. karın ayak üşütmesi durumunda ne yapmam gerekiyor acba gün içerisinde patikle mi dolaştırmalıyım ilave olarak ayaklı pijama yada tulum giydiriyorm ama ekstra çorap patik giydirmiyorum.
Ben mutlaka havlu çorap giydiririm eğer yatak dışına çıkarıyorsam. Dikkat etmediğim gün ciddi pırtlar karşılar bizi, karnını ve ayağını sıcak tutmak lazım.
Anne olarak gaz damlası rahatlatıyo gibi geliyorsa rahatlatıyordur. Gazı hazımsızlığı olur bizde de var o. Reflü de var ya bizde ama hiç ilaç kullanmıyoruz. Kullanmadık da.
Şuan ek gıdalar da gaz yapar ama çorap mutlaka giysin patikli içine. Uykularda çıkarırsınız

Back