Kizlar bebisleriniz kac aylik, kac kilo, ve cinsiyetleri nedir?
Kizim tombis ki benim de bebekligim epeyi tombikmis ama benim gozume oyle kocaman baloncuk bir bebek gibi de gelmiyor. Gecen bir arkadasim benimkinden 4 ay buyuk kizi var onun da, kizimi sorunca soyledim kilosunu boyunu “yani cok fazla degil mi bence doktoruyla konusup diyet yapsaniz sanki iyi olur” demesin mi.. “ben kizimin beslenmesine cok dikkat ediyorum, her seyin organigini aliyorum, bu konuda takigim, beslenmesi her seyin ustunde, sunu aliyorum bunu yediriyorum vs vs” anlatti durdu ve ben kendimi kotu hissettim. 17 aylik 9.5 kiloymus onunki. Kilolu bebek olmamali bence, saglik sorunlari cikar diye dusunuyorum dedi.
doktoru boyuna gore iyi demesine ragmen kafama takmadim degil. Acaba devasa bir cocuk mu olucak diye dusunmeye basladim. Ama bir baska arkadasim ise bu kilolu ginlerine iyi bak kalmiyor sonra dedi mesela.. Asla takmam boyle seyleri ama bu kez niyeyse takildim cidden. Anneligimi cocugumun beslenmesini sorguladim. Tam da istahinin kayboldugu ozellikle sabah kahvalti yaptiramadigim bir doneme denk gelmisti.. uzuldum..
Bu arada kizik bir aydir yuruyor seri sekilde. Hic hantal bir bebek olmadi hep hareketliydi. Saglik sikimtisi da pek yasamadik hamd olsun.
İnsan daha ne ister.. ama uzuldum yani.
Bu arada benim kizce 13 ay 16 gunluk, 81 cm, kilosu da 12.450 gr.