• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    105
Kızlar bu arada bi şey daha sormak istiyorum . Durup durup aklıma geliyor düşündükçe 😀😀 doktor dedi ki plesenta için plesenta arka duvarda yani bu bebeğin hareketlerini çok rahat hissetmene sebep olcak bu çok iyi bir şey sedi. Hem de dedi ki plesenta rahim ağzını kapatmış şu an 😀 hem aşağıda hem de arkada olabiliyor mu ben anlamadım ya
Fundal şey değil mi ya ? Rahmin arka duvarında olması. Kızımınki öyleydi. 🤔

Belki de düşündüğümüz gibi tam rahim ağzında değil. Arkada ve rahim ağzına yakın konumlandı. O yüzden belki seni korkutmadı ciddi bi durum yok diye :KK51:

Ben 16. Haftada gidince Dr a, plasentanın yerini göstermişti bana. Bir saat kadranı düşün. Rahim ağzı tam saat 6 yönünde. Plasenta saat 8de gibi duruyordu. Önemsemedi. Yeri kötü değil zaten devamlı hareket halinde olacak dedi.
Anladım assa yukarı 2 günde rapor çıkar sanırım detaylı daki dra da sorarım randevuyu ona göre alırım bı sonraki randevuya kv de gelecek ondan sordum aynı gün gidiliyosa onu da götüreyim diye eğer gidilmiyorsa boşuna gelmesin eşimle yalnız girmek istiyorum detayliya 😂
Valla 13 sene önce kızıma detaylı yapıldı. Çıkınca kapıda beş dk bekledim. Dosya hazırlandı. CD ye basıldı, elden verdiler.

İki gün çok uzun. Şimdiki teknolojide sanmıyorum öyle bi bekleme prosedür olsun 🤔 Ersoy hastanesinde deil miydi senin randevun ? Yarın ara asistana sor. Aklında kalmasın. Hemen sonuç veriyorsunuz di mi ona göre kadın doğuma randevu alıcam de.

Detaylı demişken Sifonella Sifonella nerde ?
Randevuyu haber verdin, sonucu yazmadın bak aklımdasın :KK24:

Belki de düşündüğümüz gibi tam rahim ağzında değil. Arkada ve rahim ağzına yakın konumlandı. O yüzden belki seni korkutmadı ciddi bi durum yok diye :KK51:

Ben 16. Haftada gidince Dr a, plasentanın yerini göstermişti bana. Bir saat kadranı düşün. Rahim ağzı tam saat 6 yönünde. Plasenta saat 8de gibi duruyordu. Önemsemedi. Yeri kötü değil zaten devamlı hareket halinde olacak dedi.

Valla 13 sene önce kızıma detaylı yapıldı. Çıkınca kapıda beş dk bekledim. Dosya hazırlandı. CD ye basıldı, elden verdiler.

İki gün çok uzun. Şimdiki teknolojide sanmıyorum öyle bi bekleme prosedür olsun 🤔 Ersoy hastanesinde deil miydi senin randevun ? Yarın ara asistana sor. Aklında kalmasın. Hemen sonuç veriyorsunuz di mi ona göre kadın doğuma randevu alıcam de.
Valla anlamadım lady ya. Hem arkada bebeği çok rahat hissetsin, detaylıda da çok iyi görünür en sevdiğimiz dedi. Hem de plesenta previa dedi ikisi birden mi anlamadım valla 😀

Valla anlamadım lady ya. Hem arkada bebeği çok rahat hissetsin, detaylıda da çok iyi görünür en sevdiğimiz dedi. Hem de plesenta previa dedi ikisi birden mi anlamadım valla 😀

Arkada olunca hareketleri net hissedersin. Karın duvarına vuruyor direkt. Ve görüntüleme anlamında da en net görüntü. Çünkü engel olacak bi yapı yok.

Heralde dediğim gibi arka duvarda rahim ağzına yakın bi yerde:KK25:

Kızlar selam uzun süredir giremiyordum umarım iyisinizdir hepiniz ❤️🙏🏼
Bir sorum olacak. Temmuzda doğacak bebeğe ne giydireceğiz biz 🤷🏼‍♀️ uzun kollu ayaklı tulum mu kısa kollu ayaksız tulum mu ne giyer bu bebeler? Siz neler alıyorsunuz 🙂 bazı temmuz anneleri sıcakta çocuk pişiyor tek kolsuz zıbınla geçti diyor internette farklı şeyler yazıyor. Doğum yaptığımız hastanelerde odalarda klima da olacak. Ben izmirdeyim hava çok sıcak da oluyor klima var ama klimalı odada bebişi tutmam bilemedim neler alalım sizce 🥹
Kardeşim geçen sene temmuz 11 de doğurdu biz ilk hastanede pamuklu alt üst takım ve çorap birde ince battaniye bulundurduk birtanede Müslin fotoğraf çekimi için aldık. Eve çıktığımızda da uzun kolluları sadece banyo sonra giydirdik şapka taktık 1 2 saat sonra sadece zıbınla durdu yani ilk doğduğu zaman mecburen uzun kollu Yenidoğan takımlarından giydiriyorsun sonra zaten dış dünyaya adapte oldukça vücut sıcaklığı normale döndükçe ince giydiriyorsun ilk odaya geldiğinde baya titriyor ve ayakları elleri mor geliyor çünkü alışması lazım vücut ısısının.

Detaylı demişken Sifonella Sifonella nerde ?
Randevuyu haber verdin, sonucu yazmadın bak aklımdasın :KK24:
Evet ersoyda bacım bugün karar verdik kv gelmesine ben henüz bı Dr da karar vermiş değilim ersoyda detaylı ultrason dan sonra ücretsiz muayene olup Dr için öyle karar vereceğim eşimde bende çok hoşlanmadım Dr dan kv deme ben doğuma kadar bı Dr bulamayacam yardım et sen insan sarrafisin bizimle gel dedim kabul etti sağolsun 😂

Kizlar detaylı ultrasondan çıkınca aynı gün dra sonucu gösterebilirmiyiz yoksa rapor vs çıkmasını mi bekliycem yani detayli ultrasonla aynı güne randevu alayimmi
Doktorum bana detaylıya gir arkasından direk bana geleceksin dedi ikisi de aynı hastane olacak bekleme vs olmayacak bende

Anladım assa yukarı 2 günde rapor çıkar sanırım detaylı daki dra da sorarım randevuyu ona göre alırım bı sonraki randevuya kv de gelecek ondan sordum aynı gün gidiliyosa onu da götüreyim diye eğer gidilmiyorsa boşuna gelmesin eşimle yalnız girmek istiyorum detayliya 😂
Başka bir muayene gelir öyle olursa sen eşinle git tabi ne manaaa😂😂😂

Ay ay ayy!
Az önce ne oldu ??? :rolleyes:

Bebeğim suan hareketli. Bugün daha güçlü vuruyor. Sweatımı kaldırdım. Göbeğimi izlerken fark ettim ki, vuruşları dıştan görülüyor. Karnım dalgalandı 🤩 Kızımı çağırdım. O da gördü. Çok şükür bugünü gösteren Rabbime :KK36:
Yaaaa 2 gün önce bende de aynısı oldu ilk gebelik birde o kadar değişik geldi kiii😍😍😍 çok şükür bin şükür 🤲🏻🤲🏻🧿🧿zaten seninle yakın günlerimiz şimdi bunu yazarken mutlu oldum ya o da heyecanlandı 😂😂😂

Başka bir muayene gelir öyle olursa sen eşinle git tabi ne manaaa😂😂😂
Bende o yüzden 2 gün sonraya randevu alayım dedim ahahah 😂 detayliyada girerse o zaman vay halimize zaten çocuğa zarar verir neden giriyosun deyip durdu anlattım ama karıştırma kafanı bişey olsa anlamazlar beynin bulanır doğuma kadar üzülürsün dedi bende tam tersi anne bebeğimde bı kalp sorunu olsa Allah muhafaza kardiyoloji ile birlikte doğum yapacağım dedim ikna olur gibi oldu en son 😂

Yaaaa 2 gün önce bende de aynısı oldu ilk gebelik birde o kadar değişik geldi kiii😍😍😍 çok şükür bin şükür 🤲🏻🤲🏻🧿🧿zaten seninle yakın günlerimiz şimdi bunu yazarken mutlu oldum ya o da heyecanlandı 😂😂😂
YAaa ne güzel ikinizede hayırlı olsun hissetmek bile ayrı güzel gorunce nasıl olacak kim bilir bende istiyorum hemencecik göreyim 🥰🤰

Arkada olunca hareketleri net hissedersin. Karın duvarına vuruyor direkt. Ve görüntüleme anlamında da en net görüntü. Çünkü engel olacak bi yapı yok.

Heralde dediğim gibi arka duvarda rahim ağzına yakın bi yerde:KK25:
Aynen muhtemelen kuzucum o yüzden belki çıkması daha kolay olur. Yoksa doktor bi sürü şeyi yasaklardı diye düşünüyorum. Pilatese bile lütfen hemen git dedi 😀

Bende o yüzden 2 gün sonraya randevu alayım dedim ahahah 😂 detayliyada girerse o zaman vay halimize zaten çocuğa zarar verir neden giriyosun deyip durdu anlattım ama karıştırma kafanı bişey olsa anlamazlar beynin bulanır doğuma kadar üzülürsün dedi bende tam tersi anne bebeğimde bı kalp sorunu olsa Allah muhafaza kardiyoloji ile birlikte doğum yapacağım dedim ikna olur gibi oldu en son 😂
Ay benim annemmmmm..

“Neden yerinde durmirsin?
Devamlı Dr a gidirsin..
Uşağı rahatsız edirsin.
Uşağı rahat bırak” :confused: :eek:

Ultrasonun bebeği rahatsız ettiğini ve mahremiyetini taciz ettiğimiz söylüyor.:KK48:

Hahahaha bence de mantıklı 😁😁 ayyy Allah korusun da neden kötü şey olur gibi düşünce var hep bu insanlarda yani hayır zaten aklımızda sürekli soru işareti var üstüne gelip olumsuz şeyler söyleyip daha çok moral bozuyorlar Allah korusun ya. Birde böyle ikna etme durumları var benimde şeker yüklemesi daha yapılmadı yaptırma diyorlar neden yani bunun kararını verecek olan siz misiniz ne kadar çok hak görüyorlar kendilerinde insanlar ha 😁

Ay benim annemmmmm..

“Neden yerinde durmirsin?
Devamlı Dr a gidirsin..
Uşağı rahatsız edirsin.
Uşağı rahat bırakın” :confused::KK48:

Ultrasonun bebeği rahatsız ettiğini ve mahremiyetini taciz ettiğimizi söylüyor.
Benim annem tam tersi destekler bide tetkikleri tam yaptırmak için kayınvalidem tam tersi çocuğu bozma diyo 😂 aklın bulanır herşey dosdoğru çıkmaz hiç bı zaman çocuk sağlıklı olsa bile ilerki tetkigi yaptırmaya zorlamak için bişey çıktı derler diyo kadincagiz aslında özel hastaneye guvenmiyo para tuzağı olduğunu bildiği için haklı bı taraftan ama ben detaylı ultrason hariç diğer testleri zaten yaptırıyorum bu önemli bizim için

Hahahaha bence de mantıklı 😁😁 ayyy Allah korusun da neden kötü şey olur gibi düşünce var hep bu insanlarda yani hayır zaten aklımızda sürekli soru işareti var üstüne gelip olumsuz şeyler söyleyip daha çok moral bozuyorlar Allah korusun ya. Birde böyle ikna etme durumları var benimde şeker yüklemesi daha yapılmadı yaptırma diyorlar neden yani bunun kararını verecek olan siz misiniz ne kadar çok hak görüyorlar kendilerinde insanlar ha 😁
Benim kv sürekli kötüyü düşünür en önce kötü gelir aklına ama ben huyunu bildiğim için aldırış etmiyorum pek o yüzden detayliya girsekde birlikte ya Dr a müdahale eder yada cihaza falan aman Allahım sen düşün curcunayi gelmesini o yüzden istemedim eğer rapor hemen çıkıyorsa esimede soylemiycem ki haber vermesin 😂
Bence yakında sende görürsün 😍😍 inşallah hepsi zamanında oluyor gerçekten rabbim çok büyük 🤲🏻🤲🏻
İnşallah 🥰

Benim kv sürekli kötüyü düşünür en önce kötü gelir aklına ama ben huyunu bildiğim için aldırış etmiyorum pek o yüzden detayliya girsekde birlikte ya Dr a müdahale eder yada cihaza falan aman Allahım sen düşün curcunayi gelmesini o yüzden istemedim eğer rapor hemen çıkıyorsa esimede soylemiycem ki haber vermesin 😂

İnşallah 🥰
Hahahhaha Eyvah Eyvah 😂😂 neyse işte huyunu bilmekte iyi yoksa zorlanırsın 😀 çok komik olur gerçekten bir doktor var ya instagramda kadın doğumcu böyle karışan kaynana görümce vs ile ilgili videolar çekiyor o geldi aklıma 😂 hemen çıkar diye düşünüyorum tabi belki hastanelere göre de değişebilir

İnşallah 🥰
Sen tembihle. Telefonları sessize alacağız ve hiç konuşmayacağız de. :KK66:

Hakketen ciddi konsantrasyon gerektiren bi iş o. Zaten esnasında da Dr burda şu var surda bu var demiyor. Sadece işini yapıyor. Yorum yapacaksa bile en sonda söyler. Dikkat dağılmasın diye.

Hea bi de bi hastalığınız varsa özel bi durum, misal kimdi epilepsi geçmişi olan, kullandığınız bi ilaç vs varsa orda söyleyin. Misal benim tansiyon dalgalı ya, onu hatırlatacağım. Belki bu bilgiyle yorumlayacağı şeyler olur.

Merhaba arkadaşlar. Herkes iyidir umarım.

Burun tıkanıklığı yaşayan var mı? Alerjik rinit vardı bende her zaman, gün içinde olmadık zamanda hapşırmaya başlarım, pıt pıt burnum akar ama tıkanıklık olmazdı. Şimdi neredeyse her gece oluyor, hatta nefes alamadığım kabuslar görerek bir uyanıyorum burnumun iki tarafı da tamamen tıkanmış gibi. Hamilelikte olabiliyormuş hormonlardan dolayı.

Yastığı yükseltmek ve odaya nemlendirici almak gibi çözümler öneriyorlar, bunları denedim. Yani hava nemlendiricisi almadım ama kaloriferi kapatıp odayı havalandırdıktan sonra yatınca hava kurumuyordur zaten, sorun nem değildir. Sizin bildiğiniz başka yöntem var mı bu konuda?
. Canim merhaba ay ben tam bir ay boyunca mahfoldum iki burun deligimdeki etler sisti artik kriz gecircek seviyedeydim bana el nebulazator u olanlar iyi geldi surekli hava verdim nemlendikce bir nebze olsun rahatlatti onun haricinde de papatya suyunun buharina durdum 10 dakika havlu ile kapiyosun basini 5 dk mola 3 kere oda baya açtı cok zor durumda kalincada tek tarafima kortizonlu speyden siktim geceleri gündüz kullanmadim aliskanlik yapmasin diye geceb haftada artik en son care yuzume hacamat yaptirdim komple igne ile deldirmeyi göze aldim yani çünkü nefes alamamak faha kötü boylelikle rahatladim baya eski halime döndüm ama o bir ay kabus gibiydi psikolojim bozuldu deceydi hem infuluenza hem burun tikanikligi aayy Allah dusmanima vermesin yani gecmis olsun ama mutlaka dene bu soylediklerimi yapmadigim bisiy kalmadi en cok iyi gelen bunlar

Hahahhaha Eyvah Eyvah 😂😂 neyse işte huyunu bilmekte iyi yoksa zorlanırsın 😀 çok komik olur gerçekten bir doktor var ya instagramda kadın doğumcu böyle karışan kaynana görümce vs ile ilgili videolar çekiyor o geldi aklıma 😂 hemen çıkar diye düşünüyorum tabi belki hastanelere göre de değişebilir
Ayy düşünmek bile istemedim hem Dr da baba dışında kimseyi almaz bence ki ben riske atmayıp onu bı sonraki randevuya götüreceğim en hayırlısı böyle olucak sanırım 😂
Sen tembihle. Telefonları sessize alacağız ve hiç konuşmayacağız de. :KK66:

Hakketen ciddi konsantrasyon gerektiren bi iş o. Zaten esnasında da Dr burda şu var surda bu var demiyor. Sadece işini yapıyor. Yorum yapacaksa bile en sonda söyler. Dikkat dağılmasın diye.

Hea bi de bi hastalığınız varsa özel bi durum, misal kimdi epilepsi geçmişi olan, kullandığınız bi ilaç vs varsa orda söyleyin. Misal benim tansiyon dalgalı ya, onu hatırlatacağım. Belki bu bilgiyle yorumlayacağı şeyler olur.
Çok şükür plesentam dışında bı problemim olmadı gebeliğin ilk haftalarda bı tansiyonum çıkıyordu ama sonra hep takip ettik şuan iyi gidiyor şükür bilgilendirdigin için çok teşekkür ederim ladym kv goturmeyeyim en iyisi eşimin de çocuğu görünce çenesi düşüyor yorum yapiyo sürekli bebek hakkinda onuda tembihleyeyim en iyisi 😂

Back