- 4 Şubat 2024
- 225
- 87
- 18
- 32
Evet canim e nabizda tahlil sonuclari kisminda cikiyor sgk anlasmali hastaneyse tahlil kismina sonuclar yansiyor. orada gorup doktoruma gittimEnabızda tahliller kısmında mı çıkmıştı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet canim e nabizda tahlil sonuclari kisminda cikiyor sgk anlasmali hastaneyse tahlil kismina sonuclar yansiyor. orada gorup doktoruma gittimEnabızda tahliller kısmında mı çıkmıştı
Zaten doktor özele gidiyorum diyince ultrasonda 2 saniyeligine falan bakti sadece ikili testte uzun uzun bakildiHem devlette hem özelde takipliyim canım. Allah'ın izniyle bir şey olmaz. Ultrason ses dalgaları ile bakıyor. Sadece kalbin sesini dinlemek için vs bakıldığında bebek huzursuz olabilir diye biliyorum. Tek devlette takipli olsam kafayı yerim devlette en son 10.haftada ultrasonla baktılar üstüne kaç kere sonuç için va gittim asla bakmadılar
Lekelenmem olduguna bebek duscek diye beklediler resmen kalp atisi kontrolu icin 3 4 defa ultrasona girdim onun disinda saniyelik muayeneler oldu toplamda da 9 defa ultrasonla bakilmistirKesinlikle katılıyorum, her ne kadar ses dalgası da olsa yapılan bilimsel çalışmalarda çok sık girmenin bebeğe olumsuz etkisi olduğu yayımlanmıştı. Yurtdışında genellikle 6 defa falan giriliyor. Anneler olarak tabii ki endişeleniyoruz ama doktorumuzun çağırdığı dönemler dışında ( tabii ki acil durumlar hariç) çok sık ultrason yapılması bence çok doğru değil.
Evet biliyorum. İlk çocuğuma yaptırmıştım fetal dna. Şimdi yaptıramadık, başka şeyler girdi araya. Bilemedim doktor kafamı karıştırdı sanki fetal dna dışında bir alternatifi yok gibi. Amniyosentez de bir tık riskli geliyor bana. Bilemedim valla suçlu da hissediyorum yaptırmadım test diye. İkili test yaptıracağım sanırım ama şuan 15 haftalık oldu artık sanırım onun da zamanı geçti.Fetal dna genetik hastalıkları belirlemede %99 doğru sonuç veren bir test.Detaylı ultrason 20. Haftadan itibaren yapılıyor, ve maalesef bebeğin doğduktan sonra hayata tutunamayacağı bazı genetik hastalıklar olabiliyor. Tabii ki hiçbirimiz bu durumu yaşamak istemeyiz, ben biyoloji okuduğum ve öğretmenlik yaptığım için genetik konusuyla ilgili bilgim var, maalesef öyle bir durumda normal doğum gibi bebeği almak zorunda kalıyorlar, bende 39 yaşındayım ilk gebeliğim, riske atmamak için fetal dna yaptırdım. Amacım sizi tedirgin etmek değil sadece eğer imkanınız varsa yaptırmanızı tavsiye ederim tabii ki sizin kararınız.
Ben de aynısını düşündüm ne alaka amniyosentez yaşındasın sanki hamile kalmamız bile büyük bişe gibi. Bu doktolar belli bir süre sonra otomatiğe bağlıyor sanırım duygusuzca. Hani dersin ki yaştan dokayı belki riskli çıkar, o zaman da şunu şunu yaptırabilirsiniz ama önce bir bakalım vs. Neyse. Senin kaçıncı haftada yapıldı ikili test?Canım ben 36 yaşındayım ikili test yapıldı ve hiçbir sorun çıkmadı yaştan dolayı öyle demiştir ama hemen böyle amniyosentez yaşın vs.niye konusuyoki insanın moralini bozuyolar ortada bişey yokken
Ben zaten acil durumlar dışında diye belirtmiştim, ama yurtdışında normal durumlarda prosedür yazdığım şekilde oluyor, kadın doğuma bile 20. Haftadan sonra gidiliyor o haftaya kadar aile hekimi kontrolünde olunuyor.Lekelenmem olduguna bebek duscek diye beklediler resmen kalp atisi kontrolu icin 3 4 defa ultrasona girdim onun disinda saniyelik muayeneler oldu toplamda da 9 defa ultrasonla bakilmistir![]()
Siz sanıyorum ikili test zamanını geçirmişsiniz, eğer fetal dna yaptırmayacaksanız 3’lü test var ama onu kaçıncı haftalarda yapıyorlar bilmiyorum, doktorunuza danışın isterseniz o en iyi bilgiyi verir sanıyorum.Evet biliyorum. İlk çocuğuma yaptırmıştım fetal dna. Şimdi yaptıramadık, başka şeyler girdi araya. Bilemedim doktor kafamı karıştırdı sanki fetal dna dışında bir alternatifi yok gibi. Amniyosentez de bir tık riskli geliyor bana. Bilemedim valla suçlu da hissediyorum yaptırmadım test diye. İkili test yaptıracağım sanırım ama şuan 15 haftalık oldu artık sanırım onun da zamanı geçti.
Ben de aynısını düşündüm ne alaka amniyosentez yaşındasın sanki hamile kalmamız bile büyük bişe gibi. Bu doktolar belli bir süre sonra otomatiğe bağlıyor sanırım duygusuzca. Hani dersin ki yaştan dokayı belki riskli çıkar, o zaman da şunu şunu yaptırabilirsiniz ama önce bir bakalım vs. Neyse. Senin kaçıncı haftada yapıldı ikili test?
Aslında bugün doktora gittik ve ikili yaptıramazsın demedi, yaptırabilirim gibi konuştu ben de şaşırdım. Tekrar sorayım olmadıSiz sanıyorum ikili test zamanını geçirmişsiniz, eğer fetal dna yaptırmayacaksanız 3’lü test var ama onu kaçıncı haftalarda yapıyorlar bilmiyorum, doktorunuza danışın isterseniz o en iyi bilgiyi verir sanıyorum.
Ben de bugün doktora gittim. İkili testi daha yaptırmadım ve sorduğumda bana yaş itibari ile amniyosentez yaşındasın zaten riskli çıkacak direkt fetal dna yaptır dedi, ona da şimdi durumum var ama yaptırmak gene de zorluk olacak. Acaba dedim detaylıyı mı beklesem, onda da genetik hastalıklar görülmeyebilir hepsi dedi. Kafam karıştı yani fetal dna dışında illa ki amniyosentez mi yaptırması gerek 35 yaş ve üstünün? İkiliye girip hiç moralimi bozmak istemiyorum. Kafam karıştı.
Kızlar 2li tarama sonucum orta riskli çıktı ultraason vs hepsi normal dedi sanırım yaştan dolayı (32) böyle sonuç çıktı dedi detaylı baktı sonra bebek gayet iyi herşey yolunda ben bir şey göremedim dedi eğer şüphelerim olsaydı genetik test isterdim dedi ama eğer benim için sorun olur diyorsan fetal de yaptırabilirsin dedi.. onaylamadım teşekkür edip çıktım..
Şöyle 35 in üstünde normalde ikili testte yaştan dolayı riskli çıkabilir denir ama bu kesin bişey değildir bana 12.haftada yapıldı ben yaştan dolayi riskli çıkacağını düşündüm ama çok şükür iyi çıktı.zamanin geçtiyse üçlü testi dusunebilirsin için rahat edecekse yada direk fetal yaptirabilirsin dr bana normal dediği için fetal DNA ya yonlendirmediEvet biliyorum. İlk çocuğuma yaptırmıştım fetal dna. Şimdi yaptıramadık, başka şeyler girdi araya. Bilemedim doktor kafamı karıştırdı sanki fetal dna dışında bir alternatifi yok gibi. Amniyosentez de bir tık riskli geliyor bana. Bilemedim valla suçlu da hissediyorum yaptırmadım test diye. İkili test yaptıracağım sanırım ama şuan 15 haftalık oldu artık sanırım onun da zamanı geçti.
Ben de aynısını düşündüm ne alaka amniyosentez yaşındasın sanki hamile kalmamız bile büyük bişe gibi. Bu doktolar belli bir süre sonra otomatiğe bağlıyor sanırım duygusuzca. Hani dersin ki yaştan dokayı belki riskli çıkar, o zaman da şunu şunu yaptırabilirsiniz ama önce bir bakalım vs. Neyse. Senin kaçıncı haftada yapıldı ikili test?
Ben 34 yaşındayım yine de ikili yaptırmak istedim. Yaş dışındaki tüm riskler düşük çıktı. 1/3000 ila 1/170binlerdeydi rakamlar; ki düşük bir risk değeri. Yaş işin içine girdiğinde 1/280 çıktı. Yani yaş fırlattı değeri ama doktor dikkate almadı. Nispeten risk görmedi demek ki. Ense 1.36 burun kemiği var dedi. Başka bir anomali bulgusu yoksa (kalp gibi) en azından fikir veriyor. Risk yüksek çıksaydı fetal yaptırırım demiştim. Durumunuz varsa yaptırmanız tabi ki mantıklı %99 doğruluk deniyorBen de bugün doktora gittim. İkili testi daha yaptırmadım ve sorduğumda bana yaş itibari ile amniyosentez yaşındasın zaten riskli çıkacak direkt fetal dna yaptır dedi, ona da şimdi durumum var ama yaptırmak gene de zorluk olacak. Acaba dedim detaylıyı mı beklesem, onda da genetik hastalıklar görülmeyebilir hepsi dedi. Kafam karıştı yani fetal dna dışında illa ki amniyosentez mi yaptırması gerek 35 yaş ve üstünün? İkiliye girip hiç moralimi bozmak istemiyorum. Kafam karıştı.
Yaşımızda ne var anlamadım yani :) 50 yaşında doğuran insanlar varBen ikili testin kan testini vermek istemiyorum yastan oturu riskli cikacak dedim o da evet cikar dedi fetal onerdi cok pahali diyince ama yine de ense ve buruna bakalim ultrasona gir orada risk cikarsa fetali yine dusunuruz dedi ben o sekilde yaptim. Kan testi vermedim. Zaten orana dayali bir sonuc yanlis cikma orani cok yuksekti
Benimde çok kafam karıştı heeşey normal ama yaştan dolayı demesi ve yaşında 32 olması 600 de 1 ihtimal dedi.. yanii gerçekten hiç yaptırmamak daha iyi olurmuşBen de bugün doktora gittim. İkili testi daha yaptırmadım ve sorduğumda bana yaş itibari ile amniyosentez yaşındasın zaten riskli çıkacak direkt fetal dna yaptır dedi, ona da şimdi durumum var ama yaptırmak gene de zorluk olacak. Acaba dedim detaylıyı mı beklesem, onda da genetik hastalıklar görülmeyebilir hepsi dedi. Kafam karıştı yani fetal dna dışında illa ki amniyosentez mi yaptırması gerek 35 yaş ve üstünün? İkiliye girip hiç moralimi bozmak istemiyorum. Kafam karıştı.
Yaştan dolayı ikili ben de yaptırmadım fetal yaptır dedi başka bir merkezde radyolojiye gittim çok ayrıntılı baktı gayet sağlıklı görünüyor fetal yaptırmana gerek yok dedi yaptırmadımBen ikili testin kan testini vermek istemiyorum yastan oturu riskli cikacak dedim o da evet cikar dedi fetal onerdi cok pahali diyince ama yine de ense ve buruna bakalim ultrasona gir orada risk cikarsa fetali yine dusunuruz dedi ben o sekilde yaptim. Kan testi vermedim. Zaten orana dayali bir sonuc yanlis cikma orani cok yuksekti
Veriler onceki dogumlarda belli kriterlere gore oranlaniyor. Onceki nesiller daha erken dogurdugu icin bu yaslarda dogum az ondan simdi cok olsa da oran yine eski dogumlara gore hesaplaniyor. O yuzden hic yaptirmayinca da ici elvermiyo insanin ama yanlis cikma orani cok yuksek. Detayli ultrason asil ben onu bekliyorumYaşımızda ne var anlamadım yani :) 50 yaşında doğuran insanlar var