Öncelikle masaallah.saglik durumu iyi doktorda kilolu vs diye uyarmadiysa hiç takılma. Ama ne kadar ne yiyor bizimlede paylaş zira ben tikandim. Birde kaç cm kaç kilo doğmuştu oda önemli.
Benim kız full ayakta yürüyor kilo fln almıyor artık.
Kuzum az once uzunxa bir mesaj yazdim ama uctu gitti anlamadim.
Benimki 52 cm dogmustu, 3200 grdi.
Ama pek emmedi, benim de sutum ne yaptiysam artmadi. 4-5 ay kadar tam emdi.
Mamanin da etkisi olabilir genetik de ben de kilolu bir bebekmisim. Babasi da mesela 4.5kilo dogmus.
İki incir, iki hurma, biraz kuru uzum, iki-uc gun kurusu buharda hasliyorum ve blendirdan geciriyorum. İcine ceviz badem ve findik da atiyorum. Bu karisim dolapta 2-3 kadar kaliyor.
Bunu sabah haslanmis yumurta, avakado, peynir, bir cay kasigi kadar tahinle karistiyorum. Kati olirsa yarim olcu mama yapip onunla biraz sulandiriyorum. Kahvaltida bunu son 1-2 aya kadar hep cok guzel yedi. Artik prk yemiyor.
Kahvaltida annemin yaptigi menemenden yapiyorum, seviyor. Biraz misir biraz tam bugday unundan kuymak yapiyorum bol peynirli seviyor.
Bugun tam bugday unundan krep yaptim mesela. Boyle seyleri yiyor bu ara. Peynir aeytin yunurta hic yediremiyorum bir suredir. Anca boyle seylerin icine koyuyorum.
Yukaridaki kuruyemis karisimindan bir subardahi kadar yogurdun icine kouyorum yaklasik bir tatli kasigi kadar seviyor. Ama bu aralar onu da pek istemiyor.
Meyve muz mandalina ve elma yiyor. Bir ara deli gibi yaban mersini yiyordu onu da asla yemiyor.
Cennet hurmasini yogurtla karistiyorum onu da seviyor.
Tam manasiyla etci bir insan kendisi babasina cekmis. Ciger, doner, karniyarik icin hazirlanan kiymayi cok seviyor.
10 gunde bir filan eriste veriyorum, seviyor.
Aebze pek yemiyor, bi pirasa kabak seviyordu. Kendimize nasil pisiriyorsam ondan yiyor.
Tarhana corbasi asigi.
Ben de yemedigi her sebzeyi corbanin icine koyuyorum.
Tarhana, kuzu ilik suyu, brokoli, kereviz, tatli kabak, ne varsa sebze ekliyorum. Snra blenderdan geciriyorum corbalari bu sekilde veriyorum. Mercimek de seviyor onu da bu sekilde yapiyorum. (Sebzeleri buharda biraz haslayip buzluga koyuyorum ki hazir oluyor direkt corbanin icine atiyorum, her seferinde sifirdan hasirlamiyorum. Bi yaptigim 15 gun falan gidiyor)
Hafta bir iki balik yediriyordum ama balikla da mesafeli sanki. Garip bi ahiz tadi var. Yagli balik seviyor. Azicik sogusun hocbir yemegi yemiyor.
Ayran vs hoc sevmiyor alistiramadim bir turlu. Bugun ictiyse biraz yarin asla yuzune bakmiyor mesela.
Bir de bazen kek yapiyorum ara ogun.
Bir yumurta, goz karari yulaf ya da tam bugday unu, o hazir bulundursugum kuruyemis karisimi, elma rendesi, biraz tarcin kucuk kek kaliplarina dokuyorum. İki gun aralarda veriyorum seiyor.
Yazinca aslinda baya yiyormus bizimi :)
Ama bu aralar corba ve etle takiliyor. Balik da yemiyor.
Benimki boyle beslendi ama dedigim gibi bir suredir cok nizami degil ve dise bagliyorum istahi eskisi gibi degil. 8 disi var. Sanirim bu kopek disleri cikacak 1 aydir belki daha uzun cikaramadi hep cok kasiyor.
İnsan yiyen benege alisinca az yemesi zor geliyormus insana.
Bol bol salatalik yer bu arada.
Ha bir de kuru uzum hastasi.
Cekirdeksiz kuru uzumu olesiye seviyor. Abartmadan aralarda veriyorum 3-5 tane gun icinde totalde yine yiyordu 10-15 tane.
Mucver yapiyorum ara ara onu da seviyor.
Mumkun mertebe yulaf ya da tam bugday unu kullaniyorum her seyde. Organik gurmemden almistim. Bereketli de oluyor bilginize.
Kuzum insallah bir faydam olur.