• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kızlaaarr merhaba çoook uzun zaman olmuş buraya girmeyeli. Girmişken bir soru sorayım bebeklerinizin konuşması nasıl hepsi Ocak 23 doğumlu o yüzden merak ettim bizimki cümle kurmuyor henüz ama kelime sayısını her gün artıyor bu ara. Cümle kuramadığı için üzülüyorum

Kızlaaarr merhaba çoook uzun zaman olmuş buraya girmeyeli. Girmişken bir soru sorayım bebeklerinizin konuşması nasıl hepsi Ocak 23 doğumlu o yüzden merak ettim bizimki cümle kurmuyor henüz ama kelime sayısını her gün artıyor bu ara. Cümle kuramadığı için üzülüyorum

Vallahi ben de üzülüyorum ama kurmuyor sayı sayar renkleri sayar ahtapotundan denizanasına kadar söyler . Ana baba gel demez 😂

3 ocakta doğdu. Bu hafta kelimeleri daha güzel söylüyor. Bazen kısaltmaya devam ediyor. 3 kelime kullanarak cümle kuruyor. Anne buraya gel. Babam buradan git. Bana bunu ver. Bu değil. Bana bebeği ver.
Bazen de kelimeleri söylemiyor. Kalem demiyor , Anne ka ver. Sıcak demiyor. Anne bu cak diyor. Cümle kurmadığı için ben de üzülüyordum. Doğum gününden sonra başladı. Etrafımdakiler de 2 tam yaşayınca birden konusur merak etme diyorlardı :) bence bu ayın sonunda çoğu cümle kuracak 😊

Benimki cumle kuruyor ama cogunu sadece biz anliyoruz :) 7 ocak dogumlu, Pittik Pittik in dedigi gibi yasini doldurduktan sonra bir anda hizlandi cumleler. Arkadasimin oglunun 2 yasinda uc bes kelimesi vardi, birkac ay icinde insanlarla sohbet edebilir hale geldi. Su an kelimeleri varsa ve dediginiz gibi her gun artiyorsa hic endiselenmeyin.

Benim kız konuşma konusunda çok hızlı çıktı . 3 dilde de ,3-4 kelimeli cümleler kurabiliyor , duyduğu her yeni kelimeyi de tekrar ediyor . Şarkılara eşlik ediyor 🧿saçlarimiza bakın teyzeleri 😍
1000277358.jpg

Kizlar Türkiye de özel aşıların fiyatları üç asagi beş yukarı ne kadar ? Menenjit aşısını devlet karşılıyor mu ? Burda menenjit , çiçek ve hepatit Özel aşı. Ve menenjiti 2 yaşından sonra tek doz yapıyorlar ve hemen hemen kimse özel asilari yaptırmıyor . Menenjit tek doz TL olarak 5000 liraya denk geliyor . Mecbur yaptıracağım , sadece tr de durum nasıl merak ettim .

Kizlar Türkiye de özel aşıların fiyatları üç asagi beş yukarı ne kadar ? Menenjit aşısını devlet karşılıyor mu ? Burda menenjit , çiçek ve hepatit Özel aşı. Ve menenjiti 2 yaşından sonra tek doz yapıyorlar ve hemen hemen kimse özel asilari yaptırmıyor . Menenjit tek doz TL olarak 5000 liraya denk geliyor . Mecbur yaptıracağım , sadece tr de durum nasıl merak ettim .
Menenjit ücretli biz 3 doz olduk valla geçmiş zaman tanesi 1500 falandı galiba . Diğer saydıklarını devlet karşılıyor . Kıza da maşallah anam biz nerde hata yapıyoruz konuşmuyor konuşuyor da yani şakımıyo😂 gerçi bizimki de dağa tırmanıyor 😂😂

Menenjit ücretli biz 3 doz olduk valla geçmiş zaman tanesi 1500 falandı galiba . Diğer saydıklarını devlet karşılıyor . Kıza da maşallah anam biz nerde hata yapıyoruz konuşmuyor konuşuyor da yani şakımıyo😂 gerçi bizimki de dağa tırmanıyor 😂😂
Benim de yaptığım extra birşey olmadı aslında . Çocuktan çocuğa değişiyor . Oğlum 2 yaşına kadar sıfır ekran , akrabalar , arkadaşlar ,yaşıt çocuklarla çok sosyal büyüdü ama baba dediğinde 18 aylıktı , ilk iki kelimeli cümlesini 2 buçuk yaşında kurdu. Kızıma 8 aylıktan beri TV izletiyorum sectigim programları sadece . Yurt dışında ,sıfır akraba ,akran , yanlız büyüyor ama şakır şakır konuşuyor . Diller arası tercüme bile yapıyor 😄

Back