- 20 Ocak 2015
- 9.261
- 12.987
- 40
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
- #34.121
Canım ya bunları düşünmek icin erken ama çocuk ne güzel cevresine algısı açık neden böyle düşünüyorsunuz. Sosyal bir çocuk ilgisi dikkati var bence bu şeyleri bu açıdan düşünmek yerine ne güzel kizim sosyal ,algisi acik diye düşünmek daha güzel. Tabi olur olmaz bilmem olmasın hiçbiri ama bazi cocuklarin algısını böyle çevre yaftaliyor bu hayat boyu okul hayatında da peşinde geliyor. Tabi benim ki küçük bir tavsiye bebişiniz icin kimsenin yanında böyle demeyin maşallah bebişiniz sosyal,algisi acik akıllı takılmayınKizlar ya bebeklerinde hiperaktivite tanisi konulan biri tanidiniz mi?
Ben suphelenmeye basladim benimkinden.
Doktor son kontrolde enerjisi cok yuksek demisti. Hiperaktivite olabilir mi dedigimde henuz oyle bir belirti yok bence dedi.
Neyse simdi bakiyorum da ya bir cocuk 5 saniye oturmaz mi?
Keyfi yerinde aglamasi huzursuzlugu yok ama mumkun diil bi kitap okuyalim, bi seyle 10 saniye ilgilenelim. Emeklemeye basladigindan beri giderek artti. Simdi koltuklara da tutunup kalkiyor ve yurudugunu zannediyor galiba ki arkasina onune bakmadan kendini oradan oraya atiyor. Devamli hareket halinde. Ama devamli. Gorenler hiperaktivite bozuklugu olabilir diyor. Surekli bir seyler soyleyip oradan oraya emekliyor tirmaniyor. Erkek bebekler genelde boyle olur derlerdi benimkinin yaninda onlar melek ve hatta benimkinden tirsiyolar biraz. Onlara bagirarak bir seyler soyluyor, yanlarina gitmek istiyor. Top oynayan cocuklarin toplarina o da vurmak istiyor. Surekli rica ediyorum sag olsunlar kirmiyo cocuklar da, herkesin oyununa ortak olmak istiyor.
Sokakta herkese gel gel bay bay diyor. En ufak bir muzikte ya da biri aferin masallah dediginde alkislar bitmiyor bir de bizim de alkis yapmamizi istiyor. Kuzey kore lideri gibi devamli alkis yaptiriyor. Sadece yemek yerken mama sandalyesinde biraz oturuyor. Ya da parkta filan bir sey yedirirken oturuyor ama o da doyana kadar, snra asla oturmak istemiyor. Parkta filan artik emeklemek ve yurumek istiyor. Durmuyor kucakta arabasinda. Ha bir tek kangurudayken sakin.