- 1 Şubat 2022
- 527
- 734
-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #40.961
8. Ay hakkaten zor bu arada bence en zoruydu şimdiye kadar.. Ben arkamdan ağlayıp illa yanımda olmak istediği zamanlar mama sandalyesine oturtup gittiğim yere götürüyorum önüne oyuncaklarını koyuyorum ya onlarla oynuyor ya beni izliyor biraz zaman kazandırıyor bana o. Bazen kendisi peşimden geliyor ama yerler buz gibi her yer halı kaplı değil halıflex falan olsa ses etmeyeceğim üşütecek diye korkumdan evde yerde gezinmesine izin veremiyorum :/Kızlar 8. Ay bana zor geldi ya sanki daha sık uyanıyor daha bana düştü , 9 da uyuttum kalktı resmen daldıramadım, tuvalete gittim diye geçen arkamdan ağlamaktan uğunacaktı nerdeyse , bu yüzden Yürüteç alacağım şuan en zevk aldığı şey ayakta durmak en azından bi WC molam olsunayy çok zararlı ben almayacam demiştim kaynanama yediğim kaçıncı sözüm sayamadım en az 5
Benim ki mama sandalyesine ayrı gıcık ya önüne taktığımız tepsi kısmını takınca direk çığlık zaten bende bazen o tepsi olmadan yediriyorum8. Ay hakkaten zor bu arada bence en zoruydu şimdiye kadar.. Ben arkamdan ağlayıp illa yanımda olmak istediği zamanlar mama sandalyesine oturtup gittiğim yere götürüyorum önüne oyuncaklarını koyuyorum ya onlarla oynuyor ya beni izliyor biraz zaman kazandırıyor bana o. Bazen kendisi peşimden geliyor ama yerler buz gibi her yer halı kaplı değil halıflex falan olsa ses etmeyeceğim üşütecek diye korkumdan evde yerde gezinmesine izin veremiyorum :/
Gece iki sefer besleniyordu. 01:00 gibi bi sefer bi de 05:00 gibi. 05:00tekini kesmek kolay oldu. Emzik verip pışpışlayınca uyuyordu yeniden.9.aydan itibaren demiş.bu arada gece beslenmemesi güzelmiş, sanırım hayalim ama benim bıdık mama için kıyametler koparıyor gece. Siz bir anda mı bıraktınız
Ben doktorun yorumunu biraz abartılı buldum :))) sırf bu sebepten pısırık olmaz herhalde, çok abartılı.cheery maşallah benim de hayalim gece beslenmesinin bitmesi sabaha kadar sağ meme sonra sol meme, doktora sordum yanlış yapıyorsun sana çok bağımlı olur azaltman lazım 13 ay civarı hiç gece beslenmesini önermiyoruz dedi, hatta pısırık olur bağımsız olamaz dedi özgür başarılı bir çocuk istiyorsan böyle yapma dedi bi gün denedim çok ağladı ya görüyorum yani sadece meme emip dalmak istiyor bende kendimi kötü hissettim o yüzden erteledim azaltma işini bilmiyorum ne zamana kadar böyle gidecek
Aynı benim kız. Emzik veriyorum kıyameti koparıyor. İlla gece emecek.cheery maşallah benim de hayalim gece beslenmesinin bitmesi sabaha kadar sağ meme sonra sol meme, doktora sordum yanlış yapıyorsun sana çok bağımlı olur azaltman lazım 13 ay civarı hiç gece beslenmesini önermiyoruz dedi, hatta pısırık olur bağımsız olamaz dedi özgür başarılı bir çocuk istiyorsan böyle yapma dedi bi gün denedim çok ağladı ya görüyorum yani sadece meme emip dalmak istiyor bende kendimi kötü hissettim o yüzden erteledim azaltma işini bilmiyorum ne zamana kadar böyle gidecek
Bende abartılı buldum canım ya yoksa en zor bana yani şuan annelik iç güdülerim erken diyor gerçekten hala çok küçük bi yerden sonra o motivasyon bence de gelirBen doktorun yorumunu biraz abartılı buldum :))) sırf bu sebepten pısırık olmaz herhalde, çok abartılı.
Emen bebekler açlıktan emmiyor sadece, rahatlıyorlar memede :)) ve en doğal hakları bence. Doğru zaman gelince sen hissedersin yavaş yavaş kesersin.
Bi noktadan sonra deliksiz bir gece uykusunun tüm aile için daha iyi olduğuna karar verip motive olunuyor ahahah:))
Bizde emzik tutmadık canım, tek aradıkları sıcaklık gibi geliyor bazen çünkü beşiğine koydukça daha sık uyanıyor yanımda daha iyi uyuyorAynı benim kız. Emzik veriyorum kıyameti koparıyor. İlla gece emecek.
Canım yediğinde ne kadar yiyor mesela çay bardağının yarısı kadar oluyor mu ben göz kararı veriyorum mesela verdiğimi yiyor arkasından az da olsa hala emiyor ama çok emmiyorKızlar merhaba, kızım 7 ay 25 günlük. Üçüncü aydan beri mama ile besleniyor. Ek gıda için ne versem tadına bakıyor aslında. Öyle ağzını kapatıp açmamazlık etmedi hiç şimdiye kadar. Ama hala bir öğün olacak kadar yemiyor. Üstüne hep mama içiyor. Artık günde bir ya da iki kere öğün olarak ek gıdayla doymaları mı gerekiyor
Canım geçen şu gece mamalarından aldım, normal de asla almam derdim içinde palm yağı süt tozu bi sürü bişe var ama denemek istedim, kesinlikle yemek istemedi hep öğürdü 2 gün denedim yok, canım insanı illallah ettiriyor o kadar çok uyanıyor ki pes edip yanımda uyutuyorum özellikle mesela biz yatana kadar 2-3 saat eşimi gönderiyorum o geri uyutuyor 5 dk sonra geri uyanıyor tekrar uyuyor tekrar geri sonra hiç uyumuyor ama meme emince hemen sızıyor, eşim bile ver ya emsin böyle uğraşamıyoruz modunda, emziği bayadır hiç denemedim akşam gene bi uyku arası vereyim deneyeyimPapatya0593 canım sen gece maması gibi tarifler denedin mi? Bence de senin oğlan acıktığı için değil de alıştığı için uyanıyor. Yanında yatmaya da alışmış kundağı bıraktırmak gibi aslında. Üç gün direnir sık uyanır dördüncü gün alışır. Bırak kendi beşiğinde uyusun. Birinde emziriyorsan bir diğer uyanmada emzik verip pışpışlasan?
Mesela kahvaltıda haşlanmış yumurta sarışının çeyreği kadar yanında çay kaşığı kadar labne bir bebe bisküvisinin de yarısının yarısını yiyo; çorbaları da iki üç çorba kaşığı kadar anca yiyo. Mesela mamadan sonra üç saat acıkmıyo ya ek gıdada yarım saat sonra tekrar acıkıp huysuzlanıyoCanım yediğinde ne kadar yiyor mesela çay bardağının yarısı kadar oluyor mu ben göz kararı veriyorum mesela verdiğimi yiyor arkasından az da olsa hala emiyor ama çok emmiyor
Canım porsiyon bana da az geldi ama tabi kilosu vs farklıdır ama hemen acıkması zaten doymadığını gösteriyor , ağzını açmıyorsa da yapacak birşeyin yok bence ek gıda öğünlerini artırmaya çalış huysuzlanınca gene ek gıda denesen mama vermesenMesela kahvaltıda haşlanmış yumurta sarışının çeyreği kadar yanında çay kaşığı kadar labne bir bebe bisküvisinin de yarısının yarısını yiyo; çorbaları da iki üç çorba kaşığı kadar anca yiyo. Mesela mamadan sonra üç saat acıkmıyo ya ek gıdada yarım saat sonra tekrar acıkıp huysuzlanıyo
Canım bul tak oyuncaklar ilgisini çekiyor kitap ilgisini çekiyor bide araba oynuyor benim ki tekerlek çeviriyor parmağıylaGeçen bi arkadaş oyuncak atmıştı buryaa bebeğin ilgisini çekiyor mu merak ettim. Çıngıraklı ve peluş oyuncaklar eskisi gibi pek sarmıyor, kızım ilgilenmiyor daha yeni şeyler arıyor.
Öyle yapayım madem artık. Bir de pütürlüden kasıt ne tam olarakCanım porsiyon bana da az geldi ama tabi kilosu vs farklıdır ama hemen acıkması zaten doymadığını gösteriyor , ağzını açmıyorsa da yapacak birşeyin yok bence ek gıda öğünlerini artırmaya çalış huysuzlanınca gene ek gıda denesen mama vermesen
Canım herşeyi çorba kıvamına getirmemek yeterli bende hiç blender yapmıyorum biraz taneli olsun zaten yumurtayı veriyoruz mesela onlar pütürlüÖyle yapayım madem artık. Bir de pütürlüden kasıt ne tam olarakben hiç blender kullanmadım başından beri hep çatalla ezip veriyorum bu mu pütürlü demek yani
Çok teşekkür ederim cevapların içinCanım herşeyi çorba kıvamına getirmemek yeterli bende hiç blender yapmıyorum biraz taneli olsun zaten yumurtayı veriyoruz mesela onlar pütürlü
Maşallah çok erken diş çıkarmış, ben bugün huzursuzluğun dişten kaynaklandığına emin oldum, eli sürekli ağzında, hem ağlıyor hem kaşıyor, geceler gündüz gündüzler gece oldu, diş çıkarmak kolay değil ama benimki biraz nazlıBizim bıdık ilk dişini 3.5 aylıkken çıkardı, şuan 8 ay 8 günlük başka diş yok ama nerden baksan 4 aydır diş sancısı çekiyor salya var bolca ve parçalayacak gibi emzikle yada elinde her ne varsa kaşıyor