- 20 Şubat 2010
- 32.895
- 6.243
-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #41.001
Moms green şampuanı var bende canım güzel onu hiç denedin miBebeğim banyodan sonra çok kızarıyor. Egzaması azıyor yani.
Farklı şampular denedim sonuç değişmedi.
Yani sorun suda bence.
İçme suyuyla yıkayacağım bundan sonra.
Suya da alerji gösteriyor bence.
Bunu yaşayan var mı?
Merhaba canım benimki de 8.5 aylık olmak üzere bizde öğün haline getiremedik her seyi kendi eliyle yemek istiyor yoğurdu bile eline vermek zorunda kaldım bir ara hiç kaşık kabul etmiyordu, püre - çorba nerdeyse hiç yediremiyorum. Geçen gün dışardan meyve püresi alıp denedim şu torba gibi olanlardan onu biraz yedi kendisi yediği için. Ben de yıkanabilir gıda poşeti sipariş verdim, elime ulaşsın çorbalarını falan ona koyup eline vereceğim belki öyle alışır, seninki de belki kendi yemek istiyordurKızlar merhaba, kızım 7 ay 25 günlük. Üçüncü aydan beri mama ile besleniyor. Ek gıda için ne versem tadına bakıyor aslında. Öyle ağzını kapatıp açmamazlık etmedi hiç şimdiye kadar. Ama hala bir öğün olacak kadar yemiyor. Üstüne hep mama içiyor. Artık günde bir ya da iki kere öğün olarak ek gıdayla doymaları mı gerekiyor
Yok onu da denedim. Kumanda, terlik her şeyi ağzına götürüyor ama yiyecekleri asla ağzına götürmüyor sadece oynuyo. Belki zamanı vardır daha diye çok da ısrar etmiyorum ben de inşallah yanlış yapmıyorumdurMerhaba canım benimki de 8.5 aylık olmak üzere bizde öğün haline getiremedik her seyi kendi eliyle yemek istiyor yoğurdu bile eline vermek zorunda kaldım bir ara hiç kaşık kabul etmiyordu, püre - çorba nerdeyse hiç yediremiyorum. Geçen gün dışardan meyve püresi alıp denedim şu torba gibi olanlardan onu biraz yedi kendisi yediği için. Ben de yıkanabilir gıda poşeti sipariş verdim, elime ulaşsın çorbalarını falan ona koyup eline vereceğim belki öyle alışır, seninki de belki kendi yemek istiyordur
Papatya benim oğlanın sırtı komple kuru. Bildiğin egzama gibi düşün. Benim cevize alerjim var bebeğime de sabahları veriyordum ondan dolayı olduğunu düşündüm doktora sordum tek bir bölgedeki kızarıklık alerji sayılmaz dediKızlar benim oğlanın beli dün gece böyle kızarmıştı benek benek , daha önce de iki kere daha oldu neden olduğunu anlayamadım hep aynı yer ve vücudunda başka yok böyle kızarıklık, o an bezinin markasını değiştirdim ve bel kısmını katlayıp uyuduk, sabah solmuştu (2 resimde ekledim biri gece diğeri sabah)ama 2 gündür kahvaltıda yumurta yediriyordum alerji midir bezden midir bilemedim kızlar ya bide neden hep aynı yer kafam karıştı, fotoları ekliyorum
Aslında artık yavaştan ek gıda ile doymaları gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü 1 yaş sonunda bizim yediklerimizden yiyor seviyeye gelmeleri lazım. Biz mama kullanmıyoruz emiyor ben bazen ek gıda vericeksem emzirmiyorum özellikle yemek yesin diye yoksa yemiyor cidden.Kızlar merhaba, kızım 7 ay 25 günlük. Üçüncü aydan beri mama ile besleniyor. Ek gıda için ne versem tadına bakıyor aslında. Öyle ağzını kapatıp açmamazlık etmedi hiç şimdiye kadar. Ama hala bir öğün olacak kadar yemiyor. Üstüne hep mama içiyor. Artık günde bir ya da iki kere öğün olarak ek gıdayla doymaları mı gerekiyor
Benim bebeğimde emekliyor hatta kenarlardan tutunup kalkıyo falan. Geçen bi arkadaşın bebeğinin yürütecine koydum asla sevmedi ileri geri bi iki adım dışında adım atmadıBirden hareketlendi canım benim ki de tembel tembel oturuyordu şimdi hiç bi yere koymaya gelmiyor hemen atılıyor yüzüstü pozisyona geçiyor , bide ben Yürüteç aldım kızlar sevmedi sanki ya alışır mı zaten geçti almışım kilo sınırı 12 diyor benim ki 10 kilo zaten
Moms green şampuanı var bende canım güzel onu hiç denedin mi
Yok onu da denedim. Kumanda, terlik her şeyi ağzına götürüyor ama yiyecekleri asla ağzına götürmüyor sadece oynuyo. Belki zamanı vardır daha diye çok da ısrar etmiyorum ben de inşallah yanlış yapmıyorumdur
Aa sevindim bir doktorunda böyle demesine, bende bezden diye düşündüm canım çünkü beli iyice kıvırıyorum bi süredir olmadı bide ben tüm yumurtayı uzun süredir veriyordum o günde yumurta verdim yapsa daha önce de yapardı diye düşündümPapatya benim oğlanın sırtı komple kuru. Bildiğin egzama gibi düşün. Benim cevize alerjim var bebeğime de sabahları veriyordum ondan dolayı olduğunu düşündüm doktora sordum tek bir bölgedeki kızarıklık alerji sayılmaz dedi
Canım benim kide ilk dedim iade mi etsek o kadar sevmedi ama alışıyormuş bi arkadaşım acele etme dedi hakkaten şuan daha iyi bugün bana çamaşır serdirdi, hala tam anlamıyor nasıl gittiğini ama hareket ediyor bide önündeki oyuncakları sevdi, bana 10 dk verse yeter zatenBenim bebeğimde emekliyor hatta kenarlardan tutunup kalkıyo falan. Geçen bi arkadaşın bebeğinin yürütecine koydum asla sevmedi ileri geri bi iki adım dışında adım atmadı
Canım nasıl yediriyorsun ya mama sandalyesi en büyük kurtarıcım en azından hazırlayana kadar önüne oyuncak koyuyorum oyalanıyor sonra da orda yemeğini yiyor bazen de oyun halısında ama ben en çok güvende olduğu için bende yanından ayrılabildiğim için mama sandalyesini seviyorumBen hala mama sandalyesine oturtmadım yavrumu. İştahsızlık seviyesi aşırı olunca bir düzen oturtup yemeklere alıştırmak istedim önce.
9.ayında sandalyeye koyacağım.
Kendi kendine yemeyi öğrenmesini çok istiyorum. Önüne bir şeyler koyup deneyeceğim.
Her şeyi ağzına sokan bir bebek ama yiyecek konusunda emin değilim.
Evet ben de artık ek gıdayla doyması gerektiğini düşündüğüm için biraz germeye başladı bu durum beni. Biraz mamayı ikinci plana atmakta ısrarcı olmalıyım o zaman.Aslında artık yavaştan ek gıda ile doymaları gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü 1 yaş sonunda bizim yediklerimizden yiyor seviyeye gelmeleri lazım. Biz mama kullanmıyoruz emiyor ben bazen ek gıda vericeksem emzirmiyorum özellikle yemek yesin diye yoksa yemiyor cidden.
Yemeyen bebek gerçekten zor. Ben de deneyeyim tavsiyelerinizi.Benim bebeğim de aşırı isteksiz yemeklere karşı. Ama annem sağ olsun yapacak bir şey yok; Ağlasa da istemese de zorla yiyecek dedi. Ben de bebekken aynıymışım. Neticede bebekler. Midesine bir şeyler gitmesi şart. Önce zorlamayalım diyordum ama baktık ki olmayacak; bir kaşık yemek ardından emzik vere vere minicik bir kaseyi bitirtiyoruz.
Önce çok zor oldu ama artık alışıyor. Bu sabah mesela yumurta sarısı, keçi peyniri, zeytinyağı ve çok az cevizden yaptığım karışımı yedirdim. Ağlamadan ama isteksizce hepsini bitirdi.
Yatırıyorum önüme, uzun kollu önlük takıyorum. Mızmızlansa da sakin kalıyorum. Ağlasa da sabırla bekliyorum. Ağzını açmadığında burnunu hafifçe sıkıp yemeği koyuyorum. Önce yutmak istemiyor ama sonra yutuyor. Emzik sevdiği için onunla yutması daha kolay oluyor.
Bir de telefonumdan şarkı açıyorum ona eşlik edip el kol hareketleriyle dikkatini çekiyorum vs. Bu arada Artık burnuna dokununca direkt ağzını açıyor istemese bile. Bu şekilde yemeye başladı. Eskiden ağzını sımsıkı kilitlerdi.
Bence siz de bi düşünün. Uğraşmak çok zor ama şart. Kesinlikle yemeleri lazım. Öğlen için de bulgur brokoli ve ıspanak karıştırıp püre haline getirdim mesela. Onu yedireceğim. İnşallah başarırım. Azimli olmak önemli.
Canım nasıl yediriyorsun ya mama sandalyesi en büyük kurtarıcım en azından hazırlayana kadar önüne oyuncak koyuyorum oyalanıyor sonra da orda yemeğini yiyor bazen de oyun halısında ama ben en çok güvende olduğu için bende yanından ayrılabildiğim için mama sandalyesini seviyorum
canım çok zormuş Allah yardımcın olsun cidden her yemek senin için ciddi bir iş yükü gibi olur böyle ama büyüdükçe bu durum kolaylaşacak iştahı artacaktır bir arkadaşımın bebeği de yeme konusunda çok sıkıntılıydı şuan gayet iyi kreşe başladı, inşallah yedikleri yarasın şifa olsun iştahıda yeme isteğide artsınMama sandalyesine koyamam çünkü benim kızım ağzından çıkarıyor yemeği. Yutmuyor. Ağzını da açmıyor genelde.
Yani dik konumda olmamalı. O yüzden büyük bir yastığa eğimli bir şekilde yerleştirip öyle yediriyorum ki kolayca boğazından geçsin. Mecburum böyle yapmaya. Yemek yemekle arası hiç yok. Zorla yiyor her gün. Yeter ki yesin. Yapacak bir şey yok
Ama mama sandalyesine oturtacağım zaman önüne bir şeyler koyup kendi başına yemesini sağlamak istiyorum. Hayalim o.
Cnm.hipermetrop kac bizimki 4.5 tuİyiyim canım. Çok yoğunum ve yorgunum ama bebeğim iyi oldu şükürler olsun. Doktorumuz sağ olsun. Kendi de şaşırdı bu kadar çabuk iyileşme beklemiyordum dedi.
Şimdi yine alerji konusunda deneme yanılma ile ilerlemeye devam ediyoruz.
Eskisi gibi kızarıklıklar kaşınmalar yok.
Bir de gözlük takmaya başladı yavrum. Çok tatlı oldugözleri bozukmuş. 6.aydan sonra bir şeyler oldu benim kıza. Kafasını yana doğru eğiyordu bir şeye bakarken. Sıklaştı bu durum. Şüphelendim götürdüm. Hipermetrop varmış. Doktor üzülmeyin normalde bebekler hipermetrop olur ve kendiliğinden geçer dedi. Ama benim bebekte biraz daha yüksek seviyede. Buna rağmen gözlüksüz de düzelir dedi. Fakat bu durum göz tembelliğine sebep olup kayma yapıyormuş. O yüzden gözlüğe başladık. Çünkü bazen doğru bakamıyor. Gözleri kayıyordu.
Ve işin ilginci hem benim gözlerim hem de halasının gözlerinde bebekken sıkıntı varmış. 1.sınıftan sonra tamamen geçmiş. Bu en büyük tesellim. Doktor da okula başlayana kadar düzelecek dedi. Genetik çok çok önemli yani. Güzel gözlü kızım da bizden miras almış bu durumu maalesef.
Yani kızımın yemek yememesi ve iştahsızlığı en hafif olay şu anda. Çünkü onca sıkıntı çektik ama atlattık. Çok şükrediyorum.
Sen ve bebeğin nasılsınız canımher şey yolundadır umarım. Daha şimdi okuyabileceğim. Girip bakamadım ne zamandır
O.kipirdanmalari duyar duymaz mama veriyorum ben yanlismi.yapiyorum acaba bende gece beslenmesini kesmek istiyorumda bizde emzik kullanimi yok o yuzden neyle kandirabilirim su falanmi icirsem:)Gece iki sefer besleniyordu. 01:00 gibi bi sefer bi de 05:00 gibi. 05:00tekini kesmek kolay oldu. Emzik verip pışpışlayınca uyuyordu yeniden.
Tek sefer uyanmaya başladı o da 03:00 civarı. Onu kesmek için gündüz beslenme miktarını yavaş yavaş arttırdım, aç olmadığını düşündüğüm miktara ulaşınca bi kaç gece uyumadan bekledim başında, kameradan izledim :)))) hafif kıpırdanmaya başladığında daha uyanmadan emziği düştüyse emziğini verdim, azıcık pışpışladım. 3-5 gün sonra uyanmamaya başladı. Yani aslında açlıktan değil uykusunu bağlayamadığı için uyanıyormuş.
Buraya nnot düşeyim, kilo alımı normaldi ve ben sağdığım için içtiği süt miktarından emindim. Bi de anneler gerçekten hissediyor, aç olduğuna dair en ufak bi şüphem olsa yapmazdım. Siz de emin olmadan yapmayın.
Bu sayede uzun uzun uyumayı öğrendi. Her annenin takıldığı bi konu olurmuş bebeğini büyütürken. Kimi yemeğini kimi uykusunu takar diyorlar. Ben uykusu konusunda takıntılıyım itiraf edeyim. Şimdi tüm gece uyuyor 11 saat uyanmadan.
Peki gece falan kalktiginda ne iciriyorsun? Hic aramiyormu mamayi gerci baya olmus birakali ama.Ben teşekkür ederim asıl
Kurduğum düzende devam etmek benim vicdanen kendimi iyi hissetmemi sağlıyor. Çünkü mama verip iki dakikada beslemek daha kolay ama bebek hiçbir tadı bilmeden büyüyecek. Yaşına girmeden bana kalırsa tatları bilmeli, eline birşey verince kendisi yemeyi tercih etmeli... İnşallah sen de yavaştan bir düzen kurarsın.