2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Bebeğim banyodan sonra çok kızarıyor. Egzaması azıyor yani.
Farklı şampular denedim sonuç değişmedi.
Yani sorun suda bence.
İçme suyuyla yıkayacağım bundan sonra.
Suya da alerji gösteriyor bence.
Bunu yaşayan var mı?

Moms green şampuanı var bende canım güzel onu hiç denedin mi

Merhaba canım benimki de 8.5 aylık olmak üzere bizde öğün haline getiremedik her seyi kendi eliyle yemek istiyor yoğurdu bile eline vermek zorunda kaldım bir ara hiç kaşık kabul etmiyordu, püre - çorba nerdeyse hiç yediremiyorum. Geçen gün dışardan meyve püresi alıp denedim şu torba gibi olanlardan onu biraz yedi kendisi yediği için. Ben de yıkanabilir gıda poşeti sipariş verdim, elime ulaşsın çorbalarını falan ona koyup eline vereceğim belki öyle alışır, seninki de belki kendi yemek istiyordur

Yok onu da denedim. Kumanda, terlik her şeyi ağzına götürüyor ama yiyecekleri asla ağzına götürmüyor sadece oynuyo. Belki zamanı vardır daha diye çok da ısrar etmiyorum ben de inşallah yanlış yapmıyorumdur

Papatya benim oğlanın sırtı komple kuru. Bildiğin egzama gibi düşün. Benim cevize alerjim var bebeğime de sabahları veriyordum ondan dolayı olduğunu düşündüm doktora sordum tek bir bölgedeki kızarıklık alerji sayılmaz dedi

Aslında artık yavaştan ek gıda ile doymaları gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü 1 yaş sonunda bizim yediklerimizden yiyor seviyeye gelmeleri lazım. Biz mama kullanmıyoruz emiyor ben bazen ek gıda vericeksem emzirmiyorum özellikle yemek yesin diye yoksa yemiyor cidden.

Benim bebeğimde emekliyor hatta kenarlardan tutunup kalkıyo falan. Geçen bi arkadaşın bebeğinin yürütecine koydum asla sevmedi ileri geri bi iki adım dışında adım atmadı

Benim bebeğim de aşırı isteksiz yemeklere karşı. Ama annem sağ olsun yapacak bir şey yok; Ağlasa da istemese de zorla yiyecek dedi. Ben de bebekken aynıymışım. Neticede bebekler. Midesine bir şeyler gitmesi şart. Önce zorlamayalım diyordum ama baktık ki olmayacak; bir kaşık yemek ardından emzik vere vere minicik bir kaseyi bitirtiyoruz.

Önce çok zor oldu ama artık alışıyor. Bu sabah mesela yumurta sarısı, keçi peyniri, zeytinyağı ve çok az cevizden yaptığım karışımı yedirdim. Ağlamadan ama isteksizce hepsini bitirdi.

Yatırıyorum önüme, uzun kollu önlük takıyorum. Mızmızlansa da sakin kalıyorum. Ağlasa da sabırla bekliyorum. Ağzını açmadığında burnunu hafifçe sıkıp yemeği koyuyorum. Önce yutmak istemiyor ama sonra yutuyor. Emzik sevdiği için onunla yutması daha kolay oluyor.

Bir de telefonumdan şarkı açıyorum ona eşlik edip el kol hareketleriyle dikkatini çekiyorum vs. Bu arada Artık burnuna dokununca direkt ağzını açıyor istemese bile. Bu şekilde yemeye başladı. Eskiden ağzını sımsıkı kilitlerdi.

Bence siz de bi düşünün. Uğraşmak çok zor ama şart. Kesinlikle yemeleri lazım. Öğlen için de bulgur brokoli ve ıspanak karıştırıp püre haline getirdim mesela. Onu yedireceğim. İnşallah başarırım. Azimli olmak önemli.

Ben hala mama sandalyesine oturtmadım yavrumu. İştahsızlık seviyesi aşırı olunca bir düzen oturtup yemeklere alıştırmak istedim önce.
9.ayında sandalyeye koyacağım.
Kendi kendine yemeyi öğrenmesini çok istiyorum. Önüne bir şeyler koyup deneyeceğim.
Her şeyi ağzına sokan bir bebek ama yiyecek konusunda emin değilim.

Aa sevindim bir doktorunda böyle demesine, bende bezden diye düşündüm canım çünkü beli iyice kıvırıyorum bi süredir olmadı bide ben tüm yumurtayı uzun süredir veriyordum o günde yumurta verdim yapsa daha önce de yapardı diye düşündüm

Benim bebeğimde emekliyor hatta kenarlardan tutunup kalkıyo falan. Geçen bi arkadaşın bebeğinin yürütecine koydum asla sevmedi ileri geri bi iki adım dışında adım atmadı
Canım benim kide ilk dedim iade mi etsek o kadar sevmedi ama alışıyormuş bi arkadaşım acele etme dedi hakkaten şuan daha iyi bugün bana çamaşır serdirdi, hala tam anlamıyor nasıl gittiğini ama hareket ediyor bide önündeki oyuncakları sevdi, bana 10 dk verse yeter zaten

Canım nasıl yediriyorsun ya mama sandalyesi en büyük kurtarıcım en azından hazırlayana kadar önüne oyuncak koyuyorum oyalanıyor sonra da orda yemeğini yiyor bazen de oyun halısında ama ben en çok güvende olduğu için bende yanından ayrılabildiğim için mama sandalyesini seviyorum

Evet ben de artık ek gıdayla doyması gerektiğini düşündüğüm için biraz germeye başladı bu durum beni. Biraz mamayı ikinci plana atmakta ısrarcı olmalıyım o zaman.

Yemeyen bebek gerçekten zor. Ben de deneyeyim tavsiyelerinizi.

Mama sandalyesine koyamam çünkü benim kızım ağzından çıkarıyor yemeği. Yutmuyor. Ağzını da açmıyor genelde.

Yani dik konumda olmamalı. O yüzden büyük bir yastığa eğimli bir şekilde yerleştirip öyle yediriyorum ki kolayca boğazından geçsin. Mecburum böyle yapmaya. Yemek yemekle arası hiç yok. Zorla yiyor her gün. Yeter ki yesin. Yapacak bir şey yok

Ama mama sandalyesine oturtacağım zaman önüne bir şeyler koyup kendi başına yemesini sağlamak istiyorum. Hayalim o.

canım çok zormuş Allah yardımcın olsun cidden her yemek senin için ciddi bir iş yükü gibi olur böyle ama büyüdükçe bu durum kolaylaşacak iştahı artacaktır bir arkadaşımın bebeği de yeme konusunda çok sıkıntılıydı şuan gayet iyi kreşe başladı, inşallah yedikleri yarasın şifa olsun iştahıda yeme isteğide artsın

Cnm.hipermetrop kac bizimki 4.5 tu

O.kipirdanmalari duyar duymaz mama veriyorum ben yanlismi.yapiyorum acaba bende gece beslenmesini kesmek istiyorumda bizde emzik kullanimi yok o yuzden neyle kandirabilirim su falanmi icirsem:)

Peki gece falan kalktiginda ne iciriyorsun? Hic aramiyormu mamayi gerci baya olmus birakali ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…