• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Yok şakasına kimse söylemiyor. Dengeli beslenmesi adına bir şeyi çok fazla yerse ben, yeter artık yeme hakkın o kadar diyorum bazen. Belki de onun yansımasıydı. Ama az öncesinde kendisi eliyle yedirdi, sonra bir tane kendim alınca sen yeme diye ağladı. Benim de hakkım bir taneyse demek 🤣🤣

Hani iyi uyuyor deyince uyumazlardı ya, onun gibi, şikayetlenince bi düzeldi 😆 Bir gelişim aşamasından falan geçtik herhalde. Bir sakinlik geldi üstüne. Benle pek uğraşmıyor, diretmiyor. Daha anlamlı ve düşünerek konuşmaya başladı. Her ay değişiyorlar 🥹

Haha gözümde canlandı çok tatlı bir an 😄😄 Ben de youtube dan açıp ekranı kapatıyordum arka planda çalıyordu. Annemler onu beceremeyince normal açmaya başladılar. Bu sefer, telefondaki renk geçişleri göz sağlığı için zararlı diye tvden açalım dedim. Bakalım tünelin ucu nereye çıkacak 🫠🫠 Boyama kitabı düşündüm, erken mi olur acaba diye. Henüz boyayabilir mi bilmiyorum ama beraber etkinlik yapmak için güzel olabilir. Mum boya çok iyi fikir, deneyeceğim 👍
Canım ebeveynle büyütmenin artısı da eksisi de var maalesef buda eksi yönü 😑boyama kitabı da alıyorum ben bim e geliyor takip edebilirsin şuan mesela hadi oğlum kedinin gözünü boya kuyruğunu boya falan dediğim de başladı boyamaya, bide ben seviyorum boya kalemi ,resim o yüzden en iyi etkinliklerden bence😅

Tv çok kısıtlanırsa,sonra çocuklar ona çok meyl ediyorlar gibi geliyor bana.İlk günden tv-nin açık olduğunj gören çocuklar o kadar da meyilli olmuyorlar bence.Tv-de çizgi film açık çocuğun saatlerce onu izlemesine karşıyım,ama anne babsnın tv-yi izlediğini görmesi alışması lazım.Ben de bu zamana kadar tv açmadım,ama arada esas da akşamlar telefonda videolara baktığımızda o da bakıyor,telefonu kenara koyduğumda ağlıyor,yine bakmak istiyor.
Ya benim ki de hiç bilmiyor değil canım, mecbur kalmadıkça açmıyorum ama mesela tırnak çizgi film izleyerek kesiliyor hadi tırnağını keselim deyince tv ye koşuyor çünkü başka türlü kesemiyorum 😅ama YouTube u hiç açmıyorum , bu kadar katı değildim (günde 15 dk izliyordu ) ama oğlumun konuşması 18. Aydaydı daha anne diyemiyordu, ona kafayı taktım tamamen kestim ,faydasını gördüm 20. Ayda dili birden açıldı, şuan çok güzel konuşuyor, tabi ekran mı etki etti yoksa vakti mi bilmiyorum ama çocuk gelişimi uzmanı ile konuştum dediki günlük 15 dk çocuğu geriye çekmez ama hiç bir faydası da olmaz şuan beyinleri sünger gibi herşeyi çekiyor başka şekilde o vakti doldurmak onun gelişimi için daha iyi dedi, anneler olarak bazen çok çaresiz kalıyoruz tabi biliyorum ama 3 yaşa kadar elimizden geldiği kadar korumalıyız.

Back