Yanlış anlaşılmasın ben bir yaşına kadar ek gıdaya başlanmasın demedim. Ben 4 aylıkken başladım katı gıdaya. Ne yazık ki bebeğimi hiç emziremedim, 7 ay sağarak süt verdim, şimdi de mamayla devam ediyoruz.
Mamalar yalnızca süt tozu değiller, elbette anne sütü müthiş ama mamalar da bir çocuğu sağlıklı büyütecek şekilde hazırlanıyor. İçerikleri zengin, bir çok vitamin mineral ihtiyacını karşılıyor.
Fikir olması açısından söyleyeyim, mamayı günde 4 sefer veriyorum. Bebeğim rutinleri çok seviyor saatli yaşıyoruz diyebilirim, huyu böyle.
08:00 Mama
11:00 Katı gıda (yumurta, avokado, muz, yulaf gibi kahvaltılık şeyler)
12:00 Mama
15:00 Katı gıda (mevsim sebzesi evde ne varsa + et-tavuk-balık-bakliyat evde ne varsa)
16:00 Mama
18:00 Katı gıda (mevsim meyvesi evde ne varsa)
20:00 Mama
Yapmaya çalıştığım mevsim sebze meyvelerini tattırmak, şimdi trabzon hurması yiyiyor mesela çok sevdi. Portakal mandalina elma muz ne varsa onu veriyorum. Kırmızı pancar, pırasa tam mevsimi şimdi. Kış sebzelerinden karnabahar, lahana falan verme 9 aya kadar dedi doktorum, onları vermiyorum sadece.
Yeşil mercimek çok faydalı, demir emilimini artırmak için portakal mandalina gibi c vitamini kaynağı bi meyveyle tüketirse çok iyi olur.