2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Tabi ki öyle kızlar ben annelikte şunu öğrendim her bebek çok farklı ya benim ki gece 8 kere uyanıyor mart annelerinde bebeği 1 sefer uyanan vardı yani bunlar aynı canlı türü olamaz dedim kimi memeye düşkün kimi yemeğe kimi hiçbirşey yemiyor, kimi benimki gibi hala oturuyor kimisi aylardır emekliyor, hepimiz en güzelini yapmaya çalışıyoruz en iyi anne olmaya çalışıyoruz onlar için ve bu çok zor Allah yardımcımı z olsun

Ayyy o kadar güzel anlatıyorsun ki Allah razı olsun daha da bi rahatlıyorum.
Ben hiç avokado vermedim eşimden isteyeym de yarın kahvaltı da ondan vereyim bi biraz çeşit görsün
Benimki gece 2 de yatıp sbaah 11.30 uyaniyor yani ara vakitlerde de kalkıp yatıyor uyku düzeni de rezalet olmuş gündüz çok iyi gece berbat neyse her bebe farkli ya onu bir kez daha anladım.
Ben hiç balık türü şeyler yedirmiyorum yani emiyor ya cesaret etmiyorm nedense
Bende kahvaltıdan sonra emzirdim aradan 1 saat geçti uyumadan emzirdim ve uyumadan önce acıkmış gibi emdi canım
Bende benimki aç gözlü doymuyor diom seninki de biraz biraz benziyormuss

Rprnn ikizler bile farklı oluyorken kimseyle kıyas yapıp kendini kötü hissetme canım. Bebeğine ve sana uygun kendi düzenini oluştur

Canım balık seviyorlar dene mutlaka bide tavukta ette artık hormonlu en sağlıklısı balık diyorlar

Aslında bebek belirlemiyor, benim alıştırdığım rutin üzerinden devam ediyor. Normalde hep mama yiyordu, 6.ayda tadımlar yaptırdım 7.ayda mamayı kestim ek gıdaya başladım net bir şekilde... Çünkü artık yiyebilecek kapasiteside ve ilerde yeme bozukluğu oluşmaması için pütürlü ve parçalı gıdaları yemeği, çiğnemeyi öğrenmesi lazım.Başta istemiyordu, tükürüyordu ama düzene alıştı. Yemediği zamanlarda siz meme verdiğiniz için süt geleceğini bilecek kadar akıllı bebekler

Ben teşekkür ederim asıl

Kurduğum düzende devam etmek benim vicdanen kendimi iyi hissetmemi sağlıyor. Çünkü mama verip iki dakikada beslemek daha kolay ama bebek hiçbir tadı bilmeden büyüyecek. Yaşına girmeden bana kalırsa tatları bilmeli, eline birşey verince kendisi yemeyi tercih etmeli... İnşallah sen de yavaştan bir düzen kurarsın.

Aminn aminn.. bende elimden geldiğince herşeyi tattririp yediriyorum da sadece düzen konusu sıkıntılı oda olur inşallah

Bu söylediğiniz sizin bebeğiniz için geçerli olabilir ama hatırlatmak isterim ki 1 yaşına kadar bebeklerin ana besini anne sütüdür ya da anne sütünün olmadığı durumlarda formul mamadır.
Siz çok dengeli öğünler hazırlayıp başarıyla uygulamışsınız bu sistemi, bebeğiniz de olumlu cevap vermiş bu rutine çok sevindim sizin adınıza ama her aile için bu uygun olmayabilir. Doktorunuz aksini tavsiye etmedikçe ana öğün olarak süte devam etmek lazım.

1 yaşına kadar ana öğün olacak şekilde sütü olan varsa versin tabii ama benim gördüğüm süt miktarları 6.aydan itibaren çok azalıyor. Aramızda mutlaka hiç mama vermeyen de vardır, bu kişi sadece süt ile bebeği doyurabilir mi bilemedim.

Bizim doktorumuz, mamaların süt tozu olduğunu ek gıdanın daha faydalı olduğunu söylüyor. Ben zaten bebeğime fazlası ile mama verdim emmediği için, bu yüzden bizim için ek gıda ön planda...
Her çocuk kendine özeldir elbet ama 1 yaşından sonra ek gıda olayına başlamak özellikle artık bilinçlenen çocuk için çok zor.

Yanlış anlaşılmasın ben bir yaşına kadar ek gıdaya başlanmasın demedim. Ben 4 aylıkken başladım katı gıdaya. Ne yazık ki bebeğimi hiç emziremedim, 7 ay sağarak süt verdim, şimdi de mamayla devam ediyoruz.

Mamalar yalnızca süt tozu değiller, elbette anne sütü müthiş ama mamalar da bir çocuğu sağlıklı büyütecek şekilde hazırlanıyor. İçerikleri zengin, bir çok vitamin mineral ihtiyacını karşılıyor.

Fikir olması açısından söyleyeyim, mamayı günde 4 sefer veriyorum. Bebeğim rutinleri çok seviyor saatli yaşıyoruz diyebilirim, huyu böyle.

08:00 Mama
11:00 Katı gıda (yumurta, avokado, muz, yulaf gibi kahvaltılık şeyler)
12:00 Mama
15:00 Katı gıda (mevsim sebzesi evde ne varsa + et-tavuk-balık-bakliyat evde ne varsa)
16:00 Mama
18:00 Katı gıda (mevsim meyvesi evde ne varsa)
20:00 Mama

Yapmaya çalıştığım mevsim sebze meyvelerini tattırmak, şimdi trabzon hurması yiyiyor mesela çok sevdi. Portakal mandalina elma muz ne varsa onu veriyorum. Kırmızı pancar, pırasa tam mevsimi şimdi. Kış sebzelerinden karnabahar, lahana falan verme 9 aya kadar dedi doktorum, onları vermiyorum sadece.

Yeşil mercimek çok faydalı, demir emilimini artırmak için portakal mandalina gibi c vitamini kaynağı bi meyveyle tüketirse çok iyi olur.

Gece kaç defa mama içiyor peki? Ya da içiyor mu?

Canım eline mi veriyorsun nasıl yapıyorsun ben ekmek vermiyorum ya boğazına kaçar diye hala korkuyorum

7,5 aylık olduk, kızım dün geceden beri huzursuz, başında biraz ateşi var 36,5-37 arasında, gozleri hafif kızardi, agzina bisey goturunce katıla katıla ağlıyor, uyku dışında kucaktan inmek istemiyor, alt çenede önde ve arka tarafta iki tane şişlik var, çocuk diş çıkarıyor ama zorlanıyor gibi, çok üzülüyorum, sizde nasıl geçiyor dis çıkarma? aynı belirtileri yaşayan var mı?

Mama kaç ml veriyorsun bir öğünde canım?

Gece kaç defa mama içiyor peki? Ya da içiyor mu?

Gece hiç içmiyor. Emen bebekler daha çok arıyor elbette geceleri, ama ben hep sağıp verdiğim için gece beslenmesi erken kesildi. 2 aylıktan beri gece hiç içmiyor.

Emmesini çok isterdim ama sağıp vermenin bi avantajı oldu bizim için, ne kadar içtiğini bildiğim için aç mı acaba diye endişelenmedim hiç (pozitif kısımlara odaklanmaya çalışıyorum:)). Tüm gün 750-850 ml arasında süt içiyordu 5-6 aylıkken mesela. Şimdi de aynı miktarda mama içiyor tüm gün.

6. Aydan sonra ben ilk reglimi oldum kızlar ama regl dönemlerinde oğlum gece ve sabah hariç gün içinde emmemeye başladı. Acıkınca memeye saldırıyor ama ağzına aldığı an kafasını çevirip gitmeye çalışıyor. Benzer durum yaşayan var mı? Sütün tadı mı değişiyor acaba? Uykuluyken emiyor ama uyanıksa emmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…