- 24 Kasım 2021
- 5.080
- 6.316
- 31
-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #40.921
Tabi ki öyle kızlar ben annelikte şunu öğrendim her bebek çok farklı ya benim ki gece 8 kere uyanıyor mart annelerinde bebeği 1 sefer uyanan vardı yani bunlar aynı canlı türü olamaz dedimHer gün aynı olmaz bebekler illaki bazen yiyecek bazen ağızlarını kilitleyecekler. Dile getiremiyorlar ki bize sıkıntılarını ya da isteklerini anlatsınlar.
Nasıl ki bebeklerimiz anne karnındayken bizim beslenmemiz çok önemliydi şimdi de en azından iki yaşına kadar onların beslenmeleri çok önemli.
Günlük gereken proteini almalarını sağlamak ve basit karbonhidratlardan uzak tutmak lazım.
İyi-doğru beslenme inanın sadece zeka gelişimleri için değil korktuğumuz malum hastalıklardan uzak tutabilmek için de gerekli.
Ayyy o kadar güzel anlatıyorsun ki Allah razı olsunKuzum düzenli beslenmesi her gün yeterli proteini alması artık önemli. Saate takılmadan yedirirsen sen de kasılmazsın. İlla şu saatte kahvaltı şu saatte ara öğün gibi düşünmeden günde belirli yiyecekleri vermeye çalış.
Mesela ceviz, yumurta, tahin, avokado, et, kefir… çeşitlendirirsen bebeğin de zevkle yemeye başlayacaktır.
Emsin bunu dert etme. Ne güzel ki emiyor keşke benimki de emse. Ya ek gıda ya süt benimki için. Ek gıda ardından iştahla emdiği belki haftanın yarısıdır canım.
Benimki gece 2 de yatıp sbaah 11.30 uyaniyor yani ara vakitlerde de kalkıp yatıyor uyku düzeni de rezalet olmuş gündüz çok iyi gece berbatCanım memeye düşkün yemek yese de emiyor şu saate kadar 4 kere emzirmişimdir birde 9 aya kadar ana besinleri hala anne sütü diye biliyorum ,mutlaka her uyandığında bişey hazırlayıp vermeye çalışıyorum ek olarak ama istemediği zaman oluyor, bugün sabah avakodo ve labne verdim mesela avakado yu daha önce hiç sevmemişti bugün çok güzel yedi şaşırdım mesela şimdi uyuyor uyanınca da somon vereyim dedim onu pişiriyorum şuan bakalım yer mi
Bende benimki aç gözlü doymuyor diomBende kahvaltıdan sonra emzirdim aradan 1 saat geçti uyumadan emzirdim ve uyumadan önce acıkmış gibi emdi canım
Canım balık seviyorlar dene mutlaka bide tavukta ette artık hormonlu en sağlıklısı balık diyorlarAyyy o kadar güzel anlatıyorsun ki Allah razı olsundaha da bi rahatlıyorum.
Ben hiç avokado vermedim eşimden isteyeym de yarın kahvaltı da ondan vereyim bi biraz çeşit görsün
Benimki gece 2 de yatıp sbaah 11.30 uyaniyor yani ara vakitlerde de kalkıp yatıyor uyku düzeni de rezalet olmuş gündüz çok iyi gece berbatneyse her bebe farkli ya onu bir kez daha anladım.
Ben hiç balık türü şeyler yedirmiyorum yani emiyor ya cesaret etmiyorm nedense
Bende benimki aç gözlü doymuyor diomseninki de biraz biraz benziyormuss
Anladm Canm yapınca ufak bir parçayla deneme yaparımCanım balık seviyorlar dene mutlaka bide tavukta ette artık hormonlu en sağlıklısı balık diyorlar
Oyle gerçekten teşekkür ederim canım benimRprnn ikizler bile farklı oluyorken kimseyle kıyas yapıp kendini kötü hissetme canım. Bebeğine ve sana uygun kendi düzenini oluştur
Aslında bebek belirlemiyor, benim alıştırdığım rutin üzerinden devam ediyor. Normalde hep mama yiyordu, 6.ayda tadımlar yaptırdım 7.ayda mamayı kestim ek gıdaya başladım net bir şekilde... Çünkü artık yiyebilecek kapasiteside ve ilerde yeme bozukluğu oluşmaması için pütürlü ve parçalı gıdaları yemeği, çiğnemeyi öğrenmesi lazım.Başta istemiyordu, tükürüyordu ama düzene alıştı. Yemediği zamanlarda siz meme verdiğiniz için süt geleceğini bilecek kadar akıllı bebeklerCanım maşallah bunları her gün verebilmen çok güzel ama bunda gündüz sadece ek gıda alması etkili, gündüz ana besini ek gıda olduğu için bu şekilde benim ki gün geliyor o gün kahvaltıda bişey istemiyor sadece emiyor sonrasında bende zorlamıyorum kafasını çeviriyor yada 2 kere falan öğürdüyse vermiyorum ben bırakıyorum o an mesela yumurta bazen yiyor bazen asla istemiyor. Bu konularda bence biraz nasıl ilerleyeceğimizi bebek belirliyor bence, senin ki maşallah güzel yiyormuş inşallah lop lop et olsun miniğe
Ben teşekkür ederim asılYaa maşallah ne güzel dikkat ediyorsunuz öyle ben o kadar üstünde durmuyorm malesf..
Sizin şu düzenin ekran görüntüsünü alayım çok aşırı sizinki kadar olmasa da daha hafif bı şekilde yürütmeye çalışcam. İnşallah işe yarar bakalım istiyorum. teşekkür ediyorum
Aminn aminn.. bende elimden geldiğince herşeyi tattririp yediriyorum da sadece düzen konusu sıkıntılı oda olur inşallahBen teşekkür ederim asıl
Kurduğum düzende devam etmek benim vicdanen kendimi iyi hissetmemi sağlıyor. Çünkü mama verip iki dakikada beslemek daha kolay ama bebek hiçbir tadı bilmeden büyüyecek. Yaşına girmeden bana kalırsa tatları bilmeli, eline birşey verince kendisi yemeyi tercih etmeli... İnşallah sen de yavaştan bir düzen kurarsın.
Bu söylediğiniz sizin bebeğiniz için geçerli olabilir ama hatırlatmak isterim ki 1 yaşına kadar bebeklerin ana besini anne sütüdür ya da anne sütünün olmadığı durumlarda formul mamadır.Aslında bebek belirlemiyor, benim alıştırdığım rutin üzerinden devam ediyor. Normalde hep mama yiyordu, 6.ayda tadımlar yaptırdım 7.ayda mamayı kestim ek gıdaya başladım net bir şekilde... Çünkü artık yiyebilecek kapasiteside ve ilerde yeme bozukluğu oluşmaması için pütürlü ve parçalı gıdaları yemeği, çiğnemeyi öğrenmesi lazım.Başta istemiyordu, tükürüyordu ama düzene alıştı. Yemediği zamanlarda siz meme verdiğiniz için süt geleceğini bilecek kadar akıllı bebekler
1 yaşına kadar ana öğün olacak şekilde sütü olan varsa versin tabii ama benim gördüğüm süt miktarları 6.aydan itibaren çok azalıyor. Aramızda mutlaka hiç mama vermeyen de vardır, bu kişi sadece süt ile bebeği doyurabilir mi bilemedim.Bu söylediğiniz sizin bebeğiniz için geçerli olabilir ama hatırlatmak isterim ki 1 yaşına kadar bebeklerin ana besini anne sütüdür ya da anne sütünün olmadığı durumlarda formul mamadır.
Siz çok dengeli öğünler hazırlayıp başarıyla uygulamışsınız bu sistemi, bebeğiniz de olumlu cevap vermiş bu rutine çok sevindim sizin adınıza ama her aile için bu uygun olmayabilir. Doktorunuz aksini tavsiye etmedikçe ana öğün olarak süte devam etmek lazım.
Yanlış anlaşılmasın ben bir yaşına kadar ek gıdaya başlanmasın demedim. Ben 4 aylıkken başladım katı gıdaya. Ne yazık ki bebeğimi hiç emziremedim, 7 ay sağarak süt verdim, şimdi de mamayla devam ediyoruz.1 yaşına kadar ana öğün olacak şekilde sütü olan varsa versin tabii ama benim gördüğüm süt miktarları 6.aydan itibaren çok azalıyor. Aramızda mutlaka hiç mama vermeyen de vardır, bu kişi sadece süt ile bebeği doyurabilir mi bilemedim.
Bizim doktorumuz, mamaların süt tozu olduğunu ek gıdanın daha faydalı olduğunu söylüyor. Ben zaten bebeğime fazlası ile mama verdim emmediği için, bu yüzden bizim için ek gıda ön planda...
Her çocuk kendine özeldir elbet ama 1 yaşından sonra ek gıda olayına başlamak özellikle artık bilinçlenen çocuk için çok zor.
Gece kaç defa mama içiyor peki? Ya da içiyor mu?Yanlış anlaşılmasın ben bir yaşına kadar ek gıdaya başlanmasın demedim. Ben 4 aylıkken başladım katı gıdaya. Ne yazık ki bebeğimi hiç emziremedim, 7 ay sağarak süt verdim, şimdi de mamayla devam ediyoruz.
Mamalar yalnızca süt tozu değiller, elbette anne sütü müthiş ama mamalar da bir çocuğu sağlıklı büyütecek şekilde hazırlanıyor. İçerikleri zengin, bir çok vitamin mineral ihtiyacını karşılıyor.
Fikir olması açısından söyleyeyim, mamayı günde 4 sefer veriyorum. Bebeğim rutinleri çok seviyor saatli yaşıyoruz diyebilirim, huyu böyle.
08:00 Mama
11:00 Katı gıda (yumurta, avokado, muz, yulaf gibi kahvaltılık şeyler)
12:00 Mama
15:00 Katı gıda (mevsim sebzesi evde ne varsa + et-tavuk-balık-bakliyat evde ne varsa)
16:00 Mama
18:00 Katı gıda (mevsim meyvesi evde ne varsa)
20:00 Mama
Yapmaya çalıştığım mevsim sebze meyvelerini tattırmak, şimdi trabzon hurması yiyiyor mesela çok sevdi. Portakal mandalina elma muz ne varsa onu veriyorum. Kırmızı pancar, pırasa tam mevsimi şimdi. Kış sebzelerinden karnabahar, lahana falan verme 9 aya kadar dedi doktorum, onları vermiyorum sadece.
Yeşil mercimek çok faydalı, demir emilimini artırmak için portakal mandalina gibi c vitamini kaynağı bi meyveyle tüketirse çok iyi olur.
Canım eline mi veriyorsun nasıl yapıyorsun ben ekmek vermiyorum ya boğazına kaçar diye hala korkuyorumBu sabah kahvaltıda zeytintağı, domates püresi, yumurta, kaşar ve az kekik karıştırıp çavdar ekmeğinin üzerine koyup fırınladım yumuşacık oluyır zaten tadı da pizza gibi oğlum severek yedi kahvaltı fikri isteyenler için yazayım dedim..
Yok canım bunu kendim veriyorum lokmalara ayırıp yumuşak olduğundan. Ama normalde ekmeği tek başına veriyorum o şekilde kuru kuru kemiriyor çok şükür şimdiye kadar sıkıntı olmadıCanım eline mi veriyorsun nasıl yapıyorsun ben ekmek vermiyorum ya boğazına kaçar diye hala korkuyorum
Mama kaç ml veriyorsun bir öğünde canım?Yanlış anlaşılmasın ben bir yaşına kadar ek gıdaya başlanmasın demedim. Ben 4 aylıkken başladım katı gıdaya. Ne yazık ki bebeğimi hiç emziremedim, 7 ay sağarak süt verdim, şimdi de mamayla devam ediyoruz.
Mamalar yalnızca süt tozu değiller, elbette anne sütü müthiş ama mamalar da bir çocuğu sağlıklı büyütecek şekilde hazırlanıyor. İçerikleri zengin, bir çok vitamin mineral ihtiyacını karşılıyor.
Fikir olması açısından söyleyeyim, mamayı günde 4 sefer veriyorum. Bebeğim rutinleri çok seviyor saatli yaşıyoruz diyebilirim, huyu böyle.
08:00 Mama
11:00 Katı gıda (yumurta, avokado, muz, yulaf gibi kahvaltılık şeyler)
12:00 Mama
15:00 Katı gıda (mevsim sebzesi evde ne varsa + et-tavuk-balık-bakliyat evde ne varsa)
16:00 Mama
18:00 Katı gıda (mevsim meyvesi evde ne varsa)
20:00 Mama
Yapmaya çalıştığım mevsim sebze meyvelerini tattırmak, şimdi trabzon hurması yiyiyor mesela çok sevdi. Portakal mandalina elma muz ne varsa onu veriyorum. Kırmızı pancar, pırasa tam mevsimi şimdi. Kış sebzelerinden karnabahar, lahana falan verme 9 aya kadar dedi doktorum, onları vermiyorum sadece.
Yeşil mercimek çok faydalı, demir emilimini artırmak için portakal mandalina gibi c vitamini kaynağı bi meyveyle tüketirse çok iyi olur.
Gece kaç defa mama içiyor peki? Ya da içiyor mu?
Her seferinde 210ml hazırlıyorum. Toplam tüm gün 840ml. Bazen hepsini içiyor, bazen bırakıyor.Mama kaç ml veriyorsun bir öğünde canım?