- 1 Şubat 2022
- 527
- 734
-
- Konu Sahibi Papatya0593
- #40.941
Canım sana maşallah. 7 ay sağımla bebeğine anne sütü içirmişsin. Zor olanı yapmışsın. Daha ne olsun. Uzun süre meme reddi yaşamış, bir süre sağımla beslemiş birisi olarak söylüyorum ki bebeğin böyle bir annesi olduğu için çok şanslı.Gece hiç içmiyor. Emen bebekler daha çok arıyor elbette geceleri, ama ben hep sağıp verdiğim için gece beslenmesi erken kesildi. 2 aylıktan beri gece hiç içmiyor.
Emmesini çok isterdim ama sağıp vermenin bi avantajı oldu bizim için, ne kadar içtiğini bildiğim için aç mı acaba diye endişelenmedim hiç (pozitif kısımlara odaklanmaya çalışıyorum:)). Tüm gün 750-850 ml arasında süt içiyordu 5-6 aylıkken mesela. Şimdi de aynı miktarda mama içiyor tüm gün.
Tat olarak bilemiyorum ama reglin hemen öncesinde kesinlikle sütümde azalma oluyor. Sonra regl tamamen başlayınca bu durum düzeliyor.6. Aydan sonra ben ilk reglimi oldum kızlar ama regl dönemlerinde oğlum gece ve sabah hariç gün içinde emmemeye başladı. Acıkınca memeye saldırıyor ama ağzına aldığı an kafasını çevirip gitmeye çalışıyor. Benzer durum yaşayan var mı? Sütün tadı mı değişiyor acaba? Uykuluyken emiyor ama uyanıksa emmiyor
Ben veriyorum eline ekmek faln. Ödüm de kopmuyo değil hani az az koparıp yiyorCanım eline mi veriyorsun nasıl yapıyorsun ben ekmek vermiyorum ya boğazına kaçar diye hala korkuyorum
cheery Anladım sağol canım ben emziriyorum ama emmek istemediği zamanlar ben de mama takviyesi yapıyorum ama ne kadar vereceğimi bilemiyorum ondan sordum. Bu aylarda her öğünde ortalama 180-210 ml normal sanırım
Canım hepimiz türlü türlü zorluklarla sınanıyoruz. Hepimizin hikayesi başka. Ben kadınlara en çok kadınların destek olması gerektiğini düşünüyorum ama bazen çevremizde tam tersi oluyor. Çok teşekkürler güzel sözlerin için, nasıl değerli bunları duymak anlatamam.Canım sana maşallah. 7 ay sağımla bebeğine anne sütü içirmişsin. Zor olanı yapmışsın. Daha ne olsun. Uzun süre meme reddi yaşamış, bir süre sağımla beslemiş birisi olarak söylüyorum ki bebeğin böyle bir annesi olduğu için çok şanslı.
Aynen azalma kesin oluyor bende de başlamadan evvel. Hatta regl bi bir türlü sökülemiyor vücudum süt mü üretsem regl mi olsam diye adeta kendisiyle savaşıyor gibi o dönemdeTat olarak bilemiyorum ama reglin hemen öncesinde kesinlikle sütümde azalma oluyor. Sonra regl tamamen başlayınca bu durum düzeliyor.
Çok güzel özetlemişsinAynen azalma kesin oluyor bende de başlamadan evvel. Hatta regl bi bir türlü sökülemiyor vücudum süt mü üretsem regl mi olsam diye adeta kendisiyle savaşıyor gibi o dönemde
Canım ben lohusalıktan sonra hemen adet oldum, dediğin gibi birşey yaşamadım ama sütün azaldığını duymuştum acaba az mı geliyor her zaman alıştığından6. Aydan sonra ben ilk reglimi oldum kızlar ama regl dönemlerinde oğlum gece ve sabah hariç gün içinde emmemeye başladı. Acıkınca memeye saldırıyor ama ağzına aldığı an kafasını çevirip gitmeye çalışıyor. Benzer durum yaşayan var mı? Sütün tadı mı değişiyor acaba? Uykuluyken emiyor ama uyanıksa emmiyor
Ya bizimkinin bi boğazına armut kaçtı nefesi kesilmedi ama çocuk çok ağladı korkuttuk sanırım bide o gün o kadar huysuzdu ki ondan beri hala korkuyorumBen veriyorum eline ekmek faln. Ödüm de kopmuyo değil hani az az koparıp yiyor
Yaa kıyamam korkmuşsn. İşte sakin kalmak gerek korkunca daha bı çırpınmaya başlıyor zor oluyor çıkması. Bizde de bazen oluyor da ben sakin durmaya çalışıyorum hemen çıkarıyor.Ya bizimkinin bi boğazına armut kaçtı nefesi kesilmedi ama çocuk çok ağladı korkuttuk sanırım bide o gün o kadar huysuzdu ki ondan beri hala korkuyorum
Kaynanan ne mutlu oluyirdur içten içe asdjdjKızlar 8. Ay bana zor geldi ya sanki daha sık uyanıyor daha bana düştü , 9 da uyuttum kalktı resmen daldıramadım, tuvalete gittim diye geçen arkamdan ağlamaktan uğunacaktı nerdeyse , bu yüzden Yürüteç alacağım şuan en zevk aldığı şey ayakta durmak en azından bi WC molam olsunayy çok zararlı ben almayacam demiştim kaynanama yediğim kaçıncı sözüm sayamadım en az 5
Kurduğunuz düzen çok güzel ama birşey dikkatimi çekti. Mesela 11 de bu yazdığınız yiyeceklerden 1 saat sonra nasıl mama alıyor? Benim bebeğim ek gıda da alsa mama da alsa 3 saatten önce ağzını asla açmaz. Mesela 16-18-20 de iki saat arayla hem mama hem ek gıda düzeni kurmuşsunuz bizim için imkansız sanırım. Gece nasıl beslenme düzeniniz? Ben 20.00 dan sabah 08.00'a kadar 3 saatte bir mama veriyorum yani günde 4-5 defaya denk geliyor miktarda 120 ccYanlış anlaşılmasın ben bir yaşına kadar ek gıdaya başlanmasın demedim. Ben 4 aylıkken başladım katı gıdaya. Ne yazık ki bebeğimi hiç emziremedim, 7 ay sağarak süt verdim, şimdi de mamayla devam ediyoruz.
Mamalar yalnızca süt tozu değiller, elbette anne sütü müthiş ama mamalar da bir çocuğu sağlıklı büyütecek şekilde hazırlanıyor. İçerikleri zengin, bir çok vitamin mineral ihtiyacını karşılıyor.
Fikir olması açısından söyleyeyim, mamayı günde 4 sefer veriyorum. Bebeğim rutinleri çok seviyor saatli yaşıyoruz diyebilirim, huyu böyle.
08:00 Mama
11:00 Katı gıda (yumurta, avokado, muz, yulaf gibi kahvaltılık şeyler)
12:00 Mama
15:00 Katı gıda (mevsim sebzesi evde ne varsa + et-tavuk-balık-bakliyat evde ne varsa)
16:00 Mama
18:00 Katı gıda (mevsim meyvesi evde ne varsa)
20:00 Mama
Yapmaya çalıştığım mevsim sebze meyvelerini tattırmak, şimdi trabzon hurması yiyiyor mesela çok sevdi. Portakal mandalina elma muz ne varsa onu veriyorum. Kırmızı pancar, pırasa tam mevsimi şimdi. Kış sebzelerinden karnabahar, lahana falan verme 9 aya kadar dedi doktorum, onları vermiyorum sadece.
Yeşil mercimek çok faydalı, demir emilimini artırmak için portakal mandalina gibi c vitamini kaynağı bi meyveyle tüketirse çok iyi olur.
Normali o miktarlar ama her bebek okadar yemiyor benimki mesela 120 cc yi geçmez sonuna doğru itiyorcheery Anladım sağol canım ben emziriyorum ama emmek istemediği zamanlar ben de mama takviyesi yapıyorum ama ne kadar vereceğimi bilemiyorum ondan sordum. Bu aylarda her öğünde ortalama 180-210 ml normal sanırım
MaşallahBu sabah kahvaltıda zeytintağı, domates püresi, yumurta, kaşar ve az kekik karıştırıp çavdar ekmeğinin üzerine koyup fırınladım yumuşacık oluyır zaten tadı da pizza gibi oğlum severek yedi kahvaltı fikri isteyenler için yazayım dedim..
Bizim bıdık ilk dişini 3.5 aylıkken çıkardı, şuan 8 ay 8 günlük başka diş yok ama nerden baksan 4 aydır diş sancısı çekiyor salya var bolca ve parçalayacak gibi emzikle yada elinde her ne varsa kaşıyor7,5 aylık olduk, kızım dün geceden beri huzursuz, başında biraz ateşi var 36,5-37 arasında, gozleri hafif kızardi, agzina bisey goturunce katıla katıla ağlıyor, uyku dışında kucaktan inmek istemiyor, alt çenede önde ve arka tarafta iki tane şişlik var, çocuk diş çıkarıyor ama zorlanıyor gibi, çok üzülüyorum, sizde nasıl geçiyor dis çıkarma? aynı belirtileri yaşayan var mı?
Kurduğunuz düzen çok güzel ama birşey dikkatimi çekti. Mesela 11 de bu yazdığınız yiyeceklerden 1 saat sonra nasıl mama alıyor? Benim bebeğim ek gıda da alsa mama da alsa 3 saatten önce ağzını asla açmaz. Mesela 16-18-20 de iki saat arayla hem mama hem ek gıda düzeni kurmuşsunuz bizim için imkansız sanırım. Gece nasıl beslenme düzeniniz? Ben 20.00 dan sabah 08.00'a kadar 3 saatte bir mama veriyorum yani günde 4-5 defaya denk geliyor miktarda 120 cc
Bu arada Dr.Osman Gönlüal takip ediyor musunuz bilmiyorum, bugün tesadüfen şu soruya ve cevabına denk geldim. Paylaşmak istedim.
Bizimkinin de ekmek kaçtı.. çok korktuğum bi şeydi ama çok iyi çıkardı o parçayı bebeğim, hatta içten içe yapabildiğini görmek sevindirdi. kemirmiş bi parçayı boğazına kaçırmış, bir anda kustu midesinde ne varsa. Gözleri yaşardı korktu falan ama iyiydi. Biz ondan çok korktuk. Hep izlemek lazım bu aylarda bebekler bi şey yerken, eşim bi an bakmamış böyle oldu.Ya bizimkinin bi boğazına armut kaçtı nefesi kesilmedi ama çocuk çok ağladı korkuttuk sanırım bide o gün o kadar huysuzdu ki ondan beri hala korkuyorum
9.aydan itibaren demiş.Yazdıklarımın hepsini vermiyorum tabii az az tadına bakıyor:) bi sabah muzla yulaf, bi sabah çeyrek yumurta biraz avokado gibi veriyorum. Gece hiç beslenmiyor, en son akşam 20:00-20:30 gibi süt içiyor, sabah 07:30-08:00 arası bi sonraki öğünü. Sanırım gece yemediği için gündüz daha iştahlı.
Osman beyi takip etmiyordum, teşekkürler paylaşım için. güzel açıklamış, 18 ayda artık katı gıda temel besin oluyor.
9.aydan itibaren demiş.bu arada gece beslenmemesi güzelmiş, sanırım hayalim ama benim bıdık mama için kıyametler koparıyor gece. Siz bir anda mı bıraktınız