• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bacaklara sürüyorlar jeli. Ama acılı bir şey değil o. İşinize sinmiyorsa yarın gidersiniz. Kalça ultrasonunu normalde 1 aylıkken yapıyorlar aslında
Devletteki doktorlar 2 aylıkta ısrarcı oldular bir şey demedim 40ında götürmüştüm yaparlar diye ama yapmadılar

Kızlar biz simdi taburcu olduk. Ama bu ikinci ay aşısı bayrama denk geldi öyle ertelendi, pazartesi yaptircaktik hastaneye yatisimiz yapildi. Bugün taburcu olduk. Ama hala iyilesmedi evde tedaviye devam. Nebulizatör burun temizligi falan. Şimdi hemen yaptirmak istemiyorum zaten hasta. Haftaya kadar beklesem cok geç olur mu ya? Bide ateş falan yapıyormuş. Kıyamıyorum şimdi

Devletteki doktorlar 2 aylıkta ısrarcı oldular bir şey demedim 40ında götürmüştüm yaparlar diye ama yapmadılar
Devlettekiler öyle cidden. Benimki özelde. 40ı çıkınca götürmüştük. Hazır gelmişken uştrasonu da çektirin demişti sağlık ocağımdaki ebe de 2 aylık olmadan çektirin demişti

2 aylıkken yapılır kalça ultarsonu bazı bebekler ilk ayda daha gelişimini tamamlamış olabilir diye ilk aydan önermiyor doktorlar bizimde yarın ultarson günümüz. Acılı bişi değil ama işte jel soğuk geldiği için bazı bebekler ağlıyor ilk kızım ağlamıştı 😂

kızlar sleepy kullanan var mı 3 seferdir çiş dışarı kaçıyor 🥴
Biz de doğumdan önce sleepy stok yapmıştık. Maalesef hem çiş hem de kaka hep çıkıyor. Elimdeki paketler bitsin diye ve zaten hava çok sıcak olduğu için iki saatte değiştiriyorum. Gece pure soft takıyorum. Bundan sonra pure soft devam edeceğim.

Kızlar biz simdi taburcu olduk. Ama bu ikinci ay aşısı bayrama denk geldi öyle ertelendi, pazartesi yaptircaktik hastaneye yatisimiz yapildi. Bugün taburcu olduk. Ama hala iyilesmedi evde tedaviye devam. Nebulizatör burun temizligi falan. Şimdi hemen yaptirmak istemiyorum zaten hasta. Haftaya kadar beklesem cok geç olur mu ya? Bide ateş falan yapıyormuş. Kıyamıyorum şimdi
Bacaklara yapilan sorun degil ama kola yapilan verem adisi zorluyo benim oglusun atesi bir kere38 gördu sonra 37 bucuk oldu ama koluna dokunurtmuyo aciyo sanirim

Hastayken aşıları yapmıyorlar zaten. Çok da geç olmaz. 3 hafta geriden gelir takvimi. Önemli değil yani.

Hasta iken zaten aşi yapılmıyor.Ebenize bilgi verin size zaten gelmeyin diyecektir.İlk kızımda iki aylık aşida o sene sağlık ocaklarına geç geldiği için baya geç olmustu sağlıklı olsa bile illa iki ayının basinda olacak diye şart yok yani .

Bana doğumdan bir gün sonra odaya gelen çocuk doktoru verdi ultrason tarihini 2 aylıkken 10 temmuzda o da .
İlk oğlumu da bu oğlumu da 1 aylıkken yaptılar. Sağlık ocağı da bir aylıkken yaptılar mı diye sordu. Medical parka gidiyorum ben. Orada 1 aylıkken yapılıyor.

İlk oğlumu da bu oğlumu da 1 aylıkken yaptılar. Sağlık ocağı da bir aylıkken yaptılar mı diye sordu. Medical parka gidiyorum ben. Orada 1 aylıkken yapılıyor.
Rotayı hangi tarihte önerdi Medical Park benim doktorum 60 gün kontrolünde yapalım diğer aşısı ile birlikte dedi. Bugün sağlık ocağından aradılar rotayı sordum 3. Ay daha uygun ikinci ayda zaten aşısı var birazda ateş yapıyor ağır gelmesin dedi

mathildays mathildays canım ben sleepy natural kullanıyorum. 3 numaradayım. İlk başlarda sorun yoktu ama bebiş tombikleşti. Kızımın bacakları hep lastik izi oldu. İlk 2 3 ay çoğu kişi sleepy kullanıyor. Okuduğum bütün bez yorumlarının çoğu 3 ay sonrasında sleepynin taşırdığıydı. Özellikle erkek bebeklerde çiş taşması çok yaşanmış. Önerilen bezleri incelediğimde uğraşmamak için direk primaya geçen var. Molfix yine çok beğenilmiş. Goon çoğu kişi bilmiyor ama molfix le kafa kafaya. Ablam goon kullandı çok memnun kaldı. Minies ten jenny willy diye bir bezden çok memnun kalmışlar. Baby turco içeriği temiz olduğu için yine tercih edilmiş. Şimdi ben kendi tecrübeme geçeyim. Sleepy natural kullanırken bebem natural aldım 4 numara. Doktorum kalça için çift bez uygulayalım dedi. Bir akşam bez bitti ve mecburen bebem natural giydirdim direk. Aşırı yoğun parfüm kokuyor. İçindeki pamuğu çok kolay topaklanıyor ve bebeğimin poposunu kızarttı azıcık. Sinirlenip goon sipariş ettim. Yolda. O arada da molfix denemek istedim. Şuanda 3 numara molfix kullanıyoruz. Ha ri ka. Beze bayıldım. Goonu da deneyince yazarım buraya.

Rota yi kaçıncı ay onerdiler size
Doktor 3-5. Ay 2 doz rotorika iyi olur dedi. 2. Ayda zaten aşıları var 3 tane 3. Ayda yaptırın dedi
Asiti azalsın diye ısıtıp soğutun dedi
Bana 2.ay dediler arkadaşım doktoru ikinci ay olmaz 3.ay uygun demiş herkes bişey diyor
inşallah bugün de dikkat ettim ağlayınca çok emince falan ağiz çevresi yani duaklarinin çevresi rengi biraz değişiyor gibi Allah evladınla sinamasin ne diyim inşallah bişey cikmaz
Ben losyon kullanıyorum yağ gözenekleri tıkar diye
Benim doktorumda 2. Ay için verdi Prof. Gitmiştim özele oda 2. Ay önermişti.

Sleepy ve molfix kıyaslayayım. Öncelikle ekonomik ve doğal olması sleepy için çekici özellik. 1 numarasının orta kısmı kalın 2 ve 3 numarası daha ince. Kesinlikle ortasındaki pamuğun toplanması gibi bir olay olmadı. Ucuz ve kaliteli ama gel gelelim beden büyüdükçe içindeki pamuk miktarı sanki azalıyor ve bu yüzden sızmalara sebep oluyor. Eksileri: Lastik kısmı çok dar. Önündeki sarı gösterge her zaman mavi olmuyor. Mesela bebeğim yatarken arkaya doğru doluyor çişi bu yüzden önden sarı yani temiz görünüyor bez ama aslında dolu oluyor. Aşırı sızdırma şikayetleri var. Lastik sorun değilse çözüm olarak daha sık bez değiştirmelisiniz ama öyle olunca da maliyet olarak molfixi bile geçiyor. Sızdırıyorsa paraya kıyıp molfix alın. Ayrıca sleepy bez aşırı koku veriyor dışarıya. Kesinlikle koku hapsetmiyor. Molfixte hiç çiş kokusu almadım. Az önce kakasını yapmış benimki. Biz maflor damla kullandığımız için kakasında normalden farklı yoğun koku oluyor. Onu biraz hapsetmişti ama bu konuda artı diyemem. Neyse koku dayesinde bezini değiştirmiş oldum. Molfixin bacak lastikleri çok güzel. Daha çok hava aldırıyor popoya. Ağı yani orta kısım sleepyden daha ince. Yaz için özelllikle çift bez için süper oldu. Yatarken bebeğim çişini yaptığında bile sarı çizgi hemen mavi oluyor. Eksisi bez pahalı birazcık. Eşim 34 tanesini 77 liraya mı ne almış marketten. Kısacası trendyoldan araştırırsanız. Bezin tanesini 1.90a getirebilirsiniz. Sleepyde bezin tanesi 1.50 ye geliyor. Goon ise tanesi 1.70e falan geliyor. Bakalım goon nasıl olacak?

Neden isitin dedi acaba yag asidi mi azaliyor oyle? Ben poposuna kantaron yagi suruyorum pisik olmasin diye eger bulamazsam onu dogal zeytinyagi surmuslugum de var. Surmemek mi lazim acaba
Ben doktora sordum bu zeytinyağını. İçindeki asit değeri fazla olduğu için bebeğin cildi de ince ve hassas olduğu için tahriş edermiş. Bebeğe rahatsızlık verirmiş. Bu yüzden sızma zeytinyağı kullanabilirsin dedi. Onlar işlemden geçtiği için filtrelenmiş yani. Bir arkadaşım da ısıtıp soğuttunu söylemişti. Bir başka arkadaşım da suyla mı ne karıştırıyormuş içeriğinin yoğunluğunu azaltmak için.

Rota yi kaçıncı ay onerdiler size
Biz mama değiştirdik. Bebişin kakası o ara cıvıktı. Doktor dedi ki salgın falan çok yok dedi. 3. Ay yaptırın siz rotayı dedi. Sorun olur mu dedim. Olmaz dedi. Bizim bir arkadaş hiç duymamış rotayı. Çocuk 1 yaşına kadar gelmiş. 1 yaşında öyle ishal olmuş ki 1 haftada kaybettiği kiloya daha yeni yeni alıyor dedi. 3. Ay yaptırın siz. 2. Ay aşılarıyla ağır gelmesin bebeğe.

Back