• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bebeğim 7 mayısta doğdu mayıs 31 çekiyor bugün tam 60 günlük ama devletteki sistem 59 sayıyor kalça ultrasonuna almadı 1 gün için yarın gelin dedi ya rezillik bu sıcakta pişti çocuk

mathildays mathildays canım ben sleepy natural kullanıyorum. 3 numaradayım. İlk başlarda sorun yoktu ama bebiş tombikleşti. Kızımın bacakları hep lastik izi oldu. İlk 2 3 ay çoğu kişi sleepy kullanıyor. Okuduğum bütün bez yorumlarının çoğu 3 ay sonrasında sleepynin taşırdığıydı. Özellikle erkek bebeklerde çiş taşması çok yaşanmış. Önerilen bezleri incelediğimde uğraşmamak için direk primaya geçen var. Molfix yine çok beğenilmiş. Goon çoğu kişi bilmiyor ama molfix le kafa kafaya. Ablam goon kullandı çok memnun kaldı. Minies ten jenny willy diye bir bezden çok memnun kalmışlar. Baby turco içeriği temiz olduğu için yine tercih edilmiş. Şimdi ben kendi tecrübeme geçeyim. Sleepy natural kullanırken bebem natural aldım 4 numara. Doktorum kalça için çift bez uygulayalım dedi. Bir akşam bez bitti ve mecburen bebem natural giydirdim direk. Aşırı yoğun parfüm kokuyor. İçindeki pamuğu çok kolay topaklanıyor ve bebeğimin poposunu kızarttı azıcık. Sinirlenip goon sipariş ettim. Yolda. O arada da molfix denemek istedim. Şuanda 3 numara molfix kullanıyoruz. Ha ri ka. Beze bayıldım. Goonu da deneyince yazarım buraya.
ben de acaba bio natural e mi geçseydim dedim ama bunubduyduğuma çok sevindim inşallah bezlerimiz hiç sızdırmaz 🥹🥹♥️

Sleepy ve molfix kıyaslayayım. Öncelikle ekonomik ve doğal olması sleepy için çekici özellik. 1 numarasının orta kısmı kalın 2 ve 3 numarası daha ince. Kesinlikle ortasındaki pamuğun toplanması gibi bir olay olmadı. Ucuz ve kaliteli ama gel gelelim beden büyüdükçe içindeki pamuk miktarı sanki azalıyor ve bu yüzden sızmalara sebep oluyor. Eksileri: Lastik kısmı çok dar. Önündeki sarı gösterge her zaman mavi olmuyor. Mesela bebeğim yatarken arkaya doğru doluyor çişi bu yüzden önden sarı yani temiz görünüyor bez ama aslında dolu oluyor. Aşırı sızdırma şikayetleri var. Lastik sorun değilse çözüm olarak daha sık bez değiştirmelisiniz ama öyle olunca da maliyet olarak molfixi bile geçiyor. Sızdırıyorsa paraya kıyıp molfix alın. Ayrıca sleepy bez aşırı koku veriyor dışarıya. Kesinlikle koku hapsetmiyor. Molfixte hiç çiş kokusu almadım. Az önce kakasını yapmış benimki. Biz maflor damla kullandığımız için kakasında normalden farklı yoğun koku oluyor. Onu biraz hapsetmişti ama bu konuda artı diyemem. Neyse koku dayesinde bezini değiştirmiş oldum. Molfixin bacak lastikleri çok güzel. Daha çok hava aldırıyor popoya. Ağı yani orta kısım sleepyden daha ince. Yaz için özelllikle çift bez için süper oldu. Yatarken bebeğim çişini yaptığında bile sarı çizgi hemen mavi oluyor. Eksisi bez pahalı birazcık. Eşim 34 tanesini 77 liraya mı ne almış marketten. Kısacası trendyoldan araştırırsanız. Bezin tanesini 1.90a getirebilirsiniz. Sleepyde bezin tanesi 1.50 ye geliyor. Goon ise tanesi 1.70e falan geliyor. Bakalım goon nasıl olacak?
goon u da çok övenler var ama ben yorumlara bakınca molfixten daha çok memnun kalındığını gördüm. hiç bu kadar incelememiştim sleepy i🙈 gerçekten söylediğin gibi. internette tanesini 1.9 küsüre buldum ama daha gelmedi 1 günlük bez kalmış evde inşallah gelir 🤣

Rotayı hangi tarihte önerdi Medical Park benim doktorum 60 gün kontrolünde yapalım diğer aşısı ile birlikte dedi. Bugün sağlık ocağından aradılar rotayı sordum 3. Ay daha uygun ikinci ayda zaten aşısı var birazda ateş yapıyor ağır gelmesin dedi
3. Ay yaptıracağız ilk dozu. Öyle konuştuk.

Bende kan vermek istemiyorum yada bir ay sonra verelim dedim 48gunluk bugün. Geç kalmayalım troid onemli dedi.hamileliktr ilaç kullanan annelerin bebeklerine 1. Ay dan sonra bakıyoruz dedi. Bu arada ordan çıkınca başka doktora danistim o da baktırın dedi;( çocuk çok ağlayıp morarinca nefesi falan kesildi ağlamaktan kan da veremedik boşuna ağladı o kadar;( üzerine bide kardiyolojiye yonlendirilince eve nasıl geldiğini bilemedim;( ya bencede normaldir ben çok gördüm ağlarken nefesi kesilen moraran bebekler;(
Benim oğlum öyleydi katılma nöbeti geçiriyordu ve bu demir eksikliğinden kaynaklanıyordu demir damlaları ile toparladı korkmayın bence

Arkadaşlar tam değil ama bebeğimin bıngıldağında hafif çöküklük var. Çişli bez sayımız iyi kilo alımımız da iyi ama neyden olmuş olabilir

Benim oğlum öyleydi katılma nöbeti geçiriyordu ve bu demir eksikliğinden kaynaklanıyordu demir damlaları ile toparladı korkmayın bence
Benim demirim çok dusukmus kan verdim hemen yerlerde gittim demir takviyesi aldım kendime bir de probiyotik aldım . bizdeki eksiklikler tamamlanmaliymis çünkü sütten bebeğe geçiyormuş valla haftaya inşallah kalp için eko temiz cikarda bı nefes alirim

Benim demirim çok dusukmus kan verdim hemen yerlerde gittim demir takviyesi aldım kendime bir de probiyotik aldım . bizdeki eksiklikler tamamlanmaliymis çünkü sütten bebeğe geçiyormuş valla haftaya inşallah kalp için eko temiz cikarda bı nefes alirim
Sizin kadın doğum doktorunuz demir ve multivitaminlere 3 ay daha devam etmenizi söylemedi mi size? Takviyelere doğumdan sonra da devam ediliyor çünkü. Bebeğe her türlü geçiyordur vitaminler ama işte sizin bünyenizi çok düşürür, sütün vitamini eksik kalmaz, merak etmeyin.

Kozlar affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum. İlk doğumumdan sonra eşimle 6 ay sonra birlikte olabilmiştik korktuğumdan ötürü. Bu yüzden bir zorlanmam olmamıştı o zaman. Lakin şimdi iğne gibi batıyor. Normalde böyle bir sorunum yok. Sizin de böyle mi değilse doktora gideceğim. Erken mi telaş yapıyorum bilemedim.

Sizin kadın doğum doktorunuz demir ve multivitaminlere 3 ay daha devam etmenizi söylemedi mi size? Takviyelere doğumdan sonra da devam ediliyor çünkü. Bebeğe her türlü geçiyordur vitaminler ama işte sizin bünyenizi çok düşürür, sütün vitamini eksik kalmaz, merak etmeyin.

Kozlar affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum. İlk doğumumdan sonra eşimle 6 ay sonra birlikte olabilmiştik korktuğumdan ötürü. Bu yüzden bir zorlanmam olmamıştı o zaman. Lakin şimdi iğne gibi batıyor. Normalde böyle bir sorunum yok. Sizin de böyle mi değilse doktora gideceğim. Erken mi telaş yapıyorum bilemedim.
Bizdede 40 çıktıktan sonra ilk 3 ilişki acılı oldu. Şimdilerde biraz daha iyi.nekadar sık yaparsanız okadar çabuk toparlanır rahim ama annelik durumundan dolayı çokta canımız istemiyor o ayrı konu😁

Of biz de yapmak istedik sanki içimi cam kesiyor içim yapışmış gibi yapamadım bıraktım.. bugün doktora söyledim doğum sonrası ilk kontrolümdü her şey normal dedi ama olmuyor böyle :(

Arkadaşlar tam değil ama bebeğimin bıngıldağında hafif çöküklük var. Çişli bez sayımız iyi kilo alımımız da iyi ama neyden olmuş olabilir
aile hekimindeki hemşire başına baktı benimkinde de çöküklük minik çıkıklar falan var d vitamini kullanıyorsun demi dedi evet dedim. galiba onunla alakalı

Canım kasık kısmına doğru sürüyor. Bacak kemiğinin iskeletini düşün. Bacağın başladığı ilk oyuntuya bakıyor bel hizasında
selam maflorumuz bugün geldi acaba nasıl kullandığını paylaşabilir misin rica etsem 🙏 iki üç gündür gaz konusunda iyiyiz yine de vereyim diyorum. nurse harveys şurubu üç gündür vermiyorum. youtubedan paylaştığım masaj ve acı elma çekirdeği yapı iyi geldi çok şükür 🙏

selam maflorumuz bugün geldi acaba nasıl kullandığını paylaşabilir misin rica etsem 🙏 iki üç gündür gaz konusunda iyiyiz yine de vereyim diyorum. nurse harveys şurubu üç gündür vermiyorum. youtubedan paylaştığım masaj ve acı elma çekirdeği yapı iyi geldi çok şükür 🙏
Sabah 5 akşam 5 damla şeklinde kullanıyoruz canım. Hatta hemşireye 6 damla kaçtı demiştim fazla kaçarsa önemli değil sorun olmaz bu damlada demişti. Bir de içini kürdanla önce karıştırmanı tavsiye ederim çünkü içindeki tortulu kısım dipte kalıyor. 😊😊😊

Sabah 5 akşam 5 damla şeklinde kullanıyoruz canım. Hatta hemşireye 6 damla kaçtı demiştim fazla kaçarsa önemli değil sorun olmaz bu damlada demişti. Bir de içini kürdanla önce karıştırmanı tavsiye ederim çünkü içindeki tortulu kısım dipte kalıyor. 😊😊😊
küçücük çok tatlı bir kutuda geldi.🥰 biogaia ile beraber kullanacağım ben birini sabah birini akşam vereyim çok teşekkür ederim ♥️

küçücük çok tatlı bir kutuda geldi.🥰 biogaia ile beraber kullanacağım ben birini sabah birini akşam vereyim çok teşekkür ederim ♥️
Önemli değil canım bu arada mamma marka anakucağı geldi. Bugün bebeğim mışıl mışıl uyudu. Babybjörn falan almayın boşuna aynı işlev aynı özellik. Gayet de kaliteli geldi. Çok beğendim. Bir de dün hiç kaka yapmamıştı. Bugün ilk kakası kabız gibiydi. Bu da kargodan yeni gelmişti. Kumaşı yıkadım hemen kurutunca yatırdım üstüne. Bayaa kaka yaptı. 3 kere uzun oturması oldu. Bağırsakları boşaldı çocuğun. Rahatladı vallahi. Elektriklilere falan boşa para harcamayın yani. Çocuğun kakasını yapması veya gazını çıkarması için çok pratik geldi. Bunda çok rahatlıyor. Çünkü ayaklarının aşağıya doğru ve hareket hainde olması çok iyi oldu.
16886818573103594856187042747529.jpg

Önemli değil canım bu arada mamma marka anakucağı geldi. Bugün bebeğim mışıl mışıl uyudu. Babybjörn falan almayın boşuna aynı işlev aynı özellik. Gayet de kaliteli geldi. Çok beğendim. Bir de dün hiç kaka yapmamıştı. Bugün ilk kakası kabız gibiydi. Bu da kargodan yeni gelmişti. Kumaşı yıkadım hemen kurutunca yatırdım üstüne. Bayaa kaka yaptı. 3 kere uzun oturması oldu. Bağırsakları boşaldı çocuğun. Rahatladı vallahi. Elektriklilere falan boşa para harcamayın yani. Çocuğun kakasını yapması veya gazını çıkarması için çok pratik geldi. Bunda çok rahatlıyor. Çünkü ayaklarının aşağıya doğru ve hareket hainde olması çok iyi oldu. Eki Görüntüle 3269053
ay çok sevindim güle güle kullanın 🥰🥰 ben de kolik bebeklere ve gaz sancısı çekenlere bu anakucağının iyi geldiğini okumuştum. dediğin gibi hareket halinde olduğu için. yarın ben de tekrar bi deneyeyim benimki kayıp gitmişti 🤣

Back