2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Ya kiyamam bu günlerde gecicek hep oyle diyorum ben, bu zamanlarini özlicez bence. Zorlandigim zamanlar öyle diyorum kendime yarin bugünden daha büyümüş olcak daha gelmicek bu zamanlar diyorum. Benim ilk cocugum 9 sene bekledim, bebegim olsun gıkım çikmaz diyordum yorulmam etmem diyordum. Yorucuymus ama bazen bi bakio aklim gidiyo

İlk kızımda bende uyuyamazdim simdikinde fırsat bulsam uyuyorum.Sen dinlenirsen vücudunda kendine geliyor.Daha başındasin istersen başarırsın ümitsiz olma.Elle sağım yap mesela ama düzenli bir şekilde iki saatte bir ,sıcak su torbası koy yavaş yavaş da olsa gelir inşallah.Emzirememistim ilk kızımda hep içimde kalmıştı çok şükür bunda Allah nasip etti.Seni çok iyi anlıyorum o mama verirken ki vicdan azabını sadece yaşayan bilir.kolay gibi görünüyor mama hazırlamasi ama bana göre hiç de öyle olmazdi.İnsallah sütüm geliyor emziriyorum diye yazarsın olmazsa da sağlık olsun

Benim de uyku ile geliyor. İyi geliyo dinlenmek. Annem gidince napcam bilmiyorum

Bir de bebek susuz kalırsa ishal gibi yoğun su kaybı yaşandığında bıngıldak içeri çöker. Buradan da anlaşılır susuz kalıp kalmadığı. günlük 6/8 i geçmesi gerekir ishalde.
ben anneme bıngıldagini bı kontrol ettireyim.
Normal olanı öyle bizimde sürekli sıvı. Usuttugunde yeşile dönük oluyor kakalari genelde
İkidir yeşile yakin kakası oldu dünden beri kesin usuttuk çocuğu
Ne kadar sıklıkla yapıyor ki ,daha katiya dönmedi zaten .Rengi yeşil mi sarı mı?
Zaten hep sıvı ama bu sefer yeşil kakası da oldu ama genelde sarı köpüklü gibi çok daha sıvı önceki günlere göre usuttuk muhtemelen
Bejim kizimda hep seslibyapardi oglusumda seslinuapiyo bazen gazla birlikte yaptiklaei icin o ses oluyo
Valla o sesi o kucuk poposundan nasıl çıkarıyor hayret ediyorum. Bide kıpkırmızı hatta morariyor sanki yaparken çok zorlanıyor ;( normal heralde bunlarda Aaaaaa inanmıyorum yaa ben emzirirken diğer göğüsten süt akinca boşuna gitmesin diye meme değiştiririm hiç düşünmedim bı farklılık yaratacagini;( yazık akmasın diye çocuğa öbür taraftan da iciriyorum bundan sonra buna dikkat edeyim

Cc olarak çok veriliyor doymuyor demiştin çok durmadıginda günde bir kere verebilirsin bence .O bezdeki pembe lekeyi de takip etmis olursun.Ben hastaneden eve gelince bezlerde oluyordu ama doymaya başlayınca kesilmişti
Doymaya basladigini nerden anlamistin. Bezleri cis dolu oluyor zaten. Neye gore anlicam ki baska doydugunu

Canım ben bu akan süte çare buldum. Lansinohun pompasıjı aldım bugün ebebekten aşağıya koydum görselini. Bebek tek memeni emerken diğer tarafa vakumlatıyorsun 30 cc çıktı az önce denedim her emzirmede taksak 150 180 cc süt elde ederiz. Ben çok memun kaldım

Eklentiler

• IMG_8060.png
    144,7 KB · Görüntüleme: 44
Bende lansinoh manuel pompa aldım peki nasıl olcak sonra onları buzluğa mi aticaz çünkü çocuk emerken diğer taraf üstünü ıslatıyor göğüs pedi aldım ama yetmiyor sağmak daha mantıklı gerçekten

Çisli bezlerinden evet canım.Terleme yok bizde ama sizinki ona bağlı o zaman
Oncesinde bezleri cisli degil miydi senin oradan mi anladin oncesinde ac oldugunu? Bizde bayaa var ama biraz da ben cok sariyorum ustunu cunku gaz problemi oldu epey sicak tutmak iyi geldi ama bu sefer de cok terlemeye basladi

Aa evet fazla oluyo elle sagayim bir daha makas tutusunu yapiyorum
Blok emzirme de yapabilirsin. Ben öyle yapıyorum. Yani üst üste iki kere aynı memeyi veriyorum. Çok tıkanıyor aksi halde emerken. Tazyik azalsın diye de 2 gün birer fincan ada çayı içtim ben. Ama çok içme sakın. Emzirirken bitki çaylarını pek önermiyorlar çünkü . Son yapılan araştırmalarda içilen bitki çaylarının bebeklerin karaciğerini olumsuz etkilediği anlaşılmış. Onları da dikkatli tüketmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…