- 8 Haziran 2022
- 532
- 898
- 23
- 33
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #17.141
Ya kiyamamSelam verene bebek tutuşturuyorum dolaba da bir 50 cc kadar süt bırakıyorum ağlarsa verin diyip ben uyuyorum özellikle geceleri hep uyanık bebek. artık alıştılar uyu sütün gelmezse kaos büyür diyip yolluyorlar. Ama her zaman birini bulamıyorum o zaman da sorun başlıyor. Bebek akşam 11/12 gibi uyanır sabah ezanına kadar. Güneş doğunca uyuyor. Cadı saati diyorlar buna her bebeğin kolik olmadığı halde nedeni olmadan uyumadığı mızmızlandığı saatlere .
İşte ben uyuyamiyorum. Ben dogum yaptigimdan beri uyku yok bende. Bana sen uyu biz bakalim dediklerinde uykum yok ben iyiyim diyorum. Birakamiyorum kizimi. Gece bile mamayla beslenmesine ragmen esim sen kalkma diyor ben hallederim diyor ona bile kalkiyorum. Kimseye guvenemiyorum. Ya kusarsa fark etmezlerse diyorum ya bise olurda bakamazlarsa diyorum oysa hepsininde cocuklari varne annem ne kayinvalidem ne kardeslerim. Zaten beni mahveden bu oldu. Geçen gece ben uyuya kalmisim esim kalkmis mama yediriyordu, beni neden uyandirmadin diye kavga ettim adamla.
Benim de uyku ile geliyor. İyi geliyo dinlenmek. Annem gidince napcam bilmiyorumBence sen de kesilmemişsin. Stres yapma doğum kilomun üstüne çıktım onu ye süt yapar bunu ye süt yapar diye diye. Biraz kussa bebek sütüm boşa gitti diyordum içimden. Artık ne olacaksa olsun dediğimde sütüm geldi. Su ve uyku ile. Birini bulursam su içip bebeği ona bırakıp uyuyorum.
Kac delik olmasini bende bilmiyorum benim süt tanzikli geldigi icin belli oluyo makibeyle sagarken 5 yerdrn süt geliyo tanzikli olmasida zorOyle belirgin mi ki delikler ya. Ben bir sey anlamadim. Kac delik olmasi iyiymis
Kac delik olmasini bende bilmiyorum benim süt tanzikli geldigi icin belli oluyo makibeyle sagarken 5 yerdrn süt geliyo tanzikli olmasida zor
Ilk biraz sagiyorum makineyle biraz azalinca veriyorumElle ön sağım yapıp verirsen biraz daha rahat emiyor bebek.Bebegi emzirirken pozisyonu vardı tazyikli olunca ona bir bak istersen
ben anneme bıngıldagini bı kontrol ettireyim.Bir de bebek susuz kalırsa ishal gibi yoğun su kaybı yaşandığında bıngıldak içeri çöker. Buradan da anlaşılır susuz kalıp kalmadığı. günlük 6/8 i geçmesi gerekir ishalde.
İkidir yeşile yakin kakası oldu dünden beri kesin usuttuk çocuğuNormal olanı öyle bizimde sürekli sıvı. Usuttugunde yeşile dönük oluyor kakalari genelde
Zaten hep sıvı ama bu sefer yeşil kakası da oldu ama genelde sarı köpüklü gibi çok daha sıvı önceki günlere göre usuttuk muhtemelenNe kadar sıklıkla yapıyor ki ,daha katiya dönmedi zaten .Rengi yeşil mi sarı mı?
Valla o sesi o kucuk poposundan nasıl çıkarıyor hayret ediyorum. Bide kıpkırmızı hatta morariyor sanki yaparken çok zorlanıyor ;( normal heralde bunlardaBejim kizimda hep seslibyapardi oglusumda seslinuapiyo bazen gazla birlikte yaptiklaei icin o ses oluyo
Aaaaaa inanmıyorum yaa ben emzirirken diğer göğüsten süt akinca boşuna gitmesin diye meme değiştiririmBenim kızımda köpüklü kaka yapıyordu sesli biçimde. (Sarı renk) Bunun nedeninin laktoz olduğunu öğrendim. Önsüt laktozca zengin çünkü. (sulu olan süt. )Bebek önsütle çok besleniyorsa. Birini tamamlamadan diğerine geçiyorsanız olur. Bir de zamanla hangisi ile ne kadar emdiği önemli olmayacak. Şimdilik öyle sonrasında laktoz toleransı artınca kendiliğinden geçiyor.
Ilk biraz sagiyorum makineyle biraz azalinca veriyorum
Doymaya basladigini nerden anlamistin. Bezleri cis dolu oluyor zaten. Neye gore anlicam ki baska doydugunuCc olarak çok veriliyor doymuyor demiştin çok durmadıginda günde bir kere verebilirsin bence .O bezdeki pembe lekeyi de takip etmis olursun.Ben hastaneden eve gelince bezlerde oluyordu ama doymaya başlayınca kesilmişti
Canım ben bu akan süte çare buldum. Lansinohun pompasıjı aldım bugün ebebekten aşağıya koydum görselini. Bebek tek memeni emerken diğer tarafa vakumlatıyorsun 30 cc çıktı az önce denedimben anneme bıngıldagini bı kontrol ettireyim.
İkidir yeşile yakin kakası oldu dünden beri kesin usuttuk çocuğu
Zaten hep sıvı ama bu sefer yeşil kakası da oldu ama genelde sarı köpüklü gibi çok daha sıvı önceki günlere göre usuttuk muhtemelen
Valla o sesi o kucuk poposundan nasıl çıkarıyor hayret ediyorum. Bide kıpkırmızı hatta morariyor sanki yaparken çok zorlanıyor ;( normal heralde bunlarda
Aaaaaa inanmıyorum yaa ben emzirirken diğer göğüsten süt akinca boşuna gitmesin diye meme değiştiririmhiç düşünmedim bı farklılık yaratacagini;( yazık akmasın diye çocuğa öbür taraftan da iciriyorum bundan sonra buna dikkat edeyim
Sertlik gibi mi dikişin bir parmak üzerinde mi? Bir de daha çok dikişin başı ya da sonunda mi,Sezeryan olan arkadaşlar benim estetik dikiş ama dikişin üst kısmında boydan boya şişlik ödem tarzı bişey var. Sizde de oldu mu?
Bende de var ama başında ve sonunda varSezeryan olan arkadaşlar benim estetik dikiş ama dikişin üst kısmında boydan boya şişlik ödem tarzı bişey var. Sizde de oldu mu?
Bende lansinoh manuel pompa aldımCanım ben bu akan süte çare buldum. Lansinohun pompasıjı aldım bugün ebebekten aşağıya koydum görselini. Bebek tek memeni emerken diğer tarafa vakumlatıyorsun 30 cc çıktı az önce denedimher emzirmede taksak 150 180 cc süt elde ederiz. Ben çok memun kaldım
Dikişim direkt üstünden başlıyor 1 parmak kalınlığında ama baştan sona kadarSertlik gibi mi dikişin bir parmak üzerinde mi? Bir de daha çok dikişin başı ya da sonunda mi,
Benimki baştan sona kadar işte o yüzden korkuyorum başka bişey mi var diyeBende de var ama başında ve sonunda var
Doymaya basladigini nerden anlamistin. Bezleri cis dolu oluyor zaten. Neye gore anlicam ki baska doydugunu
Oncesinde bezleri cisli degil miydi senin oradan mi anladin oncesinde ac oldugunu? Bizde bayaa var ama biraz da ben cok sariyorum ustunu cunku gaz problemi oldu epey sicak tutmak iyi geldi ama bu sefer de cok terlemeye basladiÇisli bezlerinden evet canım.Terleme yok bizde ama sizinki ona bağlı o zaman
Aa evet fazla oluyo elle sagayim bir daha makas tutusunu yapiyorumMakina ile sağınca daha fazla gelmiyor mu peki?Elle sağım öneriliyor genelde.Emzirirken de makas tutuşu
Doktor bana günde 6.7 kere çişli bezi oluyorsa doymustur dedi bezin tamamen çisle dolmasi önemli degilmis çünku herseferinde ayni orqnda icmiyormusDoymaya basladigini nerden anlamistin. Bezleri cis dolu oluyor zaten. Neye gore anlicam ki baska doydugunu
Blok emzirme de yapabilirsin. Ben öyle yapıyorum. Yani üst üste iki kere aynı memeyi veriyorum. Çok tıkanıyor aksi halde emerken. Tazyik azalsın diye de 2 gün birer fincan ada çayı içtim ben. Ama çok içme sakın. Emzirirken bitki çaylarını pek önermiyorlar çünkü . Son yapılan araştırmalarda içilen bitki çaylarının bebeklerin karaciğerini olumsuz etkilediği anlaşılmış. Onları da dikkatli tüketmek lazım.Aa evet fazla oluyo elle sagayim bir daha makas tutusunu yapiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?