• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Öyle an geliyor ki beyaz gürültü ile uyuyor sanki duyuyo gibi. Bazen de hiç duymuyor gibi beyaz gürültüde bile ağlıyor 😄 bazen ne kadar ellersen elle uykusu bozulmuyor bazen de uyuduğunda yerine koyduğun an gözleri faltaşı 😄😄 bazen kucakta bazen memede bazen sallanarak bazen kendi kendine uyuyoo yenidoğan böyle bişey galiba 😅

Arkadaşlar 5 gün önce sezaryen ile doğum yaptım sütüm yeterli gelmediği için hastanede mecburen mama takviyesi verildi biberon ile. Ayrıca sarılık olduğu için sık sık beslemem gerekiyor ben de her öğünde hem emzirip hem de 40-50 cc kadar mama vermeye devam ediyorum. Yalnız kızım biberona alıştıkça memeyi reddetmeye başladı emmek zor geliyor hemen ağlamaya başlıyor ne yapacağımı bilmiyorum hemen yorulup sinirleniyor memeyi bırakıyor. Benzer durum yaşayan var mı memeyi bırakmaması için ne yapabilirim?

Üşütmek ishal yapar mı bebeklerde? İki gündür üst üste yıkadık usuttuk galiba dünden beri İshal:KK43: ateş 37 gece bir ara 37.4du üstünü inceltince yine 37 oldu.benim yediklerimle alakalı olabilir mi bilmiyorum iki gündür biraz kutu besleniyorm
Normal olanı öyle bizimde sürekli sıvı. Usuttugunde yeşile dönük oluyor kakalari genelde

Üşütmek ishal yapar mı bebeklerde? İki gündür üst üste yıkadık usuttuk galiba dünden beri İshal:( ateş 37 gece bir ara 37.4du üstünü inceltince yine 37 oldu.benim yediklerimle alakalı olabilir mi bilmiyorum iki gündür biraz kutu besleniyorm

Ne kadar sıklıkla yapıyor ki ,daha katiya dönmedi zaten .Rengi yeşil mi sarı mı?

Arkadaşlar 5 gün önce sezaryen ile doğum yaptım sütüm yeterli gelmediği için hastanede mecburen mama takviyesi verildi biberon ile. Ayrıca sarılık olduğu için sık sık beslemem gerekiyor ben de her öğünde hem emzirip hem de 40-50 cc kadar mama vermeye devam ediyorum. Yalnız kızım biberona alıştıkça memeyi reddetmeye başladı emmek zor geliyor hemen ağlamaya başlıyor ne yapacağımı bilmiyorum hemen yorulup sinirleniyor memeyi bırakıyor. Benzer durum yaşayan var mı memeyi bırakmaması için ne yapabilirim?

Tavsiyem kaşık biberon kullanın yoksa şırınga ile verin.Biberon meme reddinin en büyük sebebi zaten malesef çok çekmeye alışınca meme zor geliyor.Ama siz pes etmeyin sürekli emzirin siz emzirdikce sütünüz de artacaktır

memeyi bırakmaması için eds yöntemiyle besleyebilirsiniz. Bebekle ten tene temas yapın bol bol. Uyurken emzirmeye çalışın. Emzirdikten sonra verdiğimiz mama mlsini yavaşça azaltmanız lazım. Biberon yerine kaşık, şırınga vs kullanabilirsiniz.

Zaten hep yumuşaktı ama bu sefer ishal sesli şekilde yapiyor köpüklü gibi çok daha sıvı yani dogdugundan beri yaptığı kakadan farklı;( hala da aynı şekilde sürekli emziriyorum susuz kalmasın diye ama yarın doktora götürcem artık;(
Çıktık valla dün burda yorumları okuyunca da bizimkiler ilk torun olunca fazla pimpirikliler sürekli aman aman modundalar ;( gerçekten bu durumdan da çok sıkıldım havalar biraz güzellessinde bende kendimi parka temiz havaya atmak istiyorum. Dünden beri bebek ishal. Bu seferde çocuğu cikarttin ondan usuttude ishal mi oldu diyor eşim 🥲 oysa dün sabah başladı ishali muhtemelen bı gün önce yaptırdigim duşta usuttu. Ankara'da hava bi tuhaf giydirince terliyor giydirmesem hapsuruyor usutuyor🙄
Bejim kizimda hep seslibyapardi oglusumda seslinuapiyo bazen gazla birlikte yaptiklaei icin o ses oluyo

Bebeginiz kaç kilo bilmiyorum ama kendimi anlatayım. Bizimki 3500 olmasına rağmen ilk haftada o kadar mama vermemiştik en fazla 30 cc 2 saatte 1 gece uykusunda 3 saatte 1 verdik tabi bizim sarılık yok denecek kadar azdı siz 2 saati geçirmeyin ama mama takviyesi yüksek gibi geldi bana

Tavsiyem kaşık biberon kullanın yoksa şırınga ile verin.Biberon meme reddinin en büyük sebebi zaten malesef çok çekmeye alışınca meme zor geliyor.Ama siz pes etmeyin sürekli emzirin siz emzirdikce sütünüz de artacaktır
Kaşık biberon mantıklı geldi deneyebiliriz. Evet dediğiniz gibi elimden geldiğince emzirmeye çalışıyorum

memeyi bırakmaması için eds yöntemiyle besleyebilirsiniz. Bebekle ten tene temas yapın bol bol. Uyurken emzirmeye çalışın. Emzirdikten sonra verdiğimiz mama mlsini yavaşça azaltmanız lazım. Biberon yerine kaşık, şırınga vs kullanabilirsiniz.
Mama ml sini azaltamıyorum çünkü günden güne memeden daha az emmeye başlıyor :( ama tavsiyenizi dikkate alacağım mümkün olduğunca memede daha fazla vakit geçirmeye çalışıyorum

Bebeginiz kaç kilo bilmiyorum ama kendimi anlatayım. Bizimki 3500 olmasına rağmen ilk haftada o kadar mama vermemiştik en fazla 30 cc 2 saatte 1 gece uykusunda 3 saatte 1 verdik tabi bizim sarılık yok denecek kadar azdı siz 2 saati geçirmeyin ama mama takviyesi yüksek gibi geldi bana
Bizimki 3 kg şuanda ama dediğiniz gibi başta 30 ml yeterli oluyordu 1-2 gündür 30 ml yetmemeye başladı doymuyor sürekli aranıyor o yüzden artırmak durumunda kaldık

Zaten hep yumuşaktı ama bu sefer ishal sesli şekilde yapiyor köpüklü gibi çok daha sıvı yani dogdugundan beri yaptığı kakadan farklı;( hala da aynı şekilde sürekli emziriyorum susuz kalmasın diye ama yarın doktora götürcem artık;(
Çıktık valla dün burda yorumları okuyunca da bizimkiler ilk torun olunca fazla pimpirikliler sürekli aman aman modundalar ;( gerçekten bu durumdan da çok sıkıldım havalar biraz güzellessinde bende kendimi parka temiz havaya atmak istiyorum. Dünden beri bebek ishal. Bu seferde çocuğu cikarttin ondan usuttude ishal mi oldu diyor eşim 🥲 oysa dün sabah başladı ishali muhtemelen bı gün önce yaptırdigim duşta usuttu. Ankara'da hava bi tuhaf giydirince terliyor giydirmesem hapsuruyor usutuyor🙄
Benim kızımda köpüklü kaka yapıyordu sesli biçimde. (Sarı renk) Bunun nedeninin laktoz olduğunu öğrendim. Önsüt laktozca zengin çünkü. (sulu olan süt. )Bebek önsütle çok besleniyorsa. Birini tamamlamadan diğerine geçiyorsanız olur. Bir de zamanla hangisi ile ne kadar emdiği önemli olmayacak. Şimdilik öyle sonrasında laktoz toleransı artınca kendiliğinden geçiyor.

Son düzenleme:
Bir de bebek susuz kalırsa ishal gibi yoğun su kaybı yaşandığında bıngıldak içeri çöker. Buradan da anlaşılır susuz kalıp kalmadığı. günlük 6/8 i geçmesi gerekir ishalde.

Ben de bunalıma girdim agır,depresyon geçiriyorum bence dısarı çıkınca bi an olsa da iyi geliyo bebekte uyuyo dışarda

Islak mendil kes ıslak pamuk kullan ya da popoyu Ilık suyla yıka ve sudo krem bizi de o iyileştirdi
Bende bugün emzirdim uyuttum babasına bıraktım kızımı alışverişe gittim koştur koştur oldu ama güzel oldu 😁
Pişik kremi mustela kullanıyordum bi de bugün sudocrem aldım bakalım şuan pişiğimiz yok ama olmasın diye ben arada sürüyorum

Kızlar dün ilk defa yalnızdım akşam yemek yapayım dedim akşamdan geceye kadar bebek durmadı sürekli meme istedi iş yaptırmadı zaten meme veriyorum memeyi emerken de ağlıyor gezdirmekten sallamaktan da geçmiyor ağlaması emzik almıyor. sürekli meme vermekten memelerim yumuşaktı sütüm mü yetmiyor acaba diye düşündüm gece mama verdim 90 cc kadar sonra memede uyudu aslında iyi gözüküyor kilo aldığı belliydi dün neden böyle oldu anlamadım siz nasıl emziriyorsunuz kaç saatte bir
Canim yazdiklarinin birebir aynisini ben yasadim gece bu kadar olur. Ama bizde bezinde yavruagzi kucuk bir leke de vardi onu oyle gorunce oyle moralim bozuldu ki dedim ben yetemiyorum bebegime hickira hickira agladim emzirirken. Ama sonra dusununce, cisli bezleri dop dolu kilo alimi da guzel. Bunlari dusununce ikna oluyorum. Kafasindan asiri terleyen bir bebek. Buyuk ihtimal su kaybi oluyor ondan oldu. Dr umuz ürik asit kristalleri dedi endise edecek bir sey yok bol bol emzir dedi. Zaten emziriyorum ama uyukluyor cok oyle olunca emzirmek cok zor oluyor. Siz de cisli bezlerini takip edin gunde 4 5 bez yapiyorsa doyuyordur.

Canim yazdiklarinin birebir aynisini ben yasadim gece bu kadar olur. Ama bizde bezinde yavruagzi kucuk bir leke de vardi onu oyle gorunce oyle moralim bozuldu ki dedim ben yetemiyorum bebegime hickira hickira agladim emzirirken. Ama sonra dusununce, cisli bezleri dop dolu kilo alimi da guzel. Bunlari dusununce ikna oluyorum. Kafasindan asiri terleyen bir bebek. Buyuk ihtimal su kaybi oluyor ondan oldu. Dr umuz ürik asit kristalleri dedi endise edecek bir sey yok bol bol emzir dedi. Zaten emziriyorum ama uyukluyor cok oyle olunca emzirmek cok zor oluyor. Siz de cisli bezlerini takip edin gunde 4 5 bez yapiyorsa doyuyordur.

Canım hastanede kalmıştı sanki dimi bebeğin mamayı donuste direk mi bırakmistin? Eğer öyleyse kademeli bırakmak gerekiyor

Benimki de kafasından çok terliyor gece çok şaşırdım bir baktım kafasının olduğu yer kocaman bir daire yaş olmuş.. her gece bir başka hali oluyor bakalım bugün nasıl olacak aslında hep bezleri çişli oluyor açınca da yapıyor çişini

Back