• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Canım ben bu akan süte çare buldum. Lansinohun pompasıjı aldım bugün ebebekten aşağıya koydum görselini. Bebek tek memeni emerken diğer tarafa vakumlatıyorsun 30 cc çıktı az önce denedim 😍 her emzirmede taksak 150 180 cc süt elde ederiz. Ben çok memun kaldım

Mochi ile aynı .Ben de ilk başlarda hep akan süt için kullandım buzluğa da attım hatta doymadigi zamanlar verdim .şimdi bıraktım göğüs ucunu baya büyüttü emzirirken de zor alıyor ağzına göğüs pedine geçtim rahat oldu.

Blok emzirme de yapabilirsin. Ben öyle yapıyorum. Yani üst üste iki kere aynı memeyi veriyorum. Çok tıkanıyor aksi halde emerken. Tazyik azalsın diye de 2 gün birer fincan ada çayı içtim ben. Ama çok içme sakın. Emzirirken bitki çaylarını pek önermiyorlar çünkü . Son yapılan araştırmalarda içilen bitki çaylarının bebeklerin karaciğerini olumsuz etkilediği anlaşılmış. Onları da dikkatli tüketmek lazım.
Yesilcay da ayni sekilde onerilmiyordur dimi?

Bende lansinoh manuel pompa aldım;) peki nasıl olcak sonra onları buzluğa mi aticaz çünkü çocuk emerken diğer taraf üstünü ıslatıyor göğüs pedi aldım ama yetmiyor sağmak daha mantıklı gerçekten 🥰

Buzlukta 3 ay saklanabilir süt poşetleri oluyor .3 aylıkken meme red dönemi olabiliyor o zaman büyük kurtarıcı olur o sütler ☺️

Oncesinde bezleri cisli degil miydi senin oradan mi anladin oncesinde ac oldugunu? Bizde bayaa var ama biraz da ben cok sariyorum ustunu cunku gaz problemi oldu epey sicak tutmak iyi geldi ama bu sefer de cok terlemeye basladi
Evt canım hem çişli değildi. pembe leke oldu süt inmeye baslayinca geçti iki bezinde görmüştüm sadece

Evt canım hem çişli değildi. pembe leke oldu süt inmeye baslayinca geçti iki bezinde görmüştüm sadece
Benim de ilk zamanlar oyle olmustu hem cisi yoktu hem de bezinde pembelik olmustu ama zaten megersem o sira yavrumun enfeksiyonu varmis verimli sekilde emip doyuramiyormus karnini. Bilmiyordum ben tabi bunu. Ama simdi yine pembelik oldu bu sefer cis yapiyor sadece kakamiz azaldi bu siralar

Üşütmek ishal yapar mı bebeklerde? İki gündür üst üste yıkadık usuttuk galiba dünden beri İshal:KK43: ateş 37 gece bir ara 37.4du üstünü inceltince yine 37 oldu.benim yediklerimle alakalı olabilir mi bilmiyorum iki gündür biraz kutu besleniyorm
Bnm oğlum hep cıvık kaka yapıyo anne sütünden kaynaklı. Bazen çok giydiriyoruz ateşi ondan çıkıyo bence 37 normal ama
Kızlar dün ilk defa yalnızdım akşam yemek yapayım dedim akşamdan geceye kadar bebek durmadı sürekli meme istedi iş yaptırmadı zaten meme veriyorum memeyi emerken de ağlıyor gezdirmekten sallamaktan da geçmiyor ağlaması emzik almıyor. sürekli meme vermekten memelerim yumuşaktı sütüm mü yetmiyor acaba diye düşündüm gece mama verdim 90 cc kadar sonra memede uyudu aslında iyi gözüküyor kilo aldığı belliydi dün neden böyle oldu anlamadım siz nasıl emziriyorsunuz kaç saatte bir
Bnm kide hep memede böyle olurmuş ilk zamanlar. Kakalı çişlli bezleri yeterli
Arkadaslar gogus ucundaki deliklere hic baktinizmi sütün çiktigi kac delik var emzirme süresini oda etkiliyormuş
Ay bakmayın iyice stres olursunuz boşverin o kadarını
Selam verene bebek tutuşturuyorum dolaba da bir 50 cc kadar süt bırakıyorum ağlarsa verin diyip ben uyuyorum özellikle geceleri hep uyanık bebek. artık alıştılar uyu sütün gelmezse kaos büyür diyip yolluyorlar. Ama her zaman birini bulamıyorum o zaman da sorun başlıyor. Bebek akşam 11/12 gibi uyanır sabah ezanına kadar. Güneş doğunca uyuyor. Cadı saati diyorlar buna her bebeğin kolik olmadığı halde nedeni olmadan uyumadığı mızmızlandığı saatlere .
Bnm bebiş te gece uyumuyo ancak 2 saat gündüzde uyumuyo uykuyı hiç sevmiyo

Bnm oğlum hep cıvık kaka yapıyo anne sütünden kaynaklı. Bazen çok giydiriyoruz ateşi ondan çıkıyo bence 37 normal ama

Bnm kide hep memede böyle olurmuş ilk zamanlar. Kakalı çişlli bezleri yeterli

Ay bakmayın iyice stres olursunuz boşverin o kadarını

Bnm bebiş te gece uyumuyo ancak 2 saat gündüzde uyumuyo uykuyı hiç sevmiyo
Nasıl dinleniyosunuz peki

Bitki cayi
Blok emzirme de yapabilirsin. Ben öyle yapıyorum. Yani üst üste iki kere aynı memeyi veriyorum. Çok tıkanıyor aksi halde emerken. Tazyik azalsın diye de 2 gün birer fincan ada çayı içtim ben. Ama çok içme sakın. Emzirirken bitki çaylarını pek önermiyorlar çünkü . Son yapılan araştırmalarda içilen bitki çaylarının bebeklerin karaciğerini olumsuz etkilediği anlaşılmış. Onları da dikkatli tüketmek lazım.
Olarak sadece rezene iciyorum.onun bir zarari varmi acaba

Dikişim direkt üstünden başlıyor 1 parmak kalınlığında ama baştan sona kadar

Benimki baştan sona kadar işte o yüzden korkuyorum başka bişey mi var diye
Başında ve sonunda var benim nerdeyse ceviz büyüklüğünde ama yatay şekilde yuvarlak değil baya sert. Ben genel cerraha gosterdim akrabamız kendisi o sertlikler düğümlerden kaynaklı dedi.kadin dogumcular dugumleri biraz kalın atıyormuş daha belirgin sertlik oluyor oyuzden dedi.hele bir 40'in çıksın iyice rahatlicaksin dedi. Bende karnımdaki hissizlikden ve aşağı sarkık görüntüsünden baya rahatsızım sertlik de hala duruyor tabi

Bende bugün emzirdim uyuttum babasına bıraktım kızımı alışverişe gittim koştur koştur oldu ama güzel oldu 😁
Pişik kremi mustela kullanıyordum bi de bugün sudocrem aldım bakalım şuan pişiğimiz yok ama olmasın diye ben arada sürüyorum
İyi etmişsin valla🤗
Sudo çok iyi bizim poponuz tertemiz oldu
Nasıl dinleniyosunuz peki
O uyudgunda uyuyorum iş falan yapamıyorum. Dinç kalmaya çalışıyorum dediğim gibi gece 3 saat en fazla 4saat anca uyuyor parcalı şekilde gündüz de sadece iki saat parcalı şekilde napalım ya o düzene binecek ya biz,alıscaz

Başında ve sonunda var benim nerdeyse ceviz büyüklüğünde ama yatay şekilde yuvarlak değil baya sert. Ben genel cerraha gosterdim akrabamız kendisi o sertlikler düğümlerden kaynaklı dedi.kadin dogumcular dugumleri biraz kalın atıyormuş daha belirgin sertlik oluyor oyuzden dedi.hele bir 40'in çıksın iyice rahatlicaksin dedi. Bende karnımdaki hissizlikden ve aşağı sarkık görüntüsünden baya rahatsızım sertlik de hala duruyor tabi
Benim kadın doğumcum kontrolde ben burayı açıp boşaltayım desem daha erken bi 10gün sonra tekrar göreyim seni dedi bende korktum boşaltmak falan diyince acaba iltihap mı oldu diye. Ama iltihap olsa ağrı falan yapardı muhtemelen

Arkadaşlar merhaba. Gebeliğimin 5. Haftasındayım. Bugün ilk kez aşırı bulantım oldu ve 5 saatte 2 kez istifra ettim yine de midem rahatlamadı. Böyle geçiren var mı endişelenmeye başladım. Bir de bulantı normalde sabah oluyor derler benim gece oluyor

Arkadaşlar merhaba. Gebeliğimin 5. Haftasındayım. Bugün ilk kez aşırı bulantım oldu ve 5 saatte 2 kez istifra ettim yine de midem rahatlamadı. Böyle geçiren var mı endişelenmeye başladım. Bir de bulantı normalde sabah oluyor derler benim gece oluyor
Merhaba, benim 6 ay boyunca her an her saniye bulantım olmuştu kusmaktan tuvaletten çıkamıyordum ilaçlar sadece hafifletmişti. Doktorlar normal diyor bazı insanın tüm hamileliği boyunca sürermiş. Ama tabi siz en kötüsünü düşünmeyin benim gibi olanlar nadirdir genelde 12.haftada falan düzeliyormuş çoğu kişininki. Sizinde kısa sürer umarım😇

Ben o hataya dustum suan bebegim hic emmiyor. Sutumde bi memeden tamamen kesildi digerinden de cok az geliyor. Mamayla besleniyor kizim. Cok uzuluyorum benim yuzumden boyle oldu. Kizim biberona alisti tamamen sagim yapsam da emme kadar etkili olmadi azaldikca azaldi. Emzirme danismani tutun kendizine, ya da hastanenin emzirme danismanlari oluyor yardim alin. Her mama hazirladigimda pismanligini yasiyorum. Basta siringayla besliyordum bir gece cok zor geldi biberon verdik kizimda biberonla lık lık içtikce hizlica beslemesi bitiyordu biberondan devam ettik. Aslinda kizim biberona alisana kadar benim o zaman kolayima gelmisti biberon siringadan. Ama simdi emzirmek varken gece kac kez kalkip mama hazirliyorum keske emseydi diyorum.
Yavaş akımlı biberonlar var süt az az geliyor. Ondan denemediyseniz yazayım dedim. Tekrar emmeye başlar inşallah.

Benim kadın doğumcum kontrolde ben burayı açıp boşaltayım desem daha erken bi 10gün sonra tekrar göreyim seni dedi bende korktum boşaltmak falan diyince acaba iltihap mı oldu diye. Ama iltihap olsa ağrı falan yapardı muhtemelen
Benim çok ağrım vardı azaldı .elinizi oraya koyduğunuzda sıcaklık varmı?iltihap varsa orada biraz ates oluyormuş.benim sadece başta ve sonda o sert şişlik ve bır hafta falan aşırı ağrı yaptı sadece o şişlikler şimdi ağrı kalmadı ama sert şişlik hala var

Evet, rezene ve anason da zararlı bilinenin aksine.

Benim bebeğim iki gündür ishal .bende rezene iciyordum hergun;( bir arkadaş da bırak rezeneyi hemen dedi o da bebeği etkileyebilir dedi bıraktım ama zararlı olduğuna şaşırdım ben sezeryandan iki gün hastanede yattı o iki günde akşamları rezene gönderdi odama hastane

Back