2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Aynen benimki de oyle. Mama veriyor musun duzenli olarak

Mama verince birden aldığı için mideye çöküyormuş uyku yapıyormuş. Uyuması ondan ben gece mama yada sağdığım sütü veriyorum biberonla gece uzun uyuyor bende dinleniyorum
Geceleri meme verin. Birde enjektör yada kaşık biberonla verebilirsiniz. Emzirmeyi deneyin 10-15 dk sonra biberon verin yada açken mecbur emecek. Bazen uykusu olduğunda da emmiuor bebek

Ben o hataya dustum suan bebegim hic emmiyor. Sutumde bi memeden tamamen kesildi digerinden de cok az geliyor. Mamayla besleniyor kizim. Cok uzuluyorum benim yuzumden boyle oldu. Kizim biberona alisti tamamen sagim yapsam da emme kadar etkili olmadi azaldikca azaldi. Emzirme danismani tutun kendizine, ya da hastanenin emzirme danismanlari oluyor yardim alin. Her mama hazirladigimda pismanligini yasiyorum. Basta siringayla besliyordum bir gece cok zor geldi biberon verdik kizimda biberonla lık lık içtikce hizlica beslemesi bitiyordu biberondan devam ettik. Aslinda kizim biberona alisana kadar benim o zaman kolayima gelmisti biberon siringadan. Ama simdi emzirmek varken gece kac kez kalkip mama hazirliyorum keske emseydi diyorum.

Hastanede mama verdiler benimde bebeğime ama ben gelince bıraktım. Ama zorda kalırsam doymazsa 30 cc yapıp veriyorum. Uzun süre uyumazsa süt bitiyor çünkü.. Emdikten sonra elinle sağıp çıkan sütü ver kalanı da mama ile tamamla. Makina pompa değil elle sağ. İlk haftalarda sütler yağlıdır geç çıkar. 10 cc süt çıkarsa 30 cc mama ver. Süt ile mamanın kalorisi denk değil ama süt mamadan daha faydalı olduğu için ağır basar denilmişti. Bu şekilde azalt. İçmediği kalan mamayı zorlama. Mama mideyi genişletiyor ve kan şekerini hızlı çıkarıyor. Sarılık uyku yapar ondan emmiyordur. Elinle sağman sütünü de artırır verdiğin miktarı görmek seni de rahatlatır. Bu haftalarda meme reddi pek olmaz öyle düşünüp sütten vazgeçme.biberon değil kaşık biberon edin sütünü de biberonla verme. İnşallah çözülür sorununuz.

Emzirmekten tamamen vazgeçen kadınlar bile iki hafta içinde yeniden emzirmeye başlarsa sütü gelir demişti doktorum. Emzirmeye gayret et lütfen. Kendini sıkıntıya sokmadan iyi dinlenmiş olduğun saatlerde emzirmeye çabala. Biraz ağlasın bir şey olmaz. Süt konusu benim çok ite kaka devam ettirdiğim bir konu. Hep diken üstündeyim ya çıkmazsa diye diye bir ayımız oldu şükür gelişimi de iyi dedi dr. Ama inan 5 ay olsun gıdaya başlayım diye gün sayıyorum. Bir de emzirme danışmanı her şeyi yiyip kendini sıkıştırma akışına bırak rahatlat kendini dedi o da iyi geldi.

Canim bu sutun memeden kesilmesi, azalmasi ne kadar zamanda oldu? Hemen bir gunde azalmadi heralde dimi

Aynen ben de diken ustundeyim surekli ya. Nasil atlaticaz bu korkuyu hic bilmiyorum

Aynen ben de diken ustundeyim surekli ya. Nasil atlaticaz bu korkuyu hic bilmiyorum
Bende akşamüstü bazen gazdan çok aranınca emzik veriyorum çünkü 15 20 dk da bir emince sütüm kalmıcak gibi hissediyorum emzik gibi emiyo arada da çekiyo anlamıyorum ne kadar yedi yemedi o yüzden öyle zamanlarda vermiyorum verdikçe gaz sancısına yenisi ekleniyor. Gece sınırsız emzirme ama gündüz insan akşamüstü oldu mu yoruluyor valla bide üst üste emmek isterse kalmıcakmış gibi hissediyorum. Halbuki emdikçe çoğalacak bir de ihtiyaçları günden güne artacak zaten emmeleri çoğaltmaları lazım. Ama dayanamadığımız noktada başvuruyoruz bazı şeylere işte.

Bide Bize doktor şurup verdi dereotu ve rezene varmış içinde gaza iyi geldi gibi bikaç gün deneyimleyip yazacağım.

Benim yapmadigim sey kalmadi canim. Sut arttiricilarin hepsini yaptim. Caylar. Strese mi girdim bilmiyorum ne yaptiysam olduramadim. Korkutma kendini benim en bastan beri sikintili gecti. 1 aydir emzirmissin devami gelir. Bir mememden yine azda olsa gelio az dedigim baya az ama onu bile vermeye caliisyorum. Digerindne hic gelmiyor artik

Canim bu sutun memeden kesilmesi, azalmasi ne kadar zamanda oldu? Hemen bir gunde azalmadi heralde dimi
Yok yok bir mememden zaten en bastan beri damla damla geldi hep sagdigimda da hep digerine gore coook cc geliyodu. O mememden kizimdan emmek istemedi hic. Diger mememde gunden gune azaldi. Geliyor hala ama az tabi. Valla persmebe 40 ım çıkCak. Oyle pat diye kesilme olmadi

Bence sen de kesilmemişsin. Stres yapma doğum kilomun üstüne çıktım onu ye süt yapar bunu ye süt yapar diye diye. Biraz kussa bebek sütüm boşa gitti diyordum içimden. Artık ne olacaksa olsun dediğimde sütüm geldi. Su ve uyku ile. Birini bulursam su içip bebeği ona bırakıp uyuyorum.

Arkadaslar gogus ucundaki deliklere hic baktinizmi sütün çiktigi kac delik var emzirme süresini oda etkiliyormuş

İşte ben uyuyamiyorum. Ben dogum yaptigimdan beri uyku yok bende. Bana sen uyu biz bakalim dediklerinde uykum yok ben iyiyim diyorum. Birakamiyorum kizimi. Gece bile mamayla beslenmesine ragmen esim sen kalkma diyor ben hallederim diyor ona bile kalkiyorum. Kimseye guvenemiyorum. Ya kusarsa fark etmezlerse diyorum ya bise olurda bakamazlarsa diyorum oysa hepsininde cocuklari var ne annem ne kayinvalidem ne kardeslerim. Zaten beni mahveden bu oldu. Geçen gece ben uyuya kalmisim esim kalkmis mama yediriyordu, beni neden uyandirmadin diye kavga ettim adamla.

Selam verene bebek tutuşturuyorum dolaba da bir 50 cc kadar süt bırakıyorum ağlarsa verin diyip ben uyuyorum özellikle geceleri hep uyanık bebek. artık alıştılar uyu sütün gelmezse kaos büyür diyip yolluyorlar. Ama her zaman birini bulamıyorum o zaman da sorun başlıyor. Bebek akşam 11/12 gibi uyanır sabah ezanına kadar. Güneş doğunca uyuyor. Cadı saati diyorlar buna her bebeğin kolik olmadığı halde nedeni olmadan uyumadığı mızmızlandığı saatlere .

Valla direkt kestim mamayi. Anne sutune donduk cok sukur. Kafasi asiri terliyor heralde oradan su kaybediyor

Cc olarak çok veriliyor doymuyor demiştin çok durmadıginda günde bir kere verebilirsin bence .O bezdeki pembe lekeyi de takip etmis olursun.Ben hastaneden eve gelince bezlerde oluyordu ama doymaya başlayınca kesilmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…