- 17 Ekim 2016
- 2.094
- 2.671
- 133
- 35
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #17.041
Sizede geçmiş olsun canım göbek fıtığı için erken ameliyat gerekmiyor bildiğim kadarıyla tehlikeli olmadığı içinKesinlikle zaten gece meme reddi olanlara bile meme veriyorlarmış gece biberon meme pek anlamıyormuş bebek emzirme danışmanlığı aldığımda oda gece ver gündüze Taşıma dedi hem ben hem eşim uyuyor dinleniyoruz o 3 saatte
Önce sıcak duş alın yada sıcak su torbası koyun ben öyle yapmıştım. Sonra masaj yaptım o tıkanıklara iki parmağınızla bastırarak daire çizin. Sonra sit sağın sonra soğuk uygulayın buz vs. Olabilir 3 saatte bir tekrarlayın sıcaktan sonra soğukta uygulamak gerekiyormuş benimde çok sertleşmişti göğsüm ben böyle yaparak bir kaç
Güne yumuşattım
Geçmiş olsun. Bizde de göbek fıtığı var doktor kaşık fıtığı için testislerin olduğu yerin az yukarısına bakın fındık gibi sertlik vs gelirse kaşık fıtığı olabilir demişti.
Benim gittiğim doktor 3.5 saatte uyuyabilir saat kurup va uyandırmana gerek yok dedi prof. Doktordu. Bazı doktorlarda 2 saatte bir diyor ben 3.5 saat uyusa uyandırmadığım da oldu
Ben oldum 3 gün kanama geldi zaten önceden de 3 günlük periyotlarla olurdu sonra kesildiKızlar adet oldunuz mu? Sanırım ben adet oldum
O gaz sancilarini sorma birde biz kakamizida bazen zor yapiyoruz hergun kakayi 4. 5 kere yapiyo ama bur ikisinde zorlaniyo gazla birlikte oluncaBen de geceleri saatli emzirmiyorum istediğinde veriyorum ama gündüz özellikle de öğleden sonra akşam üstü takibini iyi yapıyorum çünkü gazı olunca da aranıyor. ağzından azar azar süt çıkarıp arandığı zamanlar oluyor o zamanlar istese de vermiyorum masaj yapıp rahatlatmaya çalışıyorum. Rahatlamazsa da son çare emzik bazen gazı olmasa da uyuyamadığı için ağlıyor uyurken emmek istiyor vs o zaman da biraz kucakta yellendiriyorum son çare emzik
Benimde kesilmedi ara ara oluyo doktor kontrol ettiginde azbi kanama alani var tamamen bitince kontrole gel demistiBenim daha doğum kanamam kesilmedi ki
İlk hafta ne kadar emzirirsen sarılık okadar hızlı iyilesiyor benim ilk günler gece 3 4 saati buluyordu ki doktor hemşire ebe kaç kere söylemişti en geç iki saat olsun arada diye . Sonra sarılığı yüksek çıktı doktora götürdüm bana 1.5saatte bir mama ver ayrıca anne sütü ver dedi.ben bir kaç gün boyunca en geç iki saati bulcak şekilde deli gibi emzirdim sadece anne sütü verdim iki günde bir kan alındı bebekten sarılığı kontrol altına almak için cok şükür atlattik.bu bana tecrube oldu ikinci bebeğimde kesnlikle ilk hafta iki saati gecmicek şekilde emzircem ki sariliktan hızlıca siyrilalim. Şuan öyle saat tutmuyorum mesela gece ağlayınca veriyorum .gün içinde de 2 3 saati geçmiyor zaten meme istiyor.Gece uyandırmak çok zordu altını açıyorsun yüzüne su degdiriyordum ayilmiyordu yavrum sarılık da uyku yapar demisti doktor;( ama zorla uyandırdım çocuğu emzirdim mamayada gerek kalmadı süt sagip biberona da .ayrıca bebek emdikçe benim taş gibi olan ağrılı goguslerimde hızlıca iyileşti az gelen sütüm çoğaldı.kanallari en iyi açan şey bebek emzirmekmis gerçektenkızlar bebeğim çok şükür yoğun bakımdan çıktısize bir şey sorucam emzirme düzeniniz nasıl? Mesela şu an emzireli 2 saat oldu hala uyuyor uyandırmazsam biraz daha uyur gibi. Ama ebe uyusa bile en geç 2 saatte 1 uyandırıp emzir dedi. Siz ne yapıyorsunuz?(Sadece anne sütü alıyor)
Bizde 18 günlük oldu bizimde aynı ne zaman isterse emzir dedi doktor öyle yapıyoruz ama öğlenleri sürekli istemeye başladıÇok geçmiş olsun biz 26 günlük olduk ağladıkça emziriyorum hala bir düzenimiz yok
Benim de aynı tam kesildi heralde diyorum yoğunlaşıyor daha da adet geçen sefer 50. Günde olmuştum ancakBenim hala kanamam devam ediyor bazen bir iki damla geliyor ama biraz yürüyünce ayakta kalınca hemen yoğunlaşıyor.. tamamen kesilmedi hic
Kızlar adet oldunuz mu? Sanırım ben adet oldum
Göbek bağı iki gün önce düştü ama ara ara birkaç damla kan geliyor sizin nasıl oldu iltihap olmusmuydu kaynadığı icinmi Dr goturmustunuxTeşekkür ederim, göbek bağında kanama olduğu için yattı ama çok şükür ki sadece 1 gece kaldı
Evet gördüm denedim o şekildeGörsel atmıştım o şekilde emzirmeyi denediniz mi .Tıkalı kanallar açılana kadar devam edin mutlaka.
Her ağladığında emziriyorum ve çok sık meme istiyorkızlar bebeğim çok şükür yoğun bakımdan çıktısize bir şey sorucam emzirme düzeniniz nasıl? Mesela şu an emzireli 2 saat oldu hala uyuyor uyandırmazsam biraz daha uyur gibi. Ama ebe uyusa bile en geç 2 saatte 1 uyandırıp emzir dedi. Siz ne yapıyorsunuz?(Sadece anne sütü alıyor)
Bnm hala doğum kanaması devm edıyor du düne kadar ne ara bitti de tekrar adet oldunKızlar adet oldunuz mu? Sanırım ben adet oldum
Biz onu iki üç kere yaptıl e bebeğe gittik. Bişey olmaz ne olcak . Bişey olmaz Allah'ın izniyle ben bebek,arabasıns koyup gezdirdim bileKızlar bebeği pusete koyup arabayla biraz gezmeye cikmak istiyorum ama malum büyükler 40i çıkmadan olmaz muhabbetine giriyor. zaten kaç kere hastaneye götürdük yakında olsa arabayla gitti geldi . yeterince bunaldım evde süt sagip da anneme çocuğu bırakmak istemiyorum aklım kaliyor.bebek arabası ile dışarda Gezmek için belki erken daha zaten Ankara'da sürekli yağış var ama aracımızla pusetten muhafaza ederek bebeği, biraz turlamak riskli mi olur herkes bişey soyluyor
Ne kadar iciyorsun canim gunde kac bardak? Gazi geldiginde icip emziriyor musun yoksa nasil oluyor tamCanım sen rezene demle iç baya fayda ediyor gaza.Benim kiz da gazdan memeye bile gelmek istemiyordu rezene içince rahatladı şükür
Ben denize bile gittim. Hatta haftaya 1 aylık bebeğim ve 4 yaşında oğlumla tatile gidiyorum. Gün içinde de muhakkak dışarı çıkartıyorum.Kızlar bebeği pusete koyup arabayla biraz gezmeye cikmak istiyorum ama malum büyükler 40i çıkmadan olmaz muhabbetine giriyor. zaten kaç kere hastaneye götürdük yakında olsa arabayla gitti geldi . yeterince bunaldım evde süt sagip da anneme çocuğu bırakmak istemiyorum aklım kaliyor.bebek arabası ile dışarda Gezmek için belki erken daha zaten Ankara'da sürekli yağış var ama aracımızla pusetten muhafaza ederek bebeği, biraz turlamak riskli mi olur herkes bişey soyluyor
Ay şükür ya cikiyorum ozaman yeter yaaa valla sıkıldım evdeBen denize bile gittim. Hatta haftaya 1 aylık bebeğim ve 4 yaşında oğlumla tatile gidiyorum. Gün içinde de muhakkak dışarı çıkartıyorum.
Valla böyle okuyunca içim rahat etti sanki herkes evde 40ini bekliyormuş gibi hissettim yeter çünkü bunaldım tşkler valla basıp gidiyorumBiz onu iki üç kere yaptıl e bebeğe gittik. Bişey olmaz ne olcak . Bişey olmaz Allah'ın izniyle ben bebek,arabasıns koyup gezdirdim bile
Benim bebeğim yoğun bakımda 1 gece kaldı ama o süre zarfında ışın tedavisi uygulamışlar bir de mama vermişler diye biliyorum. Yani şu an acıktığında mecburen sütümü sağıp biberonla da veriyorum çünkü emerek doymuyor bu sefer de fazla içiyor kusuyor içtiğini. Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum geceleri de uyumuyor zaten.İlk hafta ne kadar emzirirsen sarılık okadar hızlı iyilesiyor benim ilk günler gece 3 4 saati buluyordu ki doktor hemşire ebe kaç kere söylemişti en geç iki saat olsun arada diye . Sonra sarılığı yüksek çıktı doktora götürdüm bana 1.5saatte bir mama ver ayrıca anne sütü ver dedi.ben bir kaç gün boyunca en geç iki saati bulcak şekilde deli gibi emzirdim sadece anne sütü verdim iki günde bir kan alındı bebekten sarılığı kontrol altına almak için cok şükür atlattik.bu bana tecrube oldu ikinci bebeğimde kesnlikle ilk hafta iki saati gecmicek şekilde emzircem ki sariliktan hızlıca siyrilalim. Şuan öyle saat tutmuyorum mesela gece ağlayınca veriyorum .gün içinde de 2 3 saati geçmiyor zaten meme istiyor.Gece uyandırmak çok zordu altını açıyorsun yüzüne su degdiriyordum ayilmiyordu yavrum sarılık da uyku yapar demisti doktor;( ama zorla uyandırdım çocuğu emzirdim mamayada gerek kalmadı süt sagip biberona da .ayrıca bebek emdikçe benim taş gibi olan ağrılı goguslerimde hızlıca iyileşti az gelen sütüm çoğaldı.kanallari en iyi açan şey bebek emzirmekmis gerçekten
4. Gün göbek bağı daha düşmemişti ağlarken kanıyordu hafif hafif sonra acile götürdük ne olduğunu anlamamız için yoğun bakıma yatırmamız lazım dediler 1 gece yoğun bakımda yattı orda da vitamin iğnesi yapmışlar tekrar sanırım k vitamini, göbek bağı da o gece düştü. Şimdi de dikkat etmemiz gerektiğini söylediler tekrar kanarsa ya da akıntı vs olursa tekrar getirin dedilerGöbek bağı iki gün önce düştü ama ara ara birkaç damla kan geliyor sizin nasıl oldu iltihap olmusmuydu kaynadığı icinmi Dr goturmustunux
Emme öncesi yapıyorum uyansın diye. Benim bebeğim banyo yaparken alt değiştirirken sürekli ağlıyor gazı olmamasına rağmen. Masaj vs hiç sevemiyorAlt degistirmeyi emme oncesi mi yapiyorsunuz? Ya hep agliyor masaj falan yapamıyorum ki. Hep agliyor gaz yuzunden
Benim kanamam hiç durmadı az da olsa geliyor 40 güne kadar sürebilir diyorlar.Benim hala kanamam devam ediyor bazen bir iki damla geliyor ama biraz yürüyünce ayakta kalınca hemen yoğunlaşıyor.. tamamen kesilmedi hic
Ben kaç kere çıktım dışarı yağmur yağmadığı sürece. Hatta çekime bile götürdüm. Dışarda da gezdik eşimle 20 dk bile olsa Çünkü evde bunalıyorum yanıma da sağılmış süt almıyorum biberonla veriyorum ağlarsa. Yada arabada emziriyorum yol 20 dk falan sürüyorsa. Ağladığında da sütümü veriyorum. Bizimde stres atmamız önemliKızlar bebeği pusete koyup arabayla biraz gezmeye cikmak istiyorum ama malum büyükler 40i çıkmadan olmaz muhabbetine giriyor. zaten kaç kere hastaneye götürdük yakında olsa arabayla gitti geldi . yeterince bunaldım evde süt sagip da anneme çocuğu bırakmak istemiyorum aklım kaliyor.bebek arabası ile dışarda Gezmek için belki erken daha zaten Ankara'da sürekli yağış var ama aracımızla pusetten muhafaza ederek bebeği, biraz turlamak riskli mi olur herkes bişey soyluyor
Denize sokuyor musunuz bebeği ? Bizde gideceğiz de kimi de 6 ay olmadan denize girmeyin diyorlar. Birde emzirmeyi nasıl hallediyorsunuzBen denize bile gittim. Hatta haftaya 1 aylık bebeğim ve 4 yaşında oğlumla tatile gidiyorum. Gün içinde de muhakkak dışarı çıkartıyorum.
O fazla icip kusma isi bizdede var eger fazla icerde birde gazini cikaramazsam kusuyo sizin kusma nasil bir kusmaBenim bebeğim yoğun bakımda 1 gece kaldı ama o süre zarfında ışın tedavisi uygulamışlar bir de mama vermişler diye biliyorum. Yani şu an acıktığında mecburen sütümü sağıp biberonla da veriyorum çünkü emerek doymuyor bu sefer de fazla içiyor kusuyor içtiğini. Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum geceleri de uyumuyor zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?