• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
İnşallah benim aşağı doğru sarkık görüntüsü rahatsız ediyor elimden geleni yapicam bakalim toparlayabilcek miyim.
Rezene iciyorum hergun annem yeşil fasulye yapmış çok açtım iki tabak yedim bu geceden korkuyorum valla bebek iki gündür gaz cikarirken kaka yaparken acı cekiyor resmen ağlayarak yapıyor.bana meyve falan da yeme dediler yaş meyve de gaz yapıyormuş
Ben emzirme danışmanlığı almıştım orda danışman besinler bebeğe gaz yapmaz demişti. Yapacak diye yemeyecek olsak neredeyse hiçbir besini yemememiz gerekir demişti. Bebeklerinde kendi bağırsak florası var demişti. Bende yemediğim şeyleri eklemeye başladım meyvedir süttür yeşil mercimek nohut vs. Şuan sıkıntı olmadı

Ama yanak ve alında sadece. Boyunda vs olmaz mı daha çok isilik? Yüz bölgesi en çok havalanan yer. Eşim sürekli bebeği öpüyor işten gelince acaba ondan mı oldu dedim;( zaten durduramiyorum insanları akrabalarım ziyarete geliyor şap şap şap öpüyor .gıcık anne olmak istemiyorum ama gözüme batıyor ben bu kadar küçük çocuğa bişey bulaştırır miyim diye öpmem ya ;(
Benim arkadaşımın çocuğunun yanağı öpmekten öyle kızarma döküntü olmuştu. Doktorda demişti. Ben eşim dışında kimseye öptürmüyorum annem kayınvalidem vs dahil

Ay artık sinir oluyorum kızlar kayınvalideme..bu çocuk niye doymuyor sütün mü yok diyip memelerime dokunuyordu yahu daha yenidoğan değil mi bu çocuk evet ağlarsa sürekli mememde nolmuş.. hemen de bırakmaz 1 saat durur belki sizin de öyle değil mi normal değil mi bu ben anlamadım ki
Bizimki de başlarda aynı hala da sütüm geliyoken mama ver mama diyo aranınca böyle diyo 🤣 bende artık yanında emzirmiyorum mesafe koyun. Bıraksam benimki de uzun uzun emer ama baktım süt çekmiyo yutkunmuyo parmağımı sokup çıkartıyorum alışmasın diye. Emziğe başladım o yüzden uyurken iyi oluyo. Öbür türlü 1 saat olsa yine iyi biz bütün gün memedeydik. Bir insan 8 saat emzirir mi? Süt kalır mı? Kalmıyo tabiki. Ama böyle 2 saatte 3 saatte bir emziriyorum iyi oldu benim için. Ve 10 15 dakikada doyuyo göğüslerim o sürede doluyo çünkü

Arkadaslar bebegim surekli yakamda ya emiyor ya da orada uyuyor. Kollarim cok agriyor artik dayanamiyorum. Sling almayi dusunuyorum ama bacaklari kenardan cikanlar erkek bebeklerin gelisimi icin iyi degil. O sekilde olmayan onereceginiz bir sling var mi
Yalnız değilmişim 😌 bıraksam bütün gün memede. Memede uyuyor bıraktığı an uyanık

Merhaba kızlar. Sizlere sorum olcaktı. Memelerimi sıktığım zaman sadece iki delikten süt fışkırıyor. Daha fazla olması gerekmiyor mu. Bebiş memem sertleştiğinde çok mutlu emiyor ama yumuşayınca strese giriyor emmek istemiyor. Yavaş mı akıyor anlamadım. Sağım yaptığımda süt geliyor. Şimdiye kadar doyuyordu da hep çişli oluyor bezleri. Mememin ucu da çok çıkık değil ama kendisi emerken çıkarabiliyordu. Bikaç seferdir emmek istemiyor. Sebebi sütün az kanaldan fışkırması mı yoksa ucu mu anlayamadım. Bir fikriniz var mıdır
Artabilir sütünüz arttırmaya çalışın. Benim de başlarda öyleydi. Sonradan delikler çoğaldı.

Kizlar bebeginizin burnunu temizliyor muusnuz? Nasil temizliyorsunuz? Benim kizin tikali gibi doktor sterilar diye biz sprey verdi deniz suyu falan yaziyo. Ama sanki acmiyo gibi ya da ben mi az sikiyorum.

Kizlar bebeginizin burnunu temizliyor muusnuz? Nasil temizliyorsunuz? Benim kizin tikali gibi doktor sterilar diye biz sprey verdi deniz suyu falan yaziyo. Ama sanki acmiyo gibi ya da ben mi az sikiyorum.
Eczaneden burun aspiratöru ve serum fizyolojik aldik. İki damla serum damlatip küçük bir aspiratörle çekiyorum neredeyse hergun burnu doluyor hırıltılı nefes alior. Burun temizliği bebeklerde çok önemli çünkü sadece burunlarindan nefes alabiliorlar şuan.

Kızlar bebeğim ya pumukcuk yada aft oldu ağzı ne yapmam gerek
Kaynamış soğumuş suya temiz tülbent bastırıp günlük 2 kere ağız temizliği yağın eğer çoksa doktora gidin ilaç veriyor emzirmeyi beslenmeyi etkiliyor pamukçuk. Mantar enfeksiyonu çünkü pamukçuk
Gazlı bezle karbonatlı suyla sil canım. Yarım çay bardağına 1 çay kaşığı karbonat
Karbonat yeni tedavilerde kullanılması önerilmiyor doktorlar tarafından.
Ay artık sinir oluyorum kızlar kayınvalideme..bu çocuk niye doymuyor sütün mü yok diyip memelerime dokunuyordu yahu daha yenidoğan değil mi bu çocuk evet ağlarsa sürekli mememde nolmuş.. hemen de bırakmaz 1 saat durur belki sizin de öyle değil mi normal değil mi bu ben anlamadım ki
Dokunduğunda rahatsız olduğunu söyleyin ve sütüm gayet yeterli cevabını da verin veremiyorsanız eşinizle konuşun rahatsızlığınızı. Benim bebeğimde yeri geliyor 1 saat ayrılmıyor yani

Onu sıkıp burun aspiratörü ile temizlemen lazım.Ben daha kullanmadım ama ilk kızımda serum fizyolojik aldım büyük serum boyutunda olanlar yani.Tüplü olanlar kısa süre gidiyor hem de diğerine göre pahalı aynı işlevi görüyor.

Yalnız değilmişim 😌 bıraksam bütün gün memede. Memede uyuyor bıraktığı an uyanık
Aynen canim cok guzel bir his ama lavaboya bile kostur kostur gitmek zor hele dun banyo yaptim cok buyuk bir luksmus gibiydi😂😂 karasigi karasigi
Söylerlerdi de inanmazdım yok artık derdim ama gerçekten öyle yaşayınca anlıyorsun😅 ama memede uyuması büyük zorluk geçiyo mu bu süreç bilmiyorum ama uyuduğu zaman ben emzik veriyorum aralıksız 7 8 saat memede durduğu için çok fazla geliyodu bana da ona da uyumuyodu. Uykusuzluk da hırçın yapıyo çocuğu

Kaynamış soğumuş suya temiz tülbent bastırıp günlük 2 kere ağız temizliği yağın eğer çoksa doktora gidin ilaç veriyor emzirmeyi beslenmeyi etkiliyor pamukçuk. Mantar enfeksiyonu çünkü pamukçuk

Karbonat yeni tedavilerde kullanılması önerilmiyor doktorlar tarafından.

Dokunduğunda rahatsız olduğunu söyleyin ve sütüm gayet yeterli cevabını da verin veremiyorsanız eşinizle konuşun rahatsızlığınızı. Benim bebeğimde yeri geliyor 1 saat ayrılmıyor yani
Bana da doktor önerdi karbonatı

Ben emzirme danışmanlığı almıştım orda danışman besinler bebeğe gaz yapmaz demişti. Yapacak diye yemeyecek olsak neredeyse hiçbir besini yemememiz gerekir demişti. Bebeklerinde kendi bağırsak florası var demişti. Bende yemediğim şeyleri eklemeye başladım meyvedir süttür yeşil mercimek nohut vs. Şuan sıkıntı olmadı
Hadi ya banada sürekli şunu yeme gaz yapar bunu yeme gaz yapar diyorlar bu aralar derdimiz bu;(
Benim arkadaşımın çocuğunun yanağı öpmekten öyle kızarma döküntü olmuştu. Doktorda demişti. Ben eşim dışında kimseye öptürmüyorum annem kayınvalidem vs dahil
Bende ondan şüphelendim ama göz kapağının üzerinde de var küçük küçük muhtemelen doktorumuzun dediği gibi hormonal bişey bu:( valla eşime de dedim bir Allah'ın kulu opmucek bu çocuğu artık diye her ihtimale karşı .dün doktora gittiğimizde sarılık için teste gelen bebekler vardi hepsinin yanaklarında böyle küçük kırmızı döküntü gördüm birine sordum hatta nazardan olur dedi😂 doktora sorunca da hormonal bu haftalar da bazı bebeklerde görüyoruz dedi. İnşallah geçer

Otribebe burun açmak için aparat ve steril tek kullanımlık su kullanıyorum. Bir iki damla damlatıp bekletip aparat ile temizliyorum.

Bazen memede kalıyor ama emmiyor ağzından akıyor emzik veriyorum uyutuyorum. Alt değiştirirken çok ağlıyor emzik veriyorum. 10-15 dk sonra alıyorum. Gece de 1 kere sağdığım sütü veya mama veriyorum 3 saat aralıksız uyuyor bende uyuyorum uykumu alıyorum. Mutlu anne mutlu bebek. Kendimizin de deşarj olması lazım biraz rahatlamamız lazım zaten 1 aydan sonra emzik kullanımı öneriyor dünya sağlık örgütü
Aynı durum söz konusu emzirmeden önce altınj değiştiriyorum ama benim kız çok sabırsız aranıyor ağlıyor emziği veriyorum susuyor altını alana kadar en azından kurtarıcı sonra emziriyorum. Bende gece baktım doymuyor gibi saatte bir emdi çünkü , sonra kustu kaka yaptı benim memeden de süt yavaş geldi galiba doymadı gibi emzik verdim olmadı 60 cc mama yaptım 3,5 saat uyudu bende dinlendim 🥰 Anneler bence kendilerini de düşünmeli uyumamız gerek, strese girmememiz gerek diye düşünüyorum. Bu aşamayı olabildiğince rahat atlatmalıyız..

Hadi ya banada sürekli şunu yeme gaz yapar bunu yeme gaz yapar diyorlar bu aralar derdimiz bu;(
Bende ondan şüphelendim ama göz kapağının üzerinde de var küçük küçük muhtemelen doktorumuzun dediği gibi hormonal bişey bu:KK43: valla eşime de dedim bir Allah'ın kulu opmucek bu çocuğu artık diye her ihtimale karşı .dün doktora gittiğimizde sarılık için teste gelen bebekler vardi hepsinin yanaklarında böyle küçük kırmızı döküntü gördüm birine sordum hatta nazardan olur dedi😂 doktora sorunca da hormonal bu haftalar da bazı bebeklerde görüyoruz dedi. İnşallah geçer
Bizim ki de görenler isilik diyor bende dedim eşime annene söyle öpmesin bende bizimkilere söylicem biz de öpmeyelim dedim. Boynundan ve kafasından öpüyorum ben. Ilık suya pamuğu batırıp siliyorum yüzünü boynunu her gün

Bu ve serum fizyolojik. Ucu değişmiyor yıkanıyor. Kullanımı pratik. Günde 1 defa ya da 2 günde 1 temizliyorum. We babydi.

Eklentiler

• IMG_4496.jpeg
    IMG_4496.jpeg
    73,6 KB · Görüntüleme: 43
Anlattığın şekilde isilik olmaz zaten isilik bebeklerde boyun ve bez bölgesinde çok oluyor. Bahsettiğin benim 2 bebeğimde de 20 li günlerde başlayıp 40ından sonra azalmaya başlayan ucu diken diken sivilce benzeri kızarıklıklar olmuştu. Normal bir durum sütün yağlı olması etkiliyor erkek bebeklerde daha çok oluyor bir de alerjiye yatkınsa çok oluyor. Bir diğer sebep de batıl inanç belki bebeği görmeye gelenlerden biri özel günündeyse adet görüyorsa da bebek öyle olmuş derler senin lohusa pedini bebeğin yüzünde gezdirirler dokundurmadan üstünde gezdirir gibi yaparlar yani 😊
Anne sütü alan bebeklerde normal derler karbonatlı suyla temiz tülbent veya gazlı bez işaret parmağına geçirip dilinin üstünü hafif bastırıp siliyorsun
Ay bunu ilk kez duydum yavrumun kafasının üzerinden ped gezdiremem psikolojik olarak kaldıramam ya😂😂😂 tam bahsettiğiniz gibi kızarık bir döküntü doktor çok karşılaştığımız bişey hormonal bir gecis dedi. Benim kesin yediğim 1kilo yer fıstığı yapti. Kendim bile yedikten sonra fenalaştım bı an oturdum başina yedim de yedim 🙄
Bizim ki de görenler isilik diyor bende dedim eşime annene söyle öpmesin bende bizimkilere söylicem biz de öpmeyelim dedim. Boynundan ve kafasından öpüyorum ben. Ilık suya pamuğu batırıp siliyorum yüzünü boynunu her gün
Bazıları pişik kremi sürmüş geçmiş ama yüzüne nasıl sürülür bilemedim içime sinmedi
Bu öpme olayı bitti valla küsen kussun kimseye izin vermiyorum artık görmemişin çocuğu olmuş desinler ne derlerse desinler valla korkuyorum heryer enfeksiyon dolu

Ay bunu ilk kez duydum yavrumun kafasının üzerinden ped gezdiremem psikolojik olarak kaldıramam ya😂😂😂 tam bahsettiğiniz gibi kızarık bir döküntü doktor çok karşılaştığımız bişey hormonal bir gecis dedi. Benim kesin yediğim 1kilo yer fıstığı yapti. Kendim bile yedikten sonra fenalaştım bı an oturdum başina yedim de yedim 🙄
Bazıları pişik kremi sürmüş geçmiş ama yüzüne nasıl sürülür bilemedim içime sinmedi
Bu öpme olayı bitti valla küsen kussun kimseye izin vermiyorum artık görmemişin çocuğu olmuş desinler ne derlerse desinler valla korkuyorum heryer enfeksiyon dolu
Sudocrem bebek bakım kremini almıştım pişik için bende onu sürdüm yüzüne aynı sizinki gibiydi 1 2 sefer sürmemde etki etti deneyin isterseniz

Back