• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bahsettiğin şey bu tarz bir şey mi?
Yok kırmızı küçük isilik gibi bugün doktora sordum annenin hormonlarindan alıyor bu haftalarda gördüğümüz bir şey dedi şifa olsun diye anne sütü sürdüm inşallah iyi gelir
Ya salgın diye bir şey var hiç mi sakinmazlar :/ kırk çıkmadan misafirler de gelmese keşke
Gelme de diyemiyorum akraba olunca teyze kuzen yada karşı taraftan sağolsunlar seviyorlar ozeniyorlar ama gerçekten artık kaçasim geliyor daha şükür hiç bir arkadaşımiz gelmedi esimede söyledim 40dan önce kabul etmiyorum diye ama aileler olunca ;(
Evet aĞız çevresi alerji demişti doktorum bende de yumurtada olmuştu.
Bana da alerji gibi geldi çok fazla yer fıstığı yedim delirmis gibi . Çilek ve yer fıstığı alerjn olabiliyormus ama bugün sarılık için kontrole gittiğimizde doktor isilik gibi dedi oysa en çok yüz bölgesi açıkta nasıl isilik olabilir ki vücut da yok
Yuh! Öpülür mü? Anne olarak bizler bile kıyafetlerini öpüyoruz bişey olmasın diye elalem nasıl öpebilir? Siz çok sakinsiniz anneniz bile olsa öpmenizi istemiyorum demeniz gerekir
Valla artık kızcam kendim opmuyorum kiyamiyorum .eşimde işten gelir gelmez öpüyor kızınca da unuttum bu söndü diyor🙄 valla kavga cikcak bu sebepten artık
Valla bana istediklerini desinler asla öptürmüyorum. Kucaklarina bile aldirmiyorum beşikten bakin diyorum. İstediklerini desinler canim. Cocugun sagligi daha önemli. Zaten 40 ı çıkmadan geliyorlar ona da sinirleniyorum. Madem geliyosunuz bi zahmet öpmeyin.
Bı kavga cikicak gıcıklık yapmayım dedim ama bugün o küçük sivilceleri görünce kan beynine sıçradı.Gerci ben nazarada çok inanıyorum boyle inançlarında çok babam bile fotosunu çekip tüm akrabalarına göndermiş sinir oluyorum .

Arkadaslar bebegim surekli yakamda ya emiyor ya da orada uyuyor. Kollarim cok agriyor artik dayanamiyorum. Sling almayi dusunuyorum ama bacaklari kenardan cikanlar erkek bebeklerin gelisimi icin iyi degil. O sekilde olmayan onereceginiz bir sling var mi
Benimde aynı şekilde kollarımda uyumak hiç ayrılmak istemiyor daha küçük olduğu için bende tedirgin oluyorum alsam mı almasam mi diye. Kanguru hediye gelmişti ama ben sling şal bakıyordum uygun olurmu bilmiyorum

Eklentiler

• Screenshot_2023-05-31-19-32-27-198_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-05-31-19-32-27-198_com.android.chrome.jpg
    64,9 KB · Görüntüleme: 43
İlerlemiş sizinki benim de beze gibi şiilik vardı duşta sıcak suyla yumuşadı bebek emerken dairesel hareketlerle masaj yaptım geçti bikaç emzirmede
Evet çok ilerlemiş duşta ssgdım iyi geldi şimdi acildeyim ateşten havale geçirdim serum alıyorum. Enfeksiyon bakıldı tedavi uygulanacak
Cok gecmis olsun bebeginin emmedigi zaman yada tam bosaltmadigi zaman gögsünu sag canim cok rahatlatiyor
Sagıyorum bitmiyor ama
Geçmiş olsun kısa zamanda geçer inşallah.bol bol sagmaya çalışın elle bile olsa ise yarar.Soguk kompres de iyi geliyormus bu arada
Soğuk kompres sütü kesmez mi

Kızlar bebeğin yanaklarinda küçük küçük sivilce tarzı biseyler çıktı dün 3 4 taneydi bugün 9 10tane olmuş.bu bir alerji belirtisi midir çok fazla yer fıstığı yemiştim;( o mu alerji yaptı acaba bazı besinler alerjen olabiliyormuş bebek için. İsilik olsa boynunda vs de olur.boyle bisey yaşayan Varmi
Benimde kızımın önce alnında sonra yanağına doğru çıkmaya başladı. Banyo yaparken hafiften köpükle masaj yaptım yüzüne , gözlerine gelmeyecek şekilde. Ertesi gün söndüler yavaş yavaş. Şimdi yanağında bir kaç tane kaldı sadece.

Evet çok ilerlemiş duşta ssgdım iyi geldi şimdi acildeyim ateşten havale geçirdim serum alıyorum. Enfeksiyon bakıldı tedavi uygulanacak

Sagıyorum bitmiyor ama

Soğuk kompres sütü kesmez mi

Ödemi azaltıp ağrıyi hafifletirmis.Hastane tipi sagim makinası kiralayabilirseniz ona da bakabilirsiniz.
Facebookta emzirme akademisi grubu var Mastit yaşayanlar, meme reddi gibi sorunlara çözüm önerileri var

Ay artık sinir oluyorum kızlar kayınvalideme..bu çocuk niye doymuyor sütün mü yok diyip memelerime dokunuyordu yahu daha yenidoğan değil mi bu çocuk evet ağlarsa sürekli mememde nolmuş.. hemen de bırakmaz 1 saat durur belki sizin de öyle değil mi normal değil mi bu ben anlamadım ki

Ay artık sinir oluyorum kızlar kayınvalideme..bu çocuk niye doymuyor sütün mü yok diyip memelerime dokunuyordu yahu daha yenidoğan değil mi bu çocuk evet ağlarsa sürekli mememde nolmuş.. hemen de bırakmaz 1 saat durur belki sizin de öyle değil mi normal değil mi bu ben anlamadım ki
Ahahaha kayinvalidemlerin gelinlerin memelerine karşı değişik bir fantezileri var bence çok ilgililer🤣🤣🤣🤣 ben hem emzirip hem sağıp biberonla verdiğim için dert oldu içine sürekli aman memeni unutur dior.emzirirken odaya gelip çek oğlum memisi die başımda sevior oğlumu benm için fazla sınır ihlali 😒 ama tepkimi koyuyorum walla evet torunu doya doya sevsin ama ben annesiyim kimse benden çok düşünemez sevemez.

Benimde kızımın önce alnında sonra yanağına doğru çıkmaya başladı. Banyo yaparken hafiften köpükle masaj yaptım yüzüne , gözlerine gelmeyecek şekilde. Ertesi gün söndüler yavaş yavaş. Şimdi yanağında bir kaç tane kaldı sadece.
Mustela nin şampuanıni aldim onun köpüğü yüzüne olur mu ki ben yarın duşta deneyim ona göre. K kahvesizasla91 çok geçmiş olsun size de🙁
Ayy bana da ilk iki gün sağolsun her dakika sütun gelmiyor demişti;) umrumda olmadı çok şükür evet gelmiyor dedim sürekli.Degisikler kendi kızlarına laf edilse kavga çıkarırlar bize gelince hep bı eksiklik🥲

Ahahaha kayinvalidemlerin gelinlerin memelerine karşı değişik bir fantezileri var bence çok ilgililer🤣🤣🤣🤣 ben hem emzirip hem sağıp biberonla verdiğim için dert oldu içine sürekli aman memeni unutur dior.emzirirken odaya gelip çek oğlum memisi die başımda sevior oğlumu benm için fazla sınır ihlali 😒 ama tepkimi koyuyorum walla evet torunu doya doya sevsin ama ben annesiyim kimse benden çok düşünemez sevemez.
Aynen bana da dokundu işte aa yumuşamış artık pompayı bırak diyor ya zaten bebek memeyi emse süt boşalıyor ondan yumuşuyor.. evet ben de tepkimi gösteriyorum göstermemiz gerekiyor

Merhaba kızlar. Sizlere sorum olcaktı. Memelerimi sıktığım zaman sadece iki delikten süt fışkırıyor. Daha fazla olması gerekmiyor mu. Bebiş memem sertleştiğinde çok mutlu emiyor ama yumuşayınca strese giriyor emmek istemiyor. Yavaş mı akıyor anlamadım. Sağım yaptığımda süt geliyor. Şimdiye kadar doyuyordu da hep çişli oluyor bezleri. Mememin ucu da çok çıkık değil ama kendisi emerken çıkarabiliyordu. Bikaç seferdir emmek istemiyor. Sebebi sütün az kanaldan fışkırması mı yoksa ucu mu anlayamadım. Bir fikriniz var mıdır

Varsa sen emzir diyeceksin olmayacak 😂çok normal tabi yeri geliyor 1 saati bile aşıyor Hiç kulak asma boşver

Arkadaslar bebegim surekli yakamda ya emiyor ya da orada uyuyor. Kollarim cok agriyor artik dayanamiyorum. Sling almayi dusunuyorum ama bacaklari kenardan cikanlar erkek bebeklerin gelisimi icin iyi degil. O sekilde olmayan onereceginiz bir sling var mi
ben de yeni aldım bizim bebiş daha doğmadı ama bacaklarını ayırmadan takıyorlar bunu. markanın adı kubbe. instagram adresi kubbebaby

Ama yanak ve alında sadece. Boyunda vs olmaz mı daha çok isilik? Yüz bölgesi en çok havalanan yer. Eşim sürekli bebeği öpüyor işten gelince acaba ondan mı oldu dedim;( zaten durduramiyorum insanları akrabalarım ziyarete geliyor şap şap şap öpüyor .gıcık anne olmak istemiyorum ama gözüme batıyor ben bu kadar küçük çocuğa bişey bulaştırır miyim diye öpmem ya ;(
Anlattığın şekilde isilik olmaz zaten isilik bebeklerde boyun ve bez bölgesinde çok oluyor. Bahsettiğin benim 2 bebeğimde de 20 li günlerde başlayıp 40ından sonra azalmaya başlayan ucu diken diken sivilce benzeri kızarıklıklar olmuştu. Normal bir durum sütün yağlı olması etkiliyor erkek bebeklerde daha çok oluyor bir de alerjiye yatkınsa çok oluyor. Bir diğer sebep de batıl inanç belki bebeği görmeye gelenlerden biri özel günündeyse adet görüyorsa da bebek öyle olmuş derler senin lohusa pedini bebeğin yüzünde gezdirirler dokundurmadan üstünde gezdirir gibi yaparlar yani 😊
Kızlar bebeğimin dilinde beyazlık var normal mi pamukçuk olup olmadığını nereden bilicem
Anne sütü alan bebeklerde normal derler karbonatlı suyla temiz tülbent veya gazlı bez işaret parmağına geçirip dilinin üstünü hafif bastırıp siliyorsun

HIc sut gelmeyecek sekilde sagarsan gecer
Onu yapamıyorum işte yoruluyorum ama yapcam artık
Ödemi azaltıp ağrıyi hafifletirmis.Hastane tipi sagim makinası kiralayabilirseniz ona da bakabilirsiniz.
Facebookta emzirme akademisi grubu var Mastit yaşayanlar, meme reddi gibi sorunlara çözüm önerileri var
Baksyım o sayfaya ben onuda deneyeyim ozaman
Evet Bnmde 1 saat memede çok yoruluyor bırakyor yatağına bıraktıgım an aglıyo emmeye devam ediyor.

Kızlar akşamları kriz yaşadığımızı söylemiştim sürekli emmek istiyor, saatlerce memede duruyor (sadece akşam) acıtıyor bir süre sonra da mama veriyorum mecbur diye. Gün boyu tecrübeli annelere sordum araştırdım 1 saat önce emzik verdim ve emziği tuttu, sakinleşti ve şuan uyuyor. Tek sıkıntı uyuyana kadar arada düşüyor onu takip ettim o düşürdükçe verdim. Şuan bende mutluyum bence o da mutlu🥰 ne düşünüyorsunuz? Sürekli emmek isteyen bebişlerin anneleri ne yapıyorsunuz?
Bazen memede kalıyor ama emmiyor ağzından akıyor emzik veriyorum uyutuyorum. Alt değiştirirken çok ağlıyor emzik veriyorum. 10-15 dk sonra alıyorum. Gece de 1 kere sağdığım sütü veya mama veriyorum 3 saat aralıksız uyuyor bende uyuyorum uykumu alıyorum. Mutlu anne mutlu bebek. Kendimizin de deşarj olması lazım biraz rahatlamamız lazım zaten 1 aydan sonra emzik kullanımı öneriyor dünya sağlık örgütü

Back