• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Sudocrem bebek bakım kremini almıştım pişik için bende onu sürdüm yüzüne aynı sizinki gibiydi 1 2 sefer sürmemde etki etti deneyin isterseniz
Gözünün üzerinde bile çıktı;( evde sudocrem de var Bepanthol pişik krem de var yüz hatta göz üstü olunca insan korkuyor ama sürcem

Eklentiler

• Screenshot_2023-06-01-17-14-43-099_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-06-01-17-14-43-099_com.miui.gallery.jpg
    54,8 KB · Görüntüleme: 94
Kizlar bebeginizin burnunu temizliyor muusnuz? Nasil temizliyorsunuz? Benim kizin tikali gibi doktor sterilar diye biz sprey verdi deniz suyu falan yaziyo. Ama sanki acmiyo gibi ya da ben mi az sikiyorum.
Bende bu sorunun cevabini merak ediyorum damla seklinde serum fizyolikler vardi kizimda onunla temizlemistik benim ogljsunda sanki bazen tikali gibi oluyo

Gözünün üzerinde bile çıktı;( evde sudocrem de var Bepanthol pişik krem de var yüz hatta göz üstü olunca insan korkuyor ama sürcem
Bence krem surmeyin gerek yok illa surecekseniz sütünüzü sürün hepimizde olan geçici sivilceler

Kızlar dün bahsetmiştim mastit oldum acile gittim diye. Bugün sagım yapayım dedim mastit ten önce 60 cc gelen süt şimdi 3 damla zor geldi nasıl olcak böyle asırı canım skldı çocuk emiyor ama ordan edeceği kadar geliyo ama fıskırmıyor önceki gibi

Kızlar dün bahsetmiştim mastit oldum acile gittim diye. Bugün sagım yapayım dedim mastit ten önce 60 cc gelen süt şimdi 3 damla zor geldi nasıl olcak böyle asırı canım skldı çocuk emiyor ama ordan edeceği kadar geliyo ama fıskırmıyor önceki gibi

Görsel atmıştım o şekilde emzirmeyi denediniz mi .Tıkalı kanallar açılana kadar devam edin mutlaka.

Kızlar bir durum daha var size danışmak istiyorum böyle bir durum yaşayan varmı .bebeğin gözü böyle resmen iltihap akıyor;( önce normal çapak sandım ama bugün resmen ben sildikce yeniden sari sari akıyor bı oneriniz varmı 🙁 yarın doktora gidicem ama içim içimi yiyor foto da ekliyorum 🙁

Eklentiler

• Screenshot_2023-06-01-19-02-10-360_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-06-01-19-02-10-360_com.miui.gallery.jpg
    44,8 KB · Görüntüleme: 82
  • Screenshot_2023-06-01-21-14-18-045_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-06-01-21-14-18-045_com.miui.gallery.jpg
    43,1 KB · Görüntüleme: 85
  • Screenshot_2023-06-01-21-46-46-868_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-06-01-21-46-46-868_com.miui.gallery.jpg
    38,4 KB · Görüntüleme: 85
Kızlar bir durum daha var size danışmak istiyorum böyle bir durum yaşayan varmı .bebeğin gözü böyle resmen iltihap akıyor;( önce normal çapak sandım ama bugün resmen ben sildikce yeniden sari sari akıyor bı oneriniz varmı 🙁 yarın doktora gidicem ama içim içimi yiyor foto da ekliyorum 🙁
Gözyaşı kanalı tıkanması yenidoğanlarda sık sık karşılaşılan bir durum. Sütünüzü sağın belli bir süre sonra geçecektir geçmezse tedavi gerektiren bir durummuş ben öyle biliyorum bizimki sağdıkça günden güne açıldı gözümüzü açık tutabiliyoruz artık. İlk günler gözümüzü bile açamıyorduk.

Aynı durum bizde de var . Doğum fotoğraflarına baktım bebeğimin tek gözü kapaliymis doktor bana doğum anında sudan olmuştur demişti damla verdi 5 gün kullandım ama geçmedi. Bende yarın tektar gideceğim doktora

Gözyaşı kanalı tıkanması yenidoğanlarda sık sık karşılaşılan bir durum. Sütünüzü sağın belli bir süre sonra geçecektir geçmezse tedavi gerektiren bir durummuş ben öyle biliyorum bizimki sağdıkça günden güne açıldı gözümüzü açık tutabiliyoruz artık. İlk günler gözümüzü bile açamıyorduk.
Sütü sağın derken gözüne mi sürelim

Aynı durum bizde de var . Doğum fotoğraflarına baktım bebeğimin tek gözü kapaliymis doktor bana doğum anında sudan olmuştur demişti damla verdi 5 gün kullandım ama geçmedi. Bende yarın tektar gideceğim doktora
Sizin kacinci gün bugün doğumdan bu zamana. Foto yükledim aynı bu şekilde mi sizinde. Gözyaşı tıkanıklığı olabilirmiş internette öyle okudum masaj öneren doktorlar olmuş damla onerenler aylarca çare bulamayanlar olmuş
Ben de ne yapacağımı şaşırdım sütle sildim çayla ilik su ile siliyorum sürekli tekrarlıyor;(

Sizin kacinci gün bugün doğumdan bu zamana. Foto yükledim aynı bu şekilde mi sizinde. Gözyaşı tıkanıklığı olabilirmiş internette öyle okudum masaj öneren doktorlar olmuş damla onerenler aylarca çare bulamayanlar olmuş
Ben de ne yapacağımı şaşırdım sütle sildim çayla ilik su ile siliyorum sürekli tekrarlıyor;(
Çayla silmesen daha iyi. Benim ilk oğlumda olmuştu, açılsın diye gözlerinin pınarlarının altına masaj yapıyordum sürekli. Steril bir pamukla da temizliyordum. Anne sütü falan sürmedim zamanla geçti. 1 yaşına kadar geçmezse tedavi edilmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla ama normal bir durum bu

Çayla silmesen daha iyi. Benim ilk oğlumda olmuştu, açılsın diye gözlerinin pınarlarının altına masaj yapıyordum sürekli. Steril bir pamukla da temizliyordum. Anne sütü falan sürmedim zamanla geçti. 1 yaşına kadar geçmezse tedavi edilmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla ama normal bir durum bu
Bunun bir masajı varmış bende şimdi onu arastiriyordum nasıl birşey diye. Peki ne kadar sürdü ılık su ile mi temizliyordunuz resimleri gördünüz bildiğiniz sapsarı oluyor;( sildikten 1 2 saat sonra yine oluyor .daha yeni başladı daha önce yoktu doğuştan olur diyorlar gözyaşı
tıkanıklığı ama daha önce başlamazmiydi. Enfeksiyon olabilir mi acaba?

Benim oğlumda da aynısı oldu. 15 Günlükken çapaklanma başladı 3 gün kadar sürekli aktı. Sürekli sildim. Sildikten 1 saat sonra yine göz kapakları yapışıyordu. Banyo yaptırınca azaldı ve geçti. İlaç kullanmadık.

Son düzenleme:
Kızlar oğlumun altini açtığımda göbek deliğinden iltihap aktığını gördüm başına gelen var mi? İnternette hastaneye yatırılması gerekmektedir seklinde okudum inanılmaz panigim şuan

Bunun bir masajı varmış bende şimdi onu arastiriyordum nasıl birşey diye. Peki ne kadar sürdü ılık su ile mi temizliyordunuz resimleri gördünüz bildiğiniz sapsarı oluyor;( sildikten 1 2 saat sonra yine oluyor .daha yeni başladı daha önce yoktu doğuştan olur diyorlar gözyaşı
tıkanıklığı ama daha önce başlamazmiydi. Enfeksiyon olabilir mi acaba?
Ilık su ile temizliyordum. Valla ne desem yalan. Ne kadar sürdü, doğduğunda var mıydı hatırlamıyorum şu an ama gün içinde sık sık oluyordu. Özellikle sabah uyandığında gözleri yapışıyordu. Enfeksiyon olduğunu düşünmüyorum. Bence gözyaşı tıkanıklığı.

Ilık su ile temizliyordum. Valla ne desem yalan. Ne kadar sürdü, doğduğunda var mıydı hatırlamıyorum şu an ama gün içinde sık sık oluyordu. Özellikle sabah uyandığında gözleri yapışıyordu. Enfeksiyon olduğunu düşünmüyorum. Bence gözyaşı tıkanıklığı.
Gözyaşı tıkanıklığıni dün biraz araştırdım saatlerce ağladım lohusaliktan mıdır bilmiyorum yılların derdi tasasi birikmiş de boşaltmışim gibi saatlerce ağladım .göz yaşı tıkanıklığı için ameliyat olanlar olmuş aylarca bu durum sürenler de bebek cok küçük gozune baktıkça içim parcalaniyor;( geçici bişey olsun da saat başı silmeye razıyım

Back