2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Ben baya simsiyah saçlı çocuk doğurdum mide yanmalarım sürekli değildi ama gelince uykudan uyandırıp cayır cayır yanıyordum bu tez bende doğrulandı galiba
Bende de doğrulandı.midemden çok çektim son ay allahimmm Çok şükür düşme eğilimine girmiş bol emzirmekle kurtarcaz. Bu arada haklısınız evde kapalı kalmak tetikliyor bu dönemdeki hormonlarda zaten depresyona müsait bugün hastane dönüşü eşimle aldığımiz birer kahve bile bana iyi geldi ama değişik bir duygusallık da var
@ankazmrt0 test yapıldımi zonuc ne insallah düşmüstür canım bebisleri uykudan uyandirmak cok zor
Çok şükür düşmeye başlamış iki gün sonra tekrar kan alınıp bakilcak yine çok sık emzir dedi. Saat başı emzir en geç 2 saatte bir emzir dedi. Çok uykusuzum ama iki gün daha böyle zorlucaz geçecek insallah

Kızlar napıyorsunuz
Nasıl gidiyor annelik

Korse kullanmaya başlayan var mı?
11 mayısta doğum yaptım
napsam bilemedim

Bendede ucunu alıyor ama benim göğüslerim büyük bayağı istesede alamaz sanırım

Kizlar bebek bazen 200 ml e kadar tuketiyormus bazi ogunlerde. Hemsire de sasirmis durumda. Masallah obur bir bebek. Ben ona nasil yetiscem gerçekten bilmiyorum. Sagimda benden ciksa ciksa enn fazla 60 ml cikiyor

Çok şükür sevindim düşmeye başlamasına. Boşver uykusuzluk bi şekilde telafi olır çocuklarımız iyi olsun yeter ki
Kızlar napıyorsunuz
Nasıl gidiyor annelik

11 mayısta doğum yaptım
napsam bilemedim
Bende 10 mayısts dogm yaptm henüz erken diyolar korse için
Kizlar bebek bazen 200 ml e kadar tuketiyormus bazi ogunlerde. Hemsire de sasirmis durumda. Masallah obur bir bebek. Ben ona nasil yetiscem gerçekten bilmiyorum. Sagimda benden ciksa ciksa enn fazla 60 ml cikiyor
S ütt arttırıcı ürünleri denedin mi onlar bende baya işe yaramıştı. Maşallah demek kdr ihtiyac duyuyo olabilir kuzu her,bebek farklıdır iyi olsın da minnoş

Bende hala bekliyorum. Son haftadayım 39+2 bitiyor bugün.

Sağımda çıkan miktar ile bebeğin çektiği fark ediyor daha fazlasini çeker yani.Stres yapma bence .

İnşallah ya umarım çabuk adapte olur çocuk doktorumuz kıskanmayı bilmez çok küçük sadece düzeni bozulduğu için huzursuz olmuştur dedi o içimi biraz rahatlattı kızınızı kucağınıza alabiliyor musunuz şimdi kaç gün oldu doğum yapalı sezeryan mı sizinde ben kızımı otururken kucağıma aldım bugün ilk kez 1 hafta oldu doğum yapalı ama ne zaman taşıyabilirim diye düşünüyorum sürekli doktor 40 ından önce alma ağır bişey sakın dedi ama 1 ay almadan da nasıl olacak

Kızlar napıyorsunuz
Nasıl gidiyor annelik

11 mayısta doğum yaptım
napsam bilemedim
Ben 16 mayısta doğum yaptım dün doktor kontrolüm vardı başla takmaya dedi günde 8 saat tak 40 gün boyunca dedi ama uyurken takılmayacak öğlenleri olacak

Bana doktor 15gun sonra takmaya başla dedi bir hafta sonra baslicam benim gobegeim aşağı doğru sarktı resmen dikiş yerinin üstünde sarkık göbek var
Benim de öyle ama her geçen gün daha iyi oluyo sanki ben 6.günde takmaya başladım korse benim doktorum tak dedi 40 gün boyunca günde 8 saat

Sezeryan olan anneler ben ne zaman ağır kaldırabilirim acaba bilen yada benzer durumda olan var mı ? Ağır derken kızımı kaldırmaktan bahsediyorum 11-12 kilo kadar ağırlık yani doktor 40 günden önce herşeye olmaz diyor ama 40 gün boyunca da kucağıma almazsam kızımı olmaz ki çünkü daha yürüyemiyor emekliyor

İyi geceler kızlar, şuan oturdum balkona ağlamaya başladım hüngür hüngür. Doğum yaptigimdan beri teyzem yanimda,eşimin 10 günlük babalık izni vardı o bitti. Yarın artık teyzem dönüyor. Çok üzgünüm. Çok korkuyorum kizima bakamayacağım diye. Kimseye güvenip yapmadım elbette cocuk, ama ne bilim ya benle tekken allah korusun bir sey olursa. Beslerken sürekli tıkaniyo elim ayagima karisiyor. Sabahtan beridir kendimi telkin etmeye calisiyorum dayanamadim patladim simdi, goz yaslarimi dindiremiyorum. Korkuyorum kizima tek bakmaya. Aslinda bakmaya degil bez degistirme banyo ust bas degistirme degil sikintim, beslemekten korkuyorum. Anne olmak cok guzel. Bambaska bi sevgi, ama berinde endise kaygi korkularida getiriyormus. Ona bir sey olacak diye kafayi yeme noktasindayim.

Ben sezeryanın 24. Gününden bildiriyorum. Dikişler kaynadı izi duruyor hala ağrı vs yok gibi. Dikiş çevresinde bir karış çapında hissizlik var. Ama öyle ağır kaldırmadım halter yapamam ama ufak tefek taşıyabilirim. Dikkatli biçimde yükü orantılı almak kaydıyla 20 günden sonra alınır bence.

Ben de yalnızım. Bazen hem gece hem gündüz yalnız kalıyorum. Çok zor mu evet. Aklımda deli düşünceler ya şöyle olursa ya böyle olursa diye senaryolar hiç durmuyor. Aklıma geldikçe uyuyan bebeğimin nefesini kontrol ediyorum. Bazen onunla da yetinmiyor elini kaldırıyorum dudağına dokunuyorum kıpırdasın diye. Kusunca korkuyorum bezinde çiş kaka yoksa korkuyorum. Uyusa korkuyorum uyumasa korkuyorum. Ama artık şunu kabullenmeye çalışıyorum bir şey olacaksa bir ev insan olsa da olur. Rabbime emanet inşallah. bebekle anne arasında bir ahenk var sakince bakınca gözüküyor. O istiyor yol gösteriyor. Yüzüne bakarak nefesini dinleyerek besle onu takip edersen besleme sorunun azalır.
biz sakin kalınca o da sakin oluyor. Aç bırakmaz kendisini emin ol. Ortalığı yıkar kendilerini aç bırakmazlar. Açlık/gaz/altı kirli/ kırmızı çizgileri mutlaka baktırır kendine. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

Annelik başlayınca bizlere otomatik korku,kaygı, endişe,stres de yükleniyor zaten.Ama zamana bırakıyorsun alıştıktan sonra bir bakmışsın her şey düzene girmiş oluyor Cok normal şu an hissettiklerin.Olacağı varsa zaten oluyor onu hiç kimse bilemez.bugunlerin tadını çıkarmaya bak büyüdükçe bu anlarını izleyeceksinAnnelerimiz hep söyler "Anne olunca anlarsın"diye, gerçekten anne olunca çoook haklıymış diyorum.

Karşılar inşallah inanmak lazim.sütüm yetmiyor hissine kapılmak bile etkiliyor. Eve gelince sadece anne sütü değil de kademeli olarak mamayı birakirsin ebeler de en doğru bilgiyi verir zaten sana.
İnsallah. Ya aklima sey geldi ben normal dogum yaptim ama sonrasinda anestezi almam gerekti dikisler dikilirken. Acaba o mu etkiledi sutumu

25 gün oldu doğum yapalı 10 gün sonra tasumasamda kucağıma alıp seviyordum şimdi mecbur kalınca taşıyorum ama senin minnak çok kilolu değildir bence 20 günden sonra alırsın kucağına tabi iyileşme sürecine bağlı Allah yardımcın olsun bu grupta en zorlanacak olan sensin ama ilerdede çok rahat edeceksin 6 ay sabır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…