• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bana 2saate bir 30cc suya bir ölçek mama ver dedi doktor Mama da 6gunluk bebek için fazla degilmi anlamadım valla ama mecbur vericem sarılık illeti yüzünden hastanede yatcak yoksa;(
Benim yiğenim de 15 e kdr cıkmıştı uyanmıyordu hiç. Şekerli su verip uyandırıyorduk şekeri yükselince anne sütüyle besliyorduk böyle böyle kan,i şekerini şekerli suyla yükseltip uyandırıp besliyorduk ş ekerli suyı da çok az miktarda şeker koyup sadece iki yarım çay kasıgı veriyoduk hemen gözlerini açıyordu 1 hafta sonra doktora gittimizde her ne yaptıysanız toparlanmış çocuk yatmasına gerek kalmadı dediler belki doktor bize kızacaktı ama napalım saatlerce uyandıramıyorduk artık korkuyorduk birşey olmuş sanıp her yolu denedik. Size yapın diye yazmadım aslnda cünkü çok doğru bişey olmadığını biliyorum ama çaresizlik çok kötü birşeydi szi anlıyorum

Benim oglusum dun 2emzirmeden sonra kustu nedenini düşünüp duruyordum doktorada sordum bugun normal dedi biraz önce tekrar kustu ama busefer nedenini anladım aksam 9da emzirdim biraz aonra uyurken 50 cc biberonda süt verdim sonra 11de gece uykusundan once emzireyim dedim bir gögsumde 10 dk durdu birakti memeyi bu arada bu emmelerde gazini cikaramadik sonra bi baktim kusuyo fazla geldi beslenmesi sizlerdede öyle oluyormu yoksa bir doktora gideyimmi
Dün benim başıma da geldi fazla beslediğimden kustu. Artık emzirdikten yada mama va verdikten sonr 15 dk yatırmıyorum.

Bı deneyim ıslak mendilide gerçi az önce akan sütu yuzune sürdüm bir huylandi uyanır gibi olup biraz daha emdi.
Ama uyur uyanıkken zorla meme verince bıle ağzından çıkabiliyor bazen süt bogazina kaçar falan diye korkuyorum;(
Valla akilllandim aralığı hiç uzun tutmuyorum bugün sabaha kadar Allah güc kuvvet versin saat başı ayaktayım . Doktor bugün biraz zorla değeri düşür dedi
Tmm cnm inşallah zorla uyandırıp emziriyorum inşallah Allah yardım etcek
Biz 16 ile bir gece yattık fototerapi aldık 10 a dustu bir gecede düşmesi çok zor ama büyük ihtimal nekadar düştüğüne bakacak ona göre karar verecek drnuz.ilk 1 ay zaten sarılık olmasada 3 saati geçirmemek gerekir mideleri çok ufak çünkü. Umarım fototerapiye gerek kalmaz ama alsada sen 2 saatte bir girip emzireceksin. Birde ilk başlarda süt hızlı geldiği için bizim burnundan bile sut çıktığı oluyordu şuan hızlı değil ama süt hala boğazına kaçıyor bunlar normal hemen öksurur gibi olduğunda memeden alıp kaldirirsin o nefesini düzenler korkma zamanla birbinizi tanıyacaksınız 😊

Son düzenleme:
Kızlar benim 2-3 yada daha fazla çocuğu olanların tavsiyesine ihtiyacım var kızım 11 aylık şuan ve kardeşi oldu ama hastaneden eve geldiğimizden beri kızım resmen delirdi kendini yere atıyor ağlıyor henüz yürümüyor zaten sürekli kucakta düzgün yemek yemiyor çoğu zaman zor uyuyor gözü sürekli kardeşinde kızım çok küçük olduğundan 5-6 yaşında çocuk gibi idrak etme şansı yok biz eve geldiğimizden beri hep kardeşini gösteriyoruz ona sevmesini sağlamaya çalışıyoruz kızımı da çok seviyoruz kardeşini de çok seviyoruz ikinizde bizim bebeğimizsiniz vs anlatıyoruz ama küçük olduğundan çok etkili olmuyo kıskanmayı bilmez vs dedi herkes ama kesinlikle hırçınlığı bu yüzden güzel uyuyan yemek Yiyen o akıllı bebeğimiz gitti yerine aşırı huzursuz bi çocuk geldi ne yapacağımızı şaşırdık oğluma da çok bakamıyorum kızımızı düşünmekten o hep emiyor bırakıyoruz o kadar kucakta tutup duramıyoruz kızım çıldırıyor resmen benim psikoloji de fena kızımı üzülüyoruz ona kötülük ettik gibi hissediyorum sonra oğluma üzülüyorum ona da bakamıyorum kucağımda koynumda yatırmıyorum diye sevgim ikisine de yetinecek gibi geliyor üzülüyorum ameliyat olduğundan kızımı kucağıma alamadım hiç o yüzden o da hırçın gelip bacağımdan tutup al al diyor alamayınca kötü oluyorum 😔 tecrübeli anneler önerilerinizi bekliyorum
Ah kuzum benim kızım 2.5 yaşında biraz anlıyor o yüzden bu süreci daha hafif atlattık ama seninki çok ufak kıyamam umarım aynı durumu yaşayan vardır. Yani 1 yaşta olsa 3 yaşta olsa biliyorduk kardeş kıskançlığı olacağını umarım çabuk alisirlar birbirlerine. İlk günler çok ağladım kızımı kucaguma alamıyorum haksızlık ediyorum diye çok üzüldüm zamanla asiyorsun bu durumu tabi kardeslerde zamanla alışıyor birbirlerine

Sizede cok gecmis olsun canım anne karnindaki enfeksiyin cok önemliymis
Size de gecmis olsun insallah bundan sonra hic yanimizdan ayrilmazlar saglikla sihhatle huzurla insallahh🤲🏻 benim kadin dogum dr um bende bir enfeksiyon olmadigini, anne karnindayken bu enfeksiyonu kapmadigini soyledi. Buyuk ihtimal gelen giden opem sarilanlar yuzunden oldu
Ön süt sulu bir süttür çabuk çıkar laktozca zengin şekerlidir. Arkasından yoğun beyaz proteince zengin son süt gelir. ön süt kolay gelir arkası biraz daha yavaş çıkar. Bebeklerde ilk sütü sever kan şekerlerini hızla yükseltir ama sonrası uğraştırıcıdır. Bundan dolayı bir göğüste çok bekletip sonrasında diğerine geçiriyoruz. Ama süt hep kalıyor içeride. Bir de pompa ile bebek arasında hep yüzde 30 luk fark olur demişlerdi. Bebek pompadan daha iyi çekiyor denilmişti.
cok beklemem lazim o zaman sagarken ama insanda da tahammul olmuyor

GÖgsu sonuna kadar bosaltamiyor benim minnak bende smenson kalan yagli sütü sagiyorum makineyle aradan yarim saat gecince uyurken veriyorum sütum ziyan olmamis oluyor 2 saat aonrada tekrar emziriyorum bu sekilde yapabilirsiniz yarim saat aralikla verecekseniz
Sağol canım 🙏❤️
Benim yiğenim de 15 e kdr cıkmıştı uyanmıyordu hiç. Şekerli su verip uyandırıyorduk şekeri yükselince anne sütüyle besliyorduk böyle böyle kan,i şekerini şekerli suyla yükseltip uyandırıp besliyorduk ş ekerli suyı da çok az miktarda şeker koyup sadece iki yarım çay kasıgı veriyoduk hemen gözlerini açıyordu 1 hafta sonra doktora gittimizde her ne yaptıysanız toparlanmış çocuk yatmasına gerek kalmadı dediler belki doktor bize kızacaktı ama napalım saatlerce uyandıramıyorduk artık korkuyorduk birşey olmuş sanıp her yolu denedik. Size yapın diye yazmadım aslnda cünkü çok doğru bişey olmadığını biliyorum ama çaresizlik çok kötü birşeydi szi anlıyorum
Şekerli suyu dünden beri kayınvalidem söylüyor ama korktum daha küçük yapamadim😑 saat başı emzirdim nerdeyse zor bir geceydi bakalım bu kadar çaba ise yaramis mi öğlen görucez testlerde;( zaten lohusa depresyonu hafiften yokluyor çok duygusalim 🥲 güçsüz hissediyor insan kendini neyse bu halime bin şükür 🙏
Biz 16 ile bir gece yattık fototerapi aldık 10 a dustu bir gecede düşmesi çok zor ama büyük ihtimal nekadar düştüğüne bakacak ona göre karar verecek drnuz.ilk 1 ay zaten sarılık olmasada 3 saati geçirmemek gerekir mideleri çok ufak çünkü. Umarım fototerapiye gerek kalmaz ama alsada sen 2 saatte bir girip emzireceksin. Birde ilk başlarda süt hızlı geldiği için bizim burnundan bile sut çıktığı oluyordu şuan hızlı değil ama süt hala boğazına kaçıyor bunlar normal hemen öksurur gibi olduğunda memeden alıp kaldirirsin o nefesini düzenler korkma zamanla birbinizi tanıyacaksınız 😊
İnşallah gerek kalmaz bugün düşmüş olur:( ama ben ilk günler hiç bu kadar sık emziremedim hele ilk 2gun neredeyim ben nolcak şimdi psikojisine girmiştim çok şaşkın ve kendimde değildim😑 resmen az emzirdim çocuğu vicdan yapıyor insan

Ben baya simsiyah saçlı çocuk doğurdum mide yanmalarım sürekli değildi ama gelince uykudan uyandırıp cayır cayır yanıyordum 😅 bu tez bende doğrulandı galiba

Sağol canım 🙏❤️

Şekerli suyu dünden beri kayınvalidem söylüyor ama korktum daha küçük yapamadim😑 saat başı emzirdim nerdeyse zor bir geceydi bakalım bu kadar çaba ise yaramis mi öğlen görucez testlerde;( zaten lohusa depresyonu hafiften yokluyor çok duygusalim 🥲 güçsüz hissediyor insan kendini neyse bu halime bin şükür 🙏
İnşallah gerek kalmaz bugün düşmüş olur:KK43: ama ben ilk günler hiç bu kadar sık emziremedim hele ilk 2gun neredeyim ben nolcak şimdi psikojisine girmiştim çok şaşkın ve kendimde değildim😑 resmen az emzirdim çocuğu vicdan yapıyor insan
Haklısın canım anlıyorum seni yaramıştır minnoşuna merak etme. İyi olacak inşallah🙏 güzEl haberlerini bekliyoruz.
Depresyona gelince hepimiz,aynı durumda yız sanırım. Bi günüm iyi bi günüm çok kötü . Sanırım bu logusalık olayın eve kapanmak izole olmak hiç iyi gelmiyor dün biraz gelen gidenim oldu iyi oldum biraz tabi sürekli yokluyor ağlama krizi.

Selam kızlar, kontrolden çıktım Cuma’ya kadar doğurmazsam doktorum cuma günü direk suni sancıyla başlatacakmış doğumu. Bugün 40+2 günlük. Muayenede çok zorladı bugün beni kesin leke görürüm, sancım başlar dedim ama hiç birşey yok.. 🙁 Mayıs annelerinde doğuramayan bi ben kaldım sanırım 🙈 Başka bekleyen var mı?

Arkadaslar benim bebis gögsümün o kahverengi yerini tamamen almıyo ama emiyo bir yerde gordum sadece meme ucunu alirsa sütünuz azalir diye sadece memeucunuda almiyo ama o kahverengi yeride komple almiyo ögürüyo sizler nasil yapiyorsunuz

Arkadaslar benim bebis gögsümün o kahverengi yerini tamamen almıyo ama emiyo bir yerde gordum sadece meme ucunu alirsa sütünuz azalir diye sadece memeucunuda almiyo ama o kahverengi yeride komple almiyo ögürüyo sizler nasil yapiyorsunuz
Ben ilk günler kahverengi yeri agzına yerlestiriyordum öyle alıştı sadece ucunu alınca da gögüs yarası oluyor aslnda ben gögüs yarası olmasın diye öyle yapıyodum bence süt gelmesiyle bi alakası yok ben ucundan sıkıp sagıyorum bazen yinede kademeli olarak ver agzına hepsini birden sokma her emzirme de biraz daha içe ver belki öyle alısır benimdd tamamen almıyor emerken ben kahverengi yerlerin en kenar kısımlarını görebiliyorum yani

Selam kızlar, kontrolden çıktım Cuma’ya kadar doğurmazsam doktorum cuma günü direk suni sancıyla başlatacakmış doğumu. Bugün 40+2 günlük. Muayenede çok zorladı bugün beni kesin leke görürüm, sancım başlar dedim ama hiç birşey yok.. 🙁 Mayıs annelerinde doğuramayan bi ben kaldım sanırım 🙈 Başka bekleyen var mı?
Bende varım🙋‍♀️ Dün gece baya sancılandım ama sabahtan beri tık yok, çocuk iyice aşağı indi bunu farkedebiliyorum ama. Bakalım o kadar sancılanınca 1-2güne gelir diyo herkes ama beklemedeyim bende😄

Ben ilk günler kahverengi yeri agzına yerlestiriyordum öyle alıştı sadece ucunu alınca da gögüs yarası oluyor aslnda ben gögüs yarası olmasın diye öyle yapıyodum bence süt gelmesiyle bi alakası yok ben ucundan sıkıp sagıyorum bazen yinede kademeli olarak ver agzına hepsini birden sokma her emzirme de biraz daha içe ver belki öyle alısır benimdd tamamen almıyor emerken ben kahverengi yerlerin en kenar kısımlarını görebiliyorum yani
Benimde kenarda görünüyo ama emiyo inda sorun yok emerken dudaklarini duzeltiyorum oda ise yariyo

Benimde kenarda görünüyo ama emiyo inda sorun yok emerken dudaklarini duzeltiyorum oda ise yariyo
Kahverengi alan benimde kenardan gözüküyor. Yara olmuyorsa sorunda yoktur. Elimle sağarken de uç kısımları sıkınca süt geliyor. Zamanla bebek en doğru şekilde emmeyi öğreniyor. Ayrıca herkesin meme boyutu aynı değil küçükse alır büyükse alamaz.

Bende varım🙋‍♀️ Dün gece baya sancılandım ama sabahtan beri tık yok, çocuk iyice aşağı indi bunu farkedebiliyorum ama. Bakalım o kadar sancılanınca 1-2güne gelir diyo herkes ama beklemedeyim bende😄
Sağlıkla bizde en yakın zamanda kavuşuruz bebeklerimize inşallah 🤲🏻♥️ Açılmanız var mı?

Back