2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Iyi akşamlar, vajinal ultrason yaptıran var mi aranızda? Yarın doktor kontrolüm var biraz tedirginim, yaptıran anlatabilir mi?
Bazen uzandiginiz yerden bacaklarınızı kendinize çekip dizinizi kırdırıp yaptırıyorlar bazen o makas a oturtup bakıyorlar. Prob un ucuna zaten jel sürüyorlar icinize hoop kayıyor büyük değil prob zaten çok saga sola donduruyorlar işte anlamıyorsunuz hiç. Neden vajinal mi bakıcam dedi doktor. Ilk tercih karından oluyor çünkü.

Iyi akşamlar, vajinal ultrason yaptıran var mi aranızda? Yarın doktor kontrolüm var biraz tedirginim, yaptıran anlatabilir mi?
Ben yaptırdım canım. Keseye alttan bakmak istedi doktorum. Korkulacak bir şey değil kendini kasma. Biraz can yakıyor ama dayanılmayacak gibi değil. Doktor açıp bakmıyor bile örtünün altından elini uzatıyor alet yolunu buluyor zaten. Sonrasında da bi sıkıntı yaşamadım ben

Canm ben 0 pozitifim eşim a negatif bana hiç drlar kan uyuşmazlığı var demediler şaşırdım şimdi acaba kayıplarım bu yuzdenmi aklıma takıldı şimdi
Sen negatif eşin pozitif olsaydı kan uyuşmazlığı olurdu. Anne pozitif olduğu durumda baba ne olursa olsun kan uyuşmazlığı olmaz

Merhaba arkadaşlar. Ben de yeni geldim aranıza. 2 gün arayla 2. Kez betahcg değerimi ölçtüm. çok şükür 2 kat artmış. Son adetin ilk günü hesabına göre 4+6 yım ama haftaya ptesi randevum var doktorumla. Net tarihi o zaman öğreneceğim. İnşallah sağlıkla yavrularımızı alırız kucağımıza

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattiniz. Ilk gittiğimizde çok erken olduğu için bayram sonrası detayli kan alıp vajinal ultrasonla bakarız demişti. Yarın icin tam 5+3 haftalık, araştırdığım kadarıyla vajinal en detaylı ve net sonuçlar için tercih ediliyor. Enfeksiyon, miyom vb. sorunları erken teşhis etmede kullanılıyormuş.

Ah çok teşekkür ederim, içimi rahatlattiniz. Internetteki videoları izleyemedim. Iyice soğumayayım diye :)

5+3 ise karından da görülür bence. Eğer kendinizi huzursuz hissedicekseniz yaptirmayabilirsiniz. benim ilk gebeligim sıkıntılıydı sürekli vajinal baktırdim anksiyetem kaldı şuan hep karından baktiriyorum. ama kesinlikle bir zararı yok içiniz rahat olsun. Ağrılı bir şey değil. ☺
Keyifle geçsin muayeneniz umarım her sey yolundadır.

Benimde öyle çıktı. Benim de gönlümde bir kızım olması var ama sağlıklı hayırlı evlat olsun da ikisi de başımın üstünde

Sellam 🖐 ne yapmam gerekiyo ilk defa anne grubuna katıldım bnim bebis persembe insallah el sallah kese vardi da yolk sac gorunmedi bi kac gune görürüz dedi iste persembe bakicaz.
Yaş ,şehir, kaçıncı çocuk, son adet tarihi başlangıç tarihin ve kilonu paylaşırsan hemen listeye ekleme yapayım

Sen negatif eşin pozitif olsaydı kan uyuşmazlığı olurdu. Anne pozitif olduğu durumda baba ne olursa olsun kan uyuşmazlığı olmaz
Evet canım öyleymis iyi ki burası var valla kaç gebelik geçirmiş olursak olalım yinede bilmediğimiz şeyler oluyor ve burdan çok şey öğrendim

Bu konuda çok farklı yorumlar yapıldı onceki sayfalarda. Ben kendi duyduğum cümleyi söyleyeyim doktorumdan. Perinatolog takibindeyim, ilk kontrolde benim ve eşimin kan rh i sordu. Ben AB + , eşim A+ dedim, önemli olan AB vs değil birinizin +, digerinizin - olması dedi. Sizde uyuşmazlık yok ikinizde + dedi... yine daha önce söylediğim cümleyi tekrar edeyim en doğru bilgi ve yönlendirmeyi takibini yapan doktor bilir.

Evet canım vajinal daha detaylı gösteriyor erken dönemde. Benim ilk gebeligimde ilk olarak vajinal bakmisti ve enfeksiyon farketmisti , ona bağlı tedavi başlatmıştı ilerde sorun oluşturmasın diye. Bu doktorum ilk karından baktı karından göremezsem vajinal bakarım dedi ama kese gorununce karından hiç öbür türlü bakmadı.

Merhaba aranızda yeniyim bi kısım mesajlarınızı okudum Allah herkese sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah ilk tüp bebek denemem nasip olursa bende mart annesi olacağım şimdilik kendi hedaplamama göre 4+6 yım elhamdülillah

Siz tecrubelisiniz bilirsiniz , gece artan bulantıya ne iyi gelir? yatma şekli yatmadan önce açlık tokluk durumunda bildiğiniz bir yöntem var mıdır

Kızlar belirtileri azalanlar var mı? Benim bugün akşama kadar bulantım yoktu çok hafif ara ara yanmam oldu akşam başladı şimdi yine azaldı sanki göğüs hassasiyetim da hafifledi biraz bir de kaşık sancısı çekmedim hiç çok hafif diyebilirim. İdrar sıklığımda gitti. Ama beni ençok bulantım neden kayboldu şimdi kaç gündür midem ben mahvetmişti gece gündüz aynıydı kanamam veya lekelenmem yok aynı şeyleri yaşayan var mı şuan 6+1 deyim. 5.haftamda yine böyle olmuştu 2/3 gün kaybolmuştu be bileyim korkuyorum işte 6 tane düşük yaptım bu neden tutunsun ki demeden edemiyorum hemde doğal yolla gebe kalmışken tüp bebek bile tutulmamıştı diyorum kendime. En iyi embriyo transfer edildi %100 kalitede demişti doktorum genetiğe de yollamıştım. Şimdi diyorum düşer mi bilmiyorum moralim bozuluyor belirtilerim kaybolduğunda da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…