• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Anladım canım insan merak ediyor valla haklısın 🙈🙈 Bende sürekli gitmek istiyorum birda daha da büyüdüler merak artıyor 😁
Valla çok merak ediyor insan. Hele birde o hareketli hallerini gördüm ya artık dahada çok görmek istiyor insan böyle minik Bi insan var içinde her gördüğümde tuhaf oluyorum seviniyorum 😄😌

Bikaç sayfadır konuşulmuş ben bebeğimin kalp atış hızını bile bilmediğimi fark ettim. Hayır gamsız da değilim o kadar ama neyi bilmem gerektiğini de bilmiyorum sormak aklıma bile gelmedi. Doktor iyi diyor tamam diyorum 🙂 Dedem zamanından kalma bi ultrason kağıdı verdi doktor onda da Crl dışında bişey yazmıyor🙈🙂 Niye böyle bi inancım var bilmiyorum kurcalamazsam daha iyi olacak gibi geliyor. Devlet hastanesi koridorlarında elinde ve karnında sürüyle bebek taşıyan anneleri görüyorum. Eminim diyorum hiç bişey bilmiyorlar patır patır doğuruyorlar. Son kontrolümden sonra çok saldım zaten. Nerdeyse her gün dışardayım market poşetlerimi de taşıyorum, yukarı da uzanıyorum, cinsel ilişki tam gaz🙊 Ne bileyim yanlış mı yapıyorum sizce? Gerçekten bazen burada yazılanları okuyup çok mu geniş davranıyorum daha hassas olmalı mıyım diyorum. İnatla bi problem yaşamadan özel doktora gitmeyeceğim diyorum ama burada herkes bebeği hakkında o kadar bilgi sahibi ki yanlış mı yapıyorum diyorum. Benim garibim öyle büyüyor kendi kendine. Onu çok seviyorum çok hassaslaştım şu an ağlayasım geliyor 😔
Yaaa ağlama, ya da ağla kuzum rahatlarsın...
Ben kendi adıma konuşayım eğer ilk gebeligimde büyük sorunlar yaşamasaydım benimde yok kalp atim hızı yok kese boyu , bebegin su miktari, kesenin iç cebi , bilmem nesi yok şu yok bu bilmezdim. Gebelik şekerim vardı ve 20 haftadan sonra her hafta bazen haftada 3 gün fakultedeydim. O zaman gebelik sekerinin bebek uzerindeki etkilerini , amniyon sivisinin miktar ve hacmini , kesenin iç cebinin ne oldugunu öğrendim. Doktorlar da tum olani onume serdi olabilecek tum olumsuz durumlari anlatinca neymis ne degilmis diye onlari arastirirken onlari da ogrenmis olduk. Üzerine daha önce de bahsettiğim görme ile ilgili olan durum yüzünden hemen heme her hafta yine fakultedeydim bir nöroloji bir beyin ve sinir bir göz polikliniği arasında mekik dokundum kaç hafta onlari ogrenmek zorunda kaldim.
Üzerine 30 lu haftalarda bebeğim o kadar hareketliydi ki yani nasıl anlatayım bilmiyorum o kadar çok tekme atardi ki kaburga kemiklerimin olduğu yerler morarmisti bir ara cidden ve dışarıdan morlukları ciddi ciddi görebiliyordum. Ciddi anlamda et çürüğü ağrısı çekiyordum son haftalarda tekmeleri çok canımı yakıyordu neyse, bu hareketli bebe dönerken boynuna kordon dolamıştı tam işte o zaman doktorum kalp atim hızını takibe alıp her hafta kontrole çağırmaya başladı bende o zaman kalp atımı neymiş ne değilmiş istemeden öğrenmek zorunda kaldım. Velhasıl ki normal dogum beklerken son haftalarda 3 kat boyun kordona dolabında kalp atim düşmeye başlayınca hemen sezeryana alındım.
Yani her bilgi meraktan olmuyor, kimisi acı bir tecrübenin kimisi korkunun eseri malesef.
Umarim kimse korkuyla bu tarz detay bilgileri öğrenmek zorunda kalmaz.
Benim ilkinde kanamam, düşük tehlikesi sonrası erken doğum tehlikesi vardı. Tek poşet dahi kaldırmadım bazen günlerce yatmak zorunda kaldım sadece tuvalete kalktım. Eğilmedim uzanmadim esimle cok uzun sure arkadas olduk, ama hiç ağrım olmadi, kusma bulantı baş ağrısı çekmedim.. ama şimdiki gebeligimde lekelenme damlası bile olmadı, kucağımda hep kziim 13 kilo. Bazen anlamadan karnıma atlıyor, tekme de attığı oldu onun arasında, 4 kat merdiveni kucağımda kızım sırtında çanta elimde poşette çıktım. 1 günde tüm evi temizleyip birazdan bayilcam diyecek kadar da yoruldum ama dakika oturamadigim da oldu. Hala eğilip uzanıyorum, ağırlık ta kaldırdım, damacana da taşımak zorunda kaldığım oldu. Eşimle ilişkimiz de iyi ayrıca kızımı da emzirmeye devam ediyorum bir yandan.
Geniş veya hassas davranmiyorsun, kendini iyi hissettiğin için bir sorun olmadığı için bu şekildesin. Normal yani 😊 Bende sizin gibi düşünüyorum ek bir sorun olmadan ek randevu alma gereği görmüyorum mesela. Neyse kuzum çok uzun oldu.

Ya hep endişeden biliyomusun bide ilk ya eşimde hep görmek istiyor hoşuna gidiyor 😂 bağlardı kesinlikle 😂 5 tanesi tahlil falandır Yaa 😄😄
Eşin de istiyorsa sıkıntı yok canım ultrasonun bi zararı yok 😀Benim eşime kalsa kadınlar eskiden ahırda doğururmuş diye anlatmaya başlıyor. Hatta annem ebe diye evde doğur rahat olur diyor. Şaka yapıyor tabi de yine de bana göre fazla rahat 🤣

Joie kuzum. Farklı modeller ama joie seçilmiş grupta genel olarak ☺️ Ben chicco düşünüyordum ama vazgeçer gibiyim ondan da. Eşim joie istiyor sanırım onu dinleyeceğim. Ama litetrax dlx alacağız biz sanırım
Tesekkür ederim bende bakiyim benim esim denizci oldugu icin cogunlukla yalnız olucam benim icin en önemlisi hafif olmasi ve kolay katlanması

Eşin de istiyorsa sıkıntı yok canım ultrasonun bi zararı yok 😀Benim eşime kalsa kadınlar eskiden ahırda doğururmuş diye anlatmaya başlıyor. Hatta annem ebe diye evde doğur rahat olur diyor. Şaka yapıyor tabi de yine de bana göre fazla rahat 🤣
Aynen canım sıkıntı yok 😄 Ay erkekler hep öyle kuzum ben bazen nazlanınca eşim şey diyor annem 6 çocuğu tarlalarda çalışarak doğurmuş diyor oda anlatıyor öyle 😂😂

Bikaç sayfadır konuşulmuş ben bebeğimin kalp atış hızını bile bilmediğimi fark ettim. Hayır gamsız da değilim o kadar ama neyi bilmem gerektiğini de bilmiyorum sormak aklıma bile gelmedi. Doktor iyi diyor tamam diyorum 🙂 Dedem zamanından kalma bi ultrason kağıdı verdi doktor onda da Crl dışında bişey yazmıyor🙈🙂 Niye böyle bi inancım var bilmiyorum kurcalamazsam daha iyi olacak gibi geliyor. Devlet hastanesi koridorlarında elinde ve karnında sürüyle bebek taşıyan anneleri görüyorum. Eminim diyorum hiç bişey bilmiyorlar patır patır doğuruyorlar. Son kontrolümden sonra çok saldım zaten. Nerdeyse her gün dışardayım market poşetlerimi de taşıyorum, yukarı da uzanıyorum, cinsel ilişki tam gaz🙊 Ne bileyim yanlış mı yapıyorum sizce? Gerçekten bazen burada yazılanları okuyup çok mu geniş davranıyorum daha hassas olmalı mıyım diyorum. İnatla bi problem yaşamadan özel doktora gitmeyeceğim diyorum ama burada herkes bebeği hakkında o kadar bilgi sahibi ki yanlış mı yapıyorum diyorum. Benim garibim öyle büyüyor kendi kendine. Onu çok seviyorum çok hassaslaştım şu an ağlayasım geliyor 😔
yaa öyle düşünme 😊 ben özele gidiyorum mesela ama doktorum kalp atış sayısıdır şöyledir böyledir detay vermiyor. ve şunu fark ettim ki söylememesi benim için aslında daha iyi çünkü kıyasa girmiyorum , takılmıyorum. kontrole gittiğimde iyi mi iyi sorun yok mu sorun yok tamam benim için. yoksa çok takıyorum , böylesi daha iyi bence. sadece ben kendimi sakınıyorum ama biraz ikiz ve ilk gebeliğim olmasından kaynaklı. market poşeti taşıyorum ama dolaplara uzanmıyorum, temizlik yapmıyorum , çamaşır selesi taşıma, bulaşık makinesi hep eşimde maalesef. ilişki de 7 koca haftadan 😅 sonra bi kere oldu onda da gerginlikten ikimiz de bi nane anlamadık zaten 😂😂😂
hasılısı hepimizin ki aslında öyle büyüyor gidiyor yeter ki öyle büyüsün gitsinler ki bir sonraki kontrolden hep iyi haberler alalım 🧿🧿 daha fazla rakamsal bilgi sahibi olunca bir şey değişmiyor neticede 😇 3 se 3 tür 5 yapmaya gücünün yeteceği bir şey yok 🌸🌸🌸

Anestol iyi geliyor ya bende zaten hemoroid var onu kullandım procto glyvenol krem kullandım şimdi evde procto glyvenol krem vardı onu sürdüm dün akşam yatmadan bir de az önce. Şimdide ishal oldum ama bağırdaksşrım boşladı en azından. Bulantılarım hemen hemen tamamen azaldı bende artık bol bol su içebileceğim umuyorum iyi gelir kzıımda hep günlük kayısı suyu tükettim 2/3 bardak hiç kabız olmadım şimdi de çyle yapacağım umuyorum ki inşallah faydasını görürüm rabbim düşmanıma vermesin çok ama çok kötü bişey gerçekten de 😢
Merhaba ben de henoroidle mücadele ediyorum. Doktoruma yazdım procto glyvenol kullanabilirsin dedi. Size etki mi? Doktor tavsiyesi ile mi kullandınız?

Anestol kesmez canım , bana doktor madecassol ve procto-glyvenol %5+%2 krem. Bu ikisini karıştırıp sabah aksam suruluyor. Gün içinde 2-3 ,saatte bir sıcak suya oturma banyosu ve evde saf zeytinyağı varsa pamuk tampon yapabilirsin o da çok iyi geliyor. Procto recetesiz satılmıyor bu arada. Doktor bana 5.aylik hamileyken vermişti bunları. Bu şekilde 3 günde toparladı en azından zonklama ve ağrı olmuyordu.
Saf zeytinyağ ile tampon naskl yapılıyor onu da yapayım 😭

Saf zeytinyağ ile tampon naskl yapılıyor onu da yapayım 😭
Sabah aksam kremleri sürdükten sonra, gün içinde her müsait vakitte diyim sıcak suya oturma banyosu yapıp sonrasında kantaron yağı veya zeytin yağını pamuğa döküp ağrıyan bölgeye koyup iç çamaşırını giy ve uzan bir müddet. Oturunca ağırlık etkisiyle pamuktaki tüm yağ iç çamaşırına geçiyor çünkü. Ağrının olmaması için o bölgenin yumuşak olması gerek, o yuzden sıcak su ve yağ kullandım hep. Kremleri de doktoru sabah aksam kullan demisti sadece o yüzden aksam kremini yatmadan hemen önce sürerdim . Gün içinde de bahsettiklerim. Cok geçmiş olsun

Sabah aksam kremleri sürdükten sonra, gün içinde her müsait vakitte diyim sıcak suya oturma banyosu yapıp sonrasında kantaron yağı veya zeytin yağını pamuğa döküp ağrıyan bölgeye koyup iç çamaşırını giy ve uzan bir müddet. Oturunca ağırlık etkisiyle pamuktaki tüm yağ iç çamaşırına geçiyor çünkü. Ağrının olmaması için o bölgenin yumuşak olması gerek, o yuzden sıcak su ve yağ kullandım hep. Kremleri de doktoru sabah aksam kullan demisti sadece o yüzden aksam kremini yatmadan hemen önce sürerdim . Gün içinde de bahsettiklerim. Cok geçmiş olsun
Doktor bana krem günde 1 defa dedi neden acaba ne kadar sürsem o kadar iyi sanki 😂

Sıcak su gebelikte sorun olmaz dimi?

Doktor bana krem günde 1 defa dedi neden acaba ne kadar sürsem o kadar iyi sanki 😂

Sıcak su gebelikte sorun olmaz dimi?
Cok sıcak su değil. Nasıl diyim duş alırken ki sıcaklık gibi düşünün yada duş alırken de yapabilirsiniz kuvetiniz varsa eğer.
Hamilelikte uzun süre sıcak suyla temas doğumu başlatabildigi için pek tavsiye edilmez ama benim bahsettiğim öyle saatlerce de değil maksimum 4-5 dakika belki daha kısa.
Evet kremler çok rahatlatıyor ama icerisindeki etken maddeler de vücut tarafından emildigi için bebeğe de ulaşıyor kan yoluyla o yüzden sınırlama var zaten.

Back