• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    69
Başka doktorada yaptır benim birinde 1,7 diğerinde 2.2 çıktı burun kemiği gözüktü mü
Burun kemigi var ama 14. Haftada yapildi 12 de yapilmasi sartmiydi 11-14 arasi deyince bende nasilsa 14 e denk geliyo diye acele etmedim diger bebeklerimde 1.1 di

Doktorun ne dedi bu duruma
Perinatoloji doktoru bi aciklama yapmadi . Sadece bebegi besleyen damarda centik oldugunu soyledi coraspirin kullaniyordum onu soyledim diger bebegimle kiyaslayinca fark ettm biraz risk oldugunu 3 sınırmış . Fetal dna nin yaptirmanin belli bir haftasi varmi dogrulugu acisindan

Selam kızlar benim yüzümde hergün yeni bir sivilce çıkıyor, çoğunlukla çene bölgemde ve bazen yanakta biri sönüyor diğeri çıkıyor, diğer kısımlarda ise hep kızarıklık var. Evet biliyorum hormonlardan ama merak ediyorum benim gibi olan kaç kişi var ve cinsiyetler ne :halay: bana kız gibi geliyor sivilce genelde kız belirtisi diyorlar. İlk bebeğimde de sivilcelenme olmuştu ama bu kadar değildi o da kız ☺️ genel olarak bu haftalarda aynı durumu yaşayanları merak ettim
İlk çocuğum da sivilce ckmsti kızım oldu,bu bebegimde resmen yüzüm aydinlandi guzellik geldi yüzüme bebegim erkek.Normlde ck inanmam ama denilenler dgru galiba🤣

Perinatoloji doktoru bi aciklama yapmadi . Sadece bebegi besleyen damarda centik oldugunu soyledi coraspirin kullaniyordum onu soyledim diger bebegimle kiyaslayinca fark ettm biraz risk oldugunu 3 sınırmış . Fetal dna nin yaptirmanin belli bir haftasi varmi dogrulugu acisindan
Çentik bende de çıktı uterin arter direnci. Ama bana kan sulandırıcı vermediler. Bebek zayıf oluyormuş sanırım önlemek amaçlı aspirin veya kan sulandırıcı iğne veriyorlar. Size perinatoloji mi verdi yoksa kadın doğum doktoru mu

Çentik bende de çıktı uterin arter direnci. Ama bana kan sulandırıcı vermediler. Bebek zayıf oluyormuş sanırım önlemek amaçlı aspirin veya kan sulandırıcı iğne veriyorlar. Size perinatoloji mi verdi yoksa kadın doğum doktoru mu
Daha onceki gebeligimde zehirlenme yasadim diye önlem amacli kadin dogumcu verdi eger o yazmasaydi perinatoloji kesin yazardi ama demekki fayda etmedi ilacs ragmen direnc olusmus

Ben hem oksapar hem coraspirin kullaniyorum size neden baslatmadilar ileride gelisim geriligi olmamasi icin en azindan bebeaspirini olsaydi onlem amacli erkenden baslamak ileride daha fazla direnc olusmasini önler diye dusunuyorum .bide bu direncin ileride tansiyon yukselmesi yaptigi yada tansiyon kaynakli direncin olustugu yaziyordu bu sitede

Ben hem oksapar hem coraspirin kullaniyorum size neden baslatmadilar ileride gelisim geriligi olmamasi icin en azindan bebeaspirini olsaydi onlem amacli erkenden baslamak ileride daha fazla direnc olusmasini önler diye dusunuyorum .bide bu direncin ileride tansiyon yukselmesi yaptigi yada tansiyon kaynakli direncin olustugu yaziyordu bu sitede
İşte kafama takıldı 1 aydır perinatolojiye gidip geliyorum yazmıyor normal kadın doğuma devam edebilirsin dedi. Yarın randevum var devlette. Özeldeki de 10 gün sonra. Bakalım ne diyecekler. Vermediler çok enteresan. Bir de baya var direnç. 3.2 3.4 çıkmış 2.2 olması gerekirken

risk olsaydı doktor mutlaka söylerdi diye düşünüyorum. fetal dna konusundada bilgim yok maalesef

İşte kafama takıldı 1 aydır perinatolojiye gidip geliyorum yazmıyor normal kadın doğuma devam edebilirsin dedi. Yarın randevum var devlette. Özeldeki de 10 gün sonra. Bakalım ne diyecekler. Vermediler çok enteresan. Bir de baya var direnç. 3.2 3.4 çıkmış 2.2 olması gerekirken
Detaylida yine gidin bence duzelmismi kontrol edilsin bide son ayda ben randevu alicam 22-32 haftlarda ne olur ne olmaz

risk olsaydı doktor mutlaka söylerdi diye düşünüyorum. fetal dna konusundada bilgim yok maalesef
İste burada okumak kafaya takmak benimkisi oncesindede gebelikte sorunlar olunca saglikli olsun diye dua etmekten baska cagrem yok tesekkur ederim cevaplariniz icin 🤲🏻

Canım ikili tarama yaptırdın mıı bende bugün perinatolojiye gittim aklımı karıştırdı adam

Uterin arter direnci olarak bilmiyorum ama ilk gebeligimde bebege giden damarlardan biri tikali denildi bana. Sanirim ayni durum benim biri tikaliydi. Preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) tanisi konuldu. Tansiyonum 30lu haftalardan sonra artmaya basladi. 14-15 in uzerine hic cikmadi cok sukur. Kizim 2 hafta kadar geriden takip etti ultrasonlarda. Zaman zaman protein kacirdi bobreklerim. Normal dogum yapabildim kizim da kilosu biraz dusuk dogdu sadece. 2790 dogdu ama ilk hafta cocuklar odem atar o hic atmadi 1 kilo da almisti arayi kapattik. O zaman google dan bakip bakip cok aglamistim simdi hic gerek yokmus diyorum. Sadece tansiyon hapi kullandim kizartma tuzlu yemedim sicakta disari cikmadim yorulacak seyler yapmadim. Merak etmeyin korkulacak bir sey degil. Evde bir tansiyon aleti olsun. Genellikle ilk gebeliklerde oluyormus ama bu hafta 2-3 kere tansiyonum 13-14-15 oldu cok erken basladi sanirim bu gebeligim daha zor gecicek muhtemelen bende de yeniden cikacak. Ne yapmam gerektigini biliyorim daha rahat karsiliyorum

Back