• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    69
Uterin arter direnci olarak bilmiyorum ama ilk gebeligimde bebege giden damarlardan biri tikali denildi bana. Sanirim ayni durum benim biri tikaliydi. Preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) tanisi konuldu. Tansiyonum 30lu haftalardan sonra artmaya basladi. 14-15 in uzerine hic cikmadi cok sukur. Kizim 2 hafta kadar geriden takip etti ultrasonlarda. Zaman zaman protein kacirdi bobreklerim. Normal dogum yapabildim kizim da kilosu biraz dusuk dogdu sadece. 2790 dogdu ama ilk hafta cocuklar odem atar o hic atmadi 1 kilo da almisti arayi kapattik. O zaman google dan bakip bakip cok aglamistim simdi hic gerek yokmus diyorum. Sadece tansiyon hapi kullandim kizartma tuzlu yemedim sicakta disari cikmadim yorulacak seyler yapmadim. Merak etmeyin korkulacak bir sey degil. Evde bir tansiyon aleti olsun. Genellikle ilk gebeliklerde oluyormus ama bu hafta 2-3 kere tansiyonum 13-14-15 oldu cok erken basladi sanirim bu gebeligim daha zor gecicek muhtemelen bende de yeniden cikacak. Ne yapmam gerektigini biliyorim daha rahat karsiliyorum
Doktor banada alfamet yazdi bi kac kere benimde 13 -15 gordum suanda tansiyon ilaci kullaniyormusun

Doktor banada alfamet yazdi bi kac kere benimde 13 -15 gordum suanda tansiyon ilaci kullaniyormusun
Bu hafta cikmaya basladi haftaya kontrolum duzenli olcuyorum her gun cikmadi stres oldugumda ciktigini farkettim. Doktora soyleyecegim ama cok sık olmadigi icin henuz vermeyebilir sabah aksam olc dedi

Eklentiler

• IMG_20250218_190306.jpg
    IMG_20250218_190306.jpg
    81,3 KB · Görüntüleme: 45
Perinatoloji doktoru bi aciklama yapmadi . Sadece bebegi besleyen damarda centik oldugunu soyledi coraspirin kullaniyordum onu soyledim diger bebegimle kiyaslayinca fark ettm biraz risk oldugunu 3 sınırmış . Fetal dna nin yaptirmanin belli bir haftasi varmi dogrulugu acisindan
Bebeği besleyen damarda çentik olması riskli mi ben de erken hafta ayrıntılı taramasına girdim sağ tarafta çentik var takip edilmeli yazmış rapora

Oranlarda ikili test 1:283 çıkmış, nipt testi yaptırmamı önerdi. Senin oranların nasıldı?
Sizin ense kalinligi 1.5 iyi cikmis yas faktoru vs eklenincede orana gore istemistir . benim ense kalinligi 2.4 kan sonucu oranı cikmadi 9 gun sonra cikinca tekrar yazarim

Merhaba kızlar sizlere bi sorum olacak iki gündür sol tarafımdan kalçamdan başlayıp bacağıma vuran bi ağrı var sadece sol tarafım ve üst bacağım altta veya ayağımda birşey yok kalçamdan başlayan ve üst bacağımın arkasına vuran bi ağrı ağrısına bugün dayanamıyorum desem abartmış olmam baya baya ağrıyor yani sebebi ne olabilir intertten araştırmama göre rahmin büyümesinden kaynaklı oradaki sinirlere bağlı olabileceği falan yazıyor doktora gitsem ne yapabilirler ki 14+4 üm bu arada

Bebeği besleyen damarda çentik olması riskli mi ben de erken hafta ayrıntılı taramasına girdim sağ tarafta çentik var takip edilmeli yazmış rapora
Centik bebege giden akimla alakali gelisimi etkiliyor diye biliyorum genellikle onlem amacli kan sulandirici baslatiyorlar

Sizin ense kalinligi 1.5 iyi cikmis yas faktoru vs eklenincede orana gore istemistir . benim ense kalinligi 2.4 kan sonucu oranı cikmadi 9 gun sonra cikinca tekrar yazarim
Bakıldığı zaman sırtını dönüp yatıyordu burun kemiği, sigara, yaş vs böyle çıktı bencede. Osmangazi üniversitesinde nipt yaptıracağım, 1 ay sonra anca öğrenirim. Sizinde sonuçlarınız güzel, sağlıklı gelsin inşallah 🤍

Merhaba kızlar sizlere bi sorum olacak iki gündür sol tarafımdan kalçamdan başlayıp bacağıma vuran bi ağrı var sadece sol tarafım ve üst bacağım altta veya ayağımda birşey yok kalçamdan başlayan ve üst bacağımın arkasına vuran bi ağrı ağrısına bugün dayanamıyorum desem abartmış olmam baya baya ağrıyor yani sebebi ne olabilir intertten araştırmama göre rahmin büyümesinden kaynaklı oradaki sinirlere bağlı olabileceği falan yazıyor doktora gitsem ne yapabilirler ki 14+4 üm bu arada
Siyatik ağrısı tarifliyorsun canım. Ben öyle bir ağrı yaşamıyorum ama druna söylersen ona göre bir ilaç ya da egzersiz tarzında bir şey önerebilir

Bu hafta cikmaya basladi haftaya kontrolum duzenli olcuyorum her gun cikmadi stres oldugumda ciktigini farkettim. Doktora soyleyecegim ama cok sık olmadigi icin henuz vermeyebilir sabah aksam olc dedi
Bende dikkat ediyorum tuzlu yememeye calisiyorum randevuya yetiscem diye doktorun kapisinda falan beklemekten stresleniyorum hemen tansiyonum cikiyor . 30 dan sonra cok dikkat etmemiz lazim bence karnimiz iyice buyumus olcak ve sicaklrda dediginiz gibi etkilemesin diye bende evden cikmam

Back