• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Günaydın kızlar🌸
Dün gece yatınca kasıklarım ve kuyruk sokumum baya ağrıdı. Sağa dön sola dön saat 10 gibi sızmışım sabahta zor uyandım makyaj bile yapmadan çıktım evden 🙇‍♀️
Normalmiş canım şimdi uygulamada okudum 😌

Eklentiler

• Screenshot_2022-09-01-09-33-58-799_tr.com.happydigital.happymom.jpg
    Screenshot_2022-09-01-09-33-58-799_tr.com.happydigital.happymom.jpg
    113,5 KB · Görüntüleme: 76
Merhabalar hangi doktor hangi il ve hastane sizinki acaba bu kadar erken görüyorsa ona gideyim sabırsızlandım ?
Edirnedeyim ben. Doktorum prof. perinatolog Cenk Sayın.
Bulunduğunuz ilde perinatologtan özel randevu alabilirsiniz. Onların cihazları daha detaylı oluyor.

Günaydın kızlar🌸
Dün gece yatınca kasıklarım ve kuyruk sokumum baya ağrıdı. Sağa dön sola dön saat 10 gibi sızmışım sabahta zor uyandım makyaj bile yapmadan çıktım evden 🙇‍♀️
Günaydın bende bugün sana yazacaktım 😄 iki gündür sohbet edemedik nerelerdesin diye 😊
Uyurken iki üst bacak arasına sert bir yastık koymayı dene canım 😊

Kızlar sonuçlarım çıkmış doktora gonderdim cevap bekliyorum anlayan varsa bir bakabilir mi
Yasa bağlı risk yüksek çıkmış o da çok normal 30 un üstüne çıktık artık 😁ama kombine risk düşük bence sorun teşkil edecek bir durum yok. Benimde o değerim 10.000/1 idi doktorum sorun yok demisti.

Günaydın canım dün gece bende çok rahatsız oldum özellikle sağa sola dönüşlerde canım çok acıdı kasıklarımda batma gibi oldu sızlanarak uyumuşum 😔🤦‍♀️
Normalmiş canım şimdi uygulamada okudum 😌
Seninle aynı haftalardayız aynı şeyleri yaşıyoruz vücudumuz ne acayip ya 🥰 ben de aynı sağa sola dönerken sanki gerim gerim gerildi rahmim kasıklarımdan bebitolar hız kesmeden büyüyor demek ki 🧡
Günaydın bende bugün sana yazacaktım 😄 iki gündür sohbet edemedik nerelerdesin diye 😊
Uyurken iki üst bacak arasına sert bir yastık koymayı dene canım 😊
Günaydın canım dün iş başı yapınca çok giremedim işler yığılmış 🤭 ohoo sen benim yatağı görsen sarıldığım ayrı bi yastık bacak arama koyduğum ayrı bi yastık sırtımı dayadığım ayrı bi yastık 🤣

Yaaa ağlama, ya da ağla kuzum rahatlarsın...
Ben kendi adıma konuşayım eğer ilk gebeligimde büyük sorunlar yaşamasaydım benimde yok kalp atim hızı yok kese boyu , bebegin su miktari, kesenin iç cebi , bilmem nesi yok şu yok bu bilmezdim. Gebelik şekerim vardı ve 20 haftadan sonra her hafta bazen haftada 3 gün fakultedeydim. O zaman gebelik sekerinin bebek uzerindeki etkilerini , amniyon sivisinin miktar ve hacmini , kesenin iç cebinin ne oldugunu öğrendim. Doktorlar da tum olani onume serdi olabilecek tum olumsuz durumlari anlatinca neymis ne degilmis diye onlari arastirirken onlari da ogrenmis olduk. Üzerine daha önce de bahsettiğim görme ile ilgili olan durum yüzünden hemen heme her hafta yine fakultedeydim bir nöroloji bir beyin ve sinir bir göz polikliniği arasında mekik dokundum kaç hafta onlari ogrenmek zorunda kaldim.
Üzerine 30 lu haftalarda bebeğim o kadar hareketliydi ki yani nasıl anlatayım bilmiyorum o kadar çok tekme atardi ki kaburga kemiklerimin olduğu yerler morarmisti bir ara cidden ve dışarıdan morlukları ciddi ciddi görebiliyordum. Ciddi anlamda et çürüğü ağrısı çekiyordum son haftalarda tekmeleri çok canımı yakıyordu neyse, bu hareketli bebe dönerken boynuna kordon dolamıştı tam işte o zaman doktorum kalp atim hızını takibe alıp her hafta kontrole çağırmaya başladı bende o zaman kalp atımı neymiş ne değilmiş istemeden öğrenmek zorunda kaldım. Velhasıl ki normal dogum beklerken son haftalarda 3 kat boyun kordona dolabında kalp atim düşmeye başlayınca hemen sezeryana alındım.
Yani her bilgi meraktan olmuyor, kimisi acı bir tecrübenin kimisi korkunun eseri malesef.
Umarim kimse korkuyla bu tarz detay bilgileri öğrenmek zorunda kalmaz.
Benim ilkinde kanamam, düşük tehlikesi sonrası erken doğum tehlikesi vardı. Tek poşet dahi kaldırmadım bazen günlerce yatmak zorunda kaldım sadece tuvalete kalktım. Eğilmedim uzanmadim esimle cok uzun sure arkadas olduk, ama hiç ağrım olmadi, kusma bulantı baş ağrısı çekmedim.. ama şimdiki gebeligimde lekelenme damlası bile olmadı, kucağımda hep kziim 13 kilo. Bazen anlamadan karnıma atlıyor, tekme de attığı oldu onun arasında, 4 kat merdiveni kucağımda kızım sırtında çanta elimde poşette çıktım. 1 günde tüm evi temizleyip birazdan bayilcam diyecek kadar da yoruldum ama dakika oturamadigim da oldu. Hala eğilip uzanıyorum, ağırlık ta kaldırdım, damacana da taşımak zorunda kaldığım oldu. Eşimle ilişkimiz de iyi ayrıca kızımı da emzirmeye devam ediyorum bir yandan.
Geniş veya hassas davranmiyorsun, kendini iyi hissettiğin için bir sorun olmadığı için bu şekildesin. Normal yani 😊 Bende sizin gibi düşünüyorum ek bir sorun olmadan ek randevu alma gereği görmüyorum mesela. Neyse kuzum çok uzun oldu.
Ah canım benim ne kadar zorluk yaşamışsın akşam giremedim şimdi yazabiliyorum. Çok şükür şimdiki hamileliğin rahat geçiyor. Gerçekten çok zorlanmışsın kıyamam. Ama sonunda ne güzel hediyeni aldın kuzucuğuna kavuştun ❤️ Sen sürekli çok şey biliyorsun ya hamileliğinle ilgili dikkatlisin doktorun zaten çok iyi. Bir de kızımda kalp atışı şu kadarmış deyince o noktada artık kendimi sorgulamaya başladım hiç bişey bilmiyorum diye. Dün biraz duygusaldım ondan da oldu. Hepimiz çok rahat geçirelim hamileliğimizi de yavrularımıza kavuşalım güzelce. İnşallah buraya hep güzel doğum haberlerimizi yazmak nasip olur 🙏🏻💕

Seninle aynı haftalardayız aynı şeyleri yaşıyoruz vücudumuz ne acayip ya 🥰 ben de aynı sağa sola dönerken sanki gerim gerim gerildi rahmim kasıklarımdan bebitolar hız kesmeden büyüyor demek ki 🧡
Evet canım aynı haftalardayız ne güzel 😊 evet aynı şeyleri yaşıyoruz canım. Yatarken öksürük gelince canım çok acıyor 🤦‍♀️ evet büyüyorlar bebişler çok güzel bir duygu 💗💕

Kızlar merhaba ben bugün tam 12 haftaligim ve bu zamana kadar çok rahat sıkıntısız hic kanamam lekelenmem olmadan hamilelik gecirdim. Gecen hafta doktor keseye uzakta kanama oldugunu söyledi progestan başladı dün kontrolümde iyice kücüldügünü söylemisti ki bugün sabah bir uyandim ic camasirim islak ve kahaverengi kanamam olmus ama cok fazlaydı hemen doktora gittim bebegin iyi oldugunu söyledi progestanin dozajini arttirdi igne yapti hic kalkma yat dedi. Neyse bu kadar uzun yazdim kusurabakmayin cok endiselendim bu haftalarda bunu yasayan var mı
Günaydın. Ben de geçen hafta çok yoğun kanama yaşadım, bardaktan boşanır gibiydi. Hemen doktora gittik tabi bebekte çok şükür bir sıkıntı olmadığını söyledi. Rahimde kanama alanı vardı. Beş gün iğne ve Protestan başladık kanamam kesildi. Bugün yine kontrolüm var inşaallah bir sıkıntı kalmamıştır.

Günaydın. Ben de geçen hafta çok yoğun kanama yaşadım, bardaktan boşanır gibiydi. Hemen doktora gittik tabi bebekte çok şükür bir sıkıntı olmadığını söyledi. Rahimde kanama alanı vardı. Beş gün iğne ve Protestan başladık kanamam kesildi. Bugün yine kontrolüm var inşaallah bir sıkıntı kalmamıştır.
İnsallah gecmistir bebeginizde sizde sagliklısınızdır🙏🙏🙏 Çok sükür benim kanamam lekelenmem tamamen durdu bugün doktora gittim tekrar 6 hafta protestana devam dedi gecsin de önemli degil.

Gunaydin,
Ben 10+2 deyim. Dun cok az minik mi minik kirmizi kan geldi. Bugunde turuncumsu akinti ile geliyor. Bugun de devam ederse Doktora gidecegim. Daha once dusuk yaptim. Dusukten dogum sancisina benzer sanci olmustu. Hic sancim yok o yuzden rahatim. Ancak genede onlem olsun diye bugun de olursa aksam gidecegim dontore. Bu donemde Rahim buyudugu icin olabiliyirmus... Nasip insallah saglikla dogarlar🤲🌾
Ben Dr um yazmistim ve hemen gel demişti. Evet plesanta büyüdüğü için rahim artık yukari doğru çıktığı için olabiliyormuş ama nacizane fikrim Dr muhakkak görsün. Her hamilelik kendine özgüdür çünkü. Hemen iğne yapılıyor ve progestan başlatıyor Dr.

Tesekkür ederim bende bakiyim benim esim denizci oldugu icin cogunlukla yalnız olucam benim icin en önemlisi hafif olmasi ve kolay katlanması
Canım benim de ilk şartım hafiflikti ama gönlüme göre birşey bulamadım. İstediğim gibi hafif bişey bulsam arkama bakmam. Chicco goody plus güzeldi şu an piyasada yok. 1 ay önce almadığıma pişmanım. İnternette tek tük kalmış o da ederinin çok üstünde koymuşlar hiç bir yerde yok diye. Güzel araba ama 6000 TL edecek malzemesi yok öyle diyim. Ana kucaklı modeli 10000lerde şu an. O fiyatlarda daha güzel arabalar var. Hamilton ve Pierre cardin dediğim modelde araba üretmiş ama goody plus çakması gibi duruyorlar. Hiç beğenemedim. Dönüp dolaşıp bi tık ağır olsun ama sağlam kaliteli olsun diye joieye karar verdim. Litetrax e veya litetrax dlx modellerini düşünüyorum sana da fikir olsun diye yazdım bayadır araba uzmanı oldum artık😀

Ben Dr um yazmistim ve hemen gel demişti. Evet plesanta büyüdüğü için rahim artık yukari doğru çıktığı için olabiliyormuş ama nacizane fikrim Dr muhakkak görsün. Her hamilelik kendine özgüdür çünkü. Hemen iğne yapılıyor ve progestan başlatıyor Dr.
Tesekkur ederim. Suanda durdu, zaten cok azdi. Tekrarlarsa gun icinde aksam gitmeyi dusunuyorum 🙏❤️

Yaa öylemi yapıyor doktorun doğrudur canım 😌 ben bu üç ayda çok gittim ya sayamadım valla 😂😄 dayanamayıp kaçamak yapıyom bebişi görmek için 🤦‍♀️ şimdi e nabız dan baktımda 12 kere gitmişim daha şimdiden 😂 artık kendimi dizginleyip ayda 1 kontrole alışmam lazım.
Ya çok merak ettim neden bu kadar gittiğinizi☺️ ben iki kez gittim şimdiye kadar o da biri kanamam olduğundan🙈 fazla mı rahatım acaba
Edit: Fh2512 Fh2512 bayaa geriden gelince okudum yazdığınızı☺️☺️

Son düzenleme:
Canım benim de ilk şartım hafiflikti ama gönlüme göre birşey bulamadım. İstediğim gibi hafif bişey bulsam arkama bakmam. Chicco goody plus güzeldi şu an piyasada yok. 1 ay önce almadığıma pişmanım. İnternette tek tük kalmış o da ederinin çok üstünde koymuşlar hiç bir yerde yok diye. Güzel araba ama 6000 TL edecek malzemesi yok öyle diyim. Ana kucaklı modeli 10000lerde şu an. O fiyatlarda daha güzel arabalar var. Hamilton ve Pierre cardin dediğim modelde araba üretmiş ama goody plus çakması gibi duruyorlar. Hiç beğenemedim. Dönüp dolaşıp bi tık ağır olsun ama sağlam kaliteli olsun diye joieye karar verdim. Litetrax e veya litetrax dlx modellerini düşünüyorum sana da fikir olsun diye yazdım bayadır araba uzmanı oldum artık😀
Çok tesekkür ederim uzun uzun yazmissiniz chiccoya ve joieye kesin bakıcam ama limitim 10 bine kadar yeter ki hafif olsun diyoruz bizde umarim gönlümüze göre buluruz fiyatlar dahada artmadan almak lazim.

İnsallah gecmistir bebeginizde sizde sagliklısınızdır🙏🙏🙏 Çok sükür benim kanamam lekelenmem tamamen durdu bugün doktora gittim tekrar 6 hafta protestana devam dedi gecsin de önemli degil.
Teşekkürler 🌸 ben de devam ediyorum hiç sıkıntı değil bebeklerimiz sağlıklı olduktan sonra

yaa öyle düşünme 😊 ben özele gidiyorum mesela ama doktorum kalp atış sayısıdır şöyledir böyledir detay vermiyor. ve şunu fark ettim ki söylememesi benim için aslında daha iyi çünkü kıyasa girmiyorum , takılmıyorum. kontrole gittiğimde iyi mi iyi sorun yok mu sorun yok tamam benim için. yoksa çok takıyorum , böylesi daha iyi bence. sadece ben kendimi sakınıyorum ama biraz ikiz ve ilk gebeliğim olmasından kaynaklı. market poşeti taşıyorum ama dolaplara uzanmıyorum, temizlik yapmıyorum , çamaşır selesi taşıma, bulaşık makinesi hep eşimde maalesef. ilişki de 7 koca haftadan 😅 sonra bi kere oldu onda da gerginlikten ikimiz de bi nane anlamadık zaten 😂😂😂
hasılısı hepimizin ki aslında öyle büyüyor gidiyor yeter ki öyle büyüsün gitsinler ki bir sonraki kontrolden hep iyi haberler alalım 🧿🧿 daha fazla rakamsal bilgi sahibi olunca bir şey değişmiyor neticede 😇 3 se 3 tür 5 yapmaya gücünün yeteceği bir şey yok 🌸🌸🌸
Ya çok güldürdün beni süpersin ❤️🤣🤣🤣Geç görebiliyorum mesajlarınızı. Sabah sabah nasıl iyi geldi pozitif enerjin. Bizim ilişki de ilkinde çok tedirgin oldum korktum baya. Dediğin gibi bişeye de benzemiyor öyle. Bizi düşünüp çok güldüm yazdığına 🤣 Neyse sonra çok şükür kanama falan olmayınca rahatım artık ☺️🙈 Bebişlerimiz inşallah çok şey bilmemize gerek kalmadan sağlıkla büyüsünler kuzum. Dünden beri hepinizin yazdıklarından sonra böyle dua etmeye başladım. Hiçbir şeyi bilmek zorunda kalmayalım inşallah 🙏🏻

İlk çocuktan kalma olunca hiç bakmamıştım ne kadar yüksek fiyatlar 🤦 Allah yardımcınız olsun. Biz casual almıştık o dönemde çok da aktif kullandık 3ysşına kadar. Çok memnunum tabi fiyatlar nasıldır bilmiyorum ama çok kullanışlıydı. Mağazada deneyin mutlaka kızlar bazıları manevralarda çok zorluyor.

Back