Hem ici kalin hem eskimiyor. Surekli yikadigim halde yeni gibi. Kiz olursa simdiki montlarda hazir. Bebekken unisex aldim ama buyudukce more, pembe istedigi icin 3 Yas sonrasi alirim bende ..Onun montunu da bakarım bu sene. Ama ben decathlon kar montundan memnunum kar soğuk rüzgarlar su geçirmiyor astronot tarzinda ya, beli acildi üşüdü derdim hiç olmadı. Civil montlar nasil?
Bence de hic olumsuz dusunmeyin. Ben de 36 yasindayim. ve troid ilaci kullaniyorum. Muhtemel benimki de riskli cikacak. Bu tamamen istatistikle ilgili. Allah in izni ile Dua edin bir sey olmaz insallah. Allah bilir, neyse hayirlisini verirgünaydın herkese kimseyi üzmek istemiyorum ama paylaşmak istiyorumbende iyi haberler yok maalesef doktora gittim ve ikili tarama sonucuna göre nipt yaptırmamı istedi. 34 yaşındasın değerin düşük bu testi yaptırmanı öneririm dedi ve sonrasında da hastaneden ayrılacağını söyledi. moralimi çok bozdu o doktora güvenmiştim bugün saat 17.00'ye başka bir doktora randevu aldım onun yönlendirmesine göre hareket edeceğim inşallah her şey yolundadır ikili tarama doğru değildir diye dua ediyorum bir de tabi tiroit sorunum var 11den 8e düşmüş ama hala çok yüksek 200 mg ilaca rağmen düşmüyor bir türlü. o da beyin gelişimini etkiliyormuş onunla ilgili de çok olumlu konuşmadı canımı çok sıktı sabah sabah böyle yazdım kusura bakmayın lütfen. inşallah sizlerde her şey yolundadır.
Mont eskimese ne olcak bebeler büyüyorHem ici kalin hem eskimiyor. Surekli yikadigim halde yeni gibi. Kiz olursa simdiki montlarda hazir. Bebekken unisex aldim ama buyudukce more, pembe istedigi icin 3 Yas sonrasi alirim bende ..
Esim de heyecanimiza ortak olmak istiyor diye dusunuyorBunu siz değil eşiniz söylesin annesine. Anne evladına kizsa da affeder de el kızına çok fena kin güdebilirgüzel bir dille ifade etse olur bence, sırayla gelin ilk zaman çok kalabalık olunca telaş oluyor sende rahat edemezsin vs diye.
Ben asronot kullanmiyorum ya bunlar sicak tutuyor, sik da yeterli geliyor :)Mont eskimese ne olcak bebeler büyüyorbahsettiğiniz yarim mont değil mi?
Canm hiç korkup endişelenme çünkü benm basimada geldi detaya girmeden anlatcam oğlumda ikili test güzel çıkmadı 6 7 hastane özel fakülte gezdim hepsi doğruladı hamileliğim boyunca hep ağladım ama boşuna sonra bı Dr tavsiye edildi gittim ayrintilida 2 saatt baktı Dr sadece üç hafta geride olduğu için boykeymis dediler sakat fln değil yani hamikeligimi zehir ettiler hiç bişey anlamadım doğuma girmeden 1800 kg ağırlığında dedikleri bebek 3.300 doğdu sapasağlam hiç biseyi yok ikili test te yanikma çok oluyor nerdeyse bebeği alicaklardi oyuzden hiç kafana bile takma Allah'ın izniyle içini ferah tut Allah'a sigin boll dua et hamileliğin tadını keyifle çıkar sağlıkla kucağına alırsın inşallahgünaydın herkese kimseyi üzmek istemiyorum ama paylaşmak istiyorumbende iyi haberler yok maalesef doktora gittim ve ikili tarama sonucuna göre nipt yaptırmamı istedi. 34 yaşındasın değerin düşük bu testi yaptırmanı öneririm dedi ve sonrasında da hastaneden ayrılacağını söyledi. moralimi çok bozdu o doktora güvenmiştim bugün saat 17.00'ye başka bir doktora randevu aldım onun yönlendirmesine göre hareket edeceğim inşallah her şey yolundadır ikili tarama doğru değildir diye dua ediyorum bir de tabi tiroit sorunum var 11den 8e düşmüş ama hala çok yüksek 200 mg ilaca rağmen düşmüyor bir türlü. o da beyin gelişimini etkiliyormuş onunla ilgili de çok olumlu konuşmadı canımı çok sıktı sabah sabah böyle yazdım kusura bakmayın lütfen. inşallah sizlerde her şey yolundadır.
Bende tam tersi olduBenim kafamda bir soru var. Ilk cocugumda Annem ve kayinvalidem vardi dogumda. Ve ikisi birden olunca zorlanmistim. Stresten doktorlarin bile anlamadigi bir cilt hastaligina yakalanmistim (gecti sukur) bir de boynum tutulmustu. Cok zordu. Kayinvalidem(kv) de diger odada lohusa modunda hasta olmustu, esim ikimizin arasinda mekik dokudu. Esim de cok zorlandi. Gene gelmek isticek ama sirayla gelseler daha iyi olacak benim icin... Once tabii ki annemi isterim, esimin izni bitince ozel ihtiyaclarima kv karsilayamaz. Ama nasil ikna edicez kv yi. Hele erkek olursa kesinlikle kosarak gelirkizimda sanci baslayinca arayin yola cikarim demisti. Gece otobuse bindi sabah geldi :) hani beni zaten dusunmuyor bence. Yoksa onceden gelir yardimci olurdu. Zaten dogum yapincada yanimdaki refakatci yatagina benden once yatti uyudu. Doktorum aa bu ne, o mu dogum yapti demisti anlayin modumuzu...
Lohusa iken gercekten psikolojimiz hic ama hic dengede olmuyor. Surekli aglayan bebek duyuyordum ben .... Kizimdan gozumu ayiramadim hic ... Yani bunlar bile buyuk sorunken ki bebege alisma sureci, bebegin getirdigi sorunlarla bir de yetiskinler sorun cikarinca zor oluyor benim icinBende tam tersi olduk. Validem gelsin istiyorum annemin temizlik takıntısı var hastaneden çıkana kadar odayı temizledi benle ve bebekle ilgilenmedi iş yapmaktan 70 yaşında şuan hala aynı titizlikte kurban olduğum
Sizin şehir neresi bilmiyorum tabi ama ben edirnedeyjm ve cidden hava çok soğuk oluyor kısa mont olsa altına en giydircem derdi zor. Birde benim kziim yere oturmayı yatmayı çok seviyor mesela Kasım aralık olsun kentparka götürüyorum onu dökülmüş ıslanmış yaprakların arasına gidip yatıyor yada yağmurdan sonra parka götürdüğüm de kayarken ,sallanırken yada düştüğünde ıslandı mi endişem hiç yok. Özgürce yuvarlanıp yağmurdan sonra kuma oturup kışın oynadı mesela. Ayakkabısını da ona gore aldım kar su geçirmez gore tex (superfit marka ) astronot tulumun ayaklarında lastik var ayakkabı altına geçirmeye bilek içine su kar soğuk geçmesini engelledi hiç ıslanmamisti... bu sene yine bir tane astronot almaya niyetim var belki bir tane de kısa mont alirim daha iyi havalar için.Ben asronot kullanmiyorum ya bunlar sicak tutuyor, sik da yeterli geliyor :)
Bende de sorun yok ama aşılama olduğum günden beri progestana devam ediyorum 12. Haftaya kadar devam dedi korkma önlem amaçlı veriyorlarKızlar günaydın dün kontrolüm vardı benim de kan sulandırıcı iğneye devam dedi 12. haftaya kadar devam edelim dedi progestana da devam dedi bi sorun var mı kanama alanı var mı dedim yok ama temkinli olalım dedi anlamadım??? Buda ultrason resmimiz
İnşallah güzel haberler alacağız bugünŞuan fakultedeyim kızlar, umarım güzel şeyler duyarımo kadar tedirginim ki....
Canım kendini hiç strese sokma enseyi karartma dur bakalım bu ikili test senin bebeğine tanı koyan bi test değil senin yaşındaki gebelerin verilerini toplayıp istatistiğe döken bir test. Önemli olan ense ve burun ölçümü nasıl çıktı? Bazı doktorlar hemen paniğe sürükleyebiliyor. Benim doktorum demişti ki ikili testte kötü çıkıp sağlıklı doğum yapan çok gebe var bu test bi istatistik. Ben mesela ultrasonda ölçümler iyi çıkınca rahatlamıştım onlar daha önemli geldi bana. Eğer maddi durumun elveriyorsa nifty i tabi yaptır ama yaptıramam diyorsan da bir de bi üniversite hastanesine perinatologa falan git dilersen. Zaten detaylıda her şey netleşecek. Tiroid sorununda da dozunu kim belirliyor? Kadın doğum ile devam ediyorsan bir de endokrine başvur bence dozun vs. Eksik kalıyor ya da gözden bir şey kaçıyor olabilir. Bu forumda bi kızın tiroidi 30 du. Doktorlar hemen bebeği alalım diye ayaklandı. Çocuk gayet normal doğdu büyüdü bi sorunu da yok. Sen tiroid sorunun için endokrine mutlaka görün. Hatta araştırma hastanesine gidersen çok daha fayda alırsın.günaydın herkese kimseyi üzmek istemiyorum ama paylaşmak istiyorumbende iyi haberler yok maalesef doktora gittim ve ikili tarama sonucuna göre nipt yaptırmamı istedi. 34 yaşındasın değerin düşük bu testi yaptırmanı öneririm dedi ve sonrasında da hastaneden ayrılacağını söyledi. moralimi çok bozdu o doktora güvenmiştim bugün saat 17.00'ye başka bir doktora randevu aldım onun yönlendirmesine göre hareket edeceğim inşallah her şey yolundadır ikili tarama doğru değildir diye dua ediyorum bir de tabi tiroit sorunum var 11den 8e düşmüş ama hala çok yüksek 200 mg ilaca rağmen düşmüyor bir türlü. o da beyin gelişimini etkiliyormuş onunla ilgili de çok olumlu konuşmadı canımı çok sıktı sabah sabah böyle yazdım kusura bakmayın lütfen. inşallah sizlerde her şey yolundadır.
Valla işe yarayacak insan olsun yanında o halde bi de milleti mi avutacaksın. Alınan alınsın, küsen küssün. Ben böyle şeyleri hiç umursamıyorum. Ben doğurana kadar hastanede eşimden başka kimseyi istemiyorum. Doğurduktan sonra da annem ve kayınvalidem sadece. İkisi de işe yarar çünkü. Kayınvalidene hastane refakatçi kabul etmiyor koronadan dolayı diyip eve gelmesini söyleyebilirsin.Benim kafamda bir soru var. Ilk cocugumda Annem ve kayinvalidem vardi dogumda. Ve ikisi birden olunca zorlanmistim. Stresten doktorlarin bile anlamadigi bir cilt hastaligina yakalanmistim (gecti sukur) bir de boynum tutulmustu. Cok zordu. Kayinvalidem(kv) de diger odada lohusa modunda hasta olmustu, esim ikimizin arasinda mekik dokudu. Esim de cok zorlandi. Gene gelmek isticek ama sirayla gelseler daha iyi olacak benim icin... Once tabii ki annemi isterim, esimin izni bitince ozel ihtiyaclarima kv karsilayamaz. Ama nasil ikna edicez kv yi. Hele erkek olursa kesinlikle kosarak gelirkizimda sanci baslayinca arayin yola cikarim demisti. Gece otobuse bindi sabah geldi :) hani beni zaten dusunmuyor bence. Yoksa onceden gelir yardimci olurdu. Zaten dogum yapincada yanimdaki refakatci yatagina benden once yatti uyudu. Doktorum aa bu ne, o mu dogum yapti demisti anlayin modumuzu...
Kesinlikle katiliyorum. Sadece hastanede degil kaldigi surece evde de lohusa modunda takiliyor. Bir de bebege eski usul uydurmaca seyler yapmak istiyorBende de sorun yok ama aşılama olduğum günden beri progestana devam ediyorum 12. Haftaya kadar devam dedi korkma önlem amaçlı veriyorlar
İnşallah güzel haberler alacağız bugün
Canım kendini hiç strese sokma enseyi karartma dur bakalım bu ikili test senin bebeğine tanı koyan bi test değil senin yaşındaki gebelerin verilerini toplayıp istatistiğe döken bir test. Önemli olan ense ve burun ölçümü nasıl çıktı? Bazı doktorlar hemen paniğe sürükleyebiliyor. Benim doktorum demişti ki ikili testte kötü çıkıp sağlıklı doğum yapan çok gebe var bu test bi istatistik. Ben mesela ultrasonda ölçümler iyi çıkınca rahatlamıştım onlar daha önemli geldi bana. Eğer maddi durumun elveriyorsa nifty i tabi yaptır ama yaptıramam diyorsan da bir de bi üniversite hastanesine perinatologa falan git dilersen. Zaten detaylıda her şey netleşecek. Tiroid sorununda da dozunu kim belirliyor? Kadın doğum ile devam ediyorsan bir de endokrine başvur bence dozun vs. Eksik kalıyor ya da gözden bir şey kaçıyor olabilir. Bu forumda bi kızın tiroidi 30 du. Doktorlar hemen bebeği alalım diye ayaklandı. Çocuk gayet normal doğdu büyüdü bi sorunu da yok. Sen tiroid sorunun için endokrine mutlaka görün. Hatta araştırma hastanesine gidersen çok daha fayda alırsın.
Valla işe yarayacak insan olsun yanında o halde bi de milleti mi avutacaksın. Alınan alınsın, küsen küssün. Ben böyle şeyleri hiç umursamıyorum. Ben doğurana kadar hastanede eşimden başka kimseyi istemiyorum. Doğurduktan sonra da annem ve kayınvalidem sadece. İkisi de işe yarar çünkü. Kayınvalidene hastane refakatçi kabul etmiyor koronadan dolayı diyip eve gelmesini söyleyebilirsin.
Ahahahah sesli güldümBenim kayinvalidem de eşimin donuna kadar herseyini saklamışbana diyor ki vereyim giydirirsin
canım 2 li tarama tanı amaçlı değil belli bir risk gösteriyor sadece riskli çıkıp sonrasında sağlıklı olan çok bebek var zor ama sakinleşip testin sonucunu bekle dualarım seninle sağlıklı güzel haberler alırsın inşallahgünaydın herkese kimseyi üzmek istemiyorum ama paylaşmak istiyorumbende iyi haberler yok maalesef doktora gittim ve ikili tarama sonucuna göre nipt yaptırmamı istedi. 34 yaşındasın değerin düşük bu testi yaptırmanı öneririm dedi ve sonrasında da hastaneden ayrılacağını söyledi. moralimi çok bozdu o doktora güvenmiştim bugün saat 17.00'ye başka bir doktora randevu aldım onun yönlendirmesine göre hareket edeceğim inşallah her şey yolundadır ikili tarama doğru değildir diye dua ediyorum bir de tabi tiroit sorunum var 11den 8e düşmüş ama hala çok yüksek 200 mg ilaca rağmen düşmüyor bir türlü. o da beyin gelişimini etkiliyormuş onunla ilgili de çok olumlu konuşmadı canımı çok sıktı sabah sabah böyle yazdım kusura bakmayın lütfen. inşallah sizlerde her şey yolundadır.
Anliyorum sizi... Muhtemelen o esyalari kabul etseniz pek bi sey almicakti. Simdi almak zorunda kalacak, bu canini sikmis kv nin. Parayi seviyor galibaKayinvalide sorunsallari. Yalniz degilmisim. Ben de kesinlikle istemiyorum onun yarattigi stresten cocugu doguramam kesin. Bizimki küstü zaten bize cocuk haberini verince. Umarim barismaz o zamana kadar da. Gerci bir iki adim atiyormus galiba annemle esimi arayip duruyormus surekli. Biseyler diyormus. Beni bir kere bile aramadi sormadi küstügü gunden beri :) boyle de devam eder umarim. Galiba kizinin cocugunun eski esyalarini istemedigimiz icin kûsmüs anneme oyle biseyler demis. Sacma sapan tripler onlar mi kucuk biz mi belli degil. Sabah sabah yine stres oldum dusununce :) 10 metre paatiska alir keserim onu kullanirsin hem bez pahali hem de patiska daha saglikli biz eskiden oyle yapiyorduk kaynatir kullaanirsin dedi kadin ya.
Eşinize annenizin de heycanını anladığınızı ancak sizin hissettiklerinizin de ne olduğunu açıkça anlatın bence o konuşsun annesi ile. bende annem değil kayınvalidem olsun istiyordum hep şansıma kardeşimin martta Fransada düğünü var annem orda olacak dönüşte gelecekler benim yanıma kırmadan çözüldü şükür :)Benim kafamda bir soru var. Ilk cocugumda Annem ve kayinvalidem vardi dogumda. Ve ikisi birden olunca zorlanmistim. Stresten doktorlarin bile anlamadigi bir cilt hastaligina yakalanmistim (gecti sukur) bir de boynum tutulmustu. Cok zordu. Kayinvalidem(kv) de diger odada lohusa modunda hasta olmustu, esim ikimizin arasinda mekik dokudu. Esim de cok zorlandi. Gene gelmek isticek ama sirayla gelseler daha iyi olacak benim icin... Once tabii ki annemi isterim, esimin izni bitince ozel ihtiyaclarima kv karsilayamaz. Ama nasil ikna edicez kv yi. Hele erkek olursa kesinlikle kosarak gelirkizimda sanci baslayinca arayin yola cikarim demisti. Gece otobuse bindi sabah geldi :) hani beni zaten dusunmuyor bence. Yoksa onceden gelir yardimci olurdu. Zaten dogum yapincada yanimdaki refakatci yatagina benden once yatti uyudu. Doktorum aa bu ne, o mu dogum yapti demisti anlayin modumuzu...
Böyle insanlarla uğraşmak çok zor valla senin 2. Çocuk zaten bi şey derse ben de 1 tane büyüttüm ne yapacağımı çok iyi biliyorum ben size sormadan bana akıl vermesin kimse de ortaya geç. Eşine büyük görev düşüyor burda o annesini daha iyi sustururKesinlikle katiliyorum. Sadece hastanede degil kaldigi surece evde de lohusa modunda takiliyor. Bir de bebege eski usul uydurmaca seyler yapmak istiyorbu defa dediginiz gibi biraz net olucam. Umursamamak lazim kesinlikle kimseyi avutmak istemiyorum...
Allah akıl fikir versin bezleri sen yıkayacaksan neden olmasın deseydinKayinvalide sorunsallari. Yalniz degilmisim. Ben de kesinlikle istemiyorum onun yarattigi stresten cocugu doguramam kesin. Bizimki küstü zaten bize cocuk haberini verince. Umarim barismaz o zamana kadar da. Gerci bir iki adim atiyormus galiba annemle esimi arayip duruyormus surekli. Biseyler diyormus. Beni bir kere bile aramadi sormadi küstügü gunden beri :) boyle de devam eder umarim. Galiba kizinin cocugunun eski esyalarini istemedigimiz icin kûsmüs anneme oyle biseyler demis. Sacma sapan tripler onlar mi kucuk biz mi belli degil. Sabah sabah yine stres oldum dusununce :) 10 metre paatiska alir keserim onu kullanirsin hem bez pahali hem de patiska daha saglikli biz eskiden oyle yapiyorduk kaynatir kullaanirsin dedi kadin ya.
Insallah benimki de kendiliginden cozulurEşinize annenizin de heycanını anladığınızı ancak sizin hissettiklerinizin de ne olduğunu açıkça anlatın bence o konuşsun annesi ile. bende annem değil kayınvalidem olsun istiyordum hep şansıma kardeşimin martta Fransada düğünü var annem orda olacak dönüşte gelecekler benim yanıma kırmadan çözüldü şükür :)
sizler önemini bizden daha iyi anlarsınız tabi ki yaşadığınız için benim ilk deneyimim olacak kayınvalidem annemden daha hassas, saygılı ve düşünceli ben o yüzden özellikle o olsun istedim öylede olacak kısmetse inşallah sizinde kendiliğinden hiç zorlanmadan çözülür rahat bir dönem geçirirsinizInsallah benimki de kendiliginden cozulursizin adiniza cok mutlu oldum, cunku cok onemli bir konu bence...
Canım öncelikle bu süreçte sakin kalman bebeğin için en iyisi olacak. 2li tarama testi bir tanı testi değil yaş faktörü vs bunlarla elde edilen bir istatiksel sonuçtan farkı çok yok. Riski çok yüksek olup sağlıklı doğum yapan ve tam tersi durumla karşılaşan bir çok hasta var. Eğer nipt testi yaptıracaksan sonucu çıkana kadar strese girme derim.günaydın herkese kimseyi üzmek istemiyorum ama paylaşmak istiyorumbende iyi haberler yok maalesef doktora gittim ve ikili tarama sonucuna göre nipt yaptırmamı istedi. 34 yaşındasın değerin düşük bu testi yaptırmanı öneririm dedi ve sonrasında da hastaneden ayrılacağını söyledi. moralimi çok bozdu o doktora güvenmiştim bugün saat 17.00'ye başka bir doktora randevu aldım onun yönlendirmesine göre hareket edeceğim inşallah her şey yolundadır ikili tarama doğru değildir diye dua ediyorum bir de tabi tiroit sorunum var 11den 8e düşmüş ama hala çok yüksek 200 mg ilaca rağmen düşmüyor bir türlü. o da beyin gelişimini etkiliyormuş onunla ilgili de çok olumlu konuşmadı canımı çok sıktı sabah sabah böyle yazdım kusura bakmayın lütfen. inşallah sizlerde her şey yolundadır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?