2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300

Ahahah yok niye utanıyorsun olur böyle şeyler benim kuzenlerimin hep kardeşi oldu bende meraklı melahat daha küçükken öğrendim o boy isini ama normalde benim de kardeşim yok nerden bilecektim kesin bilemezdim ama almaya çalışsan anlardın paketlerin üstünde numaralar ve numaraların altında kilo aralıkları yazıyor

Canım ya sagollasın bir tabak götürdüm ikinciyide içicek tim dedim ne olur ne olmaz içmiyim dedim yeter bu bana dedim kalktımçok tüketen insan degilim ne diyelim bebiş istedi

Aynen öyle bebiş istemiş yedin gitti şifa olsun her zaman yesek sıkıntı olabilir yasak deniyorsa bir bildikleri vardır kesin zorlamamak lazım

Ohh en sevdiğimiz güzel haberlerden sağlıklı olsun civcivlerimiz de cinsiyet sonra da öğrenilir ben kızımda 20. Hafta öğrendim

Ay sorma bugün yağmur yağdıda ferahladık biraz canım hayırlı yolculuklar canım düğün işleriydi galiba öyle hatırladım

Evet ya sorma Denizliye gitcem düğüne ordan da tatile gitcez inşallah muhtemelen önümüzdeki 5 yıl için son tatilim olabilir tadını çıkarcam sen nasilsin kuzum bu arada baktin mi doktor?

Istanbul'da bir devlet hastanesinde ikili test sonuclari kac gunde cikiyor acaba, bilen var mi?

Valla 2li testin kan testi ayağını yapmadılar bana doğru sonuç vermiyormuş ondan bilmiyorum ama diğer tüm testleri ozeldeki ile aynı surede hatta bazıları daha hızlı cıktı burdan yola çıkarak bir tahmin yaparsak aynı sitede çıkar diye düşünüyorum ama bilemedim

Civil de var canım
Bugün markette baygınlık geçirdim eşim vardı Allahtan. Bu tansiyon düşmesi göz kararması bütün hamilelik boyunca devam edecek mi?
Dikkat et canım kendine aman

Anladım canm sarı olan daha kalınmış alışveriş yaparken bakarım bende çok teşekkür ederim

Ben cok fazla bir sey almayacagim. Zaten ilk cocugumdan temelde gerekli seyler var. Sadece kiyafet kaliyor. Onu da bur kac parca alicam. Ihtiyac oldukca alacagim. Kizimda hic giydiremedigim kiyafetler oldu. Dersimi aldim fazlasiyla :)
Bende sizin gibi düşünüyorum, bende ek olarak kıyafette var ben kızıma kıyafet alırken begendigimi aldın, kimisi yeşil üzerinde cam ağacı desenleri var kimisi minik cadirli yanında hayvanlar var baktığında erkek kıyafeti yazıyor etikette hiç aldırış etmemistim yenidogan tulumlardan da çok var. Ama 1 tane yeni yenidogan ilk giyeceği kiyafeti alacağım. Kızımınkileri saklıyorum, onunda benzer şekilde olsun diye. Anı kutusuna koyacağım kıyafet dışında her şeyimiz var bizimde kıyafetine 1 yaşına kadar herhalde %70 i hazır diyebilirim.

Sakatat malesef zararlı canım.. ama bildiğim kadarıyla temizleme koşullarından daha çok kaynaklı. Ve herkes gibi bende diyorum ki bir kereden birsey olmaz herhalde diye düşünüyorum devami olmasın ama ben ilkinde istanbulda kuzenlerle gezerken daha çok deniz kenarında satılan ve içinde çok yüksek oranda cıva barındıran küçük siyah sevimli arkadaşı nasıl aşerdim nasıl canım istedi , valla 3 tane yemiştim

Çıkar tabi canım keyfine bak özelden birine gidicem mecbur canım öyle gözüküyor

Her bebekte farklı oluyor canım. Benim kızım mesela üstünün örtülmesini hiç sevmez , bebekkende sevmezdi zaten, o yüzden hep örtmeden uygun kıyafetle uyuttum. Zaten genel olarak sıcağı sevmiyor çocuk...

Ben demiştim demeyeceğim ama çok bereketli grubuz benim hala ümidim var devamı gelecek

O fermurli ince kundak benim de aklımda yoksa en ufak refleks hareketinde kendinden korkup uyaniyor şapşikler, tecrübe burda işimize çok yarayacak

Hamilelik = alınganlık , biz güzel yorum yapamıyor muyuz

İnsanın aklına bir anda bitiveriyor sonra bizede yemek düşüyor

Teşekkür ederim canım taşıyorum ama ansızın gözüm kararıyor sinir bozucu gerçekten
Canım sıcak tansiyon düşmesini çok tetikliyor, mümkünse sıcakta dışarı çıkmayın gözün kararacagini anladığın an hemen olduğunuz yere oturun neresi olursa olsun , hemen gözlerinizi kapatıp derin nefes alıp burnunuzdan yavasca verin ve 10 a kadar sayın. Sonra gözünüzü açıp yanınızdaki tuzlu bir şeylerden yiyin, yanınızda varsa yüzünüzü boynunuzu bileklerinizi soğuk suyla ıslatın anlık olarak çok işe yarıyor gerçekten...
Umarım tekrari olmaz çok geçmiş olsun

Çok sağol canım öyle yapıcaz artık

Ben hep öyle yapıyorum annemler, eşim bayılıyor hiç bi farkı da olmuyor hem bakteri riski yok hem besleyici
Özelden tarif at bakayım.
Cocuga sağlıklı alerji yapmayan şeyler yedircem derken tüm damak tadım değişti eskiden bildiğim hiçbir şeyi hatırlamıyorum bile. Kız normal kek yapmayı unuttum o derece

Çıkar tabi canım keyfine bak özelden birine gidicem mecbur canım öyle gözüküyor

Hımm inşallah gönlüne göre bir doktor bulursun ya dualarım seninle

Gerçekten herşey bebekten bebeğe değişiyor benim kızım tulum giymez kafasına bant taktirmazdi mesela kızımdan 4 gün önce doğan kuzenimin kızı hiç böyle sorunlar çıkartmazdı benim kiz 5 yaşında hala örtü yanlışlıkla ayağına değse ağlama kriziyle uyanıyor çocuk ayağı açık yatmayı seviyor evler sıcak Allah'tan yaz kış çıplak ayak ayakları açık uyuyo

Evet ben de bekliyorum her gün yeni bir çoğul gebeniz aramıza katılıyor dahası da gelecek inşallah sağlıkla kucağımıza alalım hep birlikte çocuk popülasyonu anneden fazla olsun

Evet tecrübe çok güzel birşey

Yok kuzum çok tatlı yazmış hoşuma gitti yoksa her biriniz çeşitli konularda çok güzel yorumlar yazıyorsunuz ama bu bez boyları ile ilgili yazılan en tatlı yorumdu beni çok güldürdü ondan yazmak istedim sen alınma

O zaman bir tiyo daha...
Yeni doğan 0 veya 1 numaradan sadece 1 paket al( 20li veya 30lu) . İhtiyaca göre anlık tedarik edersin kalanını. Bebek doğduktan sonra vücudundaki odem gidiyor kilo kaybı olduğu için bazen bir küçük numaraya gecebiliyorsun. Ben dogdugunda 1 numara sonra 0, sonra yeniden 1 kullanip sonra 2 ye cok kisa zamanda gectik.Genel olarak 2 numaradan yaklaşık 5-6 paket gider en çok 3 numara kullanılıyor. 4 numarayı ben kısa zaman kullandım 5 , 4 e göre daha uzun ama en çok 6.numara kullanılıyor bende kıza yavaştan tuvalet eğitimi başlayacağım yoksa 7 numaraya geçeceğiz gibi duruyor.
Bu arada ek bilgi taze annelere bebek bezleri üzerindeki kilo bilgilerine aldanmayın sakın. ( kızım 12 kilo kullandigi bez 16+ kiloya hitap ediyor)
Çocukta bez lastikleri kirmizi iz yapmaya yani sıkmaya basladiginda , kaka-çiş taşması yaparsa bez numarasını büyütüyorsun.. yazdiklarim benim prima seruvenim. Kenara bez koyacaksaniz 3-5-6 numara daha çok kullanılir , en az 0 ve 1 numara kullanılıyor. 2 ve 4 numara orta uzunlukta. Uzun süre derken şöyle diyim 6 aydır 6 numara kullanıyoruz yaklaşık olarak. Devam edersek beze 7 ye geçmem gerekiyor artık lastikler iz yapmaya başladı çünkü sıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…