• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bulantıyla uyaranlara selam olsun😁 herkese güzel anneler.

Bugün 4 kişi doktor kontrolünden geçeceğiz, inşallah güzel sonuçlar alırız kızlar. Bakalım bizlere de cinsiyet tahminlerini söyleyecek mi doktorlar. Hakkımızda Hayırlsıı neyse o olsun. Rabbim sağlık versin başka bişi istemiyorum benim için cinsiyetin hiç önemi yok ikisi de bana verilen mucize emanet olacak artık hangisi kısmet olursa 🙏
Allahım sen buradaki bütün arkadaşlarımın yanında ol hepsine sağlık, güç, mutluluk nasip eyle. Derdi olanın derdi bitsin, kanaması olanın kanaması, bulantısı olanın bulantısı bitsin tez vakitte inşallah 🙏 💜♥️🦋
Bugun benim de kontrolum var ogleden sonra🙋‍♀️
Hayirlisiyla kalp atisini duymayi bekliyoruz insallah, 7+4’um 🙏🏻💞 Rabbim hepimize bugun guzel haberler almayi nasip etsin insallah🙏🏻🌸

Biz üç kız kardeşiz. ablamla aramda 1 yaş var. Kız kardeşimden 10 yaş büyüğüm. Ama okadar güzel ki biriyle arkadaş gibisiniz diğeri çocuğunuz gibi. Kız olursa çok güzel destek olurlar birbirlerine.
Bana da hep erkek olcak gibi geliyor ama eşim kız istiyor bakalim neyler neylerse güzel eyler allahım. Sağlıklı hayirli evlat versin ne olursa ikisine de çok cok sevineceğiz. Benim de haftaya cuma kontrolüm var doktor belki görürüz cinsiyeti dedi heyecanliyim ben de😍
Kız kardeş candır benimde 2 tane kız kardeşim var gerçekten arkadaş gibiyiz ama tabii nasip kısmet herşey Allahtan saglıkla gelsinler dünyaya cinsiyet 2.ci plan tabii.. hadi hayırlısı canım günler geçmiyordur senin için bende Dün öyleydim😁 saat durmuş gibiydi inşallah saglıklı güzel haberlerini alırsın bebişinin🤲💜

Kızlar şimdi tek seferlik pembe sulu bi akıntım oldu. Sanki adet başlangıcı gibi. Çok panik oldum ama bu saatte acile gitsem ne yapabilirler ki. Progestan fitilimi kullandım hemen yattım. Tabi içim içimi yiyor. Akıntı devam etmedi kahverengiye döndü hemen, birşey olmuş mudur ya
Canım geçmiş olsun, doktoruna haber verin o sizi yönlendirir içiniz rahat etmesi için bugün randevu alıp kanama alanı varmi diye muayene olabilirsiniz.

Kızlar şimdi bi kadın derse ki ben sağlıklı bebek doğurucam sağlıksız gebelikse sonlandırırım o zaman bu bahsedilen testler çok mantıklı he bana sorarsanız ben o sonuca da yüzde yüz güvenip gebelik sonlandıramam. Bilmiyorum bu firmaları hiç aradınız mı ama ordaki kişilerin dediği de şu biz asla tanı koymuyoruz, belirli başlı genlere bakılıyor her hastalık bilinemez bu bi tarama testi. Örneğin nifty de sağlıklı olup doğumdan sonra genetik problemi olan çocuklar da var araştırdıysanız görmüşsünüzdür niyeyse ben bi yüzde 100 güvenemiyorum bu testlere.

Onun haricinde detaylıya verilen paraya asla acımam iyi bi perinatolog hatta gerekirse maddi imkan varsa 2 ayrı perinatologa görünmek çok çok iyi olur. İnstagramda dr.mfk var perinatolog detaylı ultrason videolarından reelsle paylaşıyor orda trizomilerden down a kadar zeka geriliği vs. Nasıl anlaşılır anlatmış mesela bebeğin el parmaklarının şeklinden bile down tanısı konabiliyor anlaşılıyor. İyi bir cihaz, uzman bi perinatolog benim daha çok aklıma yatıyor. Keşke bu testlere devlet desteği olsa da hepimiz yaptırsak ama bunu da bi sektör haline çevirmişler amerikaya göndericez diyip göndermeyenler mi herkese ayrı fiyat verenler mi doktora prim veren şirketler mi baya ticarete dönmüş iş. Maddi durumu elveren tabi yaptırsın ama ben nifty e o parayı vermek yerine 2 perinatologa gitmeyi tercih ederim zaten aldırma gibi bi niyetim yok 3 senedir istediğim bi bebek ve Allah nasip etti aldıramam kıyamam
oğlumda perinatolog cem batukan yapmıştı detaylı taramayı, oldukça memnun kalmıştık biz.iyi biribulmak önemli, şu an ben doktorum kime yönlendirirse ona giderim diye düşünüyorum.
Sonra belirtilere göre bir liste yapalım bunları: sivilcelenenlerinki kız mı erkek mi oldu..? Cilt kuruluğu, ekşi yeme, tatlı yeme.. vs.. hangi belirtilerle kız ya da erkek oldu diye hahaha😄😄 Benim de ilk başlarda egzama oldu ya, yazmıştım. Ay kollarım bacaklarım yara yara olmuştu.. sonra onlar küçük sivilcelere dönüştü.. Alerji ilacı, kaşıntı kremleri, tuzlu suyla yıkama falan derken Allah'a bin şükür 2-3 haftada geçti. Kaşın kaşın yara yapıyordum yoksa hee.. Bunu da yazalım 😁😄
sivilce, şişkinlik ödem, karnım davul gibi sanki şimdiden 5 aylık hamile gibi şişim.
Yanlış yapıyoruz doğru diyorsun üstelik erkek çocuklar annelerine aşırı düşkün oluyor. Çok sevilir ikisi de hiç şüphem yok. Benim babaannem 5 erkek 1 kız doğurmuş. 80 yaşında kadın hala çok zor büyüttüm onları ne çektim deyip duruyor 😂 Aralarında 2-3 yaş olan 5 erkek düşünsenize. Gerçekten çok zor😂Kadın nasıl empoze ettiyse bütün amcalarım kız çocuk delisidir. Sülalede bi kız çocuk manyaklığı var 😂 Bi kuzenimin 3 erkek çocuğu var. 3. çocukta akrabalar kadına ziyarete geldiklerinde bildiğin teselli etmeye çalışıyorlar hiç kızı olmadı diye.”olsun üzülme” falan diyor manyaklar. Annem bağırıvermişti kadınlara ne biçim konuşuyorsunuz falan diye
- Bir de sanırım Türk toplumunda asırlardır hep erkek çocukları el üstünde tutulmuş. Eşim bile üniversite mezunu okumuş etmiş insan dersin alttan alta oğlum olacak diye konuşuyor. Galiba toplumdaki bu erkek üstünlüğüne karşı bi tepki de var. Annelerde bi kız bebek isteği oluşmaya başladı genel olarak ikisi de yanlış tabi yapmamak lazım 😇
olabilir, ben de hep olaylara farklı bir perspektiften bakmayı sevdiğim için belirtmek istedim :) bununla birlikte bence toplumumuzda kadın olmak da çok zor, onu düşündüm mü de erkek olabilir diyorum kendimce hayırlısı diyorum...bazen kendimi köle gibi hissediyorum ev, iş, çocuk kendime ayıracak hiçbir vaktim yok ve hep ömrümüz böyle geçecek gibi görünüyor, bunu bile bile mutlu olmakta güzel tabi :) benim eşim seninkinin tam tersi ilkinde de bunda da bir tık gönlü kızdan yana....erkekler de anneye çok düşkün oluyor ama o da ayrı bir keyif belirtmek istedim :)

kız olursa da şimdiden mesela kafamda planlıyorum, kız çocuğa yapıştırılan o prenses, cici kız algılarına göre yetiştirmek istemiyorum, oyuncak bebek gibi prenses kıyafetleri giydirip dolaştırmak istemiyorum. toplumun kız çocuklara yapıştırdığı normlara göre büyüsün istemiyorum, kız olursa bazı kız çocukları gibi hep kendini prenses sanmasın arkadaş, gerçekçi değil gerekiyorsa amazon savaşçısı gibi olsun, hakkını savunsun pembe sevmesi empoze edildi ise pembe severek ille de öyle büyümesin, kendi tercihleri seçimleri olsun inşallah...ben de öyle bir tiptim bakalım nasıl olacak göreceğiz 😊 böyle yetiştirelim diyoruz ama süslü kokona olup çıkarmış hahahahah
Bende aynen sizin gibi düşünüyorum ki ikinci oğlum dunsuan 3.ye hamileyim hala hiç kız olsun hevesi yok erkek doğurmak için doğmuşum sanki öyle hissediyorum 😅
inşallah bebişlerimiz öncelikle sağlıkla gelsinler (❁´◡`❁)

Canim doktorun adi ne? Istanbul da ise belki degisiklik olursa ona giderim...
Selda Akal canım koşuyolu medipole geçti. Selda hanımın hocası annemin doktoruymuş. Ben doğduktan sonra emekli olmuş, Selda hocayı eğitmis annem ona başladı 29 yıldır hep onla devam etti. Annem teyzem kuzenler vs. Bende öyle. Bir ara başka şehire girmişti Mesela o dönem anneme ve teyzeme rahim kanserine cevirecek bakteri mi var enfeksiyon mu var ne dediler riske girmeyin hemen aldırın, annemler apar topar Selda hanıma gittiler sorun yok toparlarız dedi vallahi toparladı. Burda kaç tane arkadaşımı yonlendirdiysem hepsi memnun kaldı. Yakın olsa hiç bırakmazdım ama kadın hastalıklarında bir şikayetim olsun kalkıp gözüm kapalı giderim . O derece güveniyorum.
Eğer giden olursa haber versin mutlaka bana 😇 selam göndereyim Selda hocama 🥰🥰😍

Ben de çeşit olsun kız olsun.. mu acaba diyorum.. ama kızdan korkuyorum da aynı zamanda, şimdi tuhaf gelecek 🙈😄 Dedigin gibi kız erkek aynı cins gibi bağlı olmaz diyorlar, ondan da erkek olsa mı dicem.. E hayat bu hiç belli olmaz sonuçta.. hem bize hem abisine hayırlı insan olsun diyorum.. Kızı erkeği yok çünkü insanlık önemli.. Kalp önemli.. Benim oğlum yokken ben de "amaaann piiffff erkek cocuk" derdim 🙈🤣 Hiç öyle yolda falan görsem bakmazdım fazla mesela.. Hiç sevimli gelmezdi, nadiren.. Sonra Allahim erkek çocuk nasip etti.. 😄 Cok sukur yaa🥰🙏🏻 Miss gibi evlatmis valla ahahhahs🤣🤣🙈 Hepsine.. kıza erkeğe sağlıklarına her gülüşlerine çok şükür 🥰🧿🙏🏻
canım haklısın, yeter ki sağlıklı huzurlu mutlu çocuklar olsunlar, güzel hayatları olsun, hep böyle dua ediyorum ben....hepsinin kendine göre avantajları var anlata anlata bitiremedim, benim oğlana bile sordum mu kız mı olsun erkek mi diye,bilmem karar veremiyorum, ikisi de güzel olur tek istediğim kardeşim sağlıklı olsun diyor 😆

Selda Akal canım koşuyolu medipole geçti. Selda hanımın hocası annemin doktoruymuş. Ben doğduktan sonra emekli olmuş, Selda hocayı eğitmis annem ona başladı 29 yıldır hep onla devam etti. Annem teyzem kuzenler vs. Bende öyle. Bir ara başka şehire girmişti Mesela o dönem anneme ve teyzeme rahim kanserine cevirecek bakteri mi var enfeksiyon mu var ne dediler riske girmeyin hemen aldırın, annemler apar topar Selda hanıma gittiler sorun yok toparlarız dedi vallahi toparladı. Burda kaç tane arkadaşımı yonlendirdiysem hepsi memnun kaldı. Yakın olsa hiç bırakmazdım ama kadın hastalıklarında bir şikayetim olsun kalkıp gözüm kapalı giderim . O derece güveniyorum.
Tesekkur ederim. Anadolu yakasindaymis. Ben Avrupa yakasindayim. Ben de medipole gidiyorum da iste cok uzak bana...

Merhaba ben geldim kızlar doktordan geldiim 🥰🥰
Bebeklerin ve keseleri oldukça iyi dedi 🥰🌸 magnezyum kan ilacı d vitamini ve decavit verdi folik asiti bırak dedi 🤗
Denize girebilirsin dedi, sarı akıntı eğer koku yoksa kaşıntı yoksa hiç önemli değil dedi 🤗
Bebekler için de 2 tanesine net bir şeyler dedi ama bir tanesini o da tahmin yaptı 😂 şimdi siz de tahminleriniz varsa söyleyin bende size doktorun kesin olmayan tahminini söylerim sonrasında 🌸🌸

Eklentiler

• 1660289233647564696463559571180.jpg
    1660289233647564696463559571180.jpg
    68,7 KB · Görüntüleme: 82
  • 16602892553166706591625980944882.jpg
    16602892553166706591625980944882.jpg
    97,3 KB · Görüntüleme: 64
  • 16602892715667173189033995206354.jpg
    16602892715667173189033995206354.jpg
    91,2 KB · Görüntüleme: 81
oğlumda perinatolog cem batukan yapmıştı detaylı taramayı, oldukça memnun kalmıştık biz.iyi biribulmak önemli, şu an ben doktorum kime yönlendirirse ona giderim diye düşünüyorum.
Hangi ildesin canım benim doktorumun önerdiği bi perinatolog var ben de ona gitmeyi düşünüyorum izmirdeki en iyi cihaz ondaymış arkadaşımda ona gitti 1,5 2 saat bakmış çok memnun kalmıştı

Bebeklerin ve keseleri oldukça iyi dedi 🥰🌸 magnezyum kan ilacı d vitamini ve decavit verdi folik asiti bırak dedi 🤗
Denize girebilirsin dedi, sarı akıntı eğer koku yoksa kaşıntı yoksa hiç önemli değil dedi 🤗
Bebekler için de 2 tanesine net bir şeyler dedi ama bir tanesini o da tahmin yaptı 😂 şimdi siz de tahminleriniz varsa söyleyin bende size doktorun kesin olmayan tahminini söylerim sonrasında 🌸🌸
2 erkek 1 kız diyorum 🙂

oh oh maşallah ne güzel büyümüşler 🧿🧿🧿 hep böyle gitsinler 🌸

ben 1 tanesinde bebeği net seçebildim 😅 ama 2 erkek 1 kız diyorum bende hadi bakalım 😄

Oyy Allah im maşallah ya 🥰 2 erkek bi kiz diyorum saglikla inşallah 🤲

2 kız 1 erkek 😍 benim içimden o geçti.

Günaydın arkadaslarımmm❤️😍 mide bulantılı bir güne daha merhaba🙂😬
Günaydın canm benm iki gündür bulantılarım pikin pikini yaptı oğlumu bile opemiyorum 😔 eşimle ayrı yatmaya başladık yatak odasından WC arası tek gidip geliyorum küçük tuvalet bana ait kimse gitmiyor camlari açsam koku geliyor kapatsam temiz hava alamam diye çok az açıyorum yemek eşim işyerinde yemeye başladı oğlumda eşim mutfağı kapatıp öyle yediriyor bu hafta son olur inşallah ilaçlarda fayda etmedi rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Ya inanılmaz bişey bu mucizeye bak üç tane bebek var karnında🥰🥰 ben daha önce 2 kız 1 erkek demiştim ama 2 erkek mi acaba 🙂🙂🙂

Hangi ildesin canım benim doktorumun önerdiği bi perinatolog var ben de ona gitmeyi düşünüyorum izmirdeki en iyi cihaz ondaymış arkadaşımda ona gitti 1,5 2 saat bakmış çok memnun kalmıştı
izmir deki bahsettiğiniz perinatologun adını paylaşabilir misiniz ? ben de muğla dan gideceğim perinatologa. vakit ayıracağız yol geleceğiz para da vereceğiz, iyi bi doktor olsun istiyorum. ama tanımadığım için sağlıkçı çevresi rastgele gitmek de istemiyorum.

Tekrar yazmak zor geldi kendimi alintiladim 🤣🤣😂

Back