Ne tam vazgeçebiliyorum, ne de umutlanabiliyorum. Belirsizlik çok kötü, işkence gibi.. teşekkür ederimCanım ne denir ki geçmiş olsun. Allah’tan ümidini kesme, inşallah nasibinizde vardır.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne tam vazgeçebiliyorum, ne de umutlanabiliyorum. Belirsizlik çok kötü, işkence gibi.. teşekkür ederimCanım ne denir ki geçmiş olsun. Allah’tan ümidini kesme, inşallah nasibinizde vardır.
Çok şükür canım Tabi yine de en iyi geçinen bile bu şartlarda bir şeylerden kısmaya başladı.. Dediğin gibi inşallah bereketleriyle şanslarıyla gelsinler Allah maddi manevi güç kuvvet versin..Benimkiler 3 ayrı kesede şuan hepsi ayrı yumurtadan olmuş öyle dedi doktorum
Bende cinli bir abi var ona bakıyorum her sabah kızlarının saçını 1 2 3 tane tokatla topluyo sanirim o da karışmaması için ben ne yapacağım bakalım
Sorma ya biraz da eşe dosta akrabaya sarıyorum kullanmadığınız mama sandalyesi yatak falan var mı diye bazıları veririz dedi bekliyorum şimdi ne kadarını bedavaya getirsem kardır Çok şükür durumumuz iyi ac açıkta değiliz ama yine de çocuk sayısının birden 4e çıkması zor hesap yapıyoruz baya kıt kanaat geçinmeye başlayacağız ama olsun bir de durumu olmayan biri olsa ne yapar bilmiyorum Allah herkese güç kuvvet versin bu ekonomide bebeklerimiz bize daha çok bereket getirsin inşallah
Allah razı olsun canım biz her şeyi denedik zaten. Aşılamada da olmadı. Ama zaten genetik bir bozukluk varsa aşılama anlamsız. Hamile kalsan yine sağlıksız gebelik olur. Benim 3.kaybım bu. Doktorum da kan sulandırıcı iğnelere, progestana vs rağmen hala tutunamıyorsa muhakkak genetik yapısında bir sıkıntı vardır diyor, bence haklı da. Hepimiz için en hayırlısı olsun kuzum sağolasın
Ben de inek sütü 6 yaşımdan beri içmiyorum annem bi kaç kez zorladı öğürdüm sonra vazgeçti o da asla içmem süt, sen de içemiyorum diye üzülme inek sütünün aslında bi faydası yok şuan. Günümüzde yetiştirilen hayvanlar bir sürü ilaç ve yapay hormonlar ile büyütüldüğü için süt ile birlikte vücudumuza bir çok hayvansal hormon alıp dengemizi bozuyoruz. Ayrıca sütteki kazein proteini insanlar sindiremiyor bu da gaz şişkinlik ishal gibi sorunlara sebep oluyor. İleri seviye araştırmalarda çok daha şaşırtıcı sonuçlar var ama şimdi onlara girmeyim Kısacası Sütten fayda sağlamak için fermente şekilde tüketim gerekiyor o da yoğurt ayran en maksimum fayda veren süt ürünleri ben de bol bol yoğurt yiyip ayran içiyorum bugüne kadar süt içmememenin hiç bi zararını görmedim.
Kızlar nöbet cikisiyim ,2 saat uyumuşum ama kan ter icinde uyandım. Kabuslar terlemeler korkuyla uyanma gebelikte var mı bunu merak ediyorum
ben eşimle ortak fotografımıza baktım hep, ikimizden de aldıgı fiziksel özellikler var. ben cok eşime benzesin istemiştim aslında ama ilk görenler hep sana ne kadar benziyor kendini doğurmuşsun filan diyor
Galiba bizimkiler de öyle yapıyor. Yani süt izinlerini birleştiriyor. Çünkü bana günde 2 saat izin verse bile evim çok yakın olmadığı için emzirmem için bir faydası olmuyor. Zaten bebek dediğin sürekli emmek ister. ERken çıkmanın pek bir faydası yok. Ara ara gitmek lazım.. O da olamayacağı için.. Bu sene 6. senem doluyor. İzinlerim 21 güne çıkacak inşallah.. Umarım en kötü 6 aya tamamlarım ben de.. Umarım daha da uzar tabi bir şekilde bilmiyorum. Sağlıkla gelsinler de bakalım..öğle araları gidebilecek olman cok büyük şans canım emzirme açısından. süt iznini bizim isyeri birleştiriyor, galiba normalde yasakmış ama bizim işimize geliyor, yaklasık 1.5 ay ekleniyor 4 aya, biraz da yıllık izin kullanınca 6 aya tamamlıyorsun annelik iznini. bazı arkadaslar da mesela süt izinlerini haftalık birleştiriyor, cuma günleri izin olarak kullanıyor. sizde hiçbir şekilde birleştirmiyorlarmı
Canım hiç dert etme. Doktor bana hiç yeme içme ile ilgili bir şey demedi. Lafını bile etmedi. İlk hamileliğimden de biliyorum, ilk 3 ay çocuk annenin depolarından beslenir. Şu anda senin yemen çocuğa değil, aslında sana yarar. Çünkü bebişcik senin bütün vitaminleri, kalsiyumu vs alıp götürüyor valla :) O öyle beslenememezlik falan yapmaz sen merak etme ama tabi dediğim gibi sen güçsüz kalabilirsin bu yüzden elbette yesen tabi ki daha iyi.. ama olmuyorsa da dert etme diye söyledim. Şu birkaç hafta daha bir geçsin kendine gelirsin Allah'ın izniyle.. Sonrasında güzelce beslenmene başlarsınBu durumda zaten ne canim istiyorsa onu yiyebiliyorum malesef. Yiyebildiklerim de o kadar sınırlı ki. Vicdan yapıyorum
o kadardan bişey olmaz canım zamanla yemeye başlarsın yoğurt ilk aylar çok normal hepimiz bi şeylerden uzaklaşıp bişeylere daha fazla düşüyoruzsüt zaten hiç tüketmem de benim bu hamilelikte canım acayip peynir cekiyor, peynir ekmek, peynirli makarna vs cok tüketiyorum, umarım bebege bir zararı olmaz ama peynir de zararlıysa azaltmaya calısıcam :/
ayran yogurt hiç tüketemiyorum, size nasıl yumurtadan tiksinti geldiyse bana da bunlardan geldi ki normalde cok severim
Çok şükür canım Tabi yine de en iyi geçinen bile bu şartlarda bir şeylerden kısmaya başladı.. Dediğin gibi inşallah bereketleriyle şanslarıyla gelsinler Allah maddi manevi güç kuvvet versin..
Bu arada hey maşallah 3 ayrı yumurta Senin tatlışlar bereketli başlamış zaten.. Bereketli de devam edecek inşallah :)
Bende bu gece çok karışık üzücü rüyalar gördümKızlar nöbet cikisiyim ,2 saat uyumuşum ama kan ter icinde uyandım. Kabuslar terlemeler korkuyla uyanma gebelikte var mı bunu merak ediyorum
Canım üzüldüm çok ama inşallah mucize olur da güzel şeyler olur. Hiç canını sıkma. Rabbim büyükPek iyi haberler veremeyeceğim daha da geriye düşmüş kese boyutu. Bugün 6+4 olması gerekirken 5+5 çıktı. Ve en önemlisi kalp atışı yok 7.haftaya girmişken çok daha iyi gelişmeler beklerdim dedi. Çok olumlu konuşamayacağım, cumartesi tekrar bakalım hala bi gelişme yoksa pazartesi, salı kürtaj yapmamız gerekecek dedi. Eğer bu bebek de sağlıksızsa hiç zaman kaybetmeden tüp bebeğe yönlendiricem sizi çünkü belli ki ya yumurta ya da sperm geninde bozukluk var ve ancak tüple sağlıklı embriyo elde edebiliriz dedi. Sanırım önümüzdeki hafta kürtaj olacağım
Ben de cüzdanımın çalındıgını gördüm, içinde para yok zaten de kimliğimi bir daha cıkartıcam kredi kartlarımı iptal ettirmem lazım vs sabaha karşı çırpındım durdum oyle uyandım sonra cok şükür dedim bir de o arada bir erkek bebek gördüm, üstü çıplak tişort giydirmeyi unutmuşum anne beni unuttun diyor :) oğlum diye düşündüm rüyamda ama aslında ona cok benzemiyordu, hayır olsun :)Bende bu gece çok karışık üzücü rüyalar gördüm
Canım şimdi okudum.. Rabbim yardımcınız olsun.. Hayırlısı buymuş diyelim ama tabi söylemek kolay da diyebilirsin.. O yüzden ne diyeceğimi de bilemedim.. Yaşayan sensin. İnşallah sabırla kuvvetle atlatırsın canım yaa... Olmuyorsa daha güzeli olacaktır diye düşünüyorum hep.. Allah korusun altından kalkamayacağımız sınavlar olabiliyor. Buna şimdi yıkıldın ama Allah bizi nelerden koruyor bilemiyoruz. Sağlıklı evlatlar, hayırlı evlatlar nasip etsin Rabbim.. En kısa zamanda sağlıkla inşallah canım benim..Pek iyi haberler veremeyeceğim daha da geriye düşmüş kese boyutu. Bugün 6+4 olması gerekirken 5+5 çıktı. Ve en önemlisi kalp atışı yok 7.haftaya girmişken çok daha iyi gelişmeler beklerdim dedi. Çok olumlu konuşamayacağım, cumartesi tekrar bakalım hala bi gelişme yoksa pazartesi, salı kürtaj yapmamız gerekecek dedi. Eğer bu bebek de sağlıksızsa hiç zaman kaybetmeden tüp bebeğe yönlendiricem sizi çünkü belli ki ya yumurta ya da sperm geninde bozukluk var ve ancak tüple sağlıklı embriyo elde edebiliriz dedi. Sanırım önümüzdeki hafta kürtaj olacağım
Ah canım deme öyle.. Neden istemez ki acaba? Yani bakarsan onun yapacağı bir şey de yok.. Orada da her şeyi anne çekiyor. Hatta kimse bilmese bile olur hani ondan çekiniyorsa..Diyecek bişey yok kuzum, yine nasip olmadı eşim de tüp bebek istemez muhtemelen, konuşamıyoruz bile.. bizim nasibimizde çocuk yok demek ki ..
Maşallah maşallah O 18 mm'lik yumurtadaki bebişi ayrıca tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorumYumurta takibi yapıyordu ya doktorum femara kullandım en son 22, 21 ve 18 mm 3 yumurta var 18 olan umut vermiyor ana 22 ve 21 olandan bir tanesi dollense bize yeter demişti sonuç hepsi döllenmiş
Allah yardımcı olur biz de biraz idareli davranırsak bu süreci atlatırız diye düşünüyorum Allah herkese hayırlısıyla evlatlarına kavuşmayı nasip etsin gerisi bir şekilde hallolur
Aramıza hosgeldinizMerhabalar yaş 31 son adet Tarihi 15 haziran Trabzon tek kilo 59
Çok şükür canımkızlar selam bugün kontrolüm vardı 9+6 yız, çok şükür herşey yolunda bebiş kıpır kıpırdı cok güzeldi ya :)
doktorum bana yaştan ötürü ikiliyi önermedi, onun yerine 12.haftada perinatalog görsün dedi, güncel prosedür bu şekilde dedi. bir de 20.haftada perinatalog görecek.
doktorum fetal dna testlerinde cok üçkagıt donuyor, yurtdısına gönderiyoruz diyen bircok firma aslında tr de calısıyor cok azı yurtdısına gönderiyor dedi.
NIPT test önerdi, acıbadem tıp merkezi ataşehir e gidiyorum, orda sordum 10.973 TL dediler, sanırım 600 USD ye denk geliyor. tr de calısılıyormus, güvenilir dedi burayı öneriyor.
bir de bir broşür verdi. orayla da konustum en alt panel 350 usd dedi, full panel de 440 usd dedi.
eşimle konustum fiyatlardan dolayı biz yaptırmayacagız, bunun yerine bebişin ihtiyaçlarını görürüz dedik. zaten her şekilde kabulumuz ve öğrensek de bişeyi değiştiremeyecegiz. bir de dogumdan sonra alınan topuk kanı ile de kromozal bozukluklar tespit ediliyor diye biliyorum. Allah hepimize saglıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin
Canım eşinle ilgili bir durum yoksa (sperm testi yaptırdınız mı hiç bilmiyorum o açıdan dedim) sana önerebileceğim bazı takviyeler olabilir. benim de amh düşüktü hep tüp bebek dediler, klomen femara gibi ilaçlar kullandım, fsh düşürmek icin ilac kullandım filan, zordu yani durumum. bir sürü takviye vitamin kullandım. hatta son gittiğim doktor da tüp bebege basvurun dedi 2 yumurtam vardı o ay dogal yolla hamile kaldım. senin icin de bence böyle bir mucize gelecek,inanıyorum. genetik test filan yaptırabiliyorsanız onları da yaptırın tabi, umarım bişey cıkmaz. elimizden geleni yapalım dua edelim sonrası nasip, vazgecmeyinEvet o sebeple ama açıkça söylemiyor bana. Bugün sordum mesela, vaz mı geçeceğiz? Bir daha bebeğimiz olmayacak mı dedim. Hayırlısı dedi sadece.. ben de üstelemek istemiyorum. Hayırlısı olsun gerçekten. Ben kürtaj olursam bir kez daha bunu nasıl atlatırım bilmiyorum zaten
İnşallah inşallah. Ne guzel dedin. Umarım guzel seyreder.Galiba bizimkiler de öyle yapıyor. Yani süt izinlerini birleştiriyor. Çünkü bana günde 2 saat izin verse bile evim çok yakın olmadığı için emzirmem için bir faydası olmuyor. Zaten bebek dediğin sürekli emmek ister. ERken çıkmanın pek bir faydası yok. Ara ara gitmek lazım.. O da olamayacağı için.. Bu sene 6. senem doluyor. İzinlerim 21 güne çıkacak inşallah.. Umarım en kötü 6 aya tamamlarım ben de.. Umarım daha da uzar tabi bir şekilde bilmiyorum. Sağlıkla gelsinler de bakalım..
Canım hiç dert etme. Doktor bana hiç yeme içme ile ilgili bir şey demedi. Lafını bile etmedi. İlk hamileliğimden de biliyorum, ilk 3 ay çocuk annenin depolarından beslenir. Şu anda senin yemen çocuğa değil, aslında sana yarar. Çünkü bebişcik senin bütün vitaminleri, kalsiyumu vs alıp götürüyor valla :) O öyle beslenememezlik falan yapmaz sen merak etme ama tabi dediğim gibi sen güçsüz kalabilirsin bu yüzden elbette yesen tabi ki daha iyi.. ama olmuyorsa da dert etme diye söyledim. Şu birkaç hafta daha bir geçsin kendine gelirsin Allah'ın izniyle.. Sonrasında güzelce beslenmene başlarsın
hiç vicdan yapma, sen şuan günde 8 öğün de yesen 1 öğün de yesen bebek senin daha önce depoladığın depolardan besleniyor. benim ilk haftalar hazımsızlık sorunum vardı sürekli tok hissedip pek bişey yiyemiyordum hatta eşim doktora şikayet etti hiç bişey yemiyor diye. doktorum da hiç kendini zorlama yemek yemek için ilk 3 ay depolardan kullanıyor dedi eşim de bi daha zorlamadı dr. öyle diyinceBu durumda zaten ne canim istiyorsa onu yiyebiliyorum malesef. Yiyebildiklerim de o kadar sınırlı ki. Vicdan yapıyorum
İnşallah canim. Yoksa besleyemiyorum diye iyice strese giriyorum. İçimi rahatlattin, sagolhiç vicdan yapma, sen şuan günde 8 öğün de yesen 1 öğün de yesen bebek senin daha önce depoladığın depolardan besleniyor. benim ilk haftalar hazımsızlık sorunum vardı sürekli tok hissedip pek bişey yiyemiyordum hatta eşim doktora şikayet etti hiç bişey yemiyor diye. doktorum da hiç kendini zorlama yemek yemek için ilk 3 ay depolardan kullanıyor dedi eşim de bi daha zorlamadı dr. öyle diyince
canım bu biraz tercih meselesi panik yapma bununla ilgili bilimsel çalışmalar var, bunları okuyup fikir edinerek aklına yatan şekilde hareket edebilirsin. süt içiyorsun, peynir yiyorsun kesin bebeğin zarar görecek diye bişey tabi ki de yok, önlem gibi düşün sadece. nasıl şeker de zararlı az tüketmeye çalışıyoruz onun gibiKızlar selam. Mesajlar baya birikmiş hepsini okuyamadım fakat süt, peynir vs zararlı mı yaa. Ben gebeliğimi öğrendiğimden beri hergün laktozsuz süt içiyorum. Peynir falan da tüketiyorum.