Ben de inek sütü 6 yaşımdan beri içmiyorum annem bi kaç kez zorladı öğürdüm sonra vazgeçti o da asla içmem süt, sen de içemiyorum diye üzülme inek sütünün aslında bi faydası yok şuan. Günümüzde yetiştirilen hayvanlar bir sürü ilaç ve yapay hormonlar ile büyütüldüğü için süt ile birlikte vücudumuza bir çok hayvansal hormon alıp dengemizi bozuyoruz. Ayrıca sütteki kazein proteini insanlar sindiremiyor bu da gaz şişkinlik ishal gibi sorunlara sebep oluyor. İleri seviye araştırmalarda çok daha şaşırtıcı sonuçlar var ama şimdi onlara girmeyim
Kısacası Sütten fayda sağlamak için fermente şekilde tüketim gerekiyor o da yoğurt ayran en maksimum fayda veren süt ürünleri
ben de bol bol yoğurt yiyip ayran içiyorum bugüne kadar süt içmememenin hiç bi zararını görmedim.
Aynen süt hiç gerekli birşey değil, benim oğlumda da süt alerjisi vardı 4.5 yaşına kadar süt ürünü tüketemedi...artık tüketebilecek seviyeye geldiğinde doktorumuz da size süt içirin diyemem iyi yönleri olsa da horman vb gibi bir çokta zararı var dedi,, oğlum da tadına alışmadığından hiç içemedi ama test sonuçlarımızda kalsiyum vb. hep çok iyi çünkü baklagil kuruyemiş yeşillik, zaten bunlardan da fazlasıyla kalsiyum ihtiyacı alınıyor,boyu yaşıtlarından uzun biz eşimle kısa olduğumuz halde...peynirin de son araştırmalarda keçi hariç hormon seviyeleri nedeniyle çok gerekli bir besin olmadığı konuşuluyor, hatta otoimün hastalğı olanların hiç tüketmemesinin daha iyi olduğu söyleniyor...açıkçası ben süt rüünlerine baya mesafe koymuştum, ancak yulafımı vb. süt ile yapıyordum, yoğurt vb. bile sınırlamıştım hamilelikle yoğurda başladım peynir keçi öncelikli tüketiyorum ama aynen dediğin gibi süt yok gibi.
Ben tiny love ana kucagi almistim 4.ay. Resmen kurtarici. Pisman olmustum hemen almadigima. Kesinlikle tavsiye ederim. Simdi ilk isim onu cikarmak olacak :) cok ama cok kullanisli hem de tasinabilir bahce, balkon mutfak derken isimi de rahatca yapabiliyordum...
araba pusetlerinin de ana kucağı tipi olanlar çok kullanışlı oluyor, her yere taşıyıp onda oturtabiliyorsunuz,,,,benim oğlum 6. aydan itibaren evde bile oto koltuğunun içinde kendini sallar uyurdu
Saskin annelik ve dusme hikayeleri gelmis
neler yasandi ve bitti neler
cok komik gercekten... Tabii ki o zaman kaygi ve panik yasiyorduk. Cok guzel gunlerdi. Ilk cocukta daha cok kaygi oluyor bence, ikinci de bu tecrube eglence haline donusecek, keyif verecek bence... Bu yuzden ilk cocugu olan anneler gercekten rahat olun. Hayat degisiyor ama mumkun mertebe bebegi yasamimiza entegre etmek lazim. Biz bebege entegre olunca her sey zor oluyor!
bebeğe entegre olmak değil bebeğin sizi entegre olması gerekiyor kesinlikle katılıyorum...
bundan sonrasını aslında ilk gebeliği olan yeni çocuk sahibi olacaklara yazıyorum :)
ben tam bu yöntemle oğlumu büyüttüm, baya disiplinli idim aslında herkes yapamayabilir tabi...1 gün bile yanımda uyuttuğumu hatırlamam, ilk günden itibaren park yatakta yatağı ve odası ayrıydı...1 haftalıkken bebekle plaja gittik, 2 günlükten itibaren her gün bebek arabasında benimle yarım saat bir saat tur attı...doktorum 3. aydan itibaren seni kullanmaya başlar dikkat et uyku eğitimine başla demişti, uyku eğitimine de erken başladığım için sıkıntı yaşamadık...ama hiçbir zaman gak deyince kucak guk deyince isteği olsun diye davranmadım ,yeri geldi ağlattım yeri geldi 2 yaşında sağlıklı yesin diye açlığını zorladım önüne pilav makarna koyup geçmedim, yeri geldi oto koltuğunda oturmak istemiyor diye 1 saat ağladığını bilirim ama onu riske atmamak için nazına oynamadım....tersini yaparsanız çocuk ve bebek aileyi yönetmeye başlıyor hem çiftler hem eşler benim gördüğüm çok mutsuz oluyor...40ı çıkana kadar nefes alıyor mu diye takip etmek için başında nöbet tutanlar biliyorum, dengeyi bulmak o şekilde büyütmek lazım...kısaca ilk çocuğu olacaklar için zor ama güzel moral bozacak birşey de yok, hormonlar size gerekli gücü veriyor, sisteminizi de kurar çok duygusal modlara girmez planınızı oturtursanız güzel güzel büyüyecektir bebişleriniz, siz rahat olursanız bebekte rahat oluyor.
Benim bu ara ayvalık tostu istiyor, inşallah canınız çekmez
ben normalde uzun süredir if ( aralıklı oruçla) ve protein sebze ağırlıklı besleniyordum, bu ara hep aynen dediğiniz gibi tost ekmek peynir domates yiyesim var.et tavuk balık görmek dahi istemiyorum, ama yine minik minik yemeye çalışıyorum.
Günaydın kızlar, güzel bir gün olsun inşallah
Benim gibi yumurta yiyemeyen, yemek istemeyen var mı sabahları asla yemek istemiyorum kendimi de zorlamak istemiyorum yemiyorum o yüzden
günde 4 yumurta falan yerdim, şu an hiç görmesem aklıma gelmez...canım hiç istemiyor ama istemese de parça parça önüme koyup yemeye çalışıyorum...canımın istemesine kalırsa sanki artık hiç canım bir şey istemeyecekmiş gibi hissediyorum
Beni listeden silebilirsiniz kizlar bebegimin azicik atan kalbi geçen hafta durmus hepinize saglikli gebelikler diliyorum insallah son kayip ben olurum baskada kimse kaybetmez bebeğini saglicakla kalin allaha emanet olun
çok üzüldüm canım ya
hayırlısı olsun, sağlıklı yeni gebelikler temennim senin için ❤
Güzel annecikler
Oğlumun doğum günü dündü ama evde yapmak istemedim bugüne yer bulabldk.
Hazırlık derken kafam rahatladı bulantım çok az oldu. Dedim ki evden çıkıp bir şeylere verince daha kendimi dinlemedim demek ki bulantı çare= meşguliyet terapisi
kesinlikle katılıyorum, yoğun çalışıyorum, işte iken ve kendimi kaptırınca bulantımı düşünecek ne hal ne vakit oluyor, toplantıdan toplantıya koşturmaktan bir bakıyorum akşam olmuş...gece uyudum mu da bulantı hissim azalıyor evde de iş güç harici oturdum mu kötü oluyorum zaten pekte oturmaya fırsat olmuyor malum, ben de yatıp uyuyorum artık
sizdeki nasıl bilmiyorum ama bendeki bulantı hissi süründürücü tarzda, sürekli çıkardığım falan yok, ama içimi kemiren modu düşüren çok yorucu bir his, beni yoruyor....