2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
O zaman seni hazır yakalamışken, saçlarım çok uzun ve dökülme sorunum var, şampuan konusunda nelere dikkat etmek gerekir :)
benim de hamile kaldıgımdan beri avuc avuc saclarım dokülüyor, sanırım ben de biraz uclarından aldıracagım.
şuan oglumun bebek şampuanından kullanıorum zararlı icerik olmasın diye, bübchen diye bir marka, tavsiye ederim. bir de sac kremi kullanıyorum ama onda loreal kullanıyorum değiştirmem lazım vakit bulamadım.
yeri gelmişken fondoten, oje kullanımına ara verin ve deodorant, roll-on, deterjan, yumuşatıcı vs kullanımlarına özellikle ilk 12 haftada dikkat edin olurmu, iceriginde alkol paraben, SLS, boya, aluminyum olmamasına dikkat edin ❤️

Ahaha ben plancıyım meslek olarak da ondandır mesleki deformasyondur o 🤣🤣🤣 ayy eşya kısmı en katlanır kısmıydı pek benzemezler umarım ablalarına 🤣 en azından uyku problemimiz kızım kadar olmasın yeter 🤣🤣🤣🤣 şaka bir yana bir kiz çocuğun bu kadar yaramaz ve huysuz olduğunu düşünmezdim 🤦‍♀️ oğlu olanlarla aynı dertleri yaşıyor olmak şaşırtıyor beni 🤣🤣🤣

Ben eskiden her gece yatmadan süt içerdim soğuk süt 🙈🤣 kızıma hamileyken de çok iyi gelir diye düşündüm midem çok bulanıyordu ama zorlaya zorlaya içtim kussam bile içtim ve sonuç şuan sütlü tatlı yaparken bile süt kokusundan midem bulanıyor hamileliğim bitti süt nefretim bitmedi 🙄 ama çikolatadan da tiksinmiştim yemedim hamileliğim boyunca hamileliğim bitti 1 2 ay içinde canım istedi çikolata 🙈 yani yararlı şeyleri mideniz almıyorsa yemeyin kısa bir dönem zaten bir süre sonra geçer yiyebilirsiniz bence ısrar etmek iyi sonuç vermeyebiliyor 🤣🤣

Bu gerçek mi acaba gerçekse ben kendime bakmışım hep kızım bana benzedi aynı 🙈🤣
ben eşimle ortak fotografımıza baktım hep, ikimizden de aldıgı fiziksel özellikler var. ben cok eşime benzesin istemiştim aslında ama ilk görenler hep sana ne kadar benziyor kendini doğurmuşsun filan diyor :KK70:

Allah razı olsun canım 🙏 biz her şeyi denedik zaten. Aşılamada da olmadı. Ama zaten genetik bir bozukluk varsa aşılama anlamsız. Hamile kalsan yine sağlıksız gebelik olur. Benim 3.kaybım bu. Doktorum da kan sulandırıcı iğnelere, progestana vs rağmen hala tutunamıyorsa muhakkak genetik yapısında bir sıkıntı vardır diyor, bence haklı da. Hepimiz için en hayırlısı olsun kuzum sağolasın 🙏
çok üzüldüm canım, tüp bebegi eşin maddi olarak zor olacagı icin mi istemiyor. sen cok istiyorsun umarım o da elinden geleni yapar. Allah yardımcınız olsun, arkadaslar da demiş belki devlette bir şansın vardır, inşallah hakkında hayırlısı olsun

çok üzüldüm canım, tüp bebegi eşin maddi olarak zor olacagı icin mi istemiyor. sen cok istiyorsun umarım o da elinden geleni yapar. Allah yardımcınız olsun, arkadaslar da demiş belki devlette bir şansın vardır, inşallah hakkında hayırlısı olsun
Evet o sebeple ama açıkça söylemiyor bana. Bugün sordum mesela, vaz mı geçeceğiz? Bir daha bebeğimiz olmayacak mı dedim. Hayırlısı dedi sadece.. ben de üstelemek istemiyorum. Hayırlısı olsun gerçekten. Ben kürtaj olursam bir kez daha bunu nasıl atlatırım bilmiyorum zaten 😔

Ben de inek sütü 6 yaşımdan beri içmiyorum annem bi kaç kez zorladı öğürdüm sonra vazgeçti o da asla içmem süt, sen de içemiyorum diye üzülme inek sütünün aslında bi faydası yok şuan. Günümüzde yetiştirilen hayvanlar bir sürü ilaç ve yapay hormonlar ile büyütüldüğü için süt ile birlikte vücudumuza bir çok hayvansal hormon alıp dengemizi bozuyoruz. Ayrıca sütteki kazein proteini insanlar sindiremiyor bu da gaz şişkinlik ishal gibi sorunlara sebep oluyor. İleri seviye araştırmalarda çok daha şaşırtıcı sonuçlar var ama şimdi onlara girmeyim 🤭 Kısacası Sütten fayda sağlamak için fermente şekilde tüketim gerekiyor o da yoğurt ayran en maksimum fayda veren süt ürünleri 👌 ben de bol bol yoğurt yiyip ayran içiyorum bugüne kadar süt içmememenin hiç bi zararını görmedim.
Aynen süt hiç gerekli birşey değil, benim oğlumda da süt alerjisi vardı 4.5 yaşına kadar süt ürünü tüketemedi...artık tüketebilecek seviyeye geldiğinde doktorumuz da size süt içirin diyemem iyi yönleri olsa da horman vb gibi bir çokta zararı var dedi,, oğlum da tadına alışmadığından hiç içemedi ama test sonuçlarımızda kalsiyum vb. hep çok iyi çünkü baklagil kuruyemiş yeşillik, zaten bunlardan da fazlasıyla kalsiyum ihtiyacı alınıyor,boyu yaşıtlarından uzun biz eşimle kısa olduğumuz halde...peynirin de son araştırmalarda keçi hariç hormon seviyeleri nedeniyle çok gerekli bir besin olmadığı konuşuluyor, hatta otoimün hastalğı olanların hiç tüketmemesinin daha iyi olduğu söyleniyor...açıkçası ben süt rüünlerine baya mesafe koymuştum, ancak yulafımı vb. süt ile yapıyordum, yoğurt vb. bile sınırlamıştım hamilelikle yoğurda başladım peynir keçi öncelikli tüketiyorum ama aynen dediğin gibi süt yok gibi.
Ben tiny love ana kucagi almistim 4.ay. Resmen kurtarici. Pisman olmustum hemen almadigima. Kesinlikle tavsiye ederim. Simdi ilk isim onu cikarmak olacak :) cok ama cok kullanisli hem de tasinabilir bahce, balkon mutfak derken isimi de rahatca yapabiliyordum...
araba pusetlerinin de ana kucağı tipi olanlar çok kullanışlı oluyor, her yere taşıyıp onda oturtabiliyorsunuz,,,,benim oğlum 6. aydan itibaren evde bile oto koltuğunun içinde kendini sallar uyurdu 😂
Saskin annelik ve dusme hikayeleri gelmis :KK70: neler yasandi ve bitti neler :KK70: cok komik gercekten... Tabii ki o zaman kaygi ve panik yasiyorduk. Cok guzel gunlerdi. Ilk cocukta daha cok kaygi oluyor bence, ikinci de bu tecrube eglence haline donusecek, keyif verecek bence... Bu yuzden ilk cocugu olan anneler gercekten rahat olun. Hayat degisiyor ama mumkun mertebe bebegi yasamimiza entegre etmek lazim. Biz bebege entegre olunca her sey zor oluyor!

bebeğe entegre olmak değil bebeğin sizi entegre olması gerekiyor kesinlikle katılıyorum...

bundan sonrasını aslında ilk gebeliği olan yeni çocuk sahibi olacaklara yazıyorum :) 😉 ben tam bu yöntemle oğlumu büyüttüm, baya disiplinli idim aslında herkes yapamayabilir tabi...1 gün bile yanımda uyuttuğumu hatırlamam, ilk günden itibaren park yatakta yatağı ve odası ayrıydı...1 haftalıkken bebekle plaja gittik, 2 günlükten itibaren her gün bebek arabasında benimle yarım saat bir saat tur attı...doktorum 3. aydan itibaren seni kullanmaya başlar dikkat et uyku eğitimine başla demişti, uyku eğitimine de erken başladığım için sıkıntı yaşamadık...ama hiçbir zaman gak deyince kucak guk deyince isteği olsun diye davranmadım ,yeri geldi ağlattım yeri geldi 2 yaşında sağlıklı yesin diye açlığını zorladım önüne pilav makarna koyup geçmedim, yeri geldi oto koltuğunda oturmak istemiyor diye 1 saat ağladığını bilirim ama onu riske atmamak için nazına oynamadım....tersini yaparsanız çocuk ve bebek aileyi yönetmeye başlıyor hem çiftler hem eşler benim gördüğüm çok mutsuz oluyor...40ı çıkana kadar nefes alıyor mu diye takip etmek için başında nöbet tutanlar biliyorum, dengeyi bulmak o şekilde büyütmek lazım...kısaca ilk çocuğu olacaklar için zor ama güzel moral bozacak birşey de yok, hormonlar size gerekli gücü veriyor, sisteminizi de kurar çok duygusal modlara girmez planınızı oturtursanız güzel güzel büyüyecektir bebişleriniz, siz rahat olursanız bebekte rahat oluyor.
Benim bu ara ayvalık tostu istiyor, inşallah canınız çekmez 😔
ben normalde uzun süredir if ( aralıklı oruçla) ve protein sebze ağırlıklı besleniyordum, bu ara hep aynen dediğiniz gibi tost ekmek peynir domates yiyesim var.et tavuk balık görmek dahi istemiyorum, ama yine minik minik yemeye çalışıyorum.
Günaydın kızlar, güzel bir gün olsun inşallah :KK28:

Benim gibi yumurta yiyemeyen, yemek istemeyen var mı sabahları asla yemek istemiyorum kendimi de zorlamak istemiyorum yemiyorum o yüzden :KK17:
günde 4 yumurta falan yerdim, şu an hiç görmesem aklıma gelmez...canım hiç istemiyor ama istemese de parça parça önüme koyup yemeye çalışıyorum...canımın istemesine kalırsa sanki artık hiç canım bir şey istemeyecekmiş gibi hissediyorum :KK43:
Beni listeden silebilirsiniz kizlar bebegimin azicik atan kalbi geçen hafta durmus hepinize saglikli gebelikler diliyorum insallah son kayip ben olurum baskada kimse kaybetmez bebeğini saglicakla kalin allaha emanet olun ❤️🤲
çok üzüldüm canım ya :KK43: hayırlısı olsun, sağlıklı yeni gebelikler temennim senin için ❤
Güzel annecikler
Oğlumun doğum günü dündü ama evde yapmak istemedim bugüne yer bulabldk.
Hazırlık derken kafam rahatladı bulantım çok az oldu. Dedim ki evden çıkıp bir şeylere verince daha kendimi dinlemedim demek ki bulantı çare= meşguliyet terapisi 🤭🤭❤️
kesinlikle katılıyorum, yoğun çalışıyorum, işte iken ve kendimi kaptırınca bulantımı düşünecek ne hal ne vakit oluyor, toplantıdan toplantıya koşturmaktan bir bakıyorum akşam olmuş...gece uyudum mu da bulantı hissim azalıyor evde de iş güç harici oturdum mu kötü oluyorum zaten pekte oturmaya fırsat olmuyor malum, ben de yatıp uyuyorum artık 🤣 sizdeki nasıl bilmiyorum ama bendeki bulantı hissi süründürücü tarzda, sürekli çıkardığım falan yok, ama içimi kemiren modu düşüren çok yorucu bir his, beni yoruyor....

Evet o sebeple ama açıkça söylemiyor bana. Bugün sordum mesela, vaz mı geçeceğiz? Bir daha bebeğimiz olmayacak mı dedim. Hayırlısı dedi sadece.. ben de üstelemek istemiyorum. Hayırlısı olsun gerçekten. Ben kürtaj olursam bir kez daha bunu nasıl atlatırım bilmiyorum zaten 😔
İnşallah ummadığın anda kendiliğinden sağlıklı bir bebek gelir size 🐣

Merhaba değerli anne adayları,

Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfa
sında (tıklayın)hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.

Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.

Yapmanız gereken : Profil sayfanıza (tıklayın) girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 24-03-2023

Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından da kendiniz hesaplayabilirsiniz.

ANNE ADAYIANNENİN YAŞISON ADET BAŞLANGICIŞEHİRKAÇINCI ÇOCUKİLK KİLOCİNSIYETİSİMGERÇEKLEŞEN DOĞUM TARİHİ
@biyomelina2928 Nisanİstanbul153
@beyzosh2720 Mayısİstanbul160
@Melikeben2923 Mayısİzmir162
@mysteryhrn2824 MayısIğdır147
@skt5873525 Mayısİzmir1120
@mayaaaa3325 MayısAnkara357
@qizemli3125 Mayısİstanbul294
Rande Rande 3725 MayısBursa366
@Beril M T2925 Mayısİstanbul165
@marshmallow3026 MayısKocaeli257
@Konepone2827 Mayısİstanbul169
@ebemmmmnry2727 MayısÇorum1
@Cezosshaaa3827 MayısAdana257
@Lastmoon063328 MayısAnkara256
@Betus19053028 MayısBursa155
@Pembegokyuzu3228 Mayısİstanbul157
@lavantaa3229 MayısLondra153
@Cmz3429 MayısTekirdağ1
@sss352930 Mayısİzmir272
@Leedong3530 Mayısİstanbul254
@HEYECANLIYIM3230 MayısAnkara264
@meinfika3030 Mayısİstanbul160
@sunpineapple2531 MayısYurt Dışı195
@Sunrseee2931 Mayısİstanbul157
@Helenk351 Haziranİstanbul293
@Evimmis351 Haziranİstanbul252
@Fh2512241 Haziranİstanbul145
@nivenn311 HaziranAnkara175
Daydream_ Daydream_ 381 Haziranİstanbul258
@mavi8888331 HaziranBursa248
@Ffbaci331 HaziranYurt Dışı254
@Maviesil2837302 Haziranİstanbul146
@olmadibe272 HaziranSamsun164
@Bulut5870272 Haziranİstanbul161
@Uykucupandaa233 HaziranKonya194
minseo minseo 293 Haziranİzmir154
@ZzHHrR334 Haziranİstanbul290
@SEV_tap304 Haziranİzmir180
@arwengsd284 HaziranBatman160
@Vmd_rubby314 HaziranAntalya59
@feslegenhanim284 HaziranMersin155
@sagittarius55344 HaziranSamsun190
Rheaa Rheaa 325 HaziranEdirne259
@Kalpim245 Haziranİstanbul176
@kubrasvas285 Haziranİstanbul155
@askk3226 HaziranEskişehir156
@Dark Morningstar326 HaziranKayseri154
@Papatyalar ve Huzur336 Haziranİstanbul1
@Cotto337 HaziranAntalya155
@MaviFlorra307 HaziranFransa81
@kadinca1234257 HaziranEdirne155
@Flykd317 HaziranBurdur174
@anatomim317 Haziranİstanbul2
@Merve1410278 HaziranEskişehir68
@melo29298 Haziranİstanbul154.5
Aycoregi1 Aycoregi1 318 Haziranİstanbul259
@Tuba111388 Haziranİstanbul180
@Azelya21248 HaziranAdana182
@Nazelifim328 HaziranErzincan265
@Rabbi Hebli Mines Salihin279 HaziranMalatya155
@Blue21359 HaziranAntalya152
@Meryemsura349 HaziranSakarya262
@tsgmze289 HaziranEskişehir161
@ikizlerkadini962610 Haziranİstanbul155
@mavi-hayal3610 HaziranTrabzon253.5
@Gizemliturk462010 HaziranKahramanmaraş154
@fatmameltem3411 Haziranİstanbul158
@Edyy962611 HaziranAksaray161
@beyazkelebeksiyahlale3012 HaziranAnkara153
N Nason 3212 HaziranAnkara156
@Oznur caglar2712 HaziranKilis152
@zeytinduasi2813 Haziranİstanbul161
@minok3613 Haziranİstanbul282
@maviespumante3614 HaziranBalıkesir60
@Alessia20223614 Haziran2
@gogog3814 HaziranAnkara170
@lavenderbrown3014 HaziranMuğla167
@bezelyemm3114 HaziranAnkara157
@Louder2815 Haziran1
@oblomov213415 HaziranDüzce280
@Lebenweise3415 Haziranİzmir159
@alptkn12715 HaziranÇankırı156
@iremgns2816 Haziranİstanbul157
@Bilgemsi3016 HaziranArtvin257
@Susamm342616 Haziran393
@Paramedik162716 HaziranBursa149
@Mavi Mandalina2816 Haziranİstanbul166
@CRASRP3217 HaziranHatay170
@Caffeamericano2917 HaziranErzurum165
Diyetmidedibiri Diyetmidedibiri 3018 HaziranManisa157
@sumeyye23092318 Haziranİstanbul158
@eceyyae2319 HaziranAksaray152
@Sitaremay2220 HaziranKonya152
@Cerkezpsase3120 Haziranİzmir160
@dely3920 Haziranİstanbul271
@novasa4020 Haziranİstanbul274
@reyreycan3420 HaziranAnkara2
@Yaz-ruzgari2621 Haziranİstanbul150
@Tuqce_KP2821 Haziran158
almila000 almila000 3421 HaziranAfyon240
@xpamukprensesx2921 HaziranAnkara148
annewith annewith 2722 HaziranKarabük155
@Annabelle13122 Haziranİzmir194
@Gizemavsar2622 HaziranOsmaniye175
@Ayseee19873423 HaziranKıbrıs150
entropii entropii 3823 Haziranİstanbul2
@luckynine3223 Haziranİstanbul156
@HCA253023 HaziranDenizli259
R Random3 3624 HaziranMersin2
@crazygirl354024 Haziranİzmir173
@gebelikyolunda2629 Haziran156
@pcfl36257
@Limonmiski
@altnkz
@khilall214
@muhelif
@Wesre
@Nrglhsyn
@bebisligiller17 Haziran
@ftmamstfa
@Irmaxxx

Sevgili anneler;
Yeni doğan döneminde ihtiyacımız olacağını düşündüğümüz herseyi tek listede toplamak istedik. Listemiz öneri niteliğinde olup her annenin kendi tercih ve ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir. Mart ayı anne adayları tarafından hem bize hemde ihtiyaç duyan herkese rehber olma amacı ile hazırlandı. Emeği geçen herkese teşekkürler 🌺💕
Eki Görüntüle 3109679

Eki Görüntüle 3109682
Merhabalar 💕 yaş 31 son adet Tarihi 15 haziran Trabzon tek kilo 59

canım tüp bebek istemiyorsa da eşin sonuçta sana açıkça söylemesi lazım...ya da sen açıkça söylemediğini hissediyorsan ona bunu sorabilirsin belki...bence buna bir vakit ayırıp konuşmanız gerek, detaylı bir konu, sen isteklerini taleplerini istediğini güzelce açık açık anlatırsan eşin de bunu göz ardı etmez belki...sonuçta sen istediğini güzel güzel anlatırsan o istemiyorsa bile sebebini bilirsin...eşler birbirine açık olmalı, yoksa seni bu üzüntüde içinde yer kemirir canım, eşinle bunu açıkça konuşamamakta psikolojik olarak yaralar süreç senin için daha da zorlaşır,

Aynen süt hiç gerekli birşey değil, benim oğlumda da süt alerjisi vardı 4.5 yaşına kadar süt ürünü tüketemedi...artık tüketebilecek seviyeye geldiğinde doktorumuz da size süt içirin diyemem iyi yönleri olsa da horman vb gibi bir çokta zararı var dedi,, oğlum da tadına alışmadığından hiç içemedi ama test sonuçlarımızda kalsiyum vb. hep çok iyi çünkü baklagil kuruyemiş yeşillik, zaten bunlardan da fazlasıyla kalsiyum ihtiyacı alınıyor,boyu yaşıtlarından uzun biz eşimle kısa olduğumuz halde...peynirin de son araştırmalarda keçi hariç hormon seviyeleri nedeniyle çok gerekli bir besin olmadığı konuşuluyor, hatta otoimün hastalğı olanların hiç tüketmemesinin daha iyi olduğu söyleniyor...açıkçası ben süt rüünlerine baya mesafe koymuştum, ancak yulafımı vb. süt ile yapıyordum, yoğurt vb. bile sınırlamıştım hamilelikle yoğurda başladım peynir keçi öncelikli tüketiyorum ama aynen dediğin gibi süt yok gibi.
Evet canım doğru peyniri de özellikle yazmadım. Hatta şöyle bir çalışma okumuştum. Otizmli çocuklar ile sağlıklı çocukların idrarı karşılaştırılıyor. Otizmli çocukların idrarında bazı protein yapıları çok daha fazla bulunuyor bunlardan biri buğday gluteni diğeri inek sütü kazeini. Hatta günümüzde otizmli çocuklara glutensiz ve kazeinsiz diyet yaptırılıp olumlu yönde gelişme izleniyormuş. Anne sütünde de kazein var fakat inek sütünde 15-20 kat daha fazla bulunuyormuş bu protein. Hayvanlar ile genetik yapılarımız aynı olmadığı için vücudumuz bağışıklık sistemimiz çok farklı tepkiler verebiliyor o yüzden. Gebelikte de süt tüketimi yapmamak en sağlıklısı bebeğin gelişimi için ama tabi tercih meselesi. Ben ilerde çocuğuma da vermeyeceğim bu konuda çok netim. Günümüzde on çocuktan nedeyse 5 i süt alerjisi yaşıyor çünkü vücut o sıvıyı tolere edemiyor aslında burdan bile iyi gelmediğini anlıyoruz. Her canlı kendi annesinin sütünü almalı alabildiği kadar.

canım tüp bebek istemiyorsa da eşin sonuçta sana açıkça söylemesi lazım...ya da sen açıkça söylemediğini hissediyorsan ona bunu sorabilirsin belki...bence buna bir vakit ayırıp konuşmanız gerek, detaylı bir konu, sen isteklerini taleplerini istediğini güzelce açık açık anlatırsan eşin de bunu göz ardı etmez belki...sonuçta sen istediğini güzel güzel anlatırsan o istemiyorsa bile sebebini bilirsin...eşler birbirine açık olmalı, yoksa seni bu üzüntüde içinde yer kemirir canım, eşinle bunu açıkça konuşamamakta psikolojik olarak yaralar süreç senin için daha da zorlaşır,
Evet şu anda ona çok kızgınım mesela, doğru olmadığını bilsem de öfkeliyim işte. Benim eşim hiç iletişim kurmayı beceremez. Duygularını ifade edemez. Biraz kendimi toparladıktan sonra deneyeceğim. Şu anda konuşmak istemiyorum zaten

Ben de aynı durumdayım. Su bile içemiyorum. Su an ne durumdasınız?
Çok geçmiş olsun valla aynı hatta bir tık daha arttı iş yerinden izin alıp geldim eve bilmiyorum ne olacak böyle şimdi zar zor çorba içmeye çalışıyorum ama çoğu zaman bir tabak çorbayla günü geçiriyorum:KK43: siz yiyebiliyor musunuz?

Evet canım doğru peyniri de özellikle yazmadım. Hatta şöyle bir çalışma okumuştum. Otizmli çocuklar ile sağlıklı çocukların idrarı karşılaştırılıyor. Otizmli çocukların idrarında bazı protein yapıları çok daha fazla bulunuyor bunlardan biri buğday gluteni diğeri inek sütü kazeini. Hatta günümüzde otizmli çocuklara glutensiz ve kazeinsiz diyet yaptırılıp olumlu yönde gelişme izleniyormuş. Anne sütünde de kazein var fakat inek sütünde 15-20 kat daha fazla bulunuyormuş bu protein. Hayvanlar ile genetik yapılarımız aynı olmadığı için vücudumuz bağışıklık sistemimiz çok farklı tepkiler verebiliyor o yüzden. Gebelikte de süt tüketimi yapmamak en sağlıklısı bebeğin gelişimi için ama tabi tercih meselesi. Ben ilerde çocuğuma da vermeyeceğim bu konuda çok netim. Günümüzde on çocuktan nedeyse 5 i süt alerjisi yaşıyor çünkü vücut o sıvıyı tolere edemiyor aslında burdan bile iyi gelmediğini anlıyoruz. Her canlı kendi annesinin sütünü almalı alabildiği kadar.
süt zaten hiç tüketmem de benim bu hamilelikte canım acayip peynir cekiyor, peynir ekmek, peynirli makarna vs cok tüketiyorum, umarım bebege bir zararı olmaz ama peynir de zararlıysa azaltmaya calısıcam :/
ayran yogurt hiç tüketemiyorum, size nasıl yumurtadan tiksinti geldiyse bana da bunlardan geldi ki normalde cok severim

Çok geçmiş olsun valla aynı hatta bir tık daha arttı iş yerinden izin alıp geldim eve bilmiyorum ne olacak böyle şimdi zar zor çorba içmeye çalışıyorum ama çoğu zaman bir tabak çorbayla günü geçiriyorum:KK43: siz yiyebiliyor musunuz?
Su an ne dediysen o durumdayım cnm 🤗 izin alip eve geldim. Nane limon ictim biraz. Hemen bir kase mercimek çorbası içtim ve uzandım 😭

Pek iyi haberler veremeyeceğim 😔 daha da geriye düşmüş kese boyutu. Bugün 6+4 olması gerekirken 5+5 çıktı. Ve en önemlisi kalp atışı yok 😔 7.haftaya girmişken çok daha iyi gelişmeler beklerdim dedi. Çok olumlu konuşamayacağım, cumartesi tekrar bakalım hala bi gelişme yoksa pazartesi, salı kürtaj yapmamız gerekecek dedi. Eğer bu bebek de sağlıksızsa hiç zaman kaybetmeden tüp bebeğe yönlendiricem sizi çünkü belli ki ya yumurta ya da sperm geninde bozukluk var ve ancak tüple sağlıklı embriyo elde edebiliriz dedi. Sanırım önümüzdeki hafta kürtaj olacağım

Canım ne denir ki geçmiş olsun. Allah’tan ümidini kesme, inşallah nasibinizde vardır.

X