2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canim umarim kisa sürede geçer bn sadece sık sık bisey yemezsem midem bulaniyo bilmiyorum ama mfk ürünü olan fodega kullanıyorum folik asit. Bir defa hoca bu takviyenin mide bulantisina da iyi gelecegini soylemisti. Icinde zencefil ekstresi var sanirim o ise yariyor.

Zencefil in mide bulantisina iyi geldiğini ben de bir yerde okudum ama hamilelikte nasil tüketmek lazim bilmiyorum. Bilen varsa yazabilir mi :)

Ben de kayıplar yaşadığım için endişeni çok iyi anlıyorum ama sakin kalmaya çalış bebeğinin güzelce gelişmesi için. Burada şahit olduğum durumlar oldu, 1-2 arkadaşın da 1 hafta geride çıkmıştı, sonraki haftalarda toparlayıp haftasının önüne bile geçtiler eminim senin minnak da hemen toparlayacak sen iyi dinlen, iyi beslen ve iyi düşün yeter

Günaydın arkadaşlar umarım herkes iyidir bende 5+2 ile birlikte mide bulantısı güncellemesi geldi midem çok fena dün yoldan geldik şükür kahverengi lekelenme başka olmadı ama bu sefer de kasık ağrısı başladı gece de devam etti su an da var var mi bu durumu yaşayan? Zaten normalde panik biriyim bu bebek beni iyice panik atak yaptı

Yarin guzel haberlerinle gelecegine inancim tam kuzum bu arada heyecanla haberlerini bekliyorum minik kuzunun
İnşallah canımın içi bu arada kovitm galiba çevrede çalışma arkadaşlarım full pozitif benimde dünden beri boğaz ağrısı baş ağrısı başladı

Zencefil in mide bulantisina iyi geldiğini ben de bir yerde okudum ama hamilelikte nasil tüketmek lazim bilmiyorum. Bilen varsa yazabilir mi :)
Medicalpark sitesinde şöylediyor,
  • Hamilelikte tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Fazla kullanılan zencefil hamilelikte düşüğe sebep olabilir. Hamile ve emzikli kadınlarda hekim önerisi ve kontrolü altında tüketilmesi önerilmektedir.
  • Günlük kullanılması gereken dozu 1,2 gr olarak belirtmişlerdir.
Fodega icinde 50,00 mg bulunuyor yani 1 gr dan cok cok az. Ben kendi dr uma fodega içeriğini gosterdim kullanabilirsin dedi. Tabi kullanmak isteyenler hem dr a sorsun hem de araştırsınlar.

Acaba çayını yapsak iyi gelir mi ki bugün doktor kontrolüm var mutlaka sorucam bunu
Ay çok sevinirim ben şimdi icicem hamilelikte çayı icilebiliyormus ama kullanım sıklığı ne olmalı bir yan etkisi varmi sorabilirseniz cok iyi olur

O haftalarda sık sık kasık ağrısı batması yasaniyor yani bn cok yasadim hala bazen oluyor. Tabi dr una mutlaka sor. Bn sordugumda cok yani o yuzden normal bi sıkıntı yok demisti

O haftalarda sık sık kasık ağrısı batması yasaniyor yani bn cok yasadim hala bazen oluyor. Tabi dr una mutlaka sor. Bn sordugumda cok yani o yuzden normal bi sıkıntı yok demisti
Okuduğuma göre dinlenince geçmeyen ağrıdan endişelenin diyordu ben de dinlendim geçmedi geceden beri o biraz endişelendirdi umarım bir sıkıntı yoktur çok yoruldum onun da bi etkisi olabilir insallah öyledir

Okuduğuma göre dinlenince geçmeyen ağrıdan endişelenin diyordu ben de dinlendim geçmedi geceden beri o biraz endişelendirdi umarım bir sıkıntı yoktur çok yoruldum onun da bi etkisi olabilir insallah öyledir
Çok mu uzun süre yolculuk yaptın canım

Merhaba bugun tam 6 haftalik olduk hersey yolundadir umarim haftaya belli olacak insallah biraz korkuyorum acikcasi sizde durumlar nasil belirtiler varmi
benim de bir öncekinde 6. haftada düşük olduğundan korkuyorum, ama doktor korkma yeri çok iyi sıkıntı yok diye özellikle belirtti....hayırlısı diyelim artık...belirtiler mden yanması göğüslerde hasssasiyet ve aşırı uyku var, ama belirti olması bence bir gösterge değil....ilk çocuğumda nerdeyse hiç belirtim olmamış çok rahat bir hamilelik geçirmiştim, bu baştan belli etti kendini öyle olmayacak gibi.

Günaydın kuzum bu haftalarda bendede oluyordu Dr bebek yerleşmeye başlayınca kasık ağrısı bazı gebelerde olur demişti sürekli ve şiddeti artmiyorsa normaldir korkma kendini yorma dinlen geçer inşallah

Günaydın kuzum bu haftalarda bendede oluyordu Dr bebek yerleşmeye başlayınca kasık ağrısı bazı gebelerde olur demişti sürekli ve şiddeti artmiyorsa normaldir korkma kendini yorma dinlen geçer inşallah
İnsallah canım sorayım yine de doktora bugün bakalım insallaj sıkıntı yoktur bazen artıyo bazen sızı gibi devam ediyo

Evet zaten hafif şeyleri yiyebiliyorum sadece. Et yemiyorum diye vicdan azabı duyuyorum bi yandan ama elimde de değil. Hiç canım istemiyor. İyi olana kadar hafif şeyler yiyeceğim sadece dediğin gibi
malesef hiçbir şey hayvansal proteinin yerini tutmuyor, ama ilk 3 ay bunlar sorun değil bebek sizden alacaktır....yine de acıktığınızda et yiyemiyorsanız bile alternatifi bol yumurta olabilir, ben günde 3-4 tane yiyorum değişik değişik çeşit çeşit yapıyorum...et yerine tavuk balık hindi de tercih edilebilir. baklagil, yoğurt, peynir vb. protein oranı yüksek olsada maalesef etin yerini tutmuyor, en uygunu ciddi tiksinti varsa hergün yumurta yiyin.

İnsallah canım sorayım yine de doktora bugün bakalım insallaj sıkıntı yoktur bazen artıyo bazen sızı gibi devam ediyo
Canım dinlenme şansın varsa bol bol uzan. Oluyor arada geçmeyen kasık ağrısı. Yormamak lazım kendini. Doktorum kanama olmadıkça ağrıya takılma dedi. Biraz daha dinlenirsen geçer kalkmamaya çalış. Benim de ara ara oluyor

Bulantı olursa kız olmazsa erkek derler biz de. Oglum da hiç bulantı yoktu, bu bebişte de yok bakalım tutacak mi. Tabi en önemli sağlıklı olsun

Ah kuzu kaç kutu gaviscon bitirdim. Her yemekten sonra içiyorum simdi biraz hafifledi ama uyku ve yorgunluk son sürat devam
Ben de aşırı sinirlilik var, progesteron kullanmıyorum ama hormonlar sanırım. Biri bişey dese catacak yer arıyorum resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…