2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
🖐 ben. Bulantı kusma bas donmesi aserme tiksinme hiç biri yok tatlım. Endişelenme lütfen her gebelik kendine özgü. İlkinde bulantı oldu bunda da olacak diye bir kaide yok ki , doktorun bir sıkıntı olmadığını söylediyse bak keyfineeeee 🎈 rahatını çıkart 💕
Tam rahat olucam bi evham geliyor 🙈ilk gebeliğim kayıpla sonuçlanınca böyle oldu ve atamıyorum kızımda doğuma kadar öyle tedirgindim ki neredeyse her hafta doktora gittim 🙈 şuan daha rahatım mesela bu hafta doktora gitmedim benim için rekor 🙈 sadece keseyi gördüm daha kalp atışını duymadım eskiden olsa yerimde duramazdım şuan baya baya rahat görüyorum kendimi ama rahat insanlara göre haşa evhamlıyım 🙈🙈🙈🙈

Benimde öyle ya hislerime tercüman oldunuz valla. Geçen hafta aşırı midem bulanıyordu bu hafta yok denecek kadar az bulanıyor. Göğüslerim çok ağrırdı azaldı gibi. Bende korkmaya başlamıştım niye azalıyor belirtiler diye 🤦‍♀️ normaldir inşallah bunlar
Valla canım bende 9 haftalık oldum sancım gögüs hassasiyeti migde bulantısı gitti derken bu sefer agzimda hep bir acı tat var ne yesem hep o acı tat yemeklerin tadı sonra bana zehir oluyor🥺 sonra mide yanması ve bulantı arada yokluyor ama geçiyor sonra

Valla canım bende 9 haftalık oldum sancım gögüs hassasiyeti migde bulantısı gitti derken bu sefer agzimda hep bir acı tat var ne yesem hep o acı tat yemeklerin tadı sonra bana zehir oluyor🥺 sonra mide yanması ve bulantı arada yokluyor ama geçiyor sonra
Benide arada bir yokluyor geçiyor canım. Bebişler iyi olsunda daha ne isterizki 😌

Arkadaşlar kalp atışını duyan varmı kaçıncı haftada duydunuz tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? yarın doktor randevum var 6+0 yarın kalp atışlarını duyma şansım var mı?
Ben 6+3 te karından usg ile duymuştum miniğimin kalbini tatlım. Sende yarın duyarsın Allah'ın izniyle 🤗♥️

Kızlar 6. haftada belirtileriniz nelerdi? Ya da belirtisi olmayan da varmıydı ?kızımda bulantılarım başladıktan sonra 16. Haftaya kadar falan devam etmişti ama şuan neredeyse hiç yok gibi endişeleniyorum/olsa bi dert olmasa bi dert 🙈
Benimde bugün 6. Hafta bitiyor belirtilerim yok gibi 😅 5+3 te doktoruma söylemiştim oda ne güzel işte demişti ☺️ bazen bende normal değil mi acaba diyorum 🤔 benim haftanın son günü biraz kasık ağrım oluyor bulantı kusma yok ama iştahımda yok 😅 bide akıntı var bu kadar ☺️

Kızlar acilll iş yerinde yanımda çalışan iki Arkadaş kovit pozitif ve benim de boğazım ağrıyor napcam ben pozitif se benimde bebeğe zararı varmı.. moralim çok bozuldu şuan
Yaa inşallah sen olmamışsındır 🥺 benim ilk hamileliğimde eşim olmuştu tam bu haftalarda ve dayım doktor arkadaşına sormuştu erken haftalarda bebeğe zararı olmuyor diye biliyorum ☺️ bence hiç stres yapma ☺️ geçen hafta eşim hastaymış testi pozitif çıkmıştı ama bana hiç geçmemiş bende boğazımda ağrı hissetmiştim galiba psikolojikmiş 🙈

Yaa inşallah sen olmamışsındır 🥺 benim ilk hamileliğimde eşim olmuştu tam bu haftalarda ve dayım doktor arkadaşına sormuştu erken haftalarda bebeğe zararı olmuyor diye biliyorum ☺️ bence hiç stres yapma ☺️ geçen hafta eşim hastaymış testi pozitif çıkmıştı ama bana hiç geçmemiş bende boğazımda ağrı hissetmiştim galiba psikolojikmiş 🙈
İnşallah öyledir bebeğim ❤️ boğaz ağrısı bide uyutmayan baş ağrısı tuttu

Ben kuru meyveler aliyrm az az yemek icin. Kuru üzüm, gün kurusu kayısı, kuru dut, çiğ badem bunlar hem atıştırmalık hem de çok yemedikten sonra tatlı isteğini bir nebze keser. Yoğurt yada meyve üzerine tarçın ekle mesela. Benim şuan canım tatlı çekmedi ama stogumu hemen yaptım.🤭
Bir de kilo verme sürecindydm ben hala ümidim var 3 aylık olana kadar 8 kilo vereceğim diye bakalım nasıl olcak 😍🥳🥳
Yarin eve guzel bir alisveris yapicam nasipse o dediklerinden alcam kuzum ben bu tatli krizleriyle kilo vermem cok zor sanirim. Bulanti vs olsa biraz eksilirdi belki :) sukur diyelim
Sagol tavsiyelerin icin canim yarin hepsine bakicam. Ama zaten dediklerinde kilo aldirmaz bence sen verirsin 🥰

ultrason ölçümlerine çok takılmayın, milimetrik ölçtükleri icin hata olabilir gün farkı cıkabilir, birkaç gün fark varsa doktorlar önemsemiyor. gebelik şekerine 24.haftada bakmıyorlar mıydı oyle hatırlıyorum
Kuşum benim aile hekimim herseyine baktircam demisti o secmis onu. Yoksa dr um istememisti. Hatta dr um iyiki bakmis yuksek cikmis 12. Haftada kontrolde biz yine bakalim takipte olalim dedi. Benim ilk gebelikte de kuzum 10 haftaya kadar gayet guzel gelmisti sonra bebegim kuculdu 6+4 te alindi. Kalbi durdugu icin kuculdu yani 😔 ondan 1 gun kucuk ciksa bile panik olcakken 1 hafta nerdeyse kucuk cikti o sebeple biraz panigim 🥺

Canım hiç endişelenme, günlük olarak bile ölçüm hatası olabiliyor gayet normal yani. Doktorunuz normal dediyse ona güvenin 🙂gebelik şekeri bende de yavaştan çıkmaya başladı, hissediyorum. Diyet yapmanızı öneririm, daha da yulselmemesi için, doktorunuza danışın eğer onerirse ek bir endokronoloji bölümünün de takıbini isteyin. Ben ilkinde gebelik sekerini diyetle insülin kullanmadan kontrol altına aldım. Ama diyet ise yaramıyorsa hem sizin hem bebeğin sağlığı için ilaç kullandiriyorlar. Doktorunuz erken farketmis bu çok iyi birsey. Benim (eski) doktorum çok gec farketmisti mesela. Bebegin gelisimi baya onden ilerliyordu hep, seker kontol altına alınınca haftasiyla uyumlu hale geldi. Ayrica +7/-7 gun olcum hatasi olarak goruyorlar genelde. Çok geçmiş olsun 🙂
Kuzum cok tesekkur ederimmm ben valla bir onceki kotu gebelik tecrubemden dolayi 1 gun bile kucuk ciksa panik olacakken 1 hafta kucuk cikinca bayagi bir panik oldum :/ aslinda kadin dogumcum istememisti ama aile hekimim herseyine bakicaz dedi onu da secmis hatta kendi dr um iyiki bakmis yuksek cikmis dedi 4 hafta sonra nasipse 12 haftalik olunca bi daha kontrol edelim dedi. Eger yine yuksek ise o zaman igne baslayacakmis.endokronolojiyi bir sonraki kontrolde sorcam kuzum iyi hatirlattin🙏

Kuşum benim aile hekimim herseyine baktircam demisti o secmis onu. Yoksa dr um istememisti. Hatta dr um iyiki bakmis yuksek cikmis 12. Haftada kontrolde biz yine bakalim takipte olalim dedi. Benim ilk gebelikte de kuzum 10 haftaya kadar gayet guzel gelmisti sonra bebegim kuculdu 6+4 te alindi. Kalbi durdugu icin kuculdu yani 😔 ondan 1 gun kucuk ciksa bile panik olcakken 1 hafta nerdeyse kucuk cikti o sebeple biraz panigim 🥺
Anladim canim kaybın için çok üzüldüm :( inşallah sağlıkla ilerler içini ferah tut iyi düşün iyi olsun. Kontrollerine devam et bizi de haberdar et olurmu 🧿❤️

Back