• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Genel hatlarıyla bahsetmek gerekirse, kahvaltı en önemli öğün, atlamamak gerekir, iyi pişmemiş ve çiğ ürünlerden uzak durmak gerekiyor, sakatat, midye zararlı demisti doktorum. Salam sosis gibi işlenmiş ürünleri onermemisti. Yeşillikler her öğün tüket fakat iyi yıka sirkeli suda beklet demisti. Her gün yarım porsiyon dönüşümlü olarak kırmızı et, beyaz et ve Balık olmalı demisti. Günlük peynir yoğurt tüketimini arttır (kalsiyum) her gün düzenli tüket ve haftalik 1 veya 2 gün bakliyat mutlaka tüket demisti, ara öğünlerde 1 porsiyon meyve + yoğurt / günlük 1 avuç çiğ kuruyemis (badem_ceviz) tüketilmeli demisti.
Bende daha tam düzen oluşturamadım malesef 😶
Her şeyi çok güzel özetlemişsiniz, ama hepsine uymam mümkün değil gibi ama elimden geleni yapacağım 😌 Genel itibariyle işlenmiş gıdalardan uzak duruyoruz, çok teşekkür ediyorum 🙏🏻

Kizlar bir haftadır kahverengi lekelenme olmuyordu progestan kullanıyorum zaten bugün bir damla olmuş endiselenmeli miyim ya yoldayım tatilden dönüyorum baya uzun sürdü ondan mi oldu acaba
Olabilir canım ben de kaç gündür evdeydim hep dinleniyodum lekelenme yoktu hiç. Bugün dışarı çıktım yürüdüm falan bi kaç damla kahverengi gelmiş yine. Artık hiç endişelenmiyorum görmezden geliyorum. Yoğun ya da kırmızı falan olursa korkarım tabi

Olabilir canım ben de kaç gündür evdeydim hep dinleniyodum lekelenme yoktu hiç. Bugün dışarı çıktım yürüdüm falan bi kaç damla kahverengi gelmiş yine. Artık hiç endişelenmiyorum görmezden geliyorum. Yoğun ya da kırmızı falan olursa korkarım tabi
İçimi nasil rahatlattın canım benim bir bilsen yalnız olmadığımı bilmek güzel 💖

Progestan alıyor musun doktorun ne dedi bu duruma

Progestan alıyor musun doktorun ne dedi bu duruma
Evet canım kullanıyorum. Benim 2 kaybım var sonuncusunda progestan kullanmıştım ama sadece 1-2 kere kullanabildim sonra düştü zaten. O yüzden evde vardı. Gebeliğimi öğrendiğimden beri tedbir amaçlı elimde kalan progestanı günde 1 tane alıyordum. Sonra şehir dışına çıktığımda fitilim bitti ben de nasılsa lekelenmem vs yok diye almadım tekrar. Bi kaç gün sonra lekelenmem başladı hemen eczaneden progestan aldım günde 2 kere kullandım. Doktorum da devam et bi dahaki kontrole kadar dedi şuan devam ediyorum hala. Doktorumun söylediğine göre kese dışında küçük kanama alanlarım var bi kaç tane. Coraspin kullandığım için kanımı incelterek onların akmasına sebep olmuş. O yüzden coraspini kestik. İğnemin dozajını yükseltti şuan sadece kan sulandırıcı iğne kullanıyorum yani

Evet canım kullanıyorum. Benim 2 kaybım var sonuncusunda progestan kullanmıştım ama sadece 1-2 kere kullanabildim sonra düştü zaten. O yüzden evde vardı. Gebeliğimi öğrendiğimden beri tedbir amaçlı elimde kalan progestanı günde 1 tane alıyordum. Sonra şehir dışına çıktığımda fitilim bitti ben de nasılsa lekelenmem vs yok diye almadım tekrar. Bi kaç gün sonra lekelenmem başladı hemen eczaneden progestan aldım günde 2 kere kullandım. Doktorum da devam et bi dahaki kontrole kadar dedi şuan devam ediyorum hala. Doktorumun söylediğine göre kese dışında küçük kanama alanlarım var bi kaç tane. Coraspin kullandığım için kanımı incelterek onların akmasına sebep olmuş. O yüzden coraspini kestik. İğnemin dozajını yükseltti şuan sadece kan sulandırıcı iğne kullanıyorum yani
Umarım hiçbir sıkıntı çıkmaz kayıpların için cok üzüldüm bu bebisi sağlıkla kucağına alırsın insallah❤️ Kalp atışını duydun mu?

Kizlar bir haftadır kahverengi lekelenme olmuyordu progestan kullanıyorum zaten bugün bir damla olmuş endiselenmeli miyim ya yoldayım tatilden dönüyorum baya uzun sürdü ondan mi oldu acaba
Korkma kuzum uzun yolculuk yaptıysanız muhtemelen ondanda olmuş olabilir eve gider gitmez dinlenin

Umarım hiçbir sıkıntı çıkmaz kayıpların için cok üzüldüm bu bebisi sağlıkla kucağına alırsın insallah❤️ Kalp atışını duydun mu?
İnşallah kuzum 🙏 evet 6+6da karından duydum kalp atışını çok şükür 🥰 ultrasona göre bugün tam 9.haftaya girdim. Ayın 12sinde ikili taramaya çağırdı doktorum

Dikkatimi çekti yazmak istedim.benim de ilk gebeliğim düşükle sonlanmıştı sonra kızıma hamileliğimde hep kan sulandırıcı iğne kullandım öyle doğurdum.şimdi yeniden hamileyim ve keseyi görmeden beta hcgye göre coraspirin başladı doktorum keseyi görünce de iğne ekledi.ikisini birden niye kullanıyorum sormadım ama hep aklıma takılıyor ya kanamaya falan sebep olursa diye.lekelenme olmadan öncemi başlamıştınız siz de ?

Dikkatimi çekti yazmak istedim.benim de ilk gebeliğim düşükle sonlanmıştı sonra kızıma hamileliğimde hep kan sulandırıcı iğne kullandım öyle doğurdum.şimdi yeniden hamileyim ve keseyi görmeden beta hcgye göre coraspirin başladı doktorum keseyi görünce de iğne ekledi.ikisini birden niye kullanıyorum sormadım ama hep aklıma takılıyor ya kanamaya falan sebep olursa diye.lekelenme olmadan öncemi başlamıştınız siz de ?
Canım benim doktorum pıhtılaşmam olduğunu öğrenir öğrenmez kayıplarım da olduğu için coraspin+iğne başlattı. Ama lekelenmelerim olunca coraspini kestik. İğne de 4000likti 6000e çıkardı dozajını. Şimdilik sadece iğne ile devam ediyorum tekrar coraspin başlatır mı bilmiyorum. Bu arada ben 2.kaybımdan sonra pıhtılaşma testimin de sonucu çıkınca zaten genetik uzmanının önerisiyle coraspin kullanmaya başlamıştım yani şuanki gebeliğimin 4 ay öncesinden beri kullanıyodum

Canım benim doktorum pıhtılaşmam olduğunu öğrenir öğrenmez kayıplarım da olduğu için coraspin+iğne başlattı. Ama lekelenmelerim olunca coraspini kestik. İğne de 4000likti 6000e çıkardı dozajını. Şimdilik sadece iğne ile devam ediyorum tekrar coraspin başlatır mı bilmiyorum. Bu arada ben 2.kaybımdan sonra pıhtılaşma testimin de sonucu çıkınca zaten genetik uzmanının önerisiyle coraspin kullanmaya başlamıştım yani şuanki gebeliğimin 4 ay öncesinden beri kullanıyodum
Ben çok anlamıyorum ama pıhtılaşma ile ilgili sonuçlarımda mthfr homozigot c677+ f13 heterozigot+ Yazıyordu.doktorlar tam pıhtılaşma demiyorlar sanırım buna pıhtılaşma yatkınlığı diyorlar.yanlış anlamadıysam hamile olmadığınız zamanlarda da kullanıyorsunuz siz coraspirin öyle değilmi ?

Arkadaşlar kalp atışını duyan varmı kaçıncı haftada duydunuz tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? yarın doktor randevum var 6+0 yarın kalp atışlarını duyma şansım var mı?
Be 7+1 de duydum. 4+1 de keseyi karından görmüştü 10gun sonra gel kalp atisi için demisti ama şehir dışında olduğum için gitmemiştim. Karından hem görseli hemde ses olarak duyup gördüm. Görmezseniz endişe etmeyin cihazın kalitesi çok etkiliyor. Kimi cihazlar daha geç yakalayabiliyor. Bu sizde endişe etmesin sakın 😊 gidince bize de haber verin olur mu 😇

Back