2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kizlar özelde doğuran herkes çoğunlukla sezaryen devlette doğuranlar hep normal doğum yapıyor nasıl oluyor bu? Bana başka bir hastanedeki ebeler yerinde olsam devlette doğururdum dediler
Bende böyle düşünüyorum özelde hep sezeryana alıyorlar düşüncesi oluştu kafamda 🤔

Canım benim o zaman devlette yaşadığım tek sıkıntı açılmam 6 cm e ulaşınca suni sancı verip yatakta doğumu beklemem olmuştu sık sık muayene etmişlerdi özeli istemem deki tek sebep doktorumun beni tanıyor olması ve daha rahat bir süreç geçireceğimi düşünmem yoksa başka problem yaşamadım açıkçası ama tabi şans meselesi doktorun vs kimin denk geleceği hakkında hayırlısı olsun canım 🙏 inşallah gönlümüze göre olur
Ben de bundan korkuyorum. Devlette gebe okuluna gittim. Dogumhane kisminda ozel odalar var oraya sadece seni aliyorlarmis telefon bile yasakmis. Kimseyi de almiyorlarmis doguma kadar tek basina bekliyormussun. Ben de ondan korktugum ve esim de yanimda olmak istedigi icin ozelde yapmak istiyorum. Ama daha once de soyledigim gibi benim bulundugum sehirde ozel hastane yok 30-45 dk arasi suruyor ozel hastane acil durum olursa diye devlette de kontrole gidiyorum. 2 hafta once devlete gittigimde normal mi sezeryan mi dusunuyosun diye sordu. Bebegim ve benim icin hangisi saglikliysa oyle olsun istiyorum ozel bi tercihim yok dedim. O da dedi ki benim boyum 1.50. 1.55 altina normal dogumu pek onermiyoruz biz dedi. Gebe okulunda da demislerdi bunu. Ama son duruma gore karar verilir yine de dedi. Ama senin icin normal dogum pek iyi gorunmuyor dedi.

Canım benim o zaman devlette yaşadığım tek sıkıntı açılmam 6 cm e ulaşınca suni sancı verip yatakta doğumu beklemem olmuştu sık sık muayene etmişlerdi özeli istemem deki tek sebep doktorumun beni tanıyor olması ve daha rahat bir süreç geçireceğimi düşünmem yoksa başka problem yaşamadım açıkçası ama tabi şans meselesi doktorun vs kimin denk geleceği hakkında hayırlısı olsun canım 🙏 inşallah gönlümüze göre olur
Yaa en kötüsü yatakta beklemek gezsek yürüsek hem zaman geçiyor hem sancıları daha iyi karşılıyorsun ,benim suyum gelip gittiğim için meşhur nstye bağladılar yataktan pek kaldırmadılar en zoru o bölümdü bence 🙈😭

Ben de Salı gideceğim canım bakalım açıklık ne kadar olmuş akşamları eşim gelince bir şeyler yapıyorum gündüz korkuyorum ben ya🫣 squat ve merdiven in çık yaptım biraz bir de senin soyledigin videoyu izledim artık hayırlısı 🙈😀

Nouw nouw diyor diye bir viedo vardı ya o geldi aklıma😁😁😁😁😁
Anne karnında ne kadar çok kalırsa o kadar iyi diyorlar ama bilemiyorum tabi o biraz gidişata bağlı oluyor🙏🏻🌸
Hadi güzel haberini kesin bekliyorum salı günü 🧿😁

Yaa en kötüsü yatakta beklemek gezsek yürüsek hem zaman geçiyor hem sancıları daha iyi karşılıyorsun ,benim suyum gelip gittiğim için meşhur nstye bağladılar yataktan pek kaldırmadılar en zoru o bölümdü bence 🙈😭
Kesinlikle. Beni ilkinde yataga aldilar. Ben boyle yapamam. Askiya alin suniyi buralarda gezineyim dedim. Tamam dediler. Gezindim sanci gelince comelme hareketi yaptim. Cok hizli oldu acilma...

Merhaba kızlar.. Pek bakamıyorum. Doğum oldu mu acaba başka ya, göremedim ama.. Hepimiz sağlıkla kolaylıkla kavuşuruz inşallah 🙏
Sayfaları okuyorum, alıntı yapıcam diye tıklıyorum... ama o kadar uzun sürüyor ki işlerin arasında cevaplamak, bakıyorum bazen ohoo.. Konunun üzerinden 2 gün geçmiş mesela.. Vazgeçiyorum sonra. Son 1,5 haftam iş yerinde. Haftaya da denetim var, stresli ve yorgunum.
Modum çok düşük. Sürekli ağlayasım geliyor.. Hala hastane çantam hazır değil. Güç bulamıyorum kendimde.
Dün doktora gittim. Bebiş haftasıyla uyumlu, hatta 1 hafta ileri görünüyordu kilosu maşallah :nazar: 2.800 olmuş. Boyunda bir hata vardı bence. Doktor boyunu söylemedi ama femur kemiğine göre boyu 52 cm falan görünüyor. Rekor kırmaya gelmiyorsa eğer, bence orada bir ölçüm hatası oldu. 35 haftalığız çünkü daha. Haftaya yine gideceğim. Bundan sonra haftada bir çağırdı. Haftaya anlarız artık..
En çok moralimi bozan, hastane güya pandemi yüzünden fotoğrafçı dışında kimseyi doğuma almıyormuş. Ya pandemi mi kaldı dedim. İşte sizden de test alıcaz, kurallar vs diyor doktor. Bana kalsa isteyen girsin ama hastane öyle uygun görmüş dedi. Heryer mi böyle, sanmıyorum dedim. Öyle deyince belki ameliyathane sorumlusu ile görüşürüz o gün bakarız duruma falan dedi.. Saçmalık yani.. Beni son güne kadar böyle bilmeden bekletmeye ne hakları var!! Zaten adamın suratına fazla bakamadım çünkü ağlamaya başlamıştım. Çıktık odadan. Dışarda ağladım durdum.. Eşim de diyor dur bakalım belki alırlar.. Güya annenin psikolojisi önemli bilmem ne.. Kimse de sallamıyor psikolojiyi falan.. Haftaya bir daha gideceğim. Tekrar soracağım. Hayır yani eşime de covid test yapsınlar.. Fotoğrafçı tutsam onu sokacak ama.. Ne saçmalık yaa!! Keşke başka bir hastane alternatifi olsaydı vallahi de giderdim doğuma başka yere! Böyle annenin mutluluğunu gözetmeyen yerlerden nefret ediyorum!

Bu arada haftaya gün veririm isterseniz dedi. Bakalım.. Çok stresliyim ben :KK43: Ev hala çok dağınık. Hiçbir şey hazır değil. Süsler alıcam daha, çikolata alıcam.. başka neler vardı ya.. off.. Moralim bozuukk :KK43:
Ne saçma gerçekten pandemi mi kaldı. İnsanlar bence hastanede toplu taşımada özellikle hasta ise maske takmalı ama takan yok. Ben hastaneye maskeyle giriyorum bir kişi de maske yok. Hem 2 sene evvel pandeminin göbeğinde benim eşim doğumuma girmişti. Aynı evden geldiğim aynı yataktan çıktığım insanın doğumuma pandemi sebebiyle girmemesi de çok saçma yani

Evet ya acaba diyelim ki dogumda aktif faza gecmeden mesai bitti. Doktor gidiyor mu ki, bunu hic konusmadim ben doktorumla ... Sanmam ya hastayi yarim birakmazlar herhalde ...
Canım sanmam bırakıp gideceğini benim doktorum sancılar gece gelirse gel hastanedeki doktorlar muayene edecek bana haber verecekler dedi duruma göre geleceğim dedi zaten normal doğum olunca genelde süreçte ebeler ilgileniyor doğum anı gelince doktor geliyor diye biliyorum zaten 2. Lerde kesi yada dikiş de pek kullanmıyorum dedi bakalım ne olacak 🤔 bende merak ediyorum

Şimdi dr kontrolünden çıktım bandajim açıldı her şey çok iyi şükür dr um seni çok iyi gördüm dedi rahim de toparlamış 🙏 iz kalmasın diye bi krem bir de elenatal 3 yazdı. Bi 15 günlük olana kadar mama takviyesine devam et dedi sütün iyice inince zaten gerek kalmayacak dedi, çocuk dr um da emdikten sonra aranmaya devam ediyorsa mama takviyesi verelim demişti zaten haberler böyle 👶😻
Ben de bugün kontrolden çıktım. İz kalmasın diye hangi kremi önerdi canım

Kızlar doğurdukça bizimde doğurasımız geliyo dimi beklemek istemiyo insan🤣 sancı başladığından beri yatıyorum yürüyorum ama geçmiyo hadi hayırlısı. Şimdi gülüyorum ama sancılar şiddetlenirse ağlamaya başlarım artık🤣

Bizimkilerde yavaş yavaş hazırlık yapıyo demek ki ama kapıya vurup kaçıyolar devamı yok🤣 hayırlısıyla gelsinler inşaAllah da bizde kavuşalım yavrularımıza🤲🏻🥰
Valla doğuranları gördükçe bize de bi gaz geliyor 😁 bugün butun evi temizledim gene, elle yer silmeler mi dersin. Mutfak dolabı silme mi. Üstüne bir de activating labor egzersizi 😁 daha ne yapiyim ben
37+0 i gorebilirsem ben de artik Allah ne verdiyse....
Az kalmış canım senin de.
Kizlar özelde doğuran herkes çoğunlukla sezaryen devlette doğuranlar hep normal doğum yapıyor nasıl oluyor bu? Bana başka bir hastanedeki ebeler yerinde olsam devlette doğururdum dediler
Canım doktor ile alakalı tamamen bence. Benim ilk oğlum özel hastanede doğdu ama normaldi. bazı doktorlar daha çok sezeryan meyilli oluyor
Bizim dönemler hemen hemen aynı,ben bugün nefes açlığı çekmeye başladım azıcık yürüyünce inanılmaz yoruluyorum tabi kilolu olmamında etkisi var,sizlerde de oluyormu böyle şeyler 🧐🧐🤦‍♀️
Canım kilo ile ilgili değil bence. Ben de konuşurken nefes nefese kalıyorum, gece bazen anlık nefesim duruyor gibi oluyor bir de

Contractubex yazdı ama alıp almamakta kararsızım çünkü bu kremlerin çok işe yaradığını düşünmüyorum acaba kantoron yağı mi sürsem diye muallaktayim
O cok guzel bir ilac. Annemin troid ameliyatinda madecassol vermisti o da baya iyi gelmisti. Hic iz gorunmuyor boynunda simdi sukur. Cok dikisi vardi bogazinda. Kantaron yagini cok severim cok da kullanirim ama dikis izine cok etkili olacagini dusunmuyorum. Tercih senin tabii yine de.

Hahahahhahaha yaaaaa allahım doğuralım artık nolur amin😂 benimde pazartesiiiayyy hadi inşallah yaa
Ayy pazartesi çok az kalmış 😍 hadi bakalım kızlar dogurmadan dönmek yok 😁
Canım sen çarşambaya kadar kalmazsın gibime geliyo çünkü açıklığın da varmış😍😍 HEYECANLIYIM HEYECANLIYIM biz de tık yok😂😂😂
Çarşambaya gelmezse bana göre yatış yapar sanki doktorum eğer açılma ilerlemisse, heyecanlandim şuan
Valla canım bende sabah 2 3 km yürüyorum sonra 5 . Kata merdivenle 2 şer 2 şer çıkıyorum evde pilates topunda hareketler zıplamalar yapıyorum kızı almaya gidince tekrar yürüyüş yapıyorum normal WC kullanıyorum ayy bunaldım valla tüm evi temizledim belki doğururuum has ne dersin 😅🤣😅

Hadi bakalım sıradaki belki de sensindir canım hepimiz 4 gözle doğurmayı bekliyoruz 🐣🥰😅

Canım doktorların çoğunun kolayına geliyor çünkü saati belli süreci belli ama normal doğumda gece de haber gidebilir gündüz de orası malesef belirsiz olması sürecin uzun olması çoğunun işine gelmiyor devlette hangi doktor varsa o yaptırdığı için ve belirli prosedürleri uygulamak zorunda oldukları için zorunlu olmadıkça sezeryana almıyorlar ablam neredeyse 20 saat sancı çekti suyu geldi ama açılma olmadı sonrasında sezeryana aldılar devlette bende ilk doğumumda kontrollere hem özele hem devlete gittim doğumum bayrama gelince doktorum şehir dışında olduğu için devlette doğum yaptım normal ama özeldeki doktorum da normal doğum yanlısıydı bu doktorumda öyle gözüküyor ama göreceğiz hakkımızda hayırlısı olsun inşallah sağlıcakla atlatırız bu süreci 🙏🥰🐣 benimde korkum o yönde bebek gecikirse sezeryana yönlendirirse doktorum ne yaparım diye düşünüyorum şu anda 🙄🤔🥺

Canım yürüyüş yaparken merdiven çıkarken bende de nefes problemi oluyor özellikle de telefonla falan konuşursam nefesim yetmiyor normal ama bence artık

Ayyy maşallah çok tatlış yerim seni ben yaa sağlıcakla gelsin zamanında inşallah 🙏🧿🐣
Canım çömelerek yürüyüş yapmakta iyi oluyor evin içinde, biri elinden tutacak 😃
Ben de korkuyorum durup dururken sezaryen olurum diye. Devlette de muamele nasil bilmiyorum. 2 kere gittim devlette doktorlar kibardi ters bir taraflarini hiç görmedim sadece çok zaman ayıramıyorlardı, özeldeki gibi ilgi yoktu. Annem de devlette doğur diyor, ben kötü bir şey olur mu acaba diye korkuyorum, ama en kötü ne olabilir ki kendi kendimi mi korkutuyorum acaba durduk yere.
Devlette aslında doğuma kendi doktorunun gireceği garanti olsa olabilir ama o an nöbetçi kimse o giriyormus sanirim,bir de normal doğumu doktor değil ebeler yaptiriyor diye de duymustum. Bile. Varsa yazar canım

Sancı varken yatakta durmak 👎
Nst girdiğim yerde pilates topu falan vardi sancı odasında sanırım kalkabilecegim ben, bir terslik olmazsa

X