2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar havalar baya iyi oldu ya hastane valizie kalın polar sabahlık koymuştum çıkartasım geldi. Ama ameliyattan sonra bi titreme geliyormuş gerçi yatağın içinde üstümü örterim dye düşündüm 😕
Canım ben spinal oldum sen ne olacaksın bilmiyorum da evet aşırı bir titreme geliyor zangır zangır asla kendini tutamıyorsun ama üşümüyorsun kesinlikle. O sadece anestezinin bir etkisi. Ben sıcak su torbası bile koymuştum üstüme yataktaki pikeyi bile örtmedim normaldim gayet. Ameliyathane de bebek için hafif ısıtılmıştı orda da hiç üşümedim. Bence bi yelek ya da hırka koysan her ihtimale karşı yeterli olacaktır

Şu kapı süsünü instagramda bi sayfaya sormuştum 850 tl.Dedim yuh resmen adam kazıklamak bu ben kendim yaparım dedim.haftalardır başına oturup bitiremesem de bugün itibariyle bitirdim ❤️bana maliyeti de 100/150 tl falan 🙈🙈🙈
Cok guzel olmus. Elinize saglik. Ben bu populer kutlamalari benimseyemedim gitti... Ne kapi susum var ne oda susu, ne cikolata hediye ne de hastane ikramligi 🙃Orda tatli alir ya da personele yemek soyleriz. Zaten hastaneye kimseyi davet etmedim. Demicem de...

Kuzum o zaman sen bu hafta beslenmeni hep protein ağırlıklı tut,dereotu,irmik ve yağlı tohumlara(ceviz,badem,fıstık,fıstık ezmesi vs) ağırlık verip dene.kesin faydası olur 👍 güzel haberlerini bekliyoruz bi kaç güne ❤️❤️❤️
Tamam canım annemlerde ne yararlıyla veriyorlar bana zaten çok şükür ama mama vermeye başladığımdan beri daha iyi sanki dünden beri gözü açıktı çocuğumun valla ya

He işte göğüs kremi, kalkanı ne bileyim silikon gogus ucu. Bende pişik kremi kullanmıyorum.fıs fıslı küçük şişelere kantaron yağı koydum onu alicam yanıma. Hem göğüs ucuna sürmek.icin hem poposuna sürmek için 😁
Eşimin pek rahat edebileceğini sanmıyorum çünkü evle hastane arasında mekik dokuyacak kesin 😁 kızıma evde annem bakacak oda sürekli eve git gel yapacak. Bu ilgili babalara kocaman bir 🧿 inşallah hep böyle devam ederler 🎈 benim eşimde ilgili ama ben biraz şeyim ya naisl diyim ben orda ağrılı sancılı uyuyamazken o da rahat rahat uyumasın yani 😁😁🤭 duş almak isterse evde alır hemen. 10 dakika mesafede. Bir terlik alırım yanıma ama surekli ayakkabiyla zor olur 😁
Kantron yagi oglumda fayda etmemisti acaba Temmuz sicagiydi diye mi. Bunda da denesem olmadi o sekilde mi pisik kremi alsam bilemedim. Oglum temmuzdu dogdugunda baya kotu pisik.oldu ben oncesi de kantron kullaniyordum. Sonra ne kullandi isem olmadi bepanthol kullandim da gecmsiti.Belki bunda cok sicak olmayacak fayda eder kantron en dogali cunku

Canım benim kizimda da sarılık vardı, çok zor uyanirdi sariligi atmasi icin 2 saatte 1 emzir demisti doktorumuz. 2 saatte bir emzirir sonra mama verdim sariligi gecene kadar surekli. Sarılık uyku yapar, uyku sariligi arttırır demisti o yüzden beslenme aralığına çok dikkat etmiştim. Doktorumuza kontrolde söyledim uyandiramiyorum diye , o kadar pratik bir yöntemi varmış ki uyandırmak için adam 10 saniyede uyandırdı resmen. Sonrasında ben hep o şekilde uyandırdım kolayca. Bebeği bir koluma yatır sırtı hafif kambur olsun, bel üstünden omurgası boyunca enseye kadar işaret ve orta parmağinla omurga disk boşlukları üzerinden parklarında hafif bastırarak adımla parmakla. Daha boyna gelmeden uyanıyor kıpırdanıyor zaten. Genelde hemen uyaniyorlar rahatsız olup uyanmazsa 2.ye yapıyordum.
Aynen dediğin givi bende doktora uyanmıyor ağlamıyor diye gittim sarılıktan dedi. Halsizlik be uyku hali yapıyormuş hem emzir hem mama ver dedi zaten ben sadeve yatarken veriyordum öyle demiştim. Doktor da günde 4 defa 20/30 cc verebilirsin dedi. Kaka yaptıkça atıyormuş sarılığı onun içinde iyice doyması lazım dün mesela 5 kez kakasını yaptı yemin ediyorum gözü açıldı çocuğun. İnsan durgun olunca korkuyor biraz ağlasın istiyor. Sesi bile çıkmıyor ağlarken kedi yavrusu gibi miyav deyip bırakıyor. Ağlamaya bile mecali yok. Altını açıp siliyorum uyanıyor. Bademde mememi ağzına kendim sokuyorum biraz sıkıyorum bikaç damla gelsin tadını alınca kendisi emmeye başlıyor. Sen doğurdun mu canım hiç bakamıyorum sayfalar birikiyor her girdiğimde

Evet kuzum gaz gerçekten zor bir sabır testi gibi 😓 benim minnak bu gece sakin damla işe yaradı şükür pıtır pıtır çıkardı gazlarını kendi kendine yavrum uyuyor mışıl mışıl. Yüzdeki sarılığı kafana takma bizde de var normalmiş o ben de mama takviyesi verdim bugün iki kere gündüz çok huzursuzdu yeterli emmedi gibi hissettim bence mama kurtarıcı takma ver gitsin toparlar onlar güçlü yeterki besin girsin vücutlarına bi şekilde. Çiş olayı nasıl takip ediyor musun ?

Yaa kıyamam geliyor tabi sen üzme kendini lohusa kafasi çok başka en ufak şeye takiyoruz. Gida takviyelerine devam et daha da artacak bebişin emdikçe. Mama takviyesini de ihmal etme iyice düzene girene kadar hedefimiz sarılık olmamak ilk 2 haftayı atlattik mi tamamdir 🥹 işitme testini çoğu bebek ilk testte geçemiyor üzülme ikincide hallolur dedikleri gibi kulağına sıvı kaçmıştır
Mama verince çiş olayı arttı canım ilk zamanlar bezi çok hafif ıslanıyordu hatta bazen açıyordu kupkuru. Kakasını bile 2 günde bir yapıyrodı çok az bişi. Mama vermeye başladım hem emzirip hem mama her açtığımda çişinş yapıyrodı hele 4 saat falan bekletiyorum bazen dolduruyordu ağırlaşıyo bezi. Zaten 30 gr almış doğduğundan beri 250 gr vermişti 1 haftada sonea onu geri aldı artı 30 gr daha aldı. Dün doğduğu kilodaydı yine bakalım artık bundan sonra alır herhalde namayıda attırdım çünkü.

Benim oğlum da da hafif sarilik baslamisti anladim zor uyandiriyordum ayakalrini gidiklayarak yuzunu falan kayinvalidem gidip gelip oh oh ne guzel.uyuyor diyordu😂Ben de bu sarilik olacak ondan dedikce bana kiziyordu ne sariliga tskmissin uyusun.Mama verme vsler. Ama hic dinlemedim.ilk bebek ama yigenlerimden cevremden duymustum.Sonra apartmanda hemsire komsum vardi geldi sarilik baslamis mamayi da duzenli ver deyince KV demin pacalari tutustu😂Neyse ki uzerine cok dusmustum ilerlemedi sadece sut sariliği olarak kaldi
Yok benimkiler kv olsun annem olsun mama ver sarılığı gitsin diyorlar doktor ne dediyse yanlarında dedi onlarda bizim zamanımızda sarılık nedir bilmezdik bile dediler 😁

Kantron yagi oglumda fayda etmemisti acaba Temmuz sicagiydi diye mi. Bunda da denesem olmadi o sekilde mi pisik kremi alsam bilemedim. Oglum temmuzdu dogdugunda baya kotu pisik.oldu ben oncesi de kantron kullaniyordum. Sonra ne kullandi isem olmadi bepanthol kullandim da gecmsiti.Belki bunda cok sicak olmayacak fayda eder kantron en dogali cunku
Benim kızım ağustosta doğdu. Vücuduna hiç ıslak.mendil degdirmedim. Islak mendille altını sildiğiniz de pişik yapabiliyor. Ben pamuk-ilik su kullandim sonra güzelce kuruladim kantaron sürdüm ve bezledim. Bezini sık değiştirdim hep. Bizim diş zamanı çok pişik olmuştu birde ek gıda zamanı alerjiden kaynakli. Bahsettiğim çok yoğun pisikler bu arada resmen su topluyordu bez bölgesi. O zamanlarda bile kantaron yağı kullandık, ek olarak trosyd krem kulladırdı doktorumuz. O şekilde düzeldi hep. Birde kantaron yağını biz kendimiz yapıyoruz. Oda etkili olabilir.

Aynen dediğin givi bende doktora uyanmıyor ağlamıyor diye gittim sarılıktan dedi. Halsizlik be uyku hali yapıyormuş hem emzir hem mama ver dedi zaten ben sadeve yatarken veriyordum öyle demiştim. Doktor da günde 4 defa 20/30 cc verebilirsin dedi. Kaka yaptıkça atıyormuş sarılığı onun içinde iyice doyması lazım dün mesela 5 kez kakasını yaptı yemin ediyorum gözü açıldı çocuğun. İnsan durgun olunca korkuyor biraz ağlasın istiyor. Sesi bile çıkmıyor ağlarken kedi yavrusu gibi miyav deyip bırakıyor. Ağlamaya bile mecali yok. Altını açıp siliyorum uyanıyor. Bademde mememi ağzına kendim sokuyorum biraz sıkıyorum bikaç damla gelsin tadını alınca kendisi emmeye başlıyor. Sen doğurdun mu canım hiç bakamıyorum sayfalar birikiyor her girdiğimde
Yok kız benim oğlan bana şaka yaptı, kenara çekildi 🤭🤭🤭😅

İyi yapmışsın canım 😘 enfeksiyon geçtimi senin canım? Benim dün kontrolüm vardı idrara bakıldı kültürde bakıldı temiz çıktı canım tek kullanımlık saşe ve su işe yaradı demekki sen ne durumdasın acaba tekrar baktırdınmı??
Senin adına çok sevindim canım umarım birdaha da olmaz baya acılı sancılı bir şeymiş bu resmen :KK43: benim kontrolüm yarın ama geçti gibi geliyor bana iki gündür rahatım. Manurol cidden ise yarıyor. Dört litre de su içtim kızılcık falan da destekledim basardım bence bakalım yarın görücez:KK70:

Günaydınlarrrr🌸 Aramızda oks 4 ya da 6 kullanan arkadaşlardan doğum yapan oldu mu? Doğum yapmamış olanların doktoru ne zamana kdar kullanın dedi kan sulandırııcıyı?Benimkisi devam et dedi ama ne zamana kadar,hatta doğum sonrası da hemen kesmeyecek mişiz aniden pıhtı atma durumu oluşmasın diye 🙄 Bi de normal doğuma engel olmaz kan sulandırıcı dedi,sanki burda bi arkadaş sezeryan daha iyi bizler için demişti diye hatırlıyorum ..Yine sabah sabah tonla soru 😅
Canım benim doktorum daha kullanacağız dedi zaman belirtmedi coraspirin de kullanıyorum ben onu 1 hafta önce kesicez dedi. Ama daha önce doğum yapan arkadaşım doğum sonrası da bir süre kullandı oksapari

Senin adına çok sevindim canım umarım birdaha da olmaz baya acılı sancılı bir şeymiş bu resmen :KK43: benim kontrolüm yarın ama geçti gibi geliyor bana iki gündür rahatım. Manurol cidden ise yarıyor. Dört litre de su içtim kızılcık falan da destekledim basardım bence bakalım yarın görücez:KK70:
Umarım olmaz canımm 😌 bence düzelmiştir canım 😊😍😘

Canim 39+2 de sezaryen olacağım 3.03 cuma. 23.03 senin 39+1 oluyor, kolay kabul etmiyorlar ama benim doktorum bekliyor 37.hafta gibi erken almaya karşı. Eğer riskli bir durumun yoksa belki bekler 23.03 u, hayirlisi olsun saglikla gelsin inşallah 💕
Sen izne çıktın di mi 😅 37 olsa da izne çıksak diyordum 36+6 da doğum yaptim şaka gibi iyi ki erken çıkmışım 😅
Kızlar havalar baya iyi oldu ya hastane valizie kalın polar sabahlık koymuştum çıkartasım geldi. Ama ameliyattan sonra bi titreme geliyormuş gerçi yatağın içinde üstümü örterim dye düşündüm 😕
O titreme üşüme titremesi değil ilaçtan kaslar kasılıyor sanırım ben ter boşalırken titriyordum ama asla usumuyordum. Sonra zaten sürekli ter indi peçete havluyla sildim yüzümü vücudumu sürekli benim de peluş sabahlık vardi valizden bile cikarmadim ama belki sende üşüme olur şimdi yaniltmayim 😂
Şu kapı süsünü instagramda bi sayfaya sormuştum 850 tl.Dedim yuh resmen adam kazıklamak bu ben kendim yaparım dedim.haftalardır başına oturup bitiremesem de bugün itibariyle bitirdim ❤️bana maliyeti de 100/150 tl falan 🙈🙈🙈
Harika olmuş eline sağlık 🦋
Merhaba kizlar,cok sancim ve agrim olunca doktora gittik,nst ye girdim basta sanki hareket yok gibiydi,neyseki sonlara dogru minnosum hareketlendi.Kontrol iyi gecti,grip icin tahlil istedi,sonucuna gore antibiyotik baslayacak😕 asiri xerecede agrim var,dizlerim kopuyor gibi,bas agrim bel agrimda var😔 corona mi oldum ne oldum anlamadim.Gorumcemin kizi hastalandi once,sonra benim kizim hastalandi,ondan sonra da ben.En son ne zaman bu kadar kotu oldum hatirlamiyorum😔 Tek tesellim daha doguma var,insallah o zamana kadar toparlarim🤲
Çok geçmiş olsun inşallah bulaşıcı bir hastalık değildir 🙏
Mama verince çiş olayı arttı canım ilk zamanlar bezi çok hafif ıslanıyordu hatta bazen açıyordu kupkuru. Kakasını bile 2 günde bir yapıyrodı çok az bişi. Mama vermeye başladım hem emzirip hem mama her açtığımda çişinş yapıyrodı hele 4 saat falan bekletiyorum bazen dolduruyordu ağırlaşıyo bezi. Zaten 30 gr almış doğduğundan beri 250 gr vermişti 1 haftada sonea onu geri aldı artı 30 gr daha aldı. Dün doğduğu kilodaydı yine bakalım artık bundan sonra alır herhalde namayıda attırdım çünkü.
Çişi arttiysa korkma canım düzene girer ben se çiş az görünce mama veriyorum hemen bi de emzirdikten sonra aranmaya devam ederse mama takviyesi yapabilirsin demişti dr bana

İnşallah toparlanırsın canım geçmiş olsun 😔
Sagol canim insallah🤲
Gecmis olsun canım, benim kızım beta geçirdikten sonra bana da gecmisti hastalık. Sonra eşime geçti. Umarım siz daha hafif atlatirsiniz çok geçmiş olsun....
Benim de kizdan bana gecti,aman esim olmasin o cok zor atlatiyor,cocuktan beter oluyor.Doktor antibiyotik kullan diye mesaj atmis,sen de mi antibiyotik kullanmistin?
Cok gecmis olsun canim. Şuan gorumcemin de tum vucudu agriyor. Hepsinin bogazi falan insallah bana bulastirmazlar zaten yorgun bitkinim bir de hastalikla ugrasmayayim
Aman canim dikkat et,grip icin hic doktora bile gitmeyen ben resmen kırılıyorum,korona oldugumda bile bu kadar kotu olmadim😕 Hamilelikte bagisiklik dusuyor cok daha zor atlatiliyor.

Benim kızım ağustosta doğdu. Vücuduna hiç ıslak.mendil degdirmedim. Islak mendille altını sildiğiniz de pişik yapabiliyor. Ben pamuk-ilik su kullandim sonra güzelce kuruladim kantaron sürdüm ve bezledim. Bezini sık değiştirdim hep. Bizim diş zamanı çok pişik olmuştu birde ek gıda zamanı alerjiden kaynakli. Bahsettiğim çok yoğun pisikler bu arada resmen su topluyordu bez bölgesi. O zamanlarda bile kantaron yağı kullandık, ek olarak trosyd krem kulladırdı doktorumuz. O şekilde düzeldi hep. Birde kantaron yağını biz kendimiz yapıyoruz. Oda etkili olabilir.
Ben de islak.mendil.degdirmedim su ve pamuk sadece.Bizim de ciceklerine varana kadar koyden toplanip kayinvalidem.kendi yapiyor.

Ne güzel yine doğum yapan arkadaşlar olmuş😍 mart anneleri şubat anneleri gibi olmuş😇
Doğum yapan minnoş anneler hepinizin gözü aydın❤️ Rabbim evlatlarınıza ve sizlere sağlık sıhhat versin inşaAllah🥰🤲🏻
Hepinizi tek tek alıntılayamadım 50-60 sayfa civarı birikmişti hızlı hızlı okumaya çalıştım😄

Taşınma aşamasında annelerle ilgili sorduğum soruya cevap veren arkadaşlarımada çok teşekkür ediyorum hepsini tek tek okudum inşaAllah lohusalıkta ikisiylede baş edebilirim🙈

Taşınma işi ve annelerle ilgili problemlerden dolayı çok stres yaptım galiba ve dudaklarım silikonlu gibi şişmiş durumda 3 tane uçuğum var ve yara çatlak dolu, konuşmakta ve yemek yemekte çok zorlanıyorum.
Bu uçukların bebeğe zararı olur mu acaba enfeksiyon vs durumu oluyo mudur kafama çok takıldı, 4 gün oldu geçmedi hala, çenem de de çıkacak gibi duruyor😕

Girmek üzere demisti doktor cuma günü. Valla günde 1 şişe rennie bitiyor bazen 1 gecede resmen 🤧 kanala girmediyse niye bu kadar vajinada yanma var, girdiyse neden rahat nefes alıp midem halen yanıyor anlamadım bir türlü... valla bana rahat yok anlaşıldı.
Canim gun içinde içtiğin suya karbonat at ben surekli karbonatlı olarak tuketiyorum suyu o iyi geliyor bana

Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık 😍🧿🥰 bende kendim yapacağım malzemeleri aldım izne ayrıldım ama deprem olunca hiç birşeye hevesim kalmadı aslında yapsam kafam dağılır benimde bakalım artık 🙄

X