2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canım uçuk herpes virüsü işte. Hamileyken bebeğe etki edeceğini düşünmüyorum ama doğduğumda çok ama çok aaamaaa cookk dikkatli ol. Tükürük dahi değmemeli bebeğe. Malesef sonuçları çok ağır olabiliyor. Yakın akrabamizin oğlundan biliyorum malesef 😔 k.dogum doktorunuza sorabilirsiniz yada başka doktora gidip vereceği ilacı k.dogumcuya sorup ona göre kullanabilirsiniz.
Yakın zamanda doğum olursa bebeğime emzirme haricinde yanaşmamam mı gerekiyo canım? Ahh içim gider böyle bi durumda😢
Yarın bi doktoruma msj atayım en iyisi doğumdan önce geçer inşaAllah🤲🏻

Bir kalın battaniye mutlaka eklemelisin. İlk doğumda Adana olmasına rağmen hemen kalın battaniyeye de sardılar. Hastanede verilen takım yıkanmamış olacak büyük ihtimalle. Evde yıkayıp ütülediklerinden eklemek daha iyi olur gibi canım. İlk doğumda diğer gün öğlen çıkardılar iki takım yetmişti. Eve geçince hemen değiştirmiştik yine de 3 takım ve birkaç çıtçıtlı koymakta fayda var. Bir de pamuk ya da ıslak mendil. Kendin için terlik. Ben yine ilk doğumda normal bir terlik alıp koymuştum ama ayaklarım şişince olmadı ayağıma☺️🌸

Canım hastane çok sıcak oluyor. Eğer çok ince değilse kendin için aldıkların kalın hırkaya falan gerek olacağını sanmıyorum. Ben hiç giymemiştim. Tabi bulunduğunuz şehir de farkeder çok soğuk bir yer değilse sabahlık da iş görür.
Hastanede yemeklik hiçbir şey götürmemiştim ben tecrübesizlik😀 sonradan meyve suyu bisküvi falan getirdiler. Kahvaltı için de hastane çay ve petibör bisküvi vermişti.
Bugün ki havayı görünce kalın herşeyi cikarasim geldi 🤤 ama ne olur ne olmaz dursun diyorum. Bende abur cubur fındık ceviz falan koyucam hazır el altında olsun

Sen izne çıktın di mi 😅 37 olsa da izne çıksak diyordum 36+6 da doğum yaptim şaka gibi iyi ki erken çıkmışım 😅

O titreme üşüme titremesi değil ilaçtan kaslar kasılıyor sanırım ben ter boşalırken titriyordum ama asla usumuyordum. Sonra zaten sürekli ter indi peçete havluyla sildim yüzümü vücudumu sürekli benim de peluş sabahlık vardi valizden bile cikarmadim ama belki sende üşüme olur şimdi yaniltmayim 😂

Harika olmuş eline sağlık 🦋

Çok geçmiş olsun inşallah bulaşıcı bir hastalık değildir 🙏

Çişi arttiysa korkma canım düzene girer ben se çiş az görünce mama veriyorum hemen bi de emzirdikten sonra aranmaya devam ederse mama takviyesi yapabilirsin demişti dr bana
Evet canım gecen hafta izne ayrıldım:) aynen iyi ki erken ayrılmışsin herseyde bir hayır var:) Sen islerini de erkenden hallettin iyi oldu ben daha toparlanamadim

Kızlar 23.02.2023 16.16'da sezeryanla ben bebeğimi kucağıma aldım 🩵
2550 gram doğdu çok şükür ikimizde çok iyiyiz.
15 dakika içinde doğuma alma kararı aldı doktorumuz su gibi geçti🙏🏼 sağlıkla hepiniz zamanında kucağınıza alın inşallah
Maşallah sağlıkla büyüsün 🤲 anı doğum kararı neyden kaynakliydi canım

Merhaba kızlar.. Pek bakamıyorum. Doğum oldu mu acaba başka ya, göremedim ama.. Hepimiz sağlıkla kolaylıkla kavuşuruz inşallah 🙏
Sayfaları okuyorum, alıntı yapıcam diye tıklıyorum... ama o kadar uzun sürüyor ki işlerin arasında cevaplamak, bakıyorum bazen ohoo.. Konunun üzerinden 2 gün geçmiş mesela.. Vazgeçiyorum sonra. Son 1,5 haftam iş yerinde. Haftaya da denetim var, stresli ve yorgunum.
Modum çok düşük. Sürekli ağlayasım geliyor.. Hala hastane çantam hazır değil. Güç bulamıyorum kendimde.
Dün doktora gittim. Bebiş haftasıyla uyumlu, hatta 1 hafta ileri görünüyordu kilosu maşallah :nazar: 2.800 olmuş. Boyunda bir hata vardı bence. Doktor boyunu söylemedi ama femur kemiğine göre boyu 52 cm falan görünüyor. Rekor kırmaya gelmiyorsa eğer, bence orada bir ölçüm hatası oldu. 35 haftalığız çünkü daha. Haftaya yine gideceğim. Bundan sonra haftada bir çağırdı. Haftaya anlarız artık..
En çok moralimi bozan, hastane güya pandemi yüzünden fotoğrafçı dışında kimseyi doğuma almıyormuş. Ya pandemi mi kaldı dedim. İşte sizden de test alıcaz, kurallar vs diyor doktor. Bana kalsa isteyen girsin ama hastane öyle uygun görmüş dedi. Heryer mi böyle, sanmıyorum dedim. Öyle deyince belki ameliyathane sorumlusu ile görüşürüz o gün bakarız duruma falan dedi.. Saçmalık yani.. Beni son güne kadar böyle bilmeden bekletmeye ne hakları var!! Zaten adamın suratına fazla bakamadım çünkü ağlamaya başlamıştım. Çıktık odadan. Dışarda ağladım durdum.. Eşim de diyor dur bakalım belki alırlar.. Güya annenin psikolojisi önemli bilmem ne.. Kimse de sallamıyor psikolojiyi falan.. Haftaya bir daha gideceğim. Tekrar soracağım. Hayır yani eşime de covid test yapsınlar.. Fotoğrafçı tutsam onu sokacak ama.. Ne saçmalık yaa!! Keşke başka bir hastane alternatifi olsaydı vallahi de giderdim doğuma başka yere! Böyle annenin mutluluğunu gözetmeyen yerlerden nefret ediyorum!

Bu arada haftaya gün veririm isterseniz dedi. Bakalım.. Çok stresliyim ben :KK43: Ev hala çok dağınık. Hiçbir şey hazır değil. Süsler alıcam daha, çikolata alıcam.. başka neler vardı ya.. off.. Moralim bozuukk :KK43:
Canım moralini bozma lütfen, modunu yüksek tutmaya çalış bu ortamda çok zor biliyorum ama…hastane müdürü ile falan mı konuşsanız hangi hastane bu ya, pandemi mi kaldı gerçekten…belki bir yolu bulunur bulunmazsa da dağlık olsun dağlıkla gelsin demek lazım Allah beterinden korusun…benim yaramaz da durdu durdu 35. Haftada ters pozisyona döndü canım çok sıkıldı 🥺 şu an kafa yukarda bu haftadan sonra dönmesi de zorlaşıyor malum,ilk doğum normaldi bu şimdi böyle olur da dönmezse mecbur sezeryan olacak benim de canım bu duruma sıkıldı..sürekli egzersiz falan yapıyorum bakalım işe yarayacak mı…sen yine evden dert yanıyorsun dağınık falan diye,bende ne hastane çantası var ne birşey, durumum senden vahim inan,doğumda da eşim yabımda olabilecek mi o bile meçhul

15 dakika içinde doğuma alma kararı aldı doktorumuz su gibi geçti🙏🏼 sağlıkla hepiniz zamanında kucağınıza alın inşallah
Gözünaydın 😇 Allah analı babalı büyütsün.Hayırlı evlat olsun.Maşallah erkenci kuşlara biz hala bekliyoruz 🤔

Bugün ilk doktor kontrolümüze gittik normalde 1 haftada verilmesi gereken kiloyu 3 günde vermişiz.. Doktor senin sütünün gelmesi gerekiyor bir an önce dedi takviye bir şeyler yazdı. Eve geldim yine tutamadım kendimi duşa attım hüngür şakır. Çıktıktan sonra uyumuşum biraz. Uyandım önce emzireyim yine sonra mama veririz dedim. Bir yandan da mochiyi taktım belki bir şeyler gelir 2 damla bile olsa aşırı değerli diye. Sütüm inmiş meğer ben farketmedim göğüslerim aşırı şişti bir anda zaten. O kadar sevindim ki🥺 Şuan hem emziriyorum hem sağıyorum göğüslerim çok gergin ve ağrıyor. Psikolojik olarak çok motive etti bu durum beni. minseo minseo O süt gelecek dedin geldi gerçekten 🥺 Dediğin göğüs ucu koruyucusuna da aldım çok iyiymiş gerçekten bazen zeytinyağı bazen lansinoh sürüp kapatıyorum şuan emzirmediğim zamanlarda. Umarım iyileşir hemencik çok can yakıyor çünkü :/ Onun dışında sağ kulağımız işitme testinden geçemedi doktor da amniyon sıvısı kulaklarına kaçabiliyor çok sık oluyor bu sakın stres yapmayın haftaya tekrar gelin bakalım dedi. Ben de dikişlerim için cuma günü kadın doğumcuma gideceğim. Bizde son durumlar böyle 🌸
Gözün aydın cnm kendini üzmüşsün ama neyse ki mutlu sona kavuşmuşsun keşke baştan üzmesek kendimizi ama yapamıyoruz işte. :KK54:
bebeğin tekmeleri artık camımı fena yakmaya başladı hani morarır gibi hassaslaşır da dokununca ağrır ya öyle :/ sizde de öyle oldu mu? Sağa sola döneniyorum her tarafım ağrıyor
Benim de öyle, özellikle sol taraf çok hassas birisi hafif sert dokunsa bile ağrıyor artık, benim çocuk başından beri tekme şov zaten şimdi iyice güçlendi, doktora söyledim sağlıklı güçlü bebek ne güzel dedi pozitif yanından bakmaya çalışırsam.
Ben şuraya yazayım bana yorum yapsın lütfen

Bir set hastane çıkışı ( penye battaniyesi var)
Bir set hastane çıkışını da hastane veriyor.
Kendime iki gecelik bir de pijama takımı.
15 tane bez ve pişik kremi.
Göğüs ucu kremi.
İki adet depend ve iki adet giyilir ped.
İç çamaşırları ve çorap
Küçük bir Bakım çantası.
Biberon ve silikon göğüs ucu.

Bunlar bir bebek çantası tuttu bana yeterli geldi 🎈
Terlik geldi aklıma benim de.
Merhaba kızlar.. Pek bakamıyorum. Doğum oldu mu acaba başka ya, göremedim ama.. Hepimiz sağlıkla kolaylıkla kavuşuruz inşallah 🙏
Sayfaları okuyorum, alıntı yapıcam diye tıklıyorum... ama o kadar uzun sürüyor ki işlerin arasında cevaplamak, bakıyorum bazen ohoo.. Konunun üzerinden 2 gün geçmiş mesela.. Vazgeçiyorum sonra. Son 1,5 haftam iş yerinde. Haftaya da denetim var, stresli ve yorgunum.
Modum çok düşük. Sürekli ağlayasım geliyor.. Hala hastane çantam hazır değil. Güç bulamıyorum kendimde.
Dün doktora gittim. Bebiş haftasıyla uyumlu, hatta 1 hafta ileri görünüyordu kilosu maşallah :nazar: 2.800 olmuş. Boyunda bir hata vardı bence. Doktor boyunu söylemedi ama femur kemiğine göre boyu 52 cm falan görünüyor. Rekor kırmaya gelmiyorsa eğer, bence orada bir ölçüm hatası oldu. 35 haftalığız çünkü daha. Haftaya yine gideceğim. Bundan sonra haftada bir çağırdı. Haftaya anlarız artık..
En çok moralimi bozan, hastane güya pandemi yüzünden fotoğrafçı dışında kimseyi doğuma almıyormuş. Ya pandemi mi kaldı dedim. İşte sizden de test alıcaz, kurallar vs diyor doktor. Bana kalsa isteyen girsin ama hastane öyle uygun görmüş dedi. Heryer mi böyle, sanmıyorum dedim. Öyle deyince belki ameliyathane sorumlusu ile görüşürüz o gün bakarız duruma falan dedi.. Saçmalık yani.. Beni son güne kadar böyle bilmeden bekletmeye ne hakları var!! Zaten adamın suratına fazla bakamadım çünkü ağlamaya başlamıştım. Çıktık odadan. Dışarda ağladım durdum.. Eşim de diyor dur bakalım belki alırlar.. Güya annenin psikolojisi önemli bilmem ne.. Kimse de sallamıyor psikolojiyi falan.. Haftaya bir daha gideceğim. Tekrar soracağım. Hayır yani eşime de covid test yapsınlar.. Fotoğrafçı tutsam onu sokacak ama.. Ne saçmalık yaa!! Keşke başka bir hastane alternatifi olsaydı vallahi de giderdim doğuma başka yere! Böyle annenin mutluluğunu gözetmeyen yerlerden nefret ediyorum!

Bu arada haftaya gün veririm isterseniz dedi. Bakalım.. Çok stresliyim ben :KK43: Ev hala çok dağınık. Hiçbir şey hazır değil. Süsler alıcam daha, çikolata alıcam.. başka neler vardı ya.. off.. Moralim bozuukk :KK43:
Her şey hallolur daha vaktiniz çok strese girmeyin, boyu benim doktor hiç söylemiyor o belli olmaz diyor ona da hiç takılmayın. Fotoğrafçı ve eşin konusunda çok haklısın yalnız boşver takma diyemedim ona. Ben de süs falan almadım, çikolatayı da hazır alıcam isimli falan yaptırmadım ben de, o gün hatta eşim arayacak hastaneye sipariş getirecekler kutuyu, süs almadım ben de o motivasyon bana gelmedi hala düşünüyorum bir kapı süsü en azından yaptırsam mı diye ama hiçbiri olmazsa olmaz değil nasılsa modunuz düşmesin, sağlıklı ya bebiş gerisi hallolur, bazı günler diğerlerinden daha kötü geçiyor her şey stres yapıyor bende de sonraki gün geçiyor.

Canim ben muslin agiz bezleri var ya onu islatip serce parmagima doluyordum. Parmakla kivrak bir hareketi var onun... Cevirerek sikiyoraun bir kez, sonra alt damak. Sadece su ile ve bebek acken...
Ben onu bi youtubedan araştırayım canım
Agzi pamukçuk mu olmus canim. Eger oyle ise karbonatli su yap beyaz tulbent varsa batir onunla temizle canim.
Yok kuzum olmadan 2-3 günde bir temizleyim diyorum mama da alıyor ya
Evet canım gecen hafta izne ayrıldım:) aynen iyi ki erken ayrılmışsin herseyde bir hayır var:) Sen islerini de erkenden hallettin iyi oldu ben daha toparlanamadim
Valla benim de annem halletti çoğunu canım yoksa ben de toparlanamazdim olduğu kadar boşver çantan hazir olsun gerisi hallolur

Canım bence bu tabir iri bebeklerde geçerli değil 🙈 göbek aşağıda çok bariz belli aynada ama nasıl bir mide yapmalarım var anlatamam. Benim ki iri olunca aşağı inse de olmadı yani 😮‍💨😮‍💨
Banada iri olucak dedi göğüsümün altından kasıklarıma kadar her yerde sanki boşluk yok aşağı insede çok anlamam gibi 🙈 Alev alev yanıyor midem 🔥

Canım ben spinal oldum sen ne olacaksın bilmiyorum da evet aşırı bir titreme geliyor zangır zangır asla kendini tutamıyorsun ama üşümüyorsun kesinlikle. O sadece anestezinin bir etkisi. Ben sıcak su torbası bile koymuştum üstüme yataktaki pikeyi bile örtmedim normaldim gayet. Ameliyathane de bebek için hafif ısıtılmıştı orda da hiç üşümedim. Bence bi yelek ya da hırka koysan her ihtimale karşı yeterli olacaktır
Bende spinal olucam canım anladım üşüme kaynaklı bir problem olmayacak zaten odalarda sıcak 🙈 teşekkür ederim ☺️

Yaaa ne güzel olmuş canım ellerine sağlık çok beğendim 😊😍💕 malzemeleri nasıl temin ettin acaba canım bende bi heveslendim şimdi yapmaya 😊😊
Çok teşekkür ediyorum canım alttaki mdf yi baslazerkesim diye bi sayfa var instagramda onlara yaptırdım 55 tl idi sanırım.kuru çiçekleri de kimini instagramdan kimini değişik sitelerden ✌️
Kızlar benim sancılar biraz sıklaştı, gitsem mi acaba bi

10-12 dk arası 20 sn ortalama sancılar. Bebek de çok hareketli

Yatıyorum da pek geçmiyor
Kuzum doğum sancıları süre olarak 60 saniye gibi uzun süren sancılar diye biliyorum bide pozisyon değiştirince geçmez derler ona bi bak yürümekle şiddeti artıyormu mesela ? Ama düzenli geliyorsa bugün nişanda geldi gibi senin bi git istersen

Benim doktorum bebek hareketini de takip et sancin oldugunda dedi. 2-3 saat hareket etmezse gel hemen dedi... Yani sadece Nisan, kan, su, sanci degil... Bebek hareketi de onemliymis

Maşallah canım sağlıkla büyüsün İnşallah 🙏🧿🥰 ikinize de sağlık diliyorum 🥰 kaç haftalık doğdu
Saol cnm bilgi için. Bpd tam sınırdaymış senin de, bana da demedi aslında doğumla ilgili bişey ben pimpiriklendim. Bir sonraki kontrolünde yazar mısın bana kafası büyüdüyse ve doktor bir şey derse bu konuyla ilgili.
Tamam canım pazartesi kontrol eğer gelmezse benim minik kuş o zamana kadar 🥰

Canım ılık duşa gir yürüyüş yap hala geçmezse doktorunla iletişime geç düzenli devam ederse hadi güzel haberlerini bekliyoruz 🙏

Çok teşekkür ediyorum canım alttaki mdf yi baslazerkesim diye bi sayfa var instagramda onlara yaptırdım 55 tl idi sanırım.kuru çiçekleri de kimini instagramdan kimini değişik sitelerden ✌️

Kuzum doğum sancıları süre olarak 60 saniye gibi uzun süren sancılar diye biliyorum bide pozisyon değiştirince geçmez derler ona bi bak yürümekle şiddeti artıyormu mesela ? Ama düzenli geliyorsa bugün nişanda geldi gibi senin bi git istersen
Teşekkür ederim canım 😍

X