• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    128
Ben aynı gün kendi doktoruma gittiğimde kilosu 630 gram çıktı, perinatolog 596 demişti. Kendi doktorum tam haftsında dedi perinatolog 5 gün ilerde dedi :D detaylıdaki cihazlar daha iyi sanırım bir de çok detaylı inceledikleri için daha doğru sonuç veriyor
Doğrudur bende de arada 5 gün olmasına rağmen 20 -30 gr daha az çıktı bugun. Ama bugünkü kontrol biraz dandikti, çok uğraşmadı zaten doktor da ah göstermiyo kendini dedi geçti. Zaten yeni detaylı ultrasona girdin dedi. En azından kan ve idrar tahlillerim tekrarlandı. Şimdi 4 hafta bekleyeceğim.

Canım hepimiz aynı şeyleri hissediyoruz inan ki. Serklaj olunca her şeyi takıyor insan. Biraz ıkındıysan ipler oynayınca dikiş yerinden leke gelmiştir. 30 lu haftaları görsek rahatlarız ☺️
O tarz bişe oldu sanırım. Yada makattan mı bilmiyorum her şeye insan panikliyo. İnsallah 30 lı haftaları saglıkla görelim🙏

Doğrudur bende de arada 5 gün olmasına rağmen 20 -30 gr daha az çıktı bugun. Ama bugünkü kontrol biraz dandikti, çok uğraşmadı zaten doktor da ah göstermiyo kendini dedi geçti. Zaten yeni detaylı ultrasona girdin dedi. En azından kan ve idrar tahlillerim tekrarlandı. Şimdi 4 hafta bekleyeceğim.
Ben de yarın şeker yüklemesi yaptırcam muhtemelen benimki de öyle geçer 😁

Ben de bulantı tiksinme oldu başlarda ama geçti 2. trimester da hiç yaşamadım diyebilirim. Bulantıları önleyici ilaçlar var onlardan kullanıyor musun ?
Evet kullanıyorum canım yanma ve aşırı mide bulantısı kusma var galvisk kullanıyorum artık şişeyi ağzıma dikiyorum çare olmuyor 😢

ben varım süreklı kusmasamda midem ya yanıyo ya bulanıyo cok birşey yiyemıyorum ,ilk gebeliğimde 9 ay cıkarmiştım ama bebek ıyı doğmuştu suandada sureklı cıkarmasamda arada cıkartıyoum
Aa öyle mi benim ilk çok endişe ediyorum çevremdekilerde moralimi bozuyor ağlıyorum sürekli yedikçe gidiyor çünkü

Kızlar bu kasılma bende 15. Haftadan beri var ve gün içersinde 10 defa kasılma oluyor bı kere vajinal yolla rahim uzunluğunu ölçütü 18. Haftadayken 50 mm çıkmıştı sonra tıpa gitmiştim onda ultrasonda rahim ağzı kapalı ve uzun görünüyor dedi yarın tekrar randevum var sourcam doktora kızlar gün içinde en 5 defa kasilmam oluyor magnezyumda kullanıyorum

Ben de yarın şeker yüklemesi yaptırcam muhtemelen benimki de öyle geçer 😁
Bana da reçete etti şeker yüklemesini. Ben de cuma gideyim laboratuara diye düşündüm, evden çalışıyorum diye. 20 sene önce filan bir kere yaptırmıştım, çok eziyetli bir şey diye hatırlıyorum. İyi şanslar şimdiden 😊

Bana da reçete etti şeker yüklemesini. Ben de cuma gideyim laboratuara diye düşündüm, evden çalışıyorum diye. 20 sene önce filan bir kere yaptırmıştım, çok eziyetli bir şey diye hatırlıyorum. İyi şanslar şimdiden 😊
Tatlı hiç sevmem bir de aç aç nasıl olacak bakalım 😁 teşekkür ederim 🙏

Kızlar dün elim kesildi bisey doğrarken bugün baktım hayli bir derin.. ama dün hiç kanamadı.. kan pıhtılaşması vs olabilir mi? 7.haftada bi kan testi yapıldı 20 oldum başka da ne kan ne idrar testi yapıldı..

Kızlar bu kasılma bende 15. Haftadan beri var ve gün içersinde 10 defa kasılma oluyor bı kere vajinal yolla rahim uzunluğunu ölçütü 18. Haftadayken 50 mm çıkmıştı sonra tıpa gitmiştim onda ultrasonda rahim ağzı kapalı ve uzun görünüyor dedi yarın tekrar randevum var sourcam doktora kızlar gün içinde en 5 defa kasilmam oluyor magnezyumda kullanıyorum
Doktor ne derse bizide bilgilendir canım☺️

Mümkünse eşinizle gidin teste, insanın başı çok dönebiliyor ve midesi bulanabiliyor.
Evet evet annem yanımda olacak eşim bırakacak , detaylıya giderken toplu taşıma kullanma gafletinde bulundum fenalık geçiriyordum tok olmama rağmen. Tansiyonum çok düşük benim bir de , hep öyleydi ama hamilelikte ekstra fenalık geliyor

Son düzenleme:
Kızlar dün elim kesildi bisey doğrarken bugün baktım hayli bir derin.. ama dün hiç kanamadı.. kan pıhtılaşması vs olabilir mi? 7.haftada bi kan testi yapıldı 20 oldum başka da ne kan ne idrar testi yapıldı..
Bana da 1 kez yapıldı. Detaylı ultrasonda da sağ ve sol kaşıktan bebeğe giden kana baktılar orada anlaşılıyor sanırım. Doktor bazı hastalarda kan sulandırıcı başlayabiliyoruz sizin için gerek yok gayet iyi demişti. Detaylıya girdin mi ?

Bende bugün 1 kez oldu. Gün içerisinde 1-2 kez yaşıyorum ama yeni başladı bende normalmiş 24 ten sonra. Yeterli gelmiyordur belki magnezyum . 50 mm çok iyi çünkü bence bir sorun olsa bu zamana kadar farkedilirdi. İçini rahat tut stres oldukça daha çok kasılıyor. Kontrole gidince yine sorarsın

Kizlar ben ettim siz etmeyin diye yaziyorum; prima bez stok yaptim. Ama prima aktif bebek almisim bilmeden, prima premium care cok daha iyiymis daha yumusak ve sizdirmiyomus. 1-2 numara stogum dolu. Artik 3’u premium care alcam napiyim

Kizlar ben ettim siz etmeyin diye yaziyorum; prima bez stok yaptim. Ama prima aktif bebek almisim bilmeden, prima premium care cok daha iyiymis daha yumusak ve sizdirmiyomus. 1-2 numara stogum dolu. Artik 3’u premium care alcam napiyim
Aaa ben hiç bakmadım ya ben de almıştım hemen kontrol edeceğim eve gidince

33mm dediler serklaj öncesi canım. Serklajdan sonraki muayenede 28mm ölçmüştü 3 hafta önce. Bu hafta kontrolde de 24mm ölçtü benim doktor da hep karından ölçüyor aslında en iyisi vajinal yoldan ölçmekmiş ama ölçmüyor serklajdan sonra. Vajinadan fitil kullanmami da yasakladı. Dikişlere bile bakmıyor alttan ne durumda diye. Çok akıntım var dedim onda bile bakmadı sadece kültür için sürüntü aldı vajina girişinden. Doğuma kadar vajene hiçbir şey sokma dedi elleme bile dedi. Anlamadım
Benim doktor vajinal ölçecekti ben yok dedim progestanı özellikle fitil olarak kullandırıyor benimki de yoksa bende fitil kullanmak istemiyorum çok zorlanıyorum içeri gitmiyor çünkü

Benım ki de 35 miş bugun buyık tuvaletimi yaparken tırnak ucu kdr kırmızı gördüm cok korktum doktora gittm hemen bebek iyi dikişler iyi dedi ama serklajlı olunca insan daha cok korkuyor:( @Wiraya
Aynen insan korkuyor kabız olmamak lazım ama ister istemez oluyoruz bende su gelmesinden korkuyorum en son çok az enfeksiyon çıktı doktor ilaç yazmamış ama bence yükseldi çünkü hem yanma var hem sık idrara çıkma var tutamıyorum resmen

Back