2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben depend almadım lohusa pedi de almadım sonrası için de orta yoğunluk için elimde orkid var..
bu işin gerekeni nedir? Beni aydınlatır mısınız🙏🏻😁
Normal ped özellikle ilk 2-3 gün yetersiz kalır çünkü kanama çok yoğun oluyor. Depend külot gibi olduğu için daha korumalı sağdan soldan akacak korkusu olmadan rahatlıkla kullanıyorsun. Benim fikrim dependi rahat değiştirmek için gecelik giyilmesi. Çünkü normal pijama altiyla olunca onu da her seferinde çıkarmak gerekiyor.

Yazdım canım düzensiz ama dünden beri bel ağrım var karın ağrım geçmedi bide ishal gibi olunca panikledim baya şimdi.bakalım biraz daha dinlenip doktoruma yazıcam olmazsa .ciğer geliştirici 34ten sonra yapılıyormu senin kaçta yaptılar kuzum ? Doktor yapıp yapmamak arasında kalmıştı dün,rahimde açıklık olmayıp bebekte kanalda olmayınca gerek görmedi sanırım
Benim 36+1 de yapıldı evet yapılıyor araştırdım bi sakıncası yokmuş canım benim dr önlem amaçlı yapmıştı her an almak zorunda olursak diye. Bi arkadaşımın da senin gibi sancıları vardi ona bi ilac verdi ve 2 hafta daha idare etmişti onu doğumu engelledi belki o tarz bir ilaç verir sana da

Bunu ben de merak ediyorum 🤨🤨🤨
Cidden ya sancı acı şeklinde mi geliyo bnde de oluyor bazen gece korkudan uyuyamıyorum. Bebek sürekli içerde hareketliyken bı anda karnımın bı tarafını semsert yapiyo yanlarima o esnada acı giriyo sancı bu mudur ? Ben yalancı kasılmalar diye düşünmek istiyorum ama bilemedim.
Aynen benim de bazen bebek kolunu mu bacağını mı birden bir dayıyor mesela karnım taş kesiliyor sonra alt karnımda böyle et kesisi gibi bir acı oluyor sağa bile dönemiyorum sonra geçiyor ama o sancı mı yoksa bebeğin hareketiyle mi alakalı ona emin olamadim

Ben depend almadım lohusa pedi de almadım sonrası için de orta yoğunluk için elimde orkid var..
bu işin gerekeni nedir? Beni aydınlatır mısınız🙏🏻😁
Canım ped yetmez. Benim dependden bile taşımıştı ilk gün. Yoğun bir kanama oluyor. Ben 2 paket depend bitirmiştim sonra ancak pede geçebildim.

Cidden ya sancı acı şeklinde mi geliyo bnde de oluyor bazen gece korkudan uyuyamıyorum. Bebek sürekli içerde hareketliyken bı anda karnımın bı tarafını semsert yapiyo yanlarima o esnada acı giriyo sancı bu mudur ? Ben yalancı kasılmalar diye düşünmek istiyorum ama bilemedim.
Sunrseee Sunrseee ejce ejce minseo minseo kızlar doğum sancısı belden geliyor en önemli belirtisi bu, regl ağrısı gibi. Sirttan gelen agri alt karına doğru vuruyor ve şiddeti yüksek, bende ilk dogumda 10-15 dk da bir başlamıştı sonra giderek zaman aralığı 3-5 dk ya düşüyor. Bir rahatlıyorsun geçiyor sonra yine başlıyor. Sertleşme ya da kesik ağrısı ya da bebegin hareketleri sonrasi duyulan aci gibi ağrılar doğum sancısı değildir

Sunrseee Sunrseee ejce ejce minseo minseo kızlar doğum sancısı belden geliyor en önemli belirtisi bu, regl ağrısı gibi. Sirttan gelen agri alt karına doğru vuruyor ve şiddeti yüksek, bende ilk dogumda 10-15 dk da bir başlamıştı sonra giderek zaman aralığı 3-5 dk ya düşüyor. Bir rahatlıyorsun geçiyor sonra yine başlıyor. Sertleşme ya da kesik ağrısı ya da bebegin hareketleri sonrasi duyulan aci gibi ağrılar doğum sancısı değildir
O zaman benim hissettiğim bebeğin hareketi ile alakalı canım

Kontrolden çıktım şimdi, hersey gayet güzel 48 cm olmuş ufaklık. Nst de 40 50 arasi 2 tane sancım çıktı. Doktor 39 u bekleyeceğini sanmıyorum dedi 🥺😁
Hayirlisi olsun canim zaten tahmin ediyorduk seninkinin beklemeyecegini :) kanala girmiş mi? Sağlıkla gelsin inşallah

Aynen benim de bazen bebek kolunu mu bacağını mı birden bir dayıyor mesela karnım taş kesiliyor sonra alt karnımda böyle et kesisi gibi bir acı oluyor sağa bile dönemiyorum sonra geçiyor ama o sancı mı yoksa bebeğin hareketiyle mi alakalı ona emin olamadim
Aynısı bende bebek mi hareket ediyo yoksa sancı mi anlamiyodum eşime dün dedim çıkar al artık bebeyi 😂
Çok iyi tanımlanmışsin bunu bı yere not etmeli yoksa her sertleşme acı da dogurcam heralde diyorum 🥴

Kızlar dün ishal kusma temizlik derken benim karnım aşağıya düştü miğde tarafım komple boşaldı sürekli idrar istedigide geçti rahmilde düştü sanırım bugün yarın ben doğuma giderim bana da dua edin lütfen henüz küçük artık nasip🤲🌸
Bugün Dr a gidecektin sanırım gittin mi hayirlisiyla gelsin nice küçük bebeler doğdu çok iyi gelistiler
Kontrolden çıktım şimdi, hersey gayet güzel 48 cm olmuş ufaklık. Nst de 40 50 arasi 2 tane sancım çıktı. Doktor 39 u bekleyeceğini sanmıyorum dedi 🥺😁
Hadi hayırlısı 🤲 yavaş yavaş geliyo doğumlar

Merhabalar kızlar

normalde şubat annesiyim ( şu an 38+2 deyim ☺️) ancak bizim grupta bir şeyler olmuş sanırım kimse aktif değil . O nedenle sizlere sormak istedim ☺️ sezaryen olacak anneler epidural mı spinal mi tercih edeceksiniz ? Neden onu seçeceksiniz . Şuan normal doğumu başlatmak için uğraşıyorum ama başlamazsa bebeğin kilosundan dolayı sezaryen olacağım

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim ♥️

Merhabalar kızlar

normalde şubat annesiyim ( şu an 38+2 deyim ☺️) ancak bizim grupta bir şeyler olmuş sanırım kimse aktif değil . O nedenle sizlere sormak istedim ☺️ sezaryen olacak anneler epidural mı spinal mi tercih edeceksiniz ? Neden onu seçeceksiniz . Şuan normal doğumu başlatmak için uğraşıyorum ama başlamazsa bebeğin kilosundan dolayı sezaryen olacağım

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim ♥️
Spinal ve epiduralin ayni anda uygulandığı bir yöntem var bana o yapılacak canim bir kaç sayfa önce bunların farklarını vs konuşmuştuk ordan da okuyabilirsin seni etiketlerim

Farkları şöyle kuzum;

Amacı ve uygulanış şekli açısından her iki anestezi türü de hemen hemen aynıdır. Çünkü ikisi de bel bölgesi ve altını uyuşturmak için omurilik alanından yapılır. Ancak epidural anestezide ilaç, omurilik etrafında bulunan ‘dura’ isimli zarın dışına enjekte edilirken, spinal anestezide bu zarı geçip içindeki sıvıya verilir.

Epidural ve spinal anestezi ile arasındaki bir diğer fark da uyuşma süreleri ile ilgilidir. Epidural anestezide uyuşukluk hissi 10 – 15 dakika içinde gerçekleşirken, spinal anestezide ilaç verilir verilmez veya 1 – 2 dakika içinde karıncalanma başlar ve uyuşma hissedilir.

Epidural anestezi yapıldığında, doğum boyunca annenin belinde ince ve yumuşak bir katater bulunur. Gerekli görüldüğünde bu katater vasıtasıyla ek dozlar verilerek uyuşukluk hissinin uzaması sağlanır. Fakat spinal anestezide ilaç enjekte edildikten sonra katater çıkartılır ve bir daha ilaç enjekte edilemez. Bu nedenle spinal anestezide, anestezinin uzatılma şansı yoktur. Ancak çoğu zaman uzatılmasına da ihtiyaç duyulmaz. Zira uyuşukluk hissi genellikle doğumdan sonraki 3 – 4 saat boyunca devam eder.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi spinal anestezide ilaç, dura ismi verilen zarı geçip beyin-omurilik sıvısı içine enjekte edilir. Uygulama sırasında zar delindiği için, bu delikten az miktarda beyin – omurilik sıvısı çevre dokulara sızabilir. Sızıntı sonrası omurilik sıvısı azalacağından, sıvının omuriliği kaldırma gücü de zayıflar. Dolayısıyla epidural anesteziye kıyasla spinal anesteziden sonra ayağa kalkma veya oturma gibi eylemleri gerçekleştirilirken baş ağrısı görülme ihtimali daha yüksektir. Hafiflemesi için yatak istirahati, bol sıvı tüketimi ve doktorun reçete edeceği özel ağrı kesicileri kullanmak yeterlidir. Genellikle 2 – 3 gün içinde hafifleyen baş ağrısının en geç 1 hafta içinde geçmesi beklenir.
asyadan asyadan

Bence de canım zaten doktorlar suclayacak yer arıyor 😅

Çok sıkıldık haberlerden cok normal bende de uykusuzluk oluştu tansiyonun normalse haberler ve gündemden uzak durmaya çalış canim

Kombine spinal epidural anestezi (KSE) her iki tekniğin de avantajlarını birleştirir. KSE’nin epidural üzerine belirgin avantajları:
  • Hızlı başlangıç
  • Ağrının çok kuvvetli baskılanması
  • Bacakları hareket kabiliyetinin çok az azalması
  • İlaçların vücudun diğer sistemlerine ve bebeğe ihmal edilir düzeyde geçişi
  • Anne memnuniyetinin çok yüksek olması

KSE’de epidural alan “epidural anestezi”de tanımlandığı gibi bulunmaktadır. Epidural aralık bulunduktan sonra, ince bir iğne epidural iğnenin içinden geçirilerek spinal sıvıya ulaşılır ve spinal sıvıya az miktarda ilaç verilir (spinal anestezi). Bunun sonucunda ağrı aniden kesilir ve kendinizi rahat hissetmeye başlarsınız. İnce spinal iğne çıkarılır ve epidural kateter epidural aralığa yerleştirilir. Daha sonra epidural iğne çıkarılır ve kateter sırta her zaman yapılduğı şekilde tespit edilir. “Epidural anestezi”de anlatıldığı gibi epidural pompa, ilaçları epidural aralığa yavaş yavaş enjekte eder. KSE’de spinal anestezinin etkisi genellikle 90 dakika sürer. Spinal anestezinin etkisi kalktıkça epidural anestezi devreye girer ve ağrısız ve rahat olursunuz. Epidural ilaçlar, bebeğinizi doğurana kadar optimum derecede ağrısız olabilmeniz için ayarlanacaktır.

Kızlar böyleymiş eşim en güzeli bu diyor ben de ona güvendim 😅 Önce spinal bölgeye ilaç verilip sonra epidural bölgeye katater takılıyormuş. Doğum sonrası ağrı çekmemek için katater çok konforlu oluyor o da epiduralin olumlu yanı oluyor
asyadan asyadan

Ayy bizimde hep kız sülale annem babam akraba zaten hepside kız kuzenlerim bide yaşıtız hep bir araya gelince cümbüş oluyor çok güzel oluyor ☺️😄😄
Ay evet tüm kuzenler toplanınca resmen kadınlar günü gibi oluyordu evin ici 😁 hatta esprisi yapılırdı Erkek sinek bile yok diye 😁 şimdi Erkek bebis geliyor tüm gözler üzerinde olcak 😊

Kızlar gelen sancıları saymak için kullandığınız bir program var mı memnun olduğunuz

X