• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canım bende 8+1 bulantılarım seninkisi gibi prilam fayda etmiyor günde 3 tane alabilirsin fedi bana doktor ben 2 tane alıyorum hergğn onu içerken Nil’e kokusundan midem bulanıyor kusacak gibi oluyorum neredeyse sen nasıl içebiliyorsun. Sonra bana doktor sabahları zofer verdi aç karınla o bile fayda etmiyor midem hep yanıyor bulanıyor halsizlik var ne yesem çıkartacak gibiyim yemek kokuları midemi bulandırıyor napavağımı bilmiyorum
Ben 2 tane alabilirsem daha rahat geçiriyorum günü ama bende de yemek yeme olayı maalesef yok peynir ekmek arada bir iki meyve Galeta öyle öyle akşamı yapıyorum ama prilam ı iki tane içebilirsem en azından bulantım yemek yedirecek şekilde olmasa da midemi daha fazla karıştırmayacak seviyeye geliyo

Ben testleri kendi doktoruma yaptırdım geçen hafta, sonuçlarım da çıktı.
Yine de tekrar yapıyor mu sağlık ocağı?
eğer yaptırdıysanız yapmaz benim doktorum buraya boşuna para verme sağlık ocağından yaptır dedi ben istedim yani yapmalarını

Canım bende 8+1 bulantılarım seninkisi gibi prilam fayda etmiyor günde 3 tane alabilirsin fedi bana doktor ben 2 tane alıyorum hergğn onu içerken Nil’e kokusundan midem bulanıyor kusacak gibi oluyorum neredeyse sen nasıl içebiliyorsun. Sonra bana doktor sabahları zofer verdi aç karınla o bile fayda etmiyor midem hep yanıyor bulanıyor halsizlik var ne yesem çıkartacak gibiyim yemek kokuları midemi bulandırıyor napavağımı bilmiyorum
Canım benim ilk hamileliğimde bulantılarım tıpkı senin gibiydi çok ilaç denedim omaprezol 20 mg diye bir ilaç çok iyi gelmişti . Yurtdışında yaşıyorum Türkiye'de ki muadili omaprol 20 mg doktorunuza danışın bu ilacı belki rahatlatır bir nebze

sağlık ocağı bütün testlere bakıyor bence zaten boşuna para vermeyin isteyen doktorunuza da şimdilik whatsaptan atın sonra diğer doktorunuza da gösterirsiniz
Sağlık ocağı yapıyorsa önce oeda baktırayım o zaman, teşekkür ederim☺️

Herkese merhaba, ben de 6+1'deyim. Cok şükür. Geçen hafta keseyi gördük. Henüz kalp atışını duymadim. Doktora kadar veremedim açıkçası. Ben de hasimato vardi. Doğrudan endokrine gittim ogrenir ogrenmez. Onunla ilgili ilac kullanıyorum. Bir de folik asit alıyorum. Bunun dışında D vitaminim çok düşük çıktı. Endokrin gunde 5 damla D vit alabilirsin dedi. Ancak kadın dogumcu 12. Haftadan sonra vit. Kullanımına başlıyoruz dedigi icin emin olup kullanamadim. Sizler de var mi böyle bir durum. Neler kullaniyorsunuz? 😇

Herkese merhaba, ben de 6+1'deyim. Cok şükür. Geçen hafta keseyi gördük. Henüz kalp atışını duymadim. Doktora kadar veremedim açıkçası. Ben de hasimato vardi. Doğrudan endokrine gittim ogrenir ogrenmez. Onunla ilgili ilac kullanıyorum. Bir de folik asit alıyorum. Bunun dışında D vitaminim çok düşük çıktı. Endokrin gunde 5 damla D vit alabilirsin dedi. Ancak kadın dogumcu 12. Haftadan sonra vit. Kullanımına başlıyoruz dedigi icin emin olup kullanamadim. Sizler de var mi böyle bir durum. Neler kullaniyorsunuz? 😇
Canım ben 9.haftadayım testlerimi yaptırdı doktorum ve D vitaminim çok düşük çıktı. Hemen başlattı takviyeye. Yani illa 12.hafta olması şart değil 🥰

benim ilk hamileliğim tabi heycanla 4+2 de falan gittim doktora ama 7+2 de çağırdı bebek ve kalp atışı için bende bu hafta kanlarıma baktırdım merkatan beta hcg de baktırdım böyle olcağını bilseydim 7. hafta da giderdim sanırım
Ben ilk hamillgmde silik çizgiyi görür görmez gtmstm 4 haftalık bile değildi 🤭🤭🤭
7. Hafta diyorum ama 3 ağustosa aldım, 8 gün kalmış 😍😍

Kızlar ya ben gebeliğimi sağlık ocağına bildirmedim henüz. Gidip ne demem lazım onu da bilmiyorum. Giden var mı ne gibi işlemler uyguluyorlar?
Normalde ebe nin sizi araması lazım ama eğer aranmadıysanız randevu alıp gidin gebeyim deyin onlar bilgilendirme yapıyorlar canım

Kızlar doktor keseyi gördükten sonra 15-20gün sonra gek kalp atışına bakarız dedi ama bir de birkaç tane rutin test istedi tsh, demir, idrar vs değerlerine bakmak için. Şu an 6+4üm ama ben başka bir doktora geçicem 8 ağustos gibi o yüzden o doktorun hastanesinde testlerimi yaptırmak istiyorum tekrar 1000tl vermemek için. Sizce o zamana kadar değerlerime baktırmazsam bebeğin gelişimi ya da sağlığına etki edecek bir sorun olur mu? Ya da sağlık ocağına gitsem hamile olduğumy söyleyince şimdilik değerlerime bakar mı? Ne yapmalıyım sizce?
Canım ilk gebelgn sanırım sen için nasıl rahat olacaksa o şekilde yap ama önce sağlık ocağında yapılan acil.testler. TSH, idrar tahlili, beta yaptır. Sonra 8inde kendi doktrnda yaptrrsn.

Canım ilk gebelgn sanırım sen için nasıl rahat olacaksa o şekilde yap ama önce sağlık ocağında yapılan acil.testler. TSH, idrar tahlili, beta yaptır. Sonra 8inde kendi doktrnda yaptrrsn.
Evet ilk gebeliğim o yüzden hiçbir konuda bilgim yok 🙂 bebeği sıkıntıya sokacak bir şey varsa sağlık ocağının yapacağı testlerde de çıkar değil mi?

Canım ben 9.haftadayım testlerimi yaptırdı doktorum ve D vitaminim çok düşük çıktı. Hemen başlattı takviyeye. Yani illa 12.hafta olması şart değil 🥰
Anladım canım. Ben de biraz endişe ettim. Ama cok sorun olsa endokrin neden onersin sonuçta gebe oldugumu biliyordu. Ve gebe kalmak istedigim icin sürekli gittigim doktordu hashimoto olduğu icin tsh i duzenliyordu.ama iste oyle garip bir seyki ne yapsan korkuyorsun 😇

Anladım canım. Ben de biraz endişe ettim. Ama cok sorun olsa endokrin neden onersin sonuçta gebe oldugumu biliyordu. Ve gebe kalmak istedigim icin sürekli gittigim doktordu hashimoto olduğu icin tsh i duzenliyordu.ama iste oyle garip bir seyki ne yapsan korkuyorsun 😇
Haklısın canım eğer çok içine sinmiyorsa başka bir doktor fikrini alabilirsin için rahat eder en azından 🥰

Ben ilk hamillgmde silik çizgiyi görür görmez gtmstm 4 haftalık bile değildi 🤭🤭🤭
7. Hafta diyorum ama 3 ağustosa aldım, 8 gün kalmış 😍😍
insan heycan yapıyor sanki hemen bebeği falan görcekmiş gibi geliyor :)
inşallah gittiğinizde kalp atışını da duyarsınız :)

Kızlar acile gidildiğinde ultrason vs idrar testi yapılıyor mu? Sancım var kahverengi lekelenmem var saglık ocagına gittim bana doktor idrar enfeksiyonu veya düşük olabilir dedi şimdi acile gidicem 🥺

Kızlar acile gidildiğinde ultrason vs idrar testi yapılıyor mu? Sancım var kahverengi lekelenmem var saglık ocagına gittim bana doktor idrar enfeksiyonu veya düşük olabilir dedi şimdi acile gidicem 🥺
İçinde kadın doğum bulunan bir acil olan hastaneye gidilmeli diye duymstm bir yerden seçeneğin varsa o şekilde git canım. İdrar yapılır mutlaka

Back