• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar bende şimdi doktordan eve geldim. Önce nst sonra ultrasona aldı. Nst de hiç sancı çıkmadı 🙄 ultrasonla baktı hersey yolunda dedi başı asagidaymis ama duruşu gene farklı dedi kafa öne eğik imiş. Bu çocuk cok hareketli dedi 🤣 gelsin birde tekmeleri bana sorsun 😏 suyu, plesanta , gelisimi hersey yolunda. Haftasına göre zaten 3.5 hafta öndeydi, fakat bu sefer kiloyu ölcemedi duruşundan kaynaklı. Bekleyeceğiz dedi, bir durum olursa hemen haberlesecegiz dedi. Şancın yok ama kasilma oluyor mu dediği anda karnım kasildi işte şimdi oldum böyle oluyor dedim elle baktı bunlar normal vücut doğuma hazırlıyor kendini dedi. Hala bekleme tarafları 🙄
Birde benim doktorum bebegin boyunu soylemiyor ultrasonda oyle bir olcum yok dedi, yaklasik hesaplamalaar var ben guvenmiyorim onlara yapmiyorum dedi 😓dedim ona gore cantasina yenidogan mi koyayim 3 ay mi koyayim cocuk buyuk olursa kiyafetsiz kalmasın dedim baya gulustuk felan.
birde bu surecte haberleri izlemiyoruz biz bile dayanamiyoruz erken dogumu tetikler dedi. haftaya tekrar kontrole çağırdı cuma günü.
Kızların tahmininden uzaklasiyosun gibi. Erken geliyormuş gibi yapıp çok bekleyecek heralde 🤗 ultrason kağıdı verdiyse ordan fl değerini 7 ile çarpınca tahmini boy çıkıyor sende öyle hesapla madem Dr soylemiyo.

Konya Selçuklu bulunduğum yer buraya yakın iyi bir doktor hastane önerisi olan varsa çok memnun olurum çünkü buranın yabancisiyim hiç bilmiyorum
Geçmiş olsun öncelikle. 5ay önce Farabi hastanesinde Mehmet bardakçıda doğum yaptım. Tavsiye ederim. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa yazın lütfen

Kızlar doktordan çıktım haberler iç açıcı değil suyum azalmış 😔 ciğer gelistirici verdi pazartesi tekrar kontrol eğer azalmaya devam ederse cumayı beklemem dedi çok canım sıkıldı ve muhtemelen küveze girecek 😔
Canım içini ferah tut 37. Haftadasın zaten küveze gerek kalmayabilir. Kendini ve bebeği strese sokma.bir önceki kontrolde suyu normaldi dimi. Yakın arkadaşımin da suyu azaldı yaklaşık 2 hafta kontrolle son ana kadar beklediler. Dualarım seninle 🙏

İyi aksamlar bende uzun zamandır takip ediyorum sizi bugun 36 haftam doldu icinizde Konya'da yaşayan varmi bi sorum olacakti ben hatayda yaşıyorum depremi yaşadım bu halimle çok kötüydü çok şükür o korkuyla doğum yapmadim depremden sonra.benim dogumum sezeryan olacak bide sancim tutsa doktor yok hastane yok caresizligin en dibini yaşadım bu şekilde olacak gibi değil diye bizde Konya'daki depremzedeleri için olan yurt açılmış oraya geldik doğumu burda yapicam nasipse ama doktor hastane bilmiyorum hangi doktora gitsem kime gitsem buralarda içinizde yaşayan varsa bana bi yol gosterirmisiniz nereye gidebilirim
Merhaba paylaşımınızı gördüm bende Konya da ikamet ediyorum, Ali Kemal belviranlı doğum hastanesine gidebilirsiniz hangi yurttasınız acaba

Kızlar doktordan çıktım haberler iç açıcı değil suyum azalmış 😔 ciğer gelistirici verdi pazartesi tekrar kontrol eğer azalmaya devam ederse cumayı beklemem dedi çok canım sıkıldı ve muhtemelen küveze girecek 😔
haftası ve ciğer geliştirici olduğunu düşünürsek muhtemelen tedbir amaçlı en fazla 1 haftalık küvöze girer ( ortalıktaki salgın / enfeksiyon falan yüzünden ) ki hiç sanmıyorum küvöze gireceğini. böyle düşünüp kendini hatta önce bebiki strese sokma, üzme lütfen. bak daha dün eşimin doktor kuzeni kendi isteğiyle sezaryen doğum yaptı o da beklemedi 40. hafta falan 37+ bi şeydi günü şu an tam anımsamıyorum ama bebek küvözde değil, şükür ikisi de iyi. daha sorsak baksak etrafımıza bi dolu örnek buluruz böyle. 37 hafta çok iyi maşallah 🧿

ha ama inşallah gerek kalmaz da senin gönlüne göre olur sağlıcakla 🙏🏼

Konya Selçuklu bulunduğum yer buraya yakın iyi bir doktor hastane önerisi olan varsa çok memnun olurum çünkü buranın yabancisiyim hiç bilmiyorum
Merhabalar devletimizin hastaneleri de gerçekten güzel zaten suan genelleme sezeryan yapıyor doktorlar. Melike hatun yurdunda kalıyorsanız eğer Selçuk üniversitesi tıp fakültesi hastanesi size en yakım hastane olacaktır. Onun dışında internettenKonya’daki kadın doğum doktorlarına bakın tavsiye ve yorumlarıyla birlikte Meram tıp fakültesi hastanesi var SSK hastanesi şehir hastanesi var. Konya şehir hastanesinde Bülent şimşek var vs. Birçok doktor isterseniz bana ulaşın yardımcı oluyum yönlendirme konusunda. Depremzede olduğunuzu bildirdiginizdede cok yardımcı olacaktır karşınıza çıkan herkes

İyi aksamlar bende uzun zamandır takip ediyorum sizi bugun 36 haftam doldu icinizde Konya'da yaşayan varmi bi sorum olacakti ben hatayda yaşıyorum depremi yaşadım bu halimle çok kötüydü çok şükür o korkuyla doğum yapmadim depremden sonra.benim dogumum sezeryan olacak bide sancim tutsa doktor yok hastane yok caresizligin en dibini yaşadım bu şekilde olacak gibi değil diye bizde Konya'daki depremzedeleri için olan yurt açılmış oraya geldik doğumu burda yapicam nasipse ama doktor hastane bilmiyorum hangi doktora gitsem kime gitsem buralarda içinizde yaşayan varsa bana bi yol gosterirmisiniz nereye gidebilirim
Merhaba çok geçmiş olsun Allahim tekrarını yaşatmasın size ve tüm depremzedelere.. Umarım iyisinizdir. Ben konya Ilginda ikamet ediyorum doğumumu Konya Selçuklu da Ali Kemal Belviranli kadın doğum hastanesinde yaptım ama kesinlikle tavsiye etmiyorum kesinlikle oraya gitmeyin ilgi sıfır insana köpek muamelesi yapıyorlar. Şehir Hastanesinde ablam dogum yaptı ilgi gayet güzeldi dedi odalar geniş ve tek kişilik odalar doktor olarak da Dr Halime ama soy ismini tam bilmiyorum giderseniz yönlendirirler. Bende daha önceden kontrol amaçlı Dr Nur Gözde Kulhan' a gitmiştim halen oradaysa çok iyi bir doktor. Tekrar geçmiş olsun. Rabbım sağlıkla kucağınıza aldirsin bebeğinizi.

Kızların tahmininden uzaklasiyosun gibi. Erken geliyormuş gibi yapıp çok bekleyecek heralde 🤗 ultrason kağıdı verdiyse ordan fl değerini 7 ile çarpınca tahmini boy çıkıyor sende öyle hesapla madem Dr soylemiyo.
Canım doktor bana da söylemiyor da bebegin boyunu burda yazan 6.26yı mı 7 ile çarpmam lazım o zaman 🫠

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    130,4 KB · Görüntüleme: 59
Geçmiş olsun canım rabbim birdaha yaşatmasın 🤲 yavrunu sağlıkla kucağına alman dilegiyle.ben Konya'da Ali acar özel muayenesinde takip oldum dogumuda ücretli şekilde Necmettin Erbakan meram tıpta yaptırıyor oranın doktoru zaten.ama sıra bulmak imkansız gibi birşey birde ücretli olunca sana uyarmi?

Merhaba,öncelikle çok geçmiş olsun. İnşallah bebeğini sağ salim kavuştursun Rabbim💖 yakın zamanda Konya'da doğum yapmış bir arkadaşıma sordum,özelde Mustafa Başaran isminde bir doktor varmış çok memnunmuş. Devlette de Zeynep Hafız Öztürk İnal isminde bir doktoru önerdiler.

Medova da nil hanım güler hanım vardı selçujluda birde ana yol üstü ali keöal belviranlı hastanesi var devlet çok geçmiş olsun Allahım yardımcınız olsun

maddi durumunuz nedir bilmiyorum ama özel hastane istiyorsanız büyükşehir hastanesinde Hacer hanım var,
Devlet kurumu düşünüyorsanız selçuklu da kadım doğum hastanesi var yeni bir hastane.

İnşaAllahh kuzumm sırayla hayırlı doğum haberlerimizi paylaşıcaz Allahın izniyle🥰

Akıntı olayınıda mutlaka bahsedicem doktora, benim de kafamı karıştırdı.
2 gün önce de sabah uyandığımda çamaşırımın ortası tamamen ıslaktı, kaçırdım mı acaba diye düşündüm ayıptır söylemesi kokladım ama kokmuyodu pijamamda hafif nemliydi onada geçmişti o da aklıma gelince bi acaba mı diyorum. İnşaAllah su değildir🤲🏻

Doğru diyosun canım bu da bi ihtimal, doğum da 2 hafta sonra falan olursa anca dengelenir💕
canım amniyon sıvısı olsa sızıntı şeklinde sürekli olur diye düşünüyorum bence bebekler aşağıya baskı yaptıkça akıntı miktarı artıyor o yüzden stres yapma ama danış için rahat etsin.
Ay keşke benim de öyle olsa 😅 çatı muayenesi diyince bile içim ürperiyor. Klasik abartılmış söylemler bence farkındayım ama bilinçaltımıza işlemiş bi kere 🙄 çıkınca off bu muymuş yani diyeceğime eminim 🤦‍♀️
korkma canım korkulacak birşey değil kısa sürüyor zaten. bebeğin aşağıya inip inmediğine bakıyor birde normal doğuma engel bir durum olup almadığına ne kadar sakin olursan o kadar sorunsuz olur öyle düşün :super:
Sizce bu resimde elbiseli olan Serap mi? Antakya da Çukurova marka patent firmasinin görsellerinden buldum sen sorunca Sunrseee Sunrseee
kesinlikle o çok şükür ki iyi haberlerini aldık CRASRP CRASRP tüm afetzedelerimizin Allah yardımcısı olsun :dua:

Merhaba kızlar çok şükür kızımda bende çok iyiyiz. Okuyamadım 55 tane bildirim gelmişti. Başka doğuran var mı. Güzel geçti ameliyatım Hatta hemen emzirmeye başladım stüm gelmeye başladı. Biraz az ama haftasına göre normalmiş. 1/2 hafta sonea yoğunlaşır dediler. Dün ameliyattan 6 saat sonra ayağa kaldırdılar yürüttüler.ondan 1 saat sonra eşimle kalktık yürüdük ondan sonra hep tek kalktım yürüdüm merdivenlerden çıkıp indim. Şimdi çok iyiyim. Ayaklandım diyebilirim. Yazamadım buraya bakamadım ilk gün malum gaz sancılarım vardı akşam üzeri rahatladım. Sağ elime de ilaçlar ve serumiçin damar yolu açtılar. O yüzden yazmak çok zor geldi. Buraya giremedim bile. Başka doğuran var mı merak ettim. Yarın öğlen taburcu olacağız bu arada.
Birde sütüm hızlı artsın diye doktor şurup verdi bu akşam üzeri hemen etkisini gösterdi sizinle de paylaşmak istedim canlarım
canım çok sevindim iyi haberler almaya en çok ihtiyacımız olan zamanlar bol bol kokla bizim içinde darısı bizlere inşallah. ne kadar doğdu merak ediyoruz bizde sizleri :anne:
hiç stres yapma canımı zorlu haftaları atlattık Allah ın izniyle zaten 36 yı geçince küvez ihtimali çok düşüyor 36 da doğum yapan arkadaşlarım var hiç küveze girmedi bebekleri kilosuna zaten takılma bence sen minyon olacağını söylemiştin diyet yaptığın için bile az kilo almış olabilir. söylememize gerek bile yok sen gayet bilinçlisin neler yemen nelere dikkat etmen gerektiğini biliyorsun. Stres yapma en önemlisi bu havuç suyunu da ihmal etme güzel haberlerini bekliyoruz:dua:
Ben de bugun sancıyla uyandım. Nst ye girdim şimdi. Çok anlamıyorum ama bu rakamlar sancı olduğuna mı işaret acaba😕
canım biri bebeğin nabzı diğeri sancı şiddeti ama en önemlisi sancının düzenli olması ben 2 kere nst ye girdim en fazla 40 ları gördü. ama düzensiz kızımda doğuma gittiğimde 100 ün üzerindeydi hep sancım :super:

Kızlar merhabalar mesajlarınızı ağlayarak okudum 😥 nefes aldığım her saniyeye şükrediyorum şuan.. 6. Katta oturuyorum ve o binadan nasıl çıktım hala inanamıyorum.. 5 gündür çadırda kalıyoruz malesef sağlam bina kalmadı buralarda.. eşimin ailesinin binası yıkıldı babasını kaybettik. Annesi ve kardeşini enkazdan çıkarttık.. Kuzenlerim amcami yengemi bir sürü tanıdığımı kaybettik malesef.. hepinize çok teşekkür ederim ben iyiyim eşim bebegim iyi. Allah bana bağışladı.. elektrik yok şebeke yok birşey yok anca açabildm telefonumu..
Doğru ulaşmışsinız bana doktorum Koray bey işyerimde Çukurova patent.. bulduğunuz numarada şirket hattım ofis çekmecesinde ama ofisimizin olduğu binada yerlebir oldu.. Hepinizi tanımadan çok seviyorm iyiki varsınız.. Mersin'e gidiyoruz şimdilik Diyarbakır dada yıkılan binalar varmış yüreğim bir sarsıntıyı daha kaldırmaz 😥 fırsat buldukça tekrar girerim.. yazosey içinde Raziye keskin kurt defne hastahanesi doktorlarindan benim isyerimin çaprazı hemen malesef hastahane içindeki hastalarla birlikte yıkıldı diye biliyorum umarım onada hemen ulaşırız..😥

öncelikle başınız sağ olsun , Rabbim tekrar yaşatmasın kimseye. herkesin yaraları ivedilikle sarılsın inşallah. şükürler olsun ki sen ve ailen iyisiniz. aklıma çok takılmıştı. iyi haber almak bir nebze iyi hissettirdi. inşallah bundan sonrası mutluluk getirir hep 💐

Canım sen de hiç üzülme, sağ salim yavruna kavuşacaksın inşallah. Doktorun ne diyorsa onu dinle 💞
Sağol canım inşallah 🙏
Cnm çok geçmiş olsun ben oğlumu 35+5 de 2.5 kilo doğurdum iğne dahi yapmadılar ve küveze girmedi elhamdulillah. Senin hafta daha ileri sıkıntı olmaz inş ama velevki küveze girdi iyi olacağını düşün kendini öyle teselli et. Rabbim şifa versin inş hakkınızda herşeyin hayırlısı. Bende doktora gidicem ödüm kopuyor inş olumsuz birşey demez
Maşallah inşallah bizim için de süreç öyle ilerler 🙏
O kadar küçüktüki yeğenim iki elimize anca sığıyordu. Anne sütü o kadar iyi geldiki hemen toparladı kendini büyüdü hemen şimdi 2 yaşında 😘 iyi olacak senin bebişinde canım benim sağlıkla sıhhatle kavuş inşallah canım 🙏🌸
İnşallah kuzum 🙏
Canım benim sıkma canını en azından kontrollerin sıklaştı ve bu durumda daha kısa sürede görüldü bu durum iyi yönünden bak. Sağlıkla kavusacaksin Allah ın izniyle 🤲 kilosu ne olmuş peki gelişimle alakalı bu haftada nasıl ilerlemiş bilgi verdi mi
Kilosu 2333 pazartesiden beri çok almamış canım
35+5 konya meram tıpta doğum yaptım ikiz kızlarıma 2 martta 1 yaşına girecekler biri hiç girmedi küveze diğeri besleyemediğim için yutamadığı için kilo kaybı olduğu için 4 gün yattı senin haftan çok çok güzel hiç korkma içini ferah tut.
Maşallah 🙏 inşallah darısı başımıza 🙏
Canımm 37.haftada bebeklerin gelişimi tamamlanmış oluyor zaten. Kilosu da öyle öok düşük olmadığı sürece sıkıntı olmaz inşallah. Cumaya kadar sen kaşar, muz, çiğ badem, bol bol havuç suyuna yüklen. Nefesinde sıkıntı yoksa küveze de almazlar. Bazen normal haftasında ya da daha geç doğan bebeklerde de nefes problemi olabiliyor o aslında bebekle ilgili beklenilenden daha erken doğmasıyla pek ilgisi yok. Küveze girse bile çok kalmayacaktır önlem amaçlı belki isterler. Sakın canını sıkma sağlıkla kızına kavuşacaksın inşallah doktoruna güven🙏🌸
İnşallah canım dua edin sıkıntısız geçsin 🙏
Canım içini ferah tut 37. Haftadasın zaten küveze gerek kalmayabilir. Kendini ve bebeği strese sokma.bir önceki kontrolde suyu normaldi dimi. Yakın arkadaşımin da suyu azaldı yaklaşık 2 hafta kontrolle son ana kadar beklediler. Dualarım seninle 🙏
Evet normaldi kuzum havuç suyu fayda eder inşallah🙏
haftası ve ciğer geliştirici olduğunu düşünürsek muhtemelen tedbir amaçlı en fazla 1 haftalık küvöze girer ( ortalıktaki salgın / enfeksiyon falan yüzünden ) ki hiç sanmıyorum küvöze gireceğini. böyle düşünüp kendini hatta önce bebiki strese sokma, üzme lütfen. bak daha dün eşimin doktor kuzeni kendi isteğiyle sezaryen doğum yaptı o da beklemedi 40. hafta falan 37+ bi şeydi günü şu an tam anımsamıyorum ama bebek küvözde değil, şükür ikisi de iyi. daha sorsak baksak etrafımıza bi dolu örnek buluruz böyle. 37 hafta çok iyi maşallah 🧿

ha ama inşallah gerek kalmaz da senin gönlüne göre olur sağlıcakla 🙏🏼
İnşallah canım inşallah her şey güzel ilerlesin 🙏🙏🙏

hiç stres yapma canımı zorlu haftaları atlattık Allah ın izniyle zaten 36 yı geçince küvez ihtimali çok düşüyor 36 da doğum yapan arkadaşlarım var hiç küveze girmedi bebekleri kilosuna zaten takılma bence sen minyon olacağını söylemiştin diyet yaptığın için bile az kilo almış olabilir. söylememize gerek bile yok sen gayet bilinçlisin neler yemen nelere dikkat etmen gerektiğini biliyorsun. Stres yapma en önemlisi bu havuç suyunu da ihmal etme güzel haberlerini bekliyoruz:dua:
Tek hedefim şuan 37 yi tamamlamak inşallah idare eder suyumuz 🙏🙏🙏

Şu sozleriniz bile bana büyük destek sagolun
Cok gecmiş olsun, tam sizin gibi 99 depreminde dogan bir akraba bebegımız bu yıl evlendi, bebek bekliyor♥️Marmaradayım, biz de ta içinde yasadık, her zorluguna ve acıya sahit olduk, kendimiz sagsakta es dost akraba kaybettik, ama hayat yoluna giriyor emin olun, Allah kolaylığını ve sabrını veriyor, simdi aynı hısler beni zorladıgından pek giremiyorum ama siz burayla iletişimde kalın, burası inanılmaz destek sağlar,her yükünüzün ucundan tutan bulursunuz, gormeden olabılecek destegin en iyisidir ♥️Allah saglıcakla yavrunuza evinize yurdunuza kavustursun ♥️

Kuzu bende öyle yapıyordum geçen haftalarda ama 2 haftadır fakülteye çağırıyor orda muayene ediyor. Fakültede de ultrason vermiyor bakıyor kendi hasta dosyasına notlar alıyor. O yüzde 2 haftadır hesaplayamdim. 3 hafta önce ultrason kağıdında femur kemiği 66.1mm , 7 ile çarpınca 46.2 cm çıkıyor. 3 haftada boyu uzamistir herhalde...
Valla canım kesin öyle benim sıpa kandırdı bizi 🙄 geçen haftalarda çok daha yoğun kasilmam oluyordu birde göbeğim aşağı inmişti, aynadan bakinca da cok bariz belli oluyordu gogus alti boslugu olmustu. mide yanması vs yaşamıyordum haliyle. Şu son 3-4 gündür bebek yukarda hareket ediyor birde nasıl bir mide ekşimesi yanması anlatmam mümkün değil. Yani oyuna geldim 🫣

Back