• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar cildimde kabarikliklar kaşıntı olduğunu söylemiştim, dirsek içlerimde ve diz arkalarımda. Sağ sol ikisinde de hem bacak hem kollarda.. Basit kremlerle, tuzlu suyla falan sanki kurur gibi mi oluyor falan derken, ki hala oldukça kötü, ordan etrafa doğru isilik gibi tüm kol ve bacaklarıma başka türlü seyler yayılmaya başladı.. Hart hurt kaşın kaşın delirecek insan.. zarar da veriyorsun tabi. Yıkıyorum, bepanthol sensiderm sürüyorum falan ama yani geçecek gibi değil. Öyle yapınca hafifliyor sonra yine başlıyor. Sanki her gün de artıyor aksine. Kadın doğum doktoruma sordum bir krem bir de Avil hap verdi. Kremi kullandım tamam da haptan korkuyorum ya.. 1 tane içtim simdi yatarken, bakiyim dedim etki edecek mi bari hemen diye.. Günde 3 tane kullanabilirsiniz dedi doktor ama.. içeriğinde de hamileler kullanmasin diyor. C kategorisindeymis. Yani yapılan deneyler yetersiz ama olumsuz bir şey yok gibi oluyormuş o da.. içim rahat değil ama böyle de artarak giderse ne yaparım.. Hamileyken kullanan ya da çevresinde hamileyken kullanan birileri olan var mı?

Ben sonuncusunda hem iğne hem ecopirin kullandım kalbi durdu. Daha önceki 2 sinde yine kullandım düşük oldu. Bazı doktorlar sorun diyor bazıları bu önemli değil diyor. Bir doktorda gereksiz kullanılan kan sulandırıcılarda düşüğe sebep olur dedi. Kafam baya karışık
İgnelere ne zaman başladınız peki? Simdiki ve onceki dusugunuzde.benim de kafa baya karışık benimde iki düşükten sonra biri boştu.kizimda yani 3. De kan sulandırıcı başladık igne+ecopirin şükür sağlıkla doğurdum tabi kanama alanlari düşük tehlikesi tansiyon seker ayri eziyetti.. tekrar hamile kaldim ilsclara rağmen kalp atımı yoktu kurtaj oldum.simdi yine hamileyim 04 yerine 06 oksopar ve ecopirin başladık.benim de sizinle ayni degerim heterozigot benim yalnız.kizimda ve bunda erken başladım onceki kaybimda adet gununden sonra basladik ilaca ben erken baslamaya bağladım olayi yani inşallah kalp atımı gorursek cuma günü bunda tamamiyle erken baslamakla alakali.cunku perinatolog doktorum bu durumlarda gebeligi en az 1 hafta yda kaç gün onceden ogrenip baslamanin onemli olduğunu vurguladi.sigara ve kilo peobelmime de bağlıyorum tabi.yoksa onemsiz bir deger kimi Dr gerek bile duymuyor kan sulandırıcıya.sizin kilo sigara durumunuz nedir?

Sezeryan mi olmuştun arkadaşım

Bana da yerleşme kanaması olabilir bu haftalarda ilişkiye biraz ara verilmesini öneririm dedi, şükür kanama vs olmadi. Kanama alanı falan da yoktu ama tedbir amaçlı mı söyledi ki ? Herhangi bi sıkıntı olsa söyler sanırım
Evet acil sezeryn olmstm suyum tamamen bitip zar üzerine yapışmıştı oğlumun

Bende cospirin kullanıyorum da kalp atışı alamadık lekelenmemde yok önlem amaçlı progestan alıyordum onuda kendimce kestim Sağlıkla alın bebeginizi kucaginiza
Kalp atışı almadınizmi siz? Kacinci haftada gittiniz ?

Allah razı olsun çok sağolun ☺️ Çok zordu şu son 2 yılım yumurta toplamaya ağlaya ağlaya girmiştim hiç unutmuyorum ama hepsi geçti 🥰 Sonu güzel oldu ya o herşeye değer 🥰 Rabbim hepimizin bebeğini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 💜
Çok geçmiş olsun sağlıkla kucağıniza alın inşallah 🙏💜 özür dileyerek soruyorum ne kanseri ve metestazlariniz varmiydi?

Nasıl bi kan akıntı gibi mi damla damla mı
Valla silince geldi pembeydi korktum acile gittik hemen.. alttan muayne ettiler. Bebeğin kalp atışı var dediler ben şok oldum ztn şuan lekelenme tarzında kanaman dediler yoğun olursa gel dediler. Bide yarın radyolojiye randevu verdi sabah 9da gel dediler. Orda renkli ultrasona sokacaklarmis

Panik yapma canım, hemen doktoruna haber ver, kirmizi kan miktarı damladan fazlaysa orkid tak ve hastaneye acile git. Kontrolde gelen kan miktarını orkid üzerinden soruyorlar ne kadar kaç ped geldi gibi. Telaş yapma. Her kan gelmesi kötüye işaret değil tedbir işareti de olabilir.
Çok korktum biraz ayakta kaldım çamaşır fln astım gene durulamadim... Acile gittim hemen alttan muaynede bebeğin kalp atışını gördüler şuan lekelenme tarİnda dediler yoğun olursa gel dediler sabahta radyolojiye cagrdilar renkli ultrasona sokacaklarmis niye blmiyorum

İgnelere ne zaman başladınız peki? Simdiki ve onceki dusugunuzde.benim de kafa baya karışık benimde iki düşükten sonra biri boştu.kizimda yani 3. De kan sulandırıcı başladık igne+ecopirin şükür sağlıkla doğurdum tabi kanama alanlari düşük tehlikesi tansiyon seker ayri eziyetti.. tekrar hamile kaldim ilsclara rağmen kalp atımı yoktu kurtaj oldum.simdi yine hamileyim 04 yerine 06 oksopar ve ecopirin başladık.benim de sizinle ayni degerim heterozigot benim yalnız.kizimda ve bunda erken başladım onceki kaybimda adet gununden sonra basladik ilaca ben erken baslamaya bağladım olayi yani inşallah kalp atımı gorursek cuma günü bunda tamamiyle erken baslamakla alakali.cunku perinatolog doktorum bu durumlarda gebeligi en az 1 hafta yda kaç gün onceden ogrenip baslamanin onemli olduğunu vurguladi.sigara ve kilo peobelmime de bağlıyorum tabi.yoksa onemsiz bir deger kimi Dr gerek bile duymuyor kan sulandırıcıya.sizin kilo sigara durumunuz nedir?
Kilom ve sigaram yok ecopirini hep kullanıyordum ben adet dönemlerinde bıraktım sadece. Kan sulandırıcıyıda gebeliği öğrenir öğrenmez başlıyorduk. Zaten çok test yapıyordum öyleki laboquickin 100 lü testini alıyordum. Çok erken fark ediyordum o yüzden. En son doktorda sende pıhtılaşma yok olmayan birşeyi tedavi edemeyiz dedi bilmiyorum ki🤦

Siz asprin kullanıyordunuz sanırım. Kese altı kanama alanlari var demişti doktorunuz onlar dışarı çıkıyordur. Sakin kötü düsünmeyin. Doktorunuza ulaşabiliyorsanız ulaşın. Miktar artarsa acile gidin.
Kanama alanım yoktu cnm dktor kese altı lekeler olabilir demişti ama benim bu sefer kan gelince çok korktum.. acile gittim alttan muayne ettiler kalp atışı var dediler kanaman yoğun olrsa gel dediler bide yarın radyolojiye cagrdilar renkli ultrasona gircekmisim neden bilmiyorum

Kızlar merhaba ben şu an 6+ 4 oldum. Karnım çok şiş normalde göbeği olan biri de değilim var mı benim gibi 4 aylık görünen?? Bir de sabah inanılmaz bir burun kanaması oldu oskpar kullanıyorum onla alakası olabilir mi,kan sulandırıcı iğne kullanılma bunu yaşayan arkadaş var mı 🌸
Hayatımda göbeğim olduğunu bilmem şu zamana kadar. Göbeğim benim de 4 haftalık değil de 4 aylık gibi :/

Valla silince geldi pembeydi korktum acile gittik hemen.. alttan muayne ettiler. Bebeğin kalp atışı var dediler ben şok oldum ztn şuan lekelenme tarzında kanaman dediler yoğun olursa gel dediler. Bide yarın radyolojiye randevu verdi sabah 9da gel dediler. Orda renkli ultrasona sokacaklarmis
Canım benim pembe çok geldi ben de çok korktum ama bi sıkıntı çıkmadı ultrasonda. Çok şükür bak kalp atışı da varmış stres yapma 🙏

Çok geçmiş olsun sağlıkla kucağıniza alın inşallah 🙏💜 özür dileyerek soruyorum ne kanseri ve metestazlariniz varmiydi?
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun 🥰
Lenfoma (lenf kanseri) 4. Evreydi boyun, göğüs kafesi, dalak, kemik iliğinde vardı. 7 ay önce btti kemoterapilerim çok şükür ☺️ sondan sonra pette kasıklarımda lenf büyümesi gördüler tekrar biyopsi ve radyoterapi kararı çıktı heyetten ama heyet başkanı olan profa gttim muayene etti çok şükür gerek görmedi her kadında belli dönemlerde o lenfler büyür dedi ☺️ ışın tedavisi de alsaydım normal yolla çocuğum olmayacaktı 🥺 Rabbime şükürler olsun o zamanlar hiç anne olamayacağımı hatta hayatımın son dönemleri olduğunu düşünüyodum ama şükürler olsun bitti ☺️ (uzun oldu kusura bakmayn ) 🥺

Geçmiş olsun dış gebelik ya da gelişmeyen bebek olduğunu nasıl anladınız betada mı belli oldu
Beta düzenli artmadı kese de oluşmayınca kesin sağlıksız gebelik ama dış gebelik de olabilir dediler. Çünkü tüpte bi oluşum fark ettiler ama sonradan o oluşumun kese olmadığı kanısına vardılar yaklaşık 4-5 doktor baktıktan sonra. Kürtaj oldum zaten hcg direk düştü dış gebelik değilsin sağlıksız gebelikmiş dediler. Eğer hcg düşmeseydi iğneli tedaviye geçiceklerdi kesin dış gebelik diye.

Beta düzenli artmadı kese de oluşmayınca kesin sağlıksız gebelik ama dış gebelik de olabilir dediler. Çünkü tüpte bi oluşum fark ettiler ama sonradan o oluşumun kese olmadığı kanısına vardılar yaklaşık 4-5 doktor baktıktan sonra. Kürtaj oldum zaten hcg direk düştü dış gebelik değilsin sağlıksız gebelikmiş dediler. Eğer hcg düşmeseydi iğneli tedaviye geçiceklerdi kesin dış gebelik diye.
Ultrasonda dış gebelik ve rahim içi gebeliği arasındaki farkı anlayamıyorlar mı acaba. Benimde başıma benzer olay geldide

Ultrasonda dış gebelik ve rahim içi gebeliği arasındaki farkı anlayamıyorlar mı acaba. Benimde başıma benzer olay geldide
Kese oluşamayacak kadar düşük hcg değeri varsa anlayamıyorlar. Benim kürtaj olduğum gün 330a kadar çıkmıştı mesela. 7 ile hamile olduğumu öğrenmiştim bir ay gittim geldim doktora

Back