2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Hanımlar sürekli NSTye neden giriyorsunuz? Burada olmayan bir süreç olduğu için merakımdan soruyorum. Sancı var mı yok mu onu gösteriyor anladığım kadarıyla ama o anlaşılmıyor mu zaten?
Herhangi bir sorun yoksa nst ye doktor genelde 35ve + haftalarında alıyor. Gercek dogum sancısı var mı diye. Ama erkan haftalarda kanama , açılma , sancı, yoğun ve sık kasılma varsa önlem amaçlı doktor istiyor ki doğum sancısı başladıysa erken doğumun önüne geçmek için kontrol amaçlı.

ekşisi kaçmış kivi ay ben hiçbişeye benzetemiyorum ya, hamilelikte de 2-3 kez ancak yiyebildim ama son zamanlarımız ben de agırlık veririm belki

Çok teşekkür ederim. Çok konuya baktım ama yalancı sancıyı hiç araştırmamışım onu fark ettim. Dikkat ederim ben de artık. Bir dahaki randevuda ebeye sorarım. Buradaki kontrolleri de ebeler yapıyor. Doğumda sorun olmazsa hiç jinekolog görmeden doğum yapıcam. Çok garip geliyor.

Kızlar bu gece belim çok ağrıyor. Karnımda kasıklarımda bir şey yok ama yatakta dahi uzanamıyorum. Bacaklarım ve kalça içlerimde fena. Dün akşam 40 dk yürümüştüm o mu etkiledi acaba..
Evet yürüyüş kesinlikle arttırır,uzun zamandan beri yapmıyorsan o yüzden şimdi bırakma ki yine ağrı olmasın canım bugün yarın yine yürü biraz dinlenip
Hepsini yaptım bu kızın göbek adını zeynep değil nazlı koyacaktım hata ettim Gece hareketlendi portakal yedimBu sabah her zamanki gibi maşallah şıkır şıkır
Çarpıntınin tiroid le ilgisi ne ki . Başka sebep yada psikolojik olabilir mi. Ben de daha önceden kendimi psikolojik olarak etkiler hep çarpıntı yaşardım Dr a giderdim bişey çıkmazdı.
Şu zamanda kan fazla pomplandığı için de yapıyor canım,tiroitte etkiler, en çok tabiki her şeyin başlıca sebebi psikoloji o yüzden kendimizi içimizi ferah tutalım
Sabah yandan yandan oh ohh modundaydıııı
Ben kızarmış ekmek üzerine sürüyorum
Tarif veriyorum muhteşem oluyor deneyin
Avokadoyu ezipp sarımsak tozu veya kendisini rendeleyip limon zeytinyağ tuz ilee karışıtıyorumm
Ayy çok severim kız ben avokadoyu hatta Antalyadan getirtiyorum koli koli bir ara bebek olması icin de faydalı diyorlar diye içimizden avokado ağacı çıkacaktı az daha
Sormaaa o zaman o kadar cok yedim ki hamileyken daha ağzıma sürmedim Şimdi yine avokado perileri geldi bak bu kadar muhabbetini edince cıkınca alacagım madem son zamanlarda da öneriliyor
Kızlar bebis seneye 9 aylık falanken bunu giyebilir mi 12-18 ay kalmış sadece
Ben yazana kadar bitti ama zaten montları büyük alın içine kalın giydiriliyor ya anca oluyor diyorlar
Ben de ahşap beşik aldım yanıma, odasına da ikea karyola ama evde yanımda tutmak için anakucağı alacağım odaya mutfaga falan bir de çocuklar cok seviyormuş kullananlarda memnun araştırıyorum fikirlere açığım

Kizlar aksam yatmadan monurol ictim enfeksiyon icin,sabah kalktigimdan beri alt kasigim agriyor,sanki enfeksiyon olmusum gibi bir his var.Basina boyle bir sey gelen var mi?

sağlık ocağında da yaptırmadım. Hiçbir şey yaptırmadılar. Testsiz bir şekilde devam ediyorum. Aylardır. Bir dahaki muayenede söyleyeyim en iyisi.

Tetikteyim stok yakalarsam kapıcam

Yürüyüş etkilemiş canım. Hızlı mı yürüdün acaba. Kendine çok yüklenmiş olabilirsin.

Sağolun kızlar evet zor bir geceydi. Kar yağmadan ben bugün biraz daha yürüyeyim, bugün daha güzel geçer inşallah

Rutin kontrolüm vardı zaten, şimdi doktora geldim bakalım ne diyecek. Dua edin bana

Yok canim nst bebeğinizin hareketini olçmuyor. Şimdi doğuma yakın sancılar başlıyor ya hazırlık aşaması gibi acaba bu sancılar gerçekten doğum a hazırlık sancısı mı yoksa yalancı sancı mı onu ölçüyor nst. Ben kziimdan biliyorum hiç canım yanmazdı hissetmezdim ama sancim çıkıyordu, 2cm de acilmam vardi ve ben nst de öğrendim sancım olduğunu. Nst sancı takibi yaparken aynı zamanda bebeğin kalp atışının da kontrolünü yapıyor. Mesela kızımda nst verileri kötü çıkmıştı doktor ultrason yaptı ve kordon dolanmasini farketti. 3 kat. Bu da kalp atışlarını duzensizlestirince sezeryan kararı alındı ertesi gün hemen sezeryan yaptı.

Ben de senin aldığına benzer park yatak aldim bu model. Bence mobilyadan daha mantiklilar ben de 1 seneye batiya gidicem o zaman odasini yaparim diye tercih etmiştim
Batı deyince en batı mı yoksa
Şimdi evde 2 tane karyola olması mantıksız e ben yazın yazlik kışın ev taşıyacağım aldığımda en azından yazlikta da katlar götürür kullanırım. Kızın zaten karyolasi büyük 80×130 6 yaşa kadar kullanılabilinir. E ikinciye büyük almaya gerek yok o yüzden diye düşündüm siz nerden ne kadara almistiniz?

Çagan Ata sanki daha uyumlu gibi ama uymayacak diye birşey yok sizin içinizde Ömür Ata varsa onu koyun hepsi güzel adların

2 sancı arasını not al cnm. Sabit aralıklı ise doğuma işaret. Ve aralık düşüp şiddet artıyorsa hemen doktoruna haber ver

Kızlar önce ultrasona girdim , sonra nst ye . Nst de 2 tane sancı çıktı hafif. Ama normalde olan o regl ağrısıyla kasılma nst sürecinde olmadı. Doktor bebeğin önden ilerlediği için bu şekilde ağrı olması vajinal baskı olması normal dedi. Çünkü haftası 38.5 -39 ile uyumlu.
Doktorun toplantısı vardi 1 saat bekledim o 1 saat içinde 2 defa yaşadım kasılmayı ama nst sürecinde hiç yok. Şakacı çocuk. Bu arada nasıl oldu anlamadım ama geçen hafta kontrolde 2.5 kilo çıkmıştı bugün 3.100 grm olctu doktor. 300 grm sapma olsa 2.800 dedi her an bekle dedi resmen . Sancı sıklaşırsa hemen gel kanama su gelirse hemen alacağız beklemem dedi gecen hafta bekleriz durdurup 39 u bekleyeceğim demisti.

Masallah insallah 3kg olmustur da yakinda dogar rahatlarsin sen de... Zor gunler olmadan ohh... Son haftalar cidden cok zor 37den sonrasi ..

Ben sana dedim ama o sancılar normal değil diye Senin 39 a kalmaz ya çocuğun kilosu çok önde 5 kilo mu dogurtturcak sana 37 gibi bile olabilir senin bence bak benimki 2200 çıktı seninki 3100 1 kilo fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…