• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Selam herkese,dün akşamdan beri canım çok sıkkın önce evle ilgili sorunlar sonra eşimin hasta olması gün boyu da defne hanımın hiç kıpırdamaması beni çok yordu canım sıkıldıkça o hissetti o kıpırdamadıkça benim canım sıkıldı nasıl akşamı ettim bilmiyorum😢 Artık doğsa da kavuşsak mı desem en azından gözümün önünde olsun🥺 ne desem bilemiyorum vallahi zaten bi duygusala bağladım.
Günü başka endişeli geçenlere de selam olsun umarım pazartesiye güzel haberler alacaksııın bu beslenmeyle hiç dertlenmeee minseo minseo 💓😍
Canım kendini şu süreçte rahatlatman gerek stres yapma tabi bazen elde olmuyo ama o psikolojide çıkmaya calis. Ne bileyim karnının fotoğrafını çek video çekerken bebeginle konuş tatlı bisiler yeee 🤭 herşey gelip geçici bu anların da boş yere bebeği kendini strese sokma 😘

Bütün karnım aniden toplanıyor taş gibi oluyor kasıklarım sancı veriyor hatta nefesim daralıyor kesiyor nefesimi o anlarda 20/30 saniye kadar sürüyor. Geçiyor yarım saat sonra tekrar ediyor. 2 gündür çoğaldı normalde bunu günde 2/3 defa yaşıyordum. Annemde 5 dk da bir böyle oluyormuş dayanamamış ambulans çağırmışlar erkek kardeşimde doğum yapmış. Çok şükür benim yarım saat 40 dk sürüyor arası magnezyuma rağmen artarsa mecbur doğum başlayacak sanırım.
Bu yalancı sancı dan da çıkmış sn hemen kuaför randevularini al 😄 şaka bı yana haftan zaten neredeyse doğum için uygun ve zaten olabilecek bı durum bu o yüzden psikolojini hazırla sağlıkla gelecek bebiş 🤲

Ya kızlar benim de o kadar cok carpıntım var ki bayılcak gibi oluyorum göğsüm çok ağrıyor elim ayağım titriyor nefesim kesiliyor ve bunu durduramıyorummmmm dr en son tiroit ilacını mg yükseltti ama yine de faydası yok böyle olan var mı hic? :KK43:
Çarpıntınin tiroid le ilgisi ne ki . Başka sebep yada psikolojik olabilir mi. Ben de daha önceden kendimi psikolojik olarak etkiler hep çarpıntı yaşardım Dr a giderdim bişey çıkmazdı.

Ben 32. haftadayim, henüz olmadı bu bende galiba. Bazen oturduktan sonra yürürken karnım sertleşiyor ya da uzandıktan sonra ayağa kalktığımda oluyor ama bu daha değişik herhalde. Bundan sonra biraz daha dikkat ederim ben de top gibi oluyor mu diye.

Benim ilk bebeğim olduğu için hiçbir fikrim yok yataklar konusunda ama okuduğuma göre herkes başka bir şeyi beğeniyor. Ben çocuğun yattığı döşek kısmı sağlıklı, sert olduğu (elimizi bastırınca çok içe girmemesi ve çekince hemen toparlanması gerekiyormuş) sürece yatağın çok önemli olmadığını düşünüyorum. Ikea nın klasik bir bebek karyolasını almayı düşünüyorum. Burada park yatak pek yok, diğerleri de gereksiz pahalı geliyor.
Evet anı harekette daha fazla hissediyorum bende yalancı sancı ama yine de sayısı ve sıklığı önemli en azından not alıp Dr a iletirsin.

Kızlar bu gece belim çok ağrıyor. Karnımda kasıklarımda bir şey yok ama yatakta dahi uzanamıyorum. Bacaklarım ve kalça içlerimde fena. Dün akşam 40 dk yürümüştüm o mu etkiledi acaba..
Yürüyüş etkilemiş canım. Hızlı mı yürüdün acaba. Kendine çok yüklenmiş olabilirsin.

hanımlar ana kucağı alan var mı? Hang marka alalım
Bn henüz almadım. Marka çok önemli değil bence. Elektrikli yada manuel var hangisinin işlevi sana uygunsa onu tercih edebilirsin. Manuel bebeğin kendi hareketiyle sallananlar daha cazip geliyor çünkü gaz sancısına falan iyi geliyormuş hareket ettikçe.

Bide aynaya bakınca görüyorum benim karnımın altı baya baya çatladı yani ☹️😔
Bende henüz yok ama yakındır 😵‍💫
Kızlar bir gecelik bir pijama yeter mi? Ek olarak ne alayım sizce bir gecelik bir pijama daha mı alsam fazla mı olur? Öneriniz var mı siz ne aldınız?
Bence yedekli al kan olur kusmuk olur kaka olur yedek iyidir
Canım yeni okudum şimdi üzülme belki ultrason ölçümünden dolayı öyle çıkmıştır. Beslenmeye ilaçlarını düzenli yap sen allahın izniyle birşeycik olmaz inşallah canım benim 🙏💗
İnşallah kuzum 🙏🙏🙏
Selam herkese,dün akşamdan beri canım çok sıkkın önce evle ilgili sorunlar sonra eşimin hasta olması gün boyu da defne hanımın hiç kıpırdamaması beni çok yordu canım sıkıldıkça o hissetti o kıpırdamadıkça benim canım sıkıldı nasıl akşamı ettim bilmiyorum😢 Artık doğsa da kavuşsak mı desem en azından gözümün önünde olsun🥺 ne desem bilemiyorum vallahi zaten bi duygusala bağladım.
Günü başka endişeli geçenlere de selam olsun umarım pazartesiye güzel haberler alacaksııın bu beslenmeyle hiç dertlenmeee minseo minseo 💓😍
Endişeler endişeler 😐 inşallah güzel haberler alırız keyfimiz yerine gelir şimdi nasıl kipirdiyor mu?
Yok canım sadeve magnezyum verdi doktor. Haftam erkendi 21.haftada başlattı içerden 1cm açıklığım var diye. Sonra bıraktırdı. İçmedim 32.haftadan beri. 2 gündür inanılmaz arttı şimdi günde 2 ye çıkarttı doktor. Devam ederse yine hiç riske atmayız doğumu yaparız dedi
Nidicard benzeri bir ilaçla bu sancılar kesiliyor aslında zaten senin planlı sezeryan olacak Magnezyum çok işe yaramayabilir. Benim arkadaşım aynı senin gibiydi nidicard ile 38+6 ya kadar devam etti sonra sezeryan ile aldı dr
Ya kızlar benim de o kadar cok carpıntım var ki bayılcak gibi oluyorum göğsüm çok ağrıyor elim ayağım titriyor nefesim kesiliyor ve bunu durduramıyorummmmm dr en son tiroit ilacını mg yükseltti ama yine de faydası yok böyle olan var mı hic? :KK43:
Canım dünden beri bende de var o sebebini anlamadım öksürme hissi geliyor böyle kalbim ağzımdan çıkacak gibi. Tansiyon da normal acaba kan seviyelerimiz mi değişiyor anlamadim kalp fazla kan pompalamaya mi çalışıyor noluyor
Kızlar bu gece belim çok ağrıyor. Karnımda kasıklarımda bir şey yok ama yatakta dahi uzanamıyorum. Bacaklarım ve kalça içlerimde fena. Dün akşam 40 dk yürümüştüm o mu etkiledi acaba..
O etkilemiştir canım ayakta durmak benim direk belime vuruyor 😔

Çarpıntınin tiroid le ilgisi ne ki . Başka sebep yada psikolojik olabilir mi. Ben de daha önceden kendimi psikolojik olarak etkiler hep çarpıntı yaşardım Dr a giderdim bişey çıkmazdı.
Troid hormonu az ya da cok salgilanma durumuna gore insani cok hareketli, kalbi hizlandirma, nabzi, terleme, sicak basmasi, ya da yavaslatan yani halsoz, yorgun, enerjisiz yapma gibi etkileri var. Psikoloji ile dogrudan ilgili bir ic salgi bezi troid bezi... O yuzden etkili...

Benim doktorum hiç bakmıyor idrara kana. Bir şikayetim yok diye sanırım.
Sizde de şikayet yokmuş. Doktorunuz buna rağmen test istiyor mu?
Benim doktorumda mı bir sıkıntı var acaba bunu anlamaya çalışıyorum. 30+0 oldum ben.
Bir şikayet olmadiginda bile belirli aralıklarla kan ve idrar tahliline bakıyorlar cnim her ihtimale karşı aslında . Sağlık ocağında yaptırdıysaniz kontrollerde onlari sistemde görüp ek tahlil istememiş te olabilir

İşyerinde son kahvaltım 🥳 Bebeğe kilo olsun inşallah 🙏 dipnot: avokadodan nefret ederim,ekmek yok 😁

Eklentiler

• IMG_20230203_074710.jpg
    IMG_20230203_074710.jpg
    91,5 KB · Görüntüleme: 68
İşyerinde son kahvaltım 🥳 Bebeğe kilo olsun inşallah 🙏 dipnot: avokadodan nefret ederim,ekmek yok 😁
Afiyet olsun 🤗 ayy🥑😋 Ben cok seviyorum. Ben de sevmezdim ama kizim cok seviyor onunla yerlen sevmeye basladim. Dilimleyip bol limon ve zeytin yagi ile yiyorum ben. Kimi de eziyor, limon ceviz ve zeytin yagi ile ekmege surerek yiyor. Cok faydali. Doguma yaklasinca her gun tuketmeyi oneriyorlar. Dogumu cok kolaylastiriyormus... Sevmedigim yonu, pahali bence...

Bu arada yumurtayi tek mi goruyorum 🤔 sanki iki olcakti 🤭

Afiyet olsun 🤗 ayy🥑😋 Ben cok seviyorum. Ben de sevmezdim ama kizim cok seviyor onunla yerlen sevmeye basladim. Dilimleyip bol limon ve zeytin yagi ile yiyorum ben. Kimi de eziyor, limon ceviz ve zeytin yagi ile ekmege surerek yiyor. Cok faydali. Doguma yaklasinca her gun tuketmeyi oneriyorlar. Dogumu cok kolaylastiriyormus... Sevmedigim yonu, pahali bence...

Bu arada yumurtayi tek mi goruyorum 🤔 sanki iki olcakti 🤭
Ben de ezip limon karabiber tuz yaptım 😁 tanesini 22 liraya almış dün eşim 😵‍💫 yumurta çok büyüktü 1 tane hasladim onu bile zor bitirdim 🤫 cevizleri de öğle yemeğinden önce muzla ara öğün yapıcam 🤭

Çok geçmiş olsun. Hafta ilerledikçe yürümek ağrı yapıyor. Ben yürüyünce belim değil de adını bilmiyorum kemiğin ama bu kalçamda kuyruk sokumunun bağlandığı üçgen gibi kemik ağrıyor.
Evet anı harekette daha fazla hissediyorum bende yalancı sancı ama yine de sayısı ve sıklığı önemli en azından not alıp Dr a iletirsin.
Hiç aklıma o ağrının sancı olduğu gelmemişti çok hafif çünkü. Belki daha 32. haftada olduğum için. Ben sancıyı çok daha şiddetli olan bir şey diye düşündüğümden herhalde bebek pozisyon değiştirdi o ağrıdı diye düşündüm.
Gunaydin kizlar,

2 gundur ben de uyuyamiyorum 😕 boluk borcuk... Sizin gibi karnim asagi inince rahat uyumaya baslarim insallah 2 hafta sonra 😕😕
Kaçıncı haftadasın? Hamile yastığı ya da o şekilde bir yastık desteği fayda eder mi acaba?
Afiyet olsun. Ben çok seviyorum avokado. Ama böyle ezmeden, küp küp kesip beyaz peynir ve tomatesle ufak salata gibi karışım yapıyorum.

Çok geçmiş olsun. Hafta ilerledikçe yürümek ağrı yapıyor. Ben yürüyünce belim değil de adını bilmiyorum kemiğin ama bu kalçamda kuyruk sokumunun bağlandığı üçgen gibi kemik ağrıyor.

Hiç aklıma o ağrının sancı olduğu gelmemişti çok hafif çünkü. Belki daha 32. haftada olduğum için. Ben sancıyı çok daha şiddetli olan bir şey diye düşündüğümden herhalde bebek pozisyon değiştirdi o ağrıdı diye düşündüm.

Kaçıncı haftadasın? Hamile yastığı ya da o şekilde bir yastık desteği fayda eder mi acaba?

Afiyet olsun. Ben çok seviyorum avokado. Ama böyle ezmeden, küp küp kesip beyaz peynir ve tomatesle ufak salata gibi karışım yapıyorum.
33. Haftam. 4 yastik+ esim seferber ama ayaklari yukarida oldugu icin hareketlerinden midem zor durumda ... Yoksa ben taaa 13haftalardan bu yana dediginiz gibi yastiklarla uyuyorum 🙃

Yanlis bilmiyorsam troitler hizli calistigi zaman carpinti olurmus.Bana da doktor nabzin cok yuksek atiyor troitlerine baktir demisti,baktirmistim normal cikmisti.

Back