Bence normal canim, zaten doktor da bundan sonra az alinir demisti bana
Bundan sonra çok alınmıyor muydu yaa.. Güya 2. çocuk benim. Ben öyle biliyordum :)
Kızlar benim de bugün kontrolum vardı cok iyi geldi minigimi görmek :) 34+3 deyiz 2.5 kg 47 cm görünüyor cok sukur hersey yolunda, eli hep agzindaydi yüzünü tam göremedik. Doktorum nst ye 36 dan itibaren başlayacağız suan gerek görmüyorum dedi ağrı sanci vs olmadığı için. 37 ye kadar çalışacağım için tahmini sezaryen ne zaman olur diye konustum sonuna kadar bekleme taraftariyim 39 u bekleriz dedi cok mutlu oldum. 36 ve 38 haftalik olunca tekrar gideceğim 38de son duruma göre doğum tarihi belirleyeceğiz. Son zamanlarda kasiklarimda baskı hissettiğimi soyledim sezaryen dikisime doğru kafası geldiği için normal dedi. Buarada son 2 haftada kilo almamışım ona da çok sevindim :)
Oy maşallah canım
Çok güzel görünüyor.. Sağlıkla kavuşun inşallaahh
39'u bekleyecekmiş doktorun da ne güzel..
Ben daha konuşmadım. 35'te gideceğim bundan sonra. Artık o zaman konuşurum ben de herhalde. Bende de arada regl ağrısı gibi oluyor. Normalmiş.
Selam kızlar ben evimmis hatırlıyanınız olucaktır bu sayfadaydım sonra bebeğimi kaybettim. Şimdi eylül anneleri grubundan geliyorum
inşallah hepimiz sağlıcakla bebeğimize kavuşuruz
aklıma geldiniz doğum yaklaştı sayfanıza gelip bir selam vermek istedim dualarım sizinle umarım ağrısız sıkıntısız bir doğum gerçekleştirerek yavrunuzu kucağınıza alırsınız. Bana da dua edin olur mu
hepiniz Allah'a emanet olun
Çok sevindim canıımm
Allah sağlıkla kavuşmak nasip etsin inşallaaahhh
Kızlar kuzenimin bi yakını doğum yapmıştı yakın zaman da. Şimdi öğrendim ki normal doğum olmasına rağmen ve bebekte de hiç bi sıkıntı yokken bebeği hiç odaya vermemişler. Malum çocuk salgını var diye ziyarete gelenlerden dolayı riske atmak istemiyomuş hastane, sütünü bile sağarak göndermiş sadece annesiyle babasına göstermişker bebeği.
Çoğu hastane böyle mi yapar acaba kafama takıldı
Ay bu nedir yaa
Önden her şeyi konuşmak lazım demek. Olur mu hiç öyle şeeyy!! Yazık ya o anneyeee...
Kizlar ben halen isime karar veremedim kapi susunu falan siparis edemedim. Yani Yiğit olacak ama Yiğithan mi Yiğit mi karar veremedim. Ailede kimisi Yiğit guzel kimisi Yiğithan guzel diyor oyle kaldim
Yiğit sade ve güzel bence :) Sağlıkla gelsin
Kızlar benimki göbek deliğimin üzerine vurmuyor bildiğiniz ittiriyor canım yanıyor çok. Sanki yırtıp çıkacak oradan çok korkuyorum. Zaten bikaç kez rüyamda delik açıp göbeğimden ayağını elimi çıkartıyordu tövbe tövbe. Şimdi de öyle bi ittiriyor bide o nasıl bşr pozisyonda ki tam göbek deliğimin üzerinde vurup itttiritor anlamadım.
Ben de dün rüyamda göbeğimden çıktığını gördüm
Bazen fena ittiriyor gerçekten.. Maşallah diyelim :) ne diyelim
Benimki yan duruyor. Kafa hafif aşağıda ama daha doğum pozisyonu değil. Öyle esnekler ki tabi ayağı falan kafasındaydı kontrolde
O yüzden neresiyle ne yapıyor hiç belli değil. Şimdi yazarken bile çıkmak istiyor gibi :) Tövbee.. Dizi olabilir, eli, ayağı, dirseği, kafası.. Her yeri olabilir valla :)
Gunaydin kizlar,
Ay aklima takildi. Dun bir arkadas bebegini vermemisler dedi ya, Ben otomatik her hastanedeki uygulama once anne, sonra baba ve sonra da bebegin ilk muayeneleri icin cocuk doktorudur diye dusundugumden hastaneye sormadim. Ama aklima takildi kaldi. Sali kontrolum var, dogumdan sonraki bu uygulamalari nasilmis soracagim.
Pesinden aklima bi cok soru geldi. Yatis yapilinca odamiza mi gidiyoruz, esyalarimizi falan birakiyor muyuz :) komik ama geliyor aklima
sonra dogumhaneye giderken acaba ic camasiri falan giymeden mi gitsek ne giysek rahat olur... Ilkinde nasil oldu hic hatirlamiyorum. Hatirlayanlar nasildi arkadaslar?
Ben de oğlumun kardeşi ile tanışma anına şahit olmak isterdem ama olmayacak muhtemelen. Bize ona üzgünüm de artık sağlık olsun diyorum :/ Birilerine görev vereceğim ki kameraya çeksinler. Ben de sonraki gidişimde bunların hepsini soracağım yaa.. Çok aklıma takıldı. Dün okudum ben de konuşulanları..
Önce odaya gitmiştim ben. Direk yatacağım oda mıydı ama bak onu unuttum. Sanki oda değişmiştim çıkınca. Bir odada hazırladılar önce beni. Ameliyet önlüğü falan giydiriyorlar ya zaten. Don mon kalmıyordu ya
Cıbıl cıbıl önlüklesin. Eşyalar falan kalıyor. Annemlere tembih etmiştim hemşireye şu kıyafeti verin diye. Üzerine de yazmıştım diye hatırlıyorum. Artık eşyaları falan yanındakiler hallediyor.
Kızlar bilinçsizce şakın pompa kullanmayın. Sütünüz en geç 3. Günün sonunda gelecektir. Mama kullanın o vakte kadar ama emziğinde sürekli ki beyne süt ihtiyacı var mesajı gitsin hemşerim çocuğunuzun çenesi kuvvetlensin. Ben oğlumda elekirikli ve manuel pompalardan aldım ve sürekli sağdım oğlum sarılıktan dolayı hastanede yatmıştı ve 3 gün boyunca sütüm de gelmeyince sağma hatası yaptım lakin sonra sütü kontrol edemedim o kadar çok sütüm geliyordu ki anlatamam hemşerim tazikli ve tazyikli olduğu içinde çocuk emmek istemiyordu, mastit oldum 4-5 defa çok kötüydü
Sonra sütüm azalsın diye lahana haşlayıp göğsüme sardım, ada çatı içtim hem sütüm dengeli gelsin diye. Süt çok olunca kalitesi de düşüyor haliyle. İnş o hatayı bu çocuğumda yapmıycam. Çocuğum zayıf kaldı alerjikte bi çocuktu zaten. Çok kötü tecrübelerdi sabah kalkınca yatağın çarşafı ıslanmış oluyordu sütten düşünün artık. Şakın gereksiz yere sağım yapmayın
Ben ilkinde hastaneye pompa bile götürmedim ya. Hemşireler falan da hiç sağ falan dememişti. İlk gün damla damla geldi. Mama takviyesi yaptılar. 2. 3. gün artmıştı. Hatta eve çıkınca güya aman mama vermeyelim diye hep emzirdim ama süt de az olunca çocuk sarılık oldu. Sonra 1 hafta falan takviye verdik. Süt geldi sonra normal. 2 sene de emdi maşallah yavrum. Çalışmadığım için çok fazla sağma gereği de duymadım. Ara ara hani bir yere gitmem gerekirse falan diye sağıyordum. Özellikle süt artsın diye sağdığımı hiç hatırlamıyorum.
Geçmiş olsun. Kötü anıları düşünmeyin hiç...
Herkeste benzerleri var..
Biz de teslim olayi olmadi iste. Cocuk doktoru muayene edecegi odaya almis. Camdan bu sureci esim ve anneler de izlemis. Ben asagi ince kizimi odaya getirdiler.
Bizim de öyle. Hemşirenin hazırlayıp giydirdiği camekanlı bir yer var işte. Aile oradan izlemiş. Eşim de benimle ameliyathanedeydi. O da yetişmiş çocuğun peşine o da izlemiş. Allahtan arkadaşımız kameraya çekmiş çok şükür. Ben sonra izledim. Ben odaya geçince de 10-15 dakika falan sonra herhalde yanıma getirdiler yavruyu..
Ben de nerde okuduysam sagmanin cok önemli olduğu yazıyor sağ göğüs emziriliyorsa sol göğüs sagilmali süt boşaltımi olmali ki beyne süt üret mesajı gitsin diye. Sonraki emzirmede de solu emzirip sağı sağma şeklinde hatta sütü çok az olanlar için power pump diye bi uygulama var ilk sağmada on beş dakika sağ, daha sonra on dakika bekle beş dakika sağ, on dakika bekle, beş dakika sağ diye devam edecek şekilde. İlk etapta bebeklerin çekme gücü çok kuvvetli olmadığı için ve memeyi iyi bosaltamadiklari için süt üretimi gecikebiliyormus
Ben hiç doğru düzgün sağmamıştım ya.. Kimse de demedi sağ falan diye.. Sağıyordum ama sadece biriksin de hani lazım olur diye. Bir de çok ağlıyordu kolikti benimki. Acaba ne kadar emebiliyor diye bakmak için bir süre öyle sağarak biberonla vermeyi denedik, hani emdiğinden emin olmak için.. yoksa aç mı kalıyor diye.. Çünkü herkes aç bu aç diyor, malum
Meğerse kronik ağlakmış
aç değilmiş. Zaten sağınca bebeğin emdiği kadar çıkmıyordu. Bu sefer insan stres oluyor yahu bu çocuk nasıl doyuyor diye.. ama aslında işte bebek çok çekiyormuş belli ki.. Bu yüzden ona da çok stres olmamak lazım tecrübesizlikle. Ben üzülüyordum bazen.. maşallah 2 sene emdi ama.. Yani eminim ki sağma makinesinden daha kuvvetli çekiyor bebişleerr
Biz hep koliyle alırız oğlum çok kullanıyor, sleepy ve baby turco aldım
Bu hamilelik çok zor geçti benim, ilk gebelik çok rahattım. Sevmediğim tarafları 2 gündür ellerim ayaklarım şiş ödem içinde, bel ağrısı
Sevdiğim taraf oğlumun kardeşini gelip sürekli karnımda öpmesi
Ay benimki de bebiş bebişiiimm diye hep öpüyor.. Yerim onları yaaa
Yalnız değilsin canım benimde el parmaklarım şişti
ve şuan kuyruk sokumum ağrısı bacağıma vurdu kitlendi orası canım çok acıyor
Ah canım geçmiş olsuunn..
Kızlar iyi akşamlar
bende ödemli biri olarka söylüyorım günde 4 lt falan su içiyorum aşırı da hareketliyim ama ödemler başladı
Bu arada ben de acayip şişim ama ben bayadır böyleyim. Arttı baya ama. İdrar tahlili de verdim yeni. Protein kaçağı falan da yok şükür, çünkü ödem olunca hemen şüpheleniyor doktorlar. Ben ama ilk hamileliğimde de böyleydim. Zaten normalde de biraz ödemli bir insanım, demek onun da etkisi var. Tabi bu kadar değildim yani
Böyle parmaklar sosis, yüz kocaman, dizden aşağısı su torbası gibi
aşırı gıcık.. Ben az su içiyorum galiba. Arttırmam lazım.
Doğumun yaklaştığını gösteren belirtiler diye bakınıyordum da kilo artışının azalması hatta bazı anne adaylarında kilo kaybı belirtilerden biri olarak geçiyor
Ayy deme deme hepten bir korku sardı beni şimdi
Ayy mümkünse bu yanlış bilgi olsun çünkü 1 haftada1 kilo vermişim
Demeyin durunn durunnn
Canım dune kadar ateş, kusma iştahsızlık devam ediyordu. 4 saatte 1 donusumlu vermemize rağmen , antibiyotik kullanmaya devam ediyoruz hala. Dün ateş kusma bir anda bıçak gibi kesildi. Bugün antibiyotik 5.gun yarına kendi doktoruna randevu aldim, ona kontrole götüreceğim
Nasıl oldu canım kızın, daha iyi miii?