2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Evet canım oksapar 4000+coraspin olarak başladık sonra bi kaç sebepten coraspini kesip oksapar 6000den devam ettik. Hala kullanıyorum. Doktorum doğuma kadar kullanacaksın dedi ama net bir tarih vermedi kesmek için. Sezeryan olursa 1-2 gün önceden bıraktırır diye düşünüyorum. Aslında doğum şeklini etkileyen bir durum değil ama benim pıhtılaşmam dışında bebişin bir kaç sıkıntısı daha olduğu için sezeryana daha yakınız şuan. Mesela ben kan pıhtılaşması için iğne vs kullananlar için epidural/spinal anestezi yapılmıyor diye biliyordum internette böyle bilgiler vardı, doktoruma sordum hayır yapıyoruz dedi
Benimde bugün kontrolüm vardı 32+0 rapor almaya gittim hem coraspirin hem oksapar 4000lik kullanıyordum bugün itibariyle coraspirin bırakabiliriz oksaparı da normalde bi kaç gün önce bırakıyoruz ama ani gelişirse yapacak bişey yok doğumdan sonra da biraz devam edicez dedi.ilk doğumumu da aynı doktorum yaptırdı yine iğne kullanıyordum suyum gelince acil gittim epiduralli normal doğum yapmıştım.

Tecrübeli birini yakalamışken hemen sorayım 🤣🤣 acaba bu birbirlerine arkadaş gibi olmaları durumu takriben ne kadar zaman alıyor 🙄

😊😊 evet bu hemen olmuyor 😌

Şuan 10-8 yaşındalar, 4-5 senedir iyiler maşallah. Bu biraz birbirlerine dertlerini anlatabilecek yaşa geldikleri andan itibaren başlıyor. Ayrıca kimse kimseye bakıcılık yapmıyor. Genelde yaş farkı olan çocuklarda bunu görüyorum. Tabi kızlar biraz daha aklı başında oluyor, erkekler ona tabi 😅

Pandemide diyebilirim ki hiç sıkılmadılar ve bütün siteyi peşlerine takıp okul bahçesine çevirdiler 🧿 şimdi de etkinlik üstüne etkinlik yapıyorlar 💆🏻‍♀️

valla canım ben çok araştırmadım açıkçası alırken sadece emzirirken diğer memeden akan sütün orda birikmesi mantıklı gelmişti bana, bir de ilk günler gelen kolosturumu elle sağım ya da manuel sağım yapın diye okudum bi çok yerde yağlı bir yapı olduğu için elektriklilerin hortumuna yapışıyor denmiş belki o yönden de faydası olur ilk günler diye düşünmüştüm
Kuzum elektrikli pompada hortumdan süt geçmiyor ki. Hortumdan sadece hava geçişi oluyor. Makinenin vakumlamasi yani. Sütun pompada geçtiği yolu görselde işaretledim. Yani hortuma yapıştı gibi bir durum yaşamadım ben hiç.

Eklentiler

• Screenshot_20230131_110604_Chrome.jpg
    Screenshot_20230131_110604_Chrome.jpg
    79,7 KB · Görüntüleme: 30
Bence normal canim, zaten doktor da bundan sonra az alinir demisti bana
Bundan sonra çok alınmıyor muydu yaa.. Güya 2. çocuk benim. Ben öyle biliyordum :)
Kızlar benim de bugün kontrolum vardı cok iyi geldi minigimi görmek :) 34+3 deyiz 2.5 kg 47 cm görünüyor cok sukur hersey yolunda, eli hep agzindaydi yüzünü tam göremedik. Doktorum nst ye 36 dan itibaren başlayacağız suan gerek görmüyorum dedi ağrı sanci vs olmadığı için. 37 ye kadar çalışacağım için tahmini sezaryen ne zaman olur diye konustum sonuna kadar bekleme taraftariyim 39 u bekleriz dedi cok mutlu oldum. 36 ve 38 haftalik olunca tekrar gideceğim 38de son duruma göre doğum tarihi belirleyeceğiz. Son zamanlarda kasiklarimda baskı hissettiğimi soyledim sezaryen dikisime doğru kafası geldiği için normal dedi. Buarada son 2 haftada kilo almamışım ona da çok sevindim :)
Oy maşallah canım :KK68: :nazar: Çok güzel görünüyor.. Sağlıkla kavuşun inşallaahh 🙏💖
39'u bekleyecekmiş doktorun da ne güzel..
Ben daha konuşmadım. 35'te gideceğim bundan sonra. Artık o zaman konuşurum ben de herhalde. Bende de arada regl ağrısı gibi oluyor. Normalmiş.
Selam kızlar ben evimmis hatırlıyanınız olucaktır bu sayfadaydım sonra bebeğimi kaybettim. Şimdi eylül anneleri grubundan geliyorum ☺️ inşallah hepimiz sağlıcakla bebeğimize kavuşuruz🙏 aklıma geldiniz doğum yaklaştı sayfanıza gelip bir selam vermek istedim dualarım sizinle umarım ağrısız sıkıntısız bir doğum gerçekleştirerek yavrunuzu kucağınıza alırsınız. Bana da dua edin olur mu 💕 hepiniz Allah'a emanet olun
Çok sevindim canıımm 🥰😍😍 Allah sağlıkla kavuşmak nasip etsin inşallaaahhh:KK68::KK200:
Kızlar kuzenimin bi yakını doğum yapmıştı yakın zaman da. Şimdi öğrendim ki normal doğum olmasına rağmen ve bebekte de hiç bi sıkıntı yokken bebeği hiç odaya vermemişler. Malum çocuk salgını var diye ziyarete gelenlerden dolayı riske atmak istemiyomuş hastane, sütünü bile sağarak göndermiş sadece annesiyle babasına göstermişker bebeği.
Çoğu hastane böyle mi yapar acaba kafama takıldı🤔
Ay bu nedir yaa 😣 Önden her şeyi konuşmak lazım demek. Olur mu hiç öyle şeeyy!! Yazık ya o anneyeee...
Kizlar ben halen isime karar veremedim kapi susunu falan siparis edemedim. Yani Yiğit olacak ama Yiğithan mi Yiğit mi karar veremedim. Ailede kimisi Yiğit guzel kimisi Yiğithan guzel diyor oyle kaldim
Yiğit sade ve güzel bence :) Sağlıkla gelsin 🥰🙏
Kızlar benimki göbek deliğimin üzerine vurmuyor bildiğiniz ittiriyor canım yanıyor çok. Sanki yırtıp çıkacak oradan çok korkuyorum. Zaten bikaç kez rüyamda delik açıp göbeğimden ayağını elimi çıkartıyordu tövbe tövbe. Şimdi de öyle bi ittiriyor bide o nasıl bşr pozisyonda ki tam göbek deliğimin üzerinde vurup itttiritor anlamadım.
Ben de dün rüyamda göbeğimden çıktığını gördüm 🙈 Bazen fena ittiriyor gerçekten.. Maşallah diyelim :) ne diyelim :nazar:
Benimki yan duruyor. Kafa hafif aşağıda ama daha doğum pozisyonu değil. Öyle esnekler ki tabi ayağı falan kafasındaydı kontrolde 😅 O yüzden neresiyle ne yapıyor hiç belli değil. Şimdi yazarken bile çıkmak istiyor gibi :) Tövbee.. Dizi olabilir, eli, ayağı, dirseği, kafası.. Her yeri olabilir valla :)
Gunaydin kizlar,
Ay aklima takildi. Dun bir arkadas bebegini vermemisler dedi ya, Ben otomatik her hastanedeki uygulama once anne, sonra baba ve sonra da bebegin ilk muayeneleri icin cocuk doktorudur diye dusundugumden hastaneye sormadim. Ama aklima takildi kaldi. Sali kontrolum var, dogumdan sonraki bu uygulamalari nasilmis soracagim.

Pesinden aklima bi cok soru geldi. Yatis yapilinca odamiza mi gidiyoruz, esyalarimizi falan birakiyor muyuz :) komik ama geliyor aklima :KK70: sonra dogumhaneye giderken acaba ic camasiri falan giymeden mi gitsek ne giysek rahat olur... Ilkinde nasil oldu hic hatirlamiyorum. Hatirlayanlar nasildi arkadaslar?
Ben de oğlumun kardeşi ile tanışma anına şahit olmak isterdem ama olmayacak muhtemelen. Bize ona üzgünüm de artık sağlık olsun diyorum :/ Birilerine görev vereceğim ki kameraya çeksinler. Ben de sonraki gidişimde bunların hepsini soracağım yaa.. Çok aklıma takıldı. Dün okudum ben de konuşulanları..
Önce odaya gitmiştim ben. Direk yatacağım oda mıydı ama bak onu unuttum. Sanki oda değişmiştim çıkınca. Bir odada hazırladılar önce beni. Ameliyet önlüğü falan giydiriyorlar ya zaten. Don mon kalmıyordu ya 😅 Cıbıl cıbıl önlüklesin. Eşyalar falan kalıyor. Annemlere tembih etmiştim hemşireye şu kıyafeti verin diye. Üzerine de yazmıştım diye hatırlıyorum. Artık eşyaları falan yanındakiler hallediyor.
Kızlar bilinçsizce şakın pompa kullanmayın. Sütünüz en geç 3. Günün sonunda gelecektir. Mama kullanın o vakte kadar ama emziğinde sürekli ki beyne süt ihtiyacı var mesajı gitsin hemşerim çocuğunuzun çenesi kuvvetlensin. Ben oğlumda elekirikli ve manuel pompalardan aldım ve sürekli sağdım oğlum sarılıktan dolayı hastanede yatmıştı ve 3 gün boyunca sütüm de gelmeyince sağma hatası yaptım lakin sonra sütü kontrol edemedim o kadar çok sütüm geliyordu ki anlatamam hemşerim tazikli ve tazyikli olduğu içinde çocuk emmek istemiyordu, mastit oldum 4-5 defa çok kötüydü🤦‍♀️ Sonra sütüm azalsın diye lahana haşlayıp göğsüme sardım, ada çatı içtim hem sütüm dengeli gelsin diye. Süt çok olunca kalitesi de düşüyor haliyle. İnş o hatayı bu çocuğumda yapmıycam. Çocuğum zayıf kaldı alerjikte bi çocuktu zaten. Çok kötü tecrübelerdi sabah kalkınca yatağın çarşafı ıslanmış oluyordu sütten düşünün artık. Şakın gereksiz yere sağım yapmayın
Ben ilkinde hastaneye pompa bile götürmedim ya. Hemşireler falan da hiç sağ falan dememişti. İlk gün damla damla geldi. Mama takviyesi yaptılar. 2. 3. gün artmıştı. Hatta eve çıkınca güya aman mama vermeyelim diye hep emzirdim ama süt de az olunca çocuk sarılık oldu. Sonra 1 hafta falan takviye verdik. Süt geldi sonra normal. 2 sene de emdi maşallah yavrum. Çalışmadığım için çok fazla sağma gereği de duymadım. Ara ara hani bir yere gitmem gerekirse falan diye sağıyordum. Özellikle süt artsın diye sağdığımı hiç hatırlamıyorum.
Geçmiş olsun. Kötü anıları düşünmeyin hiç... 🙏 Herkeste benzerleri var..
Biz de teslim olayi olmadi iste. Cocuk doktoru muayene edecegi odaya almis. Camdan bu sureci esim ve anneler de izlemis. Ben asagi ince kizimi odaya getirdiler.
Bizim de öyle. Hemşirenin hazırlayıp giydirdiği camekanlı bir yer var işte. Aile oradan izlemiş. Eşim de benimle ameliyathanedeydi. O da yetişmiş çocuğun peşine o da izlemiş. Allahtan arkadaşımız kameraya çekmiş çok şükür. Ben sonra izledim. Ben odaya geçince de 10-15 dakika falan sonra herhalde yanıma getirdiler yavruyu..
Ben de nerde okuduysam sagmanin cok önemli olduğu yazıyor sağ göğüs emziriliyorsa sol göğüs sagilmali süt boşaltımi olmali ki beyne süt üret mesajı gitsin diye. Sonraki emzirmede de solu emzirip sağı sağma şeklinde hatta sütü çok az olanlar için power pump diye bi uygulama var ilk sağmada on beş dakika sağ, daha sonra on dakika bekle beş dakika sağ, on dakika bekle, beş dakika sağ diye devam edecek şekilde. İlk etapta bebeklerin çekme gücü çok kuvvetli olmadığı için ve memeyi iyi bosaltamadiklari için süt üretimi gecikebiliyormus
Ben hiç doğru düzgün sağmamıştım ya.. Kimse de demedi sağ falan diye.. Sağıyordum ama sadece biriksin de hani lazım olur diye. Bir de çok ağlıyordu kolikti benimki. Acaba ne kadar emebiliyor diye bakmak için bir süre öyle sağarak biberonla vermeyi denedik, hani emdiğinden emin olmak için.. yoksa aç mı kalıyor diye.. Çünkü herkes aç bu aç diyor, malum 🤦‍♀️ Meğerse kronik ağlakmış 😅 aç değilmiş. Zaten sağınca bebeğin emdiği kadar çıkmıyordu. Bu sefer insan stres oluyor yahu bu çocuk nasıl doyuyor diye.. ama aslında işte bebek çok çekiyormuş belli ki.. Bu yüzden ona da çok stres olmamak lazım tecrübesizlikle. Ben üzülüyordum bazen.. maşallah 2 sene emdi ama.. Yani eminim ki sağma makinesinden daha kuvvetli çekiyor bebişleerr :nazar::KK200:
Biz hep koliyle alırız oğlum çok kullanıyor, sleepy ve baby turco aldım

Bu hamilelik çok zor geçti benim, ilk gebelik çok rahattım. Sevmediğim tarafları 2 gündür ellerim ayaklarım şiş ödem içinde, bel ağrısı
Sevdiğim taraf oğlumun kardeşini gelip sürekli karnımda öpmesi 😍😢
Ay benimki de bebiş bebişiiimm diye hep öpüyor.. Yerim onları yaaa :KK61::KK68::nazar:
Yalnız değilsin canım benimde el parmaklarım şişti 😔 ve şuan kuyruk sokumum ağrısı bacağıma vurdu kitlendi orası canım çok acıyor 😥
Ah canım geçmiş olsuunn..
Kızlar iyi akşamlar 🌸🌸 bende ödemli biri olarka söylüyorım günde 4 lt falan su içiyorum aşırı da hareketliyim ama ödemler başladı
Bu arada ben de acayip şişim ama ben bayadır böyleyim. Arttı baya ama. İdrar tahlili de verdim yeni. Protein kaçağı falan da yok şükür, çünkü ödem olunca hemen şüpheleniyor doktorlar. Ben ama ilk hamileliğimde de böyleydim. Zaten normalde de biraz ödemli bir insanım, demek onun da etkisi var. Tabi bu kadar değildim yani 🙈Böyle parmaklar sosis, yüz kocaman, dizden aşağısı su torbası gibi 🤦‍♀️ aşırı gıcık.. Ben az su içiyorum galiba. Arttırmam lazım.
Doğumun yaklaştığını gösteren belirtiler diye bakınıyordum da kilo artışının azalması hatta bazı anne adaylarında kilo kaybı belirtilerden biri olarak geçiyor 🤭

Ayy deme deme hepten bir korku sardı beni şimdi 🤭🤭

Ayy mümkünse bu yanlış bilgi olsun çünkü 1 haftada1 kilo vermişim🤣
Demeyin durunn durunnn 🙈🙈😅😅

Canım dune kadar ateş, kusma iştahsızlık devam ediyordu. 4 saatte 1 donusumlu vermemize rağmen , antibiyotik kullanmaya devam ediyoruz hala. Dün ateş kusma bir anda bıçak gibi kesildi. Bugün antibiyotik 5.gun yarına kendi doktoruna randevu aldim, ona kontrole götüreceğim 😊
Nasıl oldu canım kızın, daha iyi miii? 🙏

Benim de çocuklarımın arası 30 ay, ilk zamanlar 2 bebek büyütmek gibiydi 😅 ama şimdi en iyi arkadaşlar birbirleri için. Maşallah bize hiç ihtiyaç duymadan oynarlar, vakit geçirirler.

Dün hatta kardeş konusu da konuşulmuştu. İlk çocuğum 13 aylıkken memleketten yaşadığımız şehre dönüyorduk. Kızım çok ağlamıştı o yaşında, anneanne dayı diye. O zaman anladım ki bizim gibi akraba-aileden uzak çocuk büyütenler için ne kadar erken kardeş o kadar iyi. Bir de çocuk çocuğun ilaci gerçekten. Biz ne kadar ilgilensek de onun tam olarak akran ihtiyacını karşılayamıyoruz. Hem küçüklüğünde hem büyüdüğünde bir birlerine can olsunlar diye kardeşleri olsun inşallah her cocuğun. Tabi hamile kalma koşullarını yadsımıyorum, Allah her şeyi vaktinde ve kolaylıkla nasip etsin 💐
Yaaa şuan kendimi nasıl iyi hissettim bilemezsin 🤗 bende sizin gibi düşünüyorum berbaer büyürler hem kardeş ana daha çok arkadaş gibi olurlar diye. Ama herkes ne aceleniz vardı daha çok küçük zorlanacaksın ikisine de yenemezsin vs vs diye bir sürü olumsuzluk yüklediler. Birde cocugun ilacı gerçekten çocuk dediğiniz gibi. Benim Kız kardeşimle aramda 5 yaş var ama çok mesafe koydu aramiza, nasıl diyim ven üniye gittim kardeşim liseye, ben ünuden döndüm kardeşim üniversiteye gitti o döndüğü yaz evlendim. Elbette konuşuyorsun vs ama aynı ortamda ortak paylaşım gibi olmuyor. O yüzden 2.5-3 yaş olsun diye düşündük bizde. İlk zamanlar zor olacaktir ama sonra kolaylaşıyor dimi 🫣 kendimi bunla motive edeyim 🤗

Bu listeyi denedim şekerim yüksek çıktı. O yüzden kendi bildiğim gibi uygulayacağım. Ekmek yemeyeceğim, meyve yemeyeceğim. Gece 12 ara öğününü de yapmayabilirim çünkü midem yanıyor. O saatte yediğim zaman uyuyamıyorum da. Sabah da 06:30 da kalkıp kahvaltı hazırlamam lazım. Uykuya da hasret kalacağım:KK43:
Cnm ara öğünlerde yogurt içine yulaf ezmesi koyup tuketebilrisin. Ve her porsiyona yogurt ekleyebilirsin. Bende yogurt şekeri düşürüyordu haftada 10kg dan fazla yiyordum .

Yaaa şuan kendimi nasıl iyi hissettim bilemezsin 🤗 bende sizin gibi düşünüyorum berbaer büyürler hem kardeş ana daha çok arkadaş gibi olurlar diye. Ama herkes ne aceleniz vardı daha çok küçük zorlanacaksın ikisine de yenemezsin vs vs diye bir sürü olumsuzluk yüklediler. Birde cocugun ilacı gerçekten çocuk dediğiniz gibi. Benim Kız kardeşimle aramda 5 yaş var ama çok mesafe koydu aramiza, nasıl diyim ven üniye gittim kardeşim liseye, ben ünuden döndüm kardeşim üniversiteye gitti o döndüğü yaz evlendim. Elbette konuşuyorsun vs ama aynı ortamda ortak paylaşım gibi olmuyor. O yüzden 2.5-3 yaş olsun diye düşündük bizde. İlk zamanlar zor olacaktir ama sonra kolaylaşıyor dimi 🫣 kendimi bunla motive edeyim 🤗

Ne kadar güzel olduğunu yaşayarak göreceksin inşallah 🥰 ilk 1 yıl zordu, o da ilk çocuğun çıkardığı zorluk. Tabi sende yeni doğanı sevmek istiyorsun, ilgin onda oluyor filan. Eşim birini sallardı ayağında, ben birini. Bazen aynı zamanda öğle uykusuna yatarlardı. Ek gıdaya geçince yeme sorunu ikisinde de olmadı.

Şimdi aynı filmi izleyebiliyorlar, aynı şeylerden zevk alıyorlar, aynı oyunu kurup oynuyorlar. Yaş farkında biri sinemada animasyon izlemek isterken biri sıkılabilirdi, birinin gittiği yere biri gelmek istemeyebilirdi. Ha yine çekişiyorlar her şey günlük güneşlik değil. Bu da çekişmeyi, hakkını almayı, geçinmeyi öğretiyor. Kan olmadan araya girmeyin derler, sanırım söz böyleydi, ben de çok müdahale etmiyorum açıkçası kavgalarına

Çok geçmiş olsun sana da canım. Fiyat bilgisi alınca bizleri de haberdar edersen sevinirim. Belki daha uygun yerler vardır bilmediğimiz🌸
Teşekkür ederim canım 🥰 Evet inşallah daha uygun bir yer bulabilirim, bu hafta halledelim dedik ☺️ Haber veririm inşallah 🌼

masal3487 masal3487 Rheaa Rheaa sizleri gorunce kizim iyiki buyumus de oyle 2.yi dusunmusum diyorum. Benimki 6.5 yasinda bir cok seyi kolayca anliyor ve destek bile oluyor. Kucuk olsa sanki bazi seyler beni zorlarmis. Tabii ki bunlar kisiye gore degisir. Bana oyle geldi...
Aslinda cok goreceli ve de her iki durumun eksilerinin ve artilarinin oldugu bir durum.Ben birazda artilarina odaklandigim icin zorluk kismi icin endiselenmiyorum.İlk zamanlar zor olsada yas farki olmadigi icin arkadas gibi buyuyecekler,hatta diyorum yasim genc olsaydi iki sene sonra ucuncu bir kardeste yapardim😄

Her bebek emme refleksi ile doğar canım.bazı nedenler yüzünden emme refleksi güçlü olmayan bebişlerde bunu güçlendirmenin tek yolu daha bol emzirmektir.2saatte bir değil saatte 1 emzirerek bu açık kapanabilir.her ihtimali tabiki düşünmek gerek ama “bu canlıyı ben dünyaya getirdim onu besleyecek gücüm de/sütüm de var” mesajını bilinçaltına kodlarsan oksitosin hormonunu daha çok salgılar sütün salınımını artırırsın ✌️ bi damla fazla anne sütü alsın diye bütün annelere destek olmak isterim nacizane,yoksa herkesin kendi bileceği iş 👍
Bol bol emzirmek zaten evet ama süt hemen inmeyebiliyor. ilk 2-3 gün yeterli beslenemediklerinde de şekeri düşüp yoğun bakıma giren bebekler de var burda yaşayan arkadaşlarımız olmuş. Biz sadece her ihtimale karşı konusuyoruz napabiliriz diye tabi ki herkesin tek ve öncelikli amacı emzirmesi sütünün gelmesi ama süt hemen gelmeyince de napicaz mecbur ya elle ya pompa ile sagicaz her bünye bir değil sonuçta kiminin şakır şakır akıyor sütü kiminin gelmesi 5 günü buluyor bu süreçte de alternatif yollara başvurmak zorunda kalınıyor. Burda bu konuda ilk bebeklerinde zorluk yaşayan tüm annelerin önerdiği tek şey de hem emzirmek hem sağım yapmak. Yeterki bebek o sütü ya emerek ya kaşıkla ya biberonla bi şekilde alabilsin tek amaç bu

😊😊 evet bu hemen olmuyor 😌

Şuan 10-8 yaşındalar, 4-5 senedir iyiler maşallah. Bu biraz birbirlerine dertlerini anlatabilecek yaşa geldikleri andan itibaren başlıyor. Ayrıca kimse kimseye bakıcılık yapmıyor. Genelde yaş farkı olan çocuklarda bunu görüyorum. Tabi kızlar biraz daha aklı başında oluyor, erkekler ona tabi 😅

Pandemide diyebilirim ki hiç sıkılmadılar ve bütün siteyi peşlerine takıp okul bahçesine çevirdiler 🧿 şimdi de etkinlik üstüne etkinlik yapıyorlar 💆🏻‍♀️
Cinsiyetleri ayni mi,farkli mi?

Bol bol emzirmek zaten evet ama süt hemen inmeyebiliyor. ilk 2-3 gün yeterli beslenemediklerinde de şekeri düşüp yoğun bakıma giren bebekler de var burda yaşayan arkadaşlarımız olmuş. Biz sadece her ihtimale karşı konusuyoruz napabiliriz diye tabi ki herkesin tek ve öncelikli amacı emzirmesi sütünün gelmesi ama süt hemen gelmeyince de napicaz mecbur ya elle ya pompa ile sagicaz her bünye bir değil sonuçta kiminin şakır şakır akıyor sütü kiminin gelmesi 5 günü buluyor bu süreçte de alternatif yollara başvurmak zorunda kalınıyor. Burda bu konuda ilk bebeklerinde zorluk yaşayan tüm annelerin önerdiği tek şey de hem emzirmek hem sağım yapmak. Yeterki bebek o sütü ya emerek ya kaşıkla ya biberonla bi şekilde alabilsin tek amaç bu
İşte bende ilk bebeğinde olumsuz tüm söylemlere kulağını kapamış sadece “olumluya” yönelerek sütünü “kontrolsüzce” arttırmış bir anne olarak deneyimimi aktardım aslında.çünkü zaten süt üretimi doğumdan çok önce başlıyor o sütün inmesi için bebeğe sevgiyle bakıp iç geçirmek bile yeterli(bilimsel açıklaması bile var)hiç bu çocuk doymuyormu fikrini aklıma sokmadım her fırsatta emzirdim zaten midesi küçücük bir damla bile yeterli ona dedim hiç alternatif arayışına girmedim.eğer etrafının bu çocuk aç galiba o yüzden ağlıyor söylemlerine kulak assam strese girecektim sütüm baskılanacaktı.bu nedenle tanıdığım tanımadığım tüm hamişlere/emzirenlere hep cesaret vermeye çalışırım

Her bebek emme refleksi ile doğar canım.bazı nedenler yüzünden emme refleksi güçlü olmayan bebişlerde bunu güçlendirmenin tek yolu daha bol emzirmektir.2saatte bir değil saatte 1 emzirerek bu açık kapanabilir.her ihtimali tabiki düşünmek gerek ama “bu canlıyı ben dünyaya getirdim onu besleyecek gücüm de/sütüm de var” mesajını bilinçaltına kodlarsan oksitosin hormonunu daha çok salgılar sütün salınımını artırırsın ✌️ bi damla fazla anne sütü alsın diye bütün annelere destek olmak isterim nacizane,yoksa herkesin kendi bileceği iş 👍
Cok haklisin insan beynine nasil kodlarsa oyle oluyor ama soyle de bir gercek var artik gununuzde sezeryan dogumlar yaygin oldugu icin,vucut ve bebek hazir degilken dogum gerceklestigi icin ilk gunler sut inmeyebiliyor, kizimi 37+0 sezeryanla aldilar,ilk gun sut yoktu ona ragmen hep mememde tuttum ki sut insin.Ama beklemek fayda etmedi ilk gun sut yoktu ve kizimin sekeri dustu,sarilik degeri yukseldi.Mecburen mama verdik.Dus aldiktan sonra az da olsa sut geldi,surekli emzirdim cok sukur sutte cogaldi bebeginde sarilik degeri geriledi.

X