2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
masal3487 masal3487 Rheaa Rheaa sizleri gorunce kizim iyiki buyumus de oyle 2.yi dusunmusum diyorum. Benimki 6.5 yasinda bir cok seyi kolayca anliyor ve destek bile oluyor. Kucuk olsa sanki bazi seyler beni zorlarmis. Tabii ki bunlar kisiye gore degisir. Bana oyle geldi...
Kız demee öyle valla 🥲 ruh halim çok dengesiz. Bir yanım beraber büyürler sonra oh rahat mis, büyüyünce rahata alisican sonra yeniden başa dönmek zor olur diyor, diğer yanım kendin ettin kendin buldun hiç sızlanma iyi halt ettin diyor 😂

Elektrikli pompalarda hortumdan süt geçmiyor sanki canim yaa, direkt memeye takılan başlık ve ucunda da biberon var, bende lansinohun ikili başlıklı olanı var onda hortumlardan gecmedigine eminim başka modellerde geçiyorsa tercih etmemek lazım bence

Ahh ikiz hamile bir arkadaşın olarak seni çok iyi anlıyorum, zaten gebeligimizin durumundan dolayı çok sıkıntı çekiyoruz birde yanina ekstralar eklenince daha da zor evde bekleyen cocuk olunca bin kat daha zor, benimde bi kac kere hastanede yatmam gerekti evde kızımı bıraktığım için hastanedeyken her an ağladım, o da beni çok yıprattı, çok şükür ki az kaldı, benim için 30 lu haftaları görmek bir hayaldi ama Allah nasip etti çok şükür, sende biraz daha dayan canim, eminim güzel günler yakındır 💜

Eger idareyle aranız iyiyse rapor almayı düşündüğünüzü söyleyip yerinize gelecek öğretmeni daha erken cagirmalarini sağlayabilirsiniz. Ama kötü niyetli birileri varsa rapora itiraz edebilir dikkatli olmakta da fayda var

Oksapardan nefret eden biri olarak ilk gebeliğimde de kullanmıştım ve doğumdan sonra 40 gün devam ettirdi perinatolugum. Şu anda da kullanıyorum ve dün esim kolumdan yapacaktı iğneyi girdirdi ilacı sıkamadı 🤕 o derece kollarım kötü durumda, ben kol bacak dönüşümlü gidiyordum ama bacaklara ağırlık vereceğiz artık. İnşallah bu doktorum doğumdan sonra o kadar uzun devam ettirmez çünkü işkence gibi geliyor insana 😪

Evet idareye bildirdim haberleri var ben izne tam çıkınca 37. Haftada ona göre program yaptılar derslerimi zümrelerime bölüştürecekler her şey yolunda gitti bu konuda Çok şükür 🙏🏻
Günaydın güzel anneler 🌸

Bu kitabi okuyorum ve sizlere de tavsiye ediyorum. Aslında nasıl bir güzelliğin bizi beklediğini anlatan, kadının doğasının buna nasıl uygun olduğunu gösteren harika bir kitap.
Teşekkürler canım, bende bu ara baya bilindik bol rakipçili Dr. Erhan KARAALP var 😀 onun Madalyon diye bir kitabı var onu bitirdim hatta burada da paylaşacaktım unuttum🌸
Zaten yatırmıyor ki yemek yedikten sonra bir tuhaf oluyorum.yine saçma sapan rüya gördüm. Allahım tiksindim ya anlatamam. Ablamın eski eşini gördüm çocuğun babası oymuş ablamla çocukları olmuyor diye boşanmış sözde. Ben hamileiym ama herkes normal karşılıyor. Ben de WC’leri yıkıyorum hep pislik içinde paslanmış gibi çamaşır suyu döküyorum sarı güç sıkıyorum fırçalıyorum öyle beyazlatıyorım. Ortanca ablam kahveleri nasıl yapayım diyor sinir oldum ama herkes normal karşılıyor. Ya saçma sapan rüya gördüm rüya da değil kabus resmen. Anlam çocuk yapıyor şuan onu konuştuk bilinç altıma işledi herhalde. Ben kullandığım takviyeleri falan önerdim kendimde kalanları ona verdim. Hayır bilinç altıma işledi diye de böyle boktan rüya görmem gerekmezdi
Şimdi de uyandım bebek hareket etmiyor belliyim mi biraz dürttüm ama yine de etmedi. Korkuyorum bişi olacak diye. Biraz daha mı belliyim uyuyor mudur bilemiyorum ki ben de anlamadım 10 gün önce de hareker etmiyor diye gittim çok azaldı diye ama normal çıktı hatta oraya gittim nstye girerken hiç durmadı hep kudurdu. Resmen panik oldum napıyım sizce
ayy rüyadaşım😀 saçma sapan rüyalar görüyorum normalde de annemlere anlatırken öf yine ne gördün derlerdi😂 şimdi bu hormonlar sayesinde arada gördüğüm rüyalar beni benden alıyor😂 neyse derin uykudayız rüya görüyoruz bunada şükür sanırım yakında hiç böyle rüyalar göremeyeceğiz🥳🥳😀😀

Google de ve makalelerdede aynen senin yazdığın gibi yazıyor canım ama çevremdekilerin yarısı bebeğini yıkamış yarısı yıkamamış, burdaki gibi zıt görüşler kafamı karıştırdı.
İlk defa anne olacaklar için ne yapsam ne yapsam diye bunu düşünmemeli bence, bebeğin ilk doğduğu haftalar her 2 saate bir beslenmesi gerektiği gibi yıkanma olayında da net bir bilgi olmalıydı bence.
Zaten onu nasıl yıkıyacam ki ben minnacık ya🤭
canım benim akşamüstü 6 gibi doğmuştu oğlum, gece gelip aldılar birlikte gittik hemşire baya bildiğin şampuanlar yıkadı :) yurt dışında uygulama böyle, bence herhalde her yerde değişiyordur.

O zaman büyük ihtimalle sende de ödem fazla oluyor canım. Her gün 1 tane soda için diyorlar ödemi atmak için öyle yapmaya başladım 3 gündür her gün içiyorum.
canım sodaya da geçen oytun hocanın bir videosunu izledim, soda tuzlu ayran çok içmesin gebeler demiş, sodadan soğudum...ne içeceğimizi şaşırdık gerçekten, otizm riskini artırdığını iddia ediyor.
ıhlamur ve kuşburnu çayı önerebilirim canım. suyu tek içemiyorsan icine meyve dilimleri koyabilirsin belki. ben de normalde çay kahve delisi olan biriyim tiksinti geldi, bir yandan da iyi oldu tabi oyle olması, en azından canım cekmiyor :)
ıhlamur kuşburnu aldım canım sağol....ben de normalde hergün yumurta yerdim, şu an hiç canım istemiyor ya.

Her bebek emme refleksi ile doğar canım.bazı nedenler yüzünden emme refleksi güçlü olmayan bebişlerde bunu güçlendirmenin tek yolu daha bol emzirmektir.2saatte bir değil saatte 1 emzirerek bu açık kapanabilir.her ihtimali tabiki düşünmek gerek ama “bu canlıyı ben dünyaya getirdim onu besleyecek gücüm de/sütüm de var” mesajını bilinçaltına kodlarsan oksitosin hormonunu daha çok salgılar sütün salınımını artırırsın ✌️ bi damla fazla anne sütü alsın diye bütün annelere destek olmak isterim nacizane,yoksa herkesin kendi bileceği iş 👍
her bebek emme refleksi ile falan doğmuyor, benim oğlum doğmadı...bizzat yaşadım, emzirecem diye direttim çocuk açlıktan tüm hastaneyi inletti 2 gün mamada verdirmedim,2 gün sonunda göğüslerim yara içindeydi,ememediği için hep yara etmiş göğüslerimi, yeni doğan çocuk hem ağlayıp hem kafa vuruyordu göğsüme ya...çocuk doktoru geldi, sağacağız mama da alacak başka çaremiz yok açlıktan ağlıyor dedi,sarılığın eşiğinden döndük...o ilk sağıp verdiğimiz anı hiç unutmuyorum, 5 saat kesintisiz uyudu, uyandırtmadı doktor falan da, o kadar yorulmuş ki uğraştı ama ememedi....doktorum da söyledi bazı bebekler emme refleks ile doğmuyor maalesef,bazılarının elinin önüne kordon geliyormuş parmağını da ememeyince geliştiremiyorlar, ondan ille şu olacak diye diretmemek lazım...

şimdi akıllandım, mama biberon süt sağma makinesi tam teşekküllü gideceğim, ne bebeğe ne kendime bir daha eziyet çektirmem....

Bundan sonra çok alınmıyor muydu yaa.. Güya 2. çocuk benim. Ben öyle biliyordum :)

Oy maşallah canım :KK68: :nazar: Çok güzel görünüyor.. Sağlıkla kavuşun inşallaahh 🙏💖
39'u bekleyecekmiş doktorun da ne güzel..
Ben daha konuşmadım. 35'te gideceğim bundan sonra. Artık o zaman konuşurum ben de herhalde. Bende de arada regl ağrısı gibi oluyor. Normalmiş.

Çok sevindim canıımm 🥰😍😍 Allah sağlıkla kavuşmak nasip etsin inşallaaahhh:KK68::KK200:

Ay bu nedir yaa 😣 Önden her şeyi konuşmak lazım demek. Olur mu hiç öyle şeeyy!! Yazık ya o anneyeee...

Yiğit sade ve güzel bence :) Sağlıkla gelsin 🥰🙏

Ben de dün rüyamda göbeğimden çıktığını gördüm 🙈 Bazen fena ittiriyor gerçekten.. Maşallah diyelim :) ne diyelim :nazar:
Benimki yan duruyor. Kafa hafif aşağıda ama daha doğum pozisyonu değil. Öyle esnekler ki tabi ayağı falan kafasındaydı kontrolde 😅 O yüzden neresiyle ne yapıyor hiç belli değil. Şimdi yazarken bile çıkmak istiyor gibi :) Tövbee.. Dizi olabilir, eli, ayağı, dirseği, kafası.. Her yeri olabilir valla :)

Ben de oğlumun kardeşi ile tanışma anına şahit olmak isterdem ama olmayacak muhtemelen. Bize ona üzgünüm de artık sağlık olsun diyorum :/ Birilerine görev vereceğim ki kameraya çeksinler. Ben de sonraki gidişimde bunların hepsini soracağım yaa.. Çok aklıma takıldı. Dün okudum ben de konuşulanları..
Önce odaya gitmiştim ben. Direk yatacağım oda mıydı ama bak onu unuttum. Sanki oda değişmiştim çıkınca. Bir odada hazırladılar önce beni. Ameliyet önlüğü falan giydiriyorlar ya zaten. Don mon kalmıyordu ya 😅 Cıbıl cıbıl önlüklesin. Eşyalar falan kalıyor. Annemlere tembih etmiştim hemşireye şu kıyafeti verin diye. Üzerine de yazmıştım diye hatırlıyorum. Artık eşyaları falan yanındakiler hallediyor.

Ben ilkinde hastaneye pompa bile götürmedim ya. Hemşireler falan da hiç sağ falan dememişti. İlk gün damla damla geldi. Mama takviyesi yaptılar. 2. 3. gün artmıştı. Hatta eve çıkınca güya aman mama vermeyelim diye hep emzirdim ama süt de az olunca çocuk sarılık oldu. Sonra 1 hafta falan takviye verdik. Süt geldi sonra normal. 2 sene de emdi maşallah yavrum. Çalışmadığım için çok fazla sağma gereği de duymadım. Ara ara hani bir yere gitmem gerekirse falan diye sağıyordum. Özellikle süt artsın diye sağdığımı hiç hatırlamıyorum.
Geçmiş olsun. Kötü anıları düşünmeyin hiç... 🙏 Herkeste benzerleri var..

Bizim de öyle. Hemşirenin hazırlayıp giydirdiği camekanlı bir yer var işte. Aile oradan izlemiş. Eşim de benimle ameliyathanedeydi. O da yetişmiş çocuğun peşine o da izlemiş. Allahtan arkadaşımız kameraya çekmiş çok şükür. Ben sonra izledim. Ben odaya geçince de 10-15 dakika falan sonra herhalde yanıma getirdiler yavruyu..

Ben hiç doğru düzgün sağmamıştım ya.. Kimse de demedi sağ falan diye.. Sağıyordum ama sadece biriksin de hani lazım olur diye. Bir de çok ağlıyordu kolikti benimki. Acaba ne kadar emebiliyor diye bakmak için bir süre öyle sağarak biberonla vermeyi denedik, hani emdiğinden emin olmak için.. yoksa aç mı kalıyor diye.. Çünkü herkes aç bu aç diyor, malum 🤦‍♀️ Meğerse kronik ağlakmış 😅 aç değilmiş. Zaten sağınca bebeğin emdiği kadar çıkmıyordu. Bu sefer insan stres oluyor yahu bu çocuk nasıl doyuyor diye.. ama aslında işte bebek çok çekiyormuş belli ki.. Bu yüzden ona da çok stres olmamak lazım tecrübesizlikle. Ben üzülüyordum bazen.. maşallah 2 sene emdi ama.. Yani eminim ki sağma makinesinden daha kuvvetli çekiyor bebişleerr :nazar::KK200:

Ay benimki de bebiş bebişiiimm diye hep öpüyor.. Yerim onları yaaa :KK61::KK68::nazar:

Ah canım geçmiş olsuunn..

Bu arada ben de acayip şişim ama ben bayadır böyleyim. Arttı baya ama. İdrar tahlili de verdim yeni. Protein kaçağı falan da yok şükür, çünkü ödem olunca hemen şüpheleniyor doktorlar. Ben ama ilk hamileliğimde de böyleydim. Zaten normalde de biraz ödemli bir insanım, demek onun da etkisi var. Tabi bu kadar değildim yani 🙈Böyle parmaklar sosis, yüz kocaman, dizden aşağısı su torbası gibi 🤦‍♀️ aşırı gıcık.. Ben az su içiyorum galiba. Arttırmam lazım.

Demeyin durunn durunnn 🙈🙈😅😅

Nasıl oldu canım kızın, daha iyi miii? 🙏
canım sağma ile ilgili makine çok farkettiriyor, biz de sağmak zorunda kalınca bence medelanın pompası vardı, doktor onu bile beğenmedi, hastaneden 15 gün kiralayın sürekli emzirdikten sonra kalanı sağ dedi bana, böylece sütün iyice artsın dedi....hastane makineleri çok iyi çekiyor ve onunla sağınca gerçekten çok çıkıyor, öbür türlü sağınca makinelerin elektrikli bile olsa gücü de az, tam çıkmıyor....şimdi ben yine doğum sonrası bir 15 gün 1 ay kiralarım diye düşünüyorum,

Geçmiş olsun canım :KK43: bu sene bu nasil bir bela ya hastalıktan kurtulamadı kimse umarım hemencecik geçer
Sağol cnm inşallah. Benim bu sene sınavım hastalıklarla herhalde 🙄
Çok geçmiş olsun. Çocuğa göre kolay geçer inşallah.
Insallah cnm 🙏
Çok geçmiş olsun canım. İnşallah çabucak atlatırsın.
Insallah cnm, teşekkürler 🙏
Nasıl oldu canım kızın, daha iyi miii? 🙏
Kızım iyi pazar günü ateş bıçak gibi kesildi bir anda ama antibiyotikler bitene kadar kullandık. Dün akşam son antibiyotigi içti sise bitti. Bugün kendi doktoruna götürdüm boğazdaki görünüm iyileşmemis daha. Ayrıca anda crp yine yüksek.kanda temizlenmezse bakteri yine çoğalıp yükseltir dedi. Antibiyotik 5 gün daha kullanacağız. Haftaya pazartesi yine kontrol için cagirdi. Iyilesmesinden tam 1 Ay sonra baya detaylı tahlil isteyeceğim dedi. Beta vucutta bir yeri etkilemiş mi ona bakacakmis.
Ne kadar güzel olduğunu yaşayarak göreceksin inşallah 🥰 ilk 1 yıl zordu, o da ilk çocuğun çıkardığı zorluk. Tabi sende yeni doğanı sevmek istiyorsun, ilgin onda oluyor filan. Eşim birini sallardı ayağında, ben birini. Bazen aynı zamanda öğle uykusuna yatarlardı. Ek gıdaya geçince yeme sorunu ikisinde de olmadı.

Şimdi aynı filmi izleyebiliyorlar, aynı şeylerden zevk alıyorlar, aynı oyunu kurup oynuyorlar. Yaş farkında biri sinemada animasyon izlemek isterken biri sıkılabilirdi, birinin gittiği yere biri gelmek istemeyebilirdi. Ha yine çekişiyorlar her şey günlük güneşlik değil. Bu da çekişmeyi, hakkını almayı, geçinmeyi öğretiyor. Kan olmadan araya girmeyin derler, sanırım söz böyleydi, ben de çok müdahale etmiyorum açıkçası kavgalarına
Yaaaa bir an önce 4 lu yaşlara gelsinler istiyorum o zaman 🙄 ışınlanma daha bulunmamıştı dimi 😂😂🤣
Çok geçmiş olsun canım 😐 ilerlemeden kontrol altına almak iyi olmuş
Valla cnm ilerledo mi ilerlemedi mi göreceğiz artık ama kemiklerim ağrıyor nasil anlatsam bilmiyorum.

Kız demee öyle valla 🥲 ruh halim çok dengesiz. Bir yanım beraber büyürler sonra oh rahat mis, büyüyünce rahata alisican sonra yeniden başa dönmek zor olur diyor, diğer yanım kendin ettin kendin buldun hiç sızlanma iyi halt ettin diyor 😂
Ozur dilerim o niyetle yazmamistim. Arti ve eksileri ikisinde de var bence... Artilarina odaklanmak lazim 🤷🏻‍♀️ sanirim Ben oyle yapiyorum...

Yastığı yükseltmek değil de bir tane de sırta koymak lazım mesela. Sadece boyundan değil belden itibaren açıyla yükseltmek lazım. 📐 Bu kadar dik olmasa da olduğu kadar düz yatmamak için.

Ben de abuk sabuk rüyalar görüyorum. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Yok başka sevgilim varmış, yok çocuk iş yerindeki alakasız birindenmiş. Niyeyse de hep aldatmalı rüyalar. Hamilelikten önce eşimin beni aldattığını görüyordum, şimdi değişti. 😅
Ahahaha demek ki yalnız değilim rüya konusunda. Ben hamileliğimin başlarından berş hep böyle saçma sapan rüyalar görüyordum hatta zirveye kadar çıkıyorum. Sürekli çocuğun babası değişiyor kocamı 3/4 kez gördüm gerisi alakasız kişiler 😅 şu hamileliğim bitsin rüyalarımdan ve kabuslarımdan kurtulacağım. 🤩

Ben arada sıkıyorum memelerde tık yok😄 ilk gebeligimde de merak edip sıkıyordum bir sey var mi diye,tek bir damla bile akmiyordu.
bende de kolostrum gelmiyor cnim ne ilk gebeligimde geldi hamilelikte ne de şimdi. Ama aklima ne geldi memeleri sıkıyorum deyince, herhalde doğumdan sonra 3.ay felandi çocuğu emzirirken hafif göğüs ağrısı vardi soyle bir hafiften masaj yapayım öyle emzireyim dedi göğsü sıkivermisim farkında olmadan. Karşımda da esim var süt tazyikli 💦💦💦halde hooop adamın suratına 😂😂😂😂 nabiyon süt savaşı mı yapıyoruz demisti 🤣🤣🤣 aklıma geldi öyle deyince 😄

İşte bende ilk bebeğinde olumsuz tüm söylemlere kulağını kapamış sadece “olumluya” yönelerek sütünü “kontrolsüzce” arttırmış bir anne olarak deneyimimi aktardım aslında.çünkü zaten süt üretimi doğumdan çok önce başlıyor o sütün inmesi için bebeğe sevgiyle bakıp iç geçirmek bile yeterli(bilimsel açıklaması bile var)hiç bu çocuk doymuyormu fikrini aklıma sokmadım her fırsatta emzirdim zaten midesi küçücük bir damla bile yeterli ona dedim hiç alternatif arayışına girmedim.eğer etrafının bu çocuk aç galiba o yüzden ağlıyor söylemlerine kulak assam strese girecektim sütüm baskılanacaktı.bu nedenle tanıdığım tanımadığım tüm hamişlere/emzirenlere hep cesaret vermeye çalışırım
Sizin sütünüzün gelesi varmış demekki. Çok emin olarak söylüyorum ki pompayla bütünleşik yaşadığım halde 1 haftayı gecti gelmesi. Hastanede 2 gün kaldım ve 1 damla süt, sütü geç kolostrum gelmedi doktorum seruma ilac karıştırdı sütun çabuk gelmesini sağlar bu demesine rağmen yine gelmedi. Bu arada demişsiniz ya bebeğine bakıp sevgiyle iç geçirmek bile sütun inmesine yeterli? E ben baktım saat başı emzirdim hemde 20 dakika 1 meme 20 dakika 1 meme, sonra mama vermek durumunda kaldim elime pompayi aldım uğraştım saatlerce. 1 saat sonra yine meme ugras 40 dakka. İnmeyince bu cocuguma yeterince sevgiyle bakılamadı anlamına mı geliyor? Bunu mu ima ettiniz ben anlayamadım şuan? Sizin sütünüz gelmiş ne mutlu size. Pompa yapmasanızda gelecekmiş belki , ama sizin pompayla çok geldi diye herkesin öyle olacak diye bir kural mı var? Yok herkesin bunyesi farklı. Herkesin bünyesi aynı olsaydı herkes çocuğuna süt verebilirdi. Hic sütü gelmeyen, yada çok az gelip birkaç ayda kesilen anneler var? Bunlar çocuğuna sevgiyle bakamıyor mu yani? Hadi söyle diyeyim ben bu tecrübeyi hiç yaşamadım Sizin yazdıklarınızı okudum ve aaa evet pompa yapmak çok süt yapar iyi bir durum degil sadece emzireyim diye düşündüm hiç pompa yapmadım ve sütüm gelmedi hiçbir şekilde. Bu durumda sorumluluk kimde? Şahsen ben sütümün çok çok ama çok gelmesini hiç gelmemesine tercih ederim yeter ki gelsin cocugum benim sütümle doysun. Herkesin tecrübesi aynı olmuyor malesef.

Doktor kalitesinden zaten benim de şüphem yok ya da doktorun kalitesinin ya da ilgisinin çalıştığı yerle ilgili olduğunu düşünmüyorum ama kontroller için ne gibi haklar var, giden ek ücret ödüyor mu bilmiyorum. Yani isteyen devlette kendine her ay kontrol randevusu alabiliyor mu onları bilemediğimden yorum yapmadım.

Zor olmuş ama sağlıklı, hayırlı evladınıza kavuşursunuz umarım. 🧿 İnsan işin içine girince anlıyor sağlıklı bir bebek dünyaya getirmenin zorluğunu. Ne yazık ki hastaneler şirketler de bebekleri için en iyisini isteyen insanların hassasiyetini kullanıyor. Herkes kontrole giderken, siz gitmeseniz, bir test eksik yapılsa sanki bebek için elinizden geleni yapmamışsınız gibi geleceğinden mecbur yapılıyor. Ben işte böyle hissetmeyeyim diye bakmadım testlere çünkü burada anne bebek sağlığı istatistikleri çok iyi olmasına rağmen, “acaba kontroller eksik olursa sorun mu olur, ben de mi gitsem sürekli” diye düşünmeye başlayınca uzaklaştım. 😅

Şimdi kolay dertler kaldı, biberonun markası, bebek yatağı nasıl olsun, vs. Bebek arabasıyla, araba koltuğunu aldık. Bir de yatak kaldı benim. Onu düşünüyorum şimdi.
Tabi tüm kontrolleri devlette olanlar da var randevulari takip etmek gerek yani öyle ha diyince randevu bulunmuyor. Hamilelikte stresten ne kadar uzak o kadar iyi 🥰
Sizin de bitmiş çok şükür benimde bugün son çalışma günüm çok şükür bin şükür 😄 artık evi bı düzene sokmam lazım her yer her yerde daha alacaklarım bile var

ayy rüyadaşım😀 saçma sapan rüyalar görüyorum normalde de annemlere anlatırken öf yine ne gördün derlerdi😂 şimdi bu hormonlar sayesinde arada gördüğüm rüyalar beni benden alıyor😂 neyse derin uykudayız rüya görüyoruz bunada şükür sanırım yakında hiç böyle rüyalar göremeyeceğiz🥳🥳😀😀
Dün netflix ten sahmaran ı izledim akşam rüyamda yılanlar kovaliyordu beni 😂😂😂😂😂
Cnim hic endişelenme rüya göremiyorsun diye gözün açıkken de rüya görebildiğini öğreniyorsun 😁😁

Ozur dilerim o niyetle yazmamistim. Arti ve eksileri ikisinde de var bence... Artilarina odaklanmak lazim 🤷🏻‍♀️ sanirim Ben oyle yapiyorum...
Yok kuzum o ne özürü o benim iç sesim resmen 🤣gebelikte hormonlar dengesiz ya bizde de endişe hakim sonuçta bilmediğimiz bir alan yaşayıp göreceğiz 😊 hep olumlu bakmaya çalışsam da bazen olumsuzluklar gün yüzü gibi ortada bana sırıtıyor resmen 😁 ilk zamanlar zorlanacagimiz kesin ama sizden sezon onu görüşleri alıyoruz 😁 parçalı bulutlu günlerden sonra güneşli günler gelecek 🥰 o bile motive edici 🙃

Ya evet sayılı gün cok cabuk geçiyor ya 🥲
Geçsin ola çabuk çabuk ben çıksa da gözğmşn önünde olsa rahatlasam diyorum şimdi:)))
Hareket eder evham yapma canım çok takarsan da git bi kontrol ol
Evet canım hareketlendi çok şükür ne bileyim bu aralar tedirgin oluyorum. Doktorda etkiledi azalırsa eskidi gibi hareketli olmazsa hemen acil ben olmasam bile doktora git dedi. Herhalde uyuyordu dürtüyorum yine kıpırdamadı. Sabah sabah çikolata yedirtti bana gelde kilo alma 😀 inşallah durulmaz hep böyle hareketli olur.
senin rüyalar pembe dizi gibi canım maşallah :KK70:

bence stres yapma hemen bekle bir şeyler ye biraz uzan kalk hareket et yine de bebekten hareket hissetmezsen gidersin doktora yoksa bizim hareketlerde günü gününü tutmuyor azaldı iyice benimki özellikle gündüzleri sakin akşam olunca yemekten sonra hareketleniyor ben dinlenmeye geçince :super:
Hareketlendi canım fazla evham yapmaya başladım sanırım sonra yaklaştıkça.
Bwnim rüyalar gerilim aksiyon dolu. Hayır madem başka birini göreceğim babası olarak lüttfen tanımadığım birisi olsun saçma sapan salak salak insanları görüyorum rüyadan uyandığımda rüyaymış diyw şükrediyordum. Tuvalet fırçalamak nedir ya karnım burnumda leş gbi olmul tuvaleti fırçalıyordum 😁
Sirt ustu az biraz uzan o zaman da hemen hareket ediyorlar canim.
Uzandım etme di bende çikolata yedim meyvesuyu içtin ve bol su içtim öyle uzandım bi 15/20 dk sonra başladı oynamaya.
masal3487 masal3487 Rheaa Rheaa sizleri gorunce kizim iyiki buyumus de oyle 2.yi dusunmusum diyorum. Benimki 6.5 yasinda bir cok seyi kolayca anliyor ve destek bile oluyor. Kucuk olsa sanki bazi seyler beni zorlarmis. Tabii ki bunlar kisiye gore degisir. Bana oyle geldi...
Kesinlikle çok katılıyorum arkadaşların nasıl zorlandığına şahit oldum bir de onlarda daha bebek ilgi alaka istiyorlar kucak istiyorlar masal3487 masal3487 nin çocuğu kaç yaşında bilmiyorum ama Rheaa Rheaa nın daha bebek sürekli hastalandı yavrucak onunla da uğraştı. Benim kız 11 yaşında iki tane annesi olacakmış gbi geliyor bana evde. Şimdiden evde bayram havası yaşıyor kardeşim olacak bakacağım ona diye:))) Allah çocuğu çok şükür olanların yardımcısı olsun. Çok yakın arkadaşımdan biliyorum ikisinde kreşe vermekle bulmuştu çareyi. Biri kız biri erkek aralarında 2 yaş bile yok. Kızcağız artık ağlıyordu onları taşımaktan dengesiz kaldırmaktan fıtığı patladı.
Henüz bu aşamaya gelmedim ama ilk gebeliğimde aynı anlattıklarını yaşadığım için çok iyi anlıyorum seni. Yediklerini bi gözden geçir diyeceğim ama zaten burada herkes şeker kontrolü sebebiyle yiyemiyor. Salçalı yemek bile rahatsız ediyor reflü anlamında. Ben bu durumda başım yukarıda kalacak şekilde hatta neredeyse oturur pozisyona yakın uyuyordum 😢
Ben de denedim gündüz hatta oturur vaziyete yakın uzanıyorum o zaman bile başlıyor az kaldı diye kendimi teselli ediyorum artık.
Hareket konusunda panik yapma bence hemen haftan baya ileri artık yerleri daraldı çok hareket imkanları yok. Biraz daha bekle uzun sürerse doktoruna bilgi verirsin o zaman
Çok şükür hareketlendi canım dürtünün halde hareket etmeyince korktum bi an. Çikolata da işe yaradı sanırım.
Kızdaki beta bana geçmiş sanırım. Doktora gittim boğazı görür görmez yapıştırdı antibiyotiği 🙈
Normal sana da geçmesi inşallah sen hafif atlatırsın canım. Çok geçmiş olsun dikkatli ol yine de.

Bende aynındanim 🤗 dışarı çıkarken de çantama koymaya başladım 🫣
Şarapçılar gibi elimizde gaviscon la geziyoruz. eşime dün diyorum gaviscon al diye. Bana diyor ki daha 10 gün olmadı 2 şişe aldım zararı olmasın çok içiyorsun diyor. sanki rakı içiyormuşum gibi konuşma midem ağzımdan çıkacak onu içmezsem diyorum. Doktora da sordu içsin hiç zararı yok dedi de rahatladı 😅

Geçsin ola çabuk çabuk ben çıksa da gözğmşn önünde olsa rahatlasam diyorum şimdi:)))

Kesinlikle çok katılıyorum arkadaşların nasıl zorlandığına şahit oldum bir de onlarda daha bebek ilgi alaka istiyorlar kucak istiyorlar masal3487 masal3487 nin çocuğu kaç yaşında bilmiyorum ama Rheaa Rheaa nın daha bebek sürekli hastalandı yavrucak onunla da uğraştı. Benim kız 11 yaşında iki tane annesi olacakmış gbi geliyor bana evde. Şimdiden evde bayram havası yaşıyor kardeşim olacak bakacağım ona diye:))) Allah çocuğu çok şükür olanların yardımcısı olsun. Çok yakın arkadaşımdan biliyorum ikisinde kreşe vermekle bulmuştu çareyi. Biri kız biri erkek aralarında 2 yaş bile yok. Kızcağız artık ağlıyordu onları taşımaktan dengesiz kaldırmaktan fıtığı patladı.

Normal sana da geçmesi inşallah sen hafif atlatırsın canım. Çok geçmiş olsun dikkatli ol yine de.
Kuzum doğunca rahatlayamiyor ki insan 😑 ay analık zor valla yaaa gerçekten.
Senin kızın kocaman sana yardımcı ne güzel 🥰 dediğin gibi iki annesi olacak gibi minnoşun. 😊 sana baya destek olur 🥰
Madem dengesiz kaldırmaktan fıtık patlıyor nabiyoruz ağır isleri babalara yaptırıyoruz demekki 😆 taşıma işi babada artık 😂
Teşekkür ederim kuzucum ya valla umarım hafif olur erkenden gittim gerçi doktora ama umarım ilerlemez.

Şarapçılar gibi elimizde gaviscon la geziyoruz. eşime dün diyorum gaviscon al diye. Bana diyor ki daha 10 gün olmadı 2 şişe aldım zararı olmasın çok içiyorsun diyor. sanki rakı içiyormuşum gibi konuşma midem ağzımdan çıkacak onu içmezsem diyorum. Doktora da sordu içsin hiç zararı yok dedi de rahatladı 😅
2 şişe 10 gün mü baya idare ediyormuş canim ben 2 hadi max 3 güne 1 renni bitiriyorum 🙈

X